Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@12:21:30 GMT

فیلم| قوچانی: دموکراسی نمی‌تواند هدف جنبش اصلاحات باشد

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۶۶۷۴

فیلم| قوچانی: دموکراسی نمی‌تواند هدف جنبش اصلاحات باشد

‍‍‍‍‍‍

محمد قوچانی مدیرمسئول نشریه آگاهی‌نو می‌گوید: "دموکراسی نمی‌تواند هدف جنبش اصلاحات باشد، دموکراسی ابزار جنبش اصلاحات است." فیلم مصاحبه با قوچانی را در ادامه می‌بینید. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، محمد قوچانی صاحب‌امتیاز و مدیرمسئول نشریه آگاهی‌نو و سردبیر روزنامه سازندگی در مقاله مفصل خود در اولین شماره آگاهی‌نو که با عنوان «تقدم تکنوکراسی بر دموکراسی» نوشته شده، مطالب قابل توجهی در 7 بخش درباره تبارشناسی اصلاحات(حکومت یا اپوزیسیون)، جامعه‌شناسی اصلاحات(بورژوازی یا پرولتاریا)، گفتمان اصلاحات(اعتدال یا مساوات)، راهبرد اصلاحات(دولت یا جامعه)، الهیات اصلاحات(سیاستمداران یا روشنفکران؟)،  سازمان اصلاحات(نهاد یا نهضت؟) و نقشه راه اصلاحات (ائتلاف یا انشعاب) نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

خبرگزاری تسنیم به همین بهانه با او درباره این مقاله و نقشه‌راه و تحلیلی که او از اصلاحات و به طور کلی فضای سیاسی در ایران دارد به گفتگو نشسته است که روز گذشته منتشر شده بود. 

گفتگوی اختصاصی| قوچانی: دموکراسی نمی‌تواند «هدف» جنبش اصلاحات باشد/ صراحتاً از اقتدارگرایی دفاع می‌کنم/ اگر رهبری آن‌روز پای دولت نمی‌ایستاد، دولت سقوط می‌کرد

 

بخش‌های مهم صحبت‌های محمد قوچانی به شرح زیر است:

** فارغ از تمام گرایش‌های سیاسی بنده یا شما، اصلاحات در یک تعلیق و در یک بحران به سر می‌برد؛ البته بحران این جریان فارغ از بحران عمومی در کشور نیست و به نظر می‌رسد که شرایط عمومی کشور هم دچار این تعلیق است.

** ما آن موقع در دوم خرداد با افتخار سرمان را بالا می‌گرفتیم و می‌گفتیم ما اصلاح‌طلبیم؛ اما الآن اگر کسی بگوید اصلاح طلبم، حالا حس اصولگراها را نمی‌دانم اما فکر می‌کنم وضع آنها هم شبیه همین است سوال ایجاد می‌شود و حداقلش این است که شما چه کار کردید و به کجا رسیدید؟

** در بحث حجاب الآن حرف‌های آقای مهدی نصیری و آقای زائری -که خاستگاه اصولگرایی دارند- از خیلی از اصلاح‌طلبان جلوتر است.

** مشکل اصلی که من الآن در شرایط فعلی کشور می‌بینم این است که رقابت‌ها فاقد محتواست و فقط بر سر کرسی‌هاست.

** در باب عدالت الآن دوستان ما فکر می‌کنند که بعد از آبان 98 اگر یک مقدار بحث‌های چپ را وارد اصلاح طلبی بکنند، مردم دوست دارند

** خودم به صراحت می‌گویم که بله این نظر من «اقتدارگرایانه» است؛ اقتدار در ادبیات علوم سیاسی یعنی قدرت مشروع و با قدرت رها و نامشروع تفاوت می‌کند.

** اقتدارگرایی به معنای ایدئولوژی‌ای است که مبنایش می‌شود قدرت. من در مقاله‌ام به صراحت راجع به این موضوع حرف زدم؛ من از اقتدار دفاع می‌کنم.

** این که حالا مدام این را برجسته می‌کنند که اگر امروز آزادی انجام شود، اگر امروز همه بتوانند در انتخابات شرکت کنند و اگر امروز منع برداشته شود، و فلانی بتواند نامزد شود، همه مشکلاتمان حل می‌شود، این یک دروغ آشکار است.

** اگر رهبری آن روز (بعد از ماجرای بنزینی) پای این تصمیم نایستاده بود، دولت سقوط کرده بود. 

در ادامه فیلم مصاحبه‌ قوچانی با تسنیم را می‌بینید: 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: احزاب اصلاح طلب احزاب اصلاح طلب جنبش اصلاحات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۶۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران

روزنامه کیهان تاکید کرده که نیازی به مذاکره ایران و آمریکا نیست.

بخش‌هایی از این مطلب را در ادامه می‌خوانید:

اکنون تحولات به گونه‌ای رقم خورده است که ایران و محور مقاومت، در مقابل آمریکا و متحدانش، دست برتر را دارند. در این شرایط آمریکا به شدت نیازمند روکردن یک برگ برنده برای خود است و «مذاکره با ایران» دقیقا همان چیزی است که برای واشنگتن حکم «امتیاز ویژه و طلایی» را دارد.

یک سؤال؛ آیا مذاکره با آمریکا، برای ایران نیز حکم «امتیاز» و «برگ برنده» را دارد؟ پاسخ قطعا منفی است. تجربه ثابت کرده است که آمریکا در مذاکره، به دنبال نتیجه‌ای است که از طریق «جنگ» یا «تحریم» به دنبال آن بوده و، چون نتوانسته از آن طرق، به نتیجه مطلوب خود دست یابد، راه سوم که همان مذاکره است را انتخاب کرده است.

نشان به آن نشان که در دولت قبل، به واسطه مذاکرات هسته‌ای و امضای برجام، همزمان هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد و هم تحریم‌ها دو برابر شد.

افراطیون مدعی اصلاحات در حالی پالس مذاکره مستقیم با آمریکا را ارسال می‌کنند که حتی متحدان آمریکا نیز به خسارت بار بودن نزدیکی با آمریکا اعتراف کرده‌اند. به عنوان نمونه چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنباله‌رو‌های آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد... اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»

حال سؤال اینجاست که چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگو‌های دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟!

ما در قریب به سه سال اخیر شاهد هستیم که «دیپلماسی پویا و فعال منطقه‌ای و جهانی» جای «دیپلماسی انفعالی» را گرفته و این تغییر ریل گذاری، دستاورد‌های بزرگی را در پی داشته است.

دیگر خبرها

  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • حماس: حمله به رفح به یک نزاع سیاسی داخلی برای اسرائیل تبدیل شده است
  • حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد
  • از خواسته‌های خود پا پس نمی‌کشیم
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • قطر: دلیلی برای تعطیلی دفتر حماس در دوحه وجود ندارد
  • وزارت خارجه قطر: دلیلی برای تعطیلی دفتر حماس در دوحه وجود ندارد
  • پیشنهاد کشور‌های عربی به حماس؛ در ازای دریافت امتیازات سیاسی خلع سلاح شوید
  • آغاز‌گر اصلاحات بزرگ