Web Analytics Made Easy - Statcounter

«راشد الغنوشی» رییس پارلمان تونس سه شنبه شب از ملت و همه احزاب و نیروهای این کشور خواست تا با هم متحد و برای نجات کشور اقدام کنند.

به نقل از المیادین، الغنوشی خطاب به معترضان تونسی گفته که او شرایط مناطق محروم و بیکاری جوانان را درک می کند.

وی افزود: آتش زدن و تخریب مراکز دولتی و خصوصی شغل و زندگی خوب ایجاد نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس پارلمان تونس خطاب به جوانان تونسی گفت که شایسه نیست که کشور تخریب و مراکز دولتی و خصوصی را آتش زد.

پیش از این نیز "هشام المشیشی" نخست وزیر تونس در سخنانی گفته بود که خشم جوانان را که از سر ناامیدی است درک می کند؛ اما کسانی که دست به هرج و مرج و ناامنی می زنند مطابق قانون با آن ها برخورد خواهد شد.

به دنبال صحبت های نخست وزیر تونس تجمعاتی در نواحی اطراف شهر تونس در اعتراض به شرایط موجود شکل گرفت.

همچنین منابع خبری سه شنبه شب گزارش دادند: معترضان در تونس علیه نظام حاکم در این کشور تظاهرات کردند.

در این تظاهرات که خانواده‌های قربانیان انقلاب ۲۰۱۱ میلادی این کشور به همراه برخی از نمایندگان احزاب مخالفان حضور داشتند با سردادن شعارهایی خواستار سرنگونی نظام حاکم شدند.

براساس این گزارش ، نیروهای پلیس با این تظاهرات که در خیابان بورقیبه تونس برگزار شد، برخورد و به سوی معترضان گاز اشک آور پرتاب کردند.

این در حالی است که روز دوشنبه نیز تونس صحنه اعتراضات خیابانی بود. منابع خبری اعلام کردند که پایتخت تونس با وجود اعلام قانون منع رفت و آمد و حکومت نظامی تا ساعات پایانی دوشنبه شب صحنه درگیری میان پلیس و معترضان بوده است. 

سخنگوی وزارت کشور تونس دوشنبه از بازداشت ۶۳۲ معترض نوجوان در اعتراضات و اقدامات آشوبگرانه در برخی از مناطق این کشور خبر داد.

این اعتراضات در خیابان "بورقیبه" رخ داده است، خیابانی که نماد و نقطه محوری در اعتراضات سال ۲۰۱۱ میلادی بود که به حکومت "زین العابدین بن علی" دیکتاتور سابق تونس پایان داده بود.

تظاهرکنندگان خواستار آزادی بازداشت شدگانی هستند که در روزهای گذشته به دست نیروهای امنیتی دستگیر شدند.

اقدام خشونت آمیز پلیس تونس با یک چوپان در شهر سلیانه که پنجشنبه گذشته رخ داد، به دامنه اعتراضات دامن زده است، به طوری که موج این نارضایتی‌ها روز به روز گسترده تر شده است.

محمد زکری سخنگوی وزارت دفاع تونس نیز یکشنبه شب اعلام کرد که علاوه بر استقرار یگان‌های ارتش در شهر سلیانه، نیروهای ارتش در شهرهای القصرین، سوسه و بنزرت نیز مستقر شده‌اند.

قرنطینه سراسری از پنجشنبه گذشته در تونس به مدت چهار روز در کنار منع رفت و آمد شبانه از اوایل اکتبر گذشته برای جلوگیری از انتشار کرونا و با توجه به ابتلای بی شمار روزانه به کرونا اعمال شد.

همین تصمیم دولت موجب شد که جوانان شب‌ها به خیابان آمده و دست به اعتراضات مشابه اعتراضاتی بزنند که در سالگرد انقلاب فوریه ۲۰۱۱ انجام شد.

تونس در مدت انتقال سیاسی شاهد اعتراضات متعدد اجتماعی بوده و معترضان همواره علیه بیکاری، فقر و پایین بودن خدمات دولتی اعتراض کرده‌اند.

این اعتراضات و درگیری معترضان و پلیس همزمان با سالگرد دهمین سال انقلاب مردمی تونس صورت می‌گیرد که به همراه دموکراسی، بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی را در پی داشته است.

در سایه عدم وجود برنامه روشن برای اعتراضات و عدم حمایت احزاب اصلی تونس از این اعتراضات، مشخص نیست که آیا اعتراضات نتایجی به دنبال خواهد داشت یا بزودی خاموش خواهد شد. / ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اعتراضات دانشجویان به جنگ غزه در بیش از ۱۳۰ دانشگاه در سراسر آمریکا گسترده شده است. معترضان خواستار قطع همکاری دانشگاه‌های خود با شرکت‌های مرتبط با اسرائیل هستند. پلیس تاکنون بیش از ۲ هزار نفر را در این تجمعات دستگیر کرده است.

بیشتر بخوانید: تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک

در این گزارش درباره شرایط دانشگاه‌های آمریکا در هفته‌های اخیر با چند دانشجو مصاحبه شده است که در ادامه می‌آید؛

حضور پلیس در دانشگاه، فضا را متشنج و ترسناک کرده بود

مدیسون موریس ۲۲ سال از دانشگاه تگزاس می‌گوید که آخرین خاطره من از دانشگاه، کشیده شدن دانشجویان روی زمین توسط پلیس است. این دانشجو توضیح می‌دهد که روزی که من برای آخرین امتحان پایان‌ترم به دانشگاه رفته بود، نیروهای پلیس را دیدم که به دانشجویان نزدیک می‌شدند. من تاکنون این اندازه به پلیس نزدیک نبودم.

وی ادامه داد: فضا متشنج و ترسناک بود. آنقدر ترسیدم که تمرکزم را برای مطالعه امتحان بعدی از دست دادم و نتوانستم آنگونه که انتظار داشتم برای امتحان آماده شوم. من دیدم که هم‌دانشگاهی‌هایم که به صورت مسالمت‌آمیز در محوطه چمن دانشگاه جمع شده بودند، توسط پلیس کشیده شده و دستگیر شدند.

این دانشجو که قرار بود هفته آینده در مراسم فارغ‌التحصیلی خود شرکت کند، درباره احساسش گفت: همه چهار سال گذشته را مشتاقانه منتظر جشن فارغ‌التحصیلیم بودم؛ اما آنچه دیدم به قدری سخت و منفی بود که دیگر نمی‌توانم موفقیتم را جشن بگیرم.

ترس دانشجویان از اتهامات قانونی وارده شده به دلیل شرکت در اعتراضات

کریگ بیرکهد مورتون دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه ییل، یکی از ۴۸ دانشجویی است که در ۲۲ اپریل دستگیر شد. وی در مورد لحظه دستگیریش می‌گوید؛ من ساعت ۶ صبح با اخطارهای مارشال از خواب بیدار شدم. پلیس با اعلام اینکه محاصره شده‌اید، گفت بلند شده و برای دستگیری آماده شوید.

این دانشجو ضمن ابراز نگرانی از وضعیت خود، افزود: این اتفاق سطح جدیدی از استرس را برای من رقم زد، استرس از اتهامات قانونی وارد شده و واکنش دانشگاه. ممکن است هنگام فارغ‌التحصیلی اجازه رفتن بر روی سِن را نداشته باشم یا نتوانم مدرک و ریزنمراتم را دریافت کنم. من در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کلمبیا پذیرفته شده‌ام و به مدارکم برای ثبت‌نام در این دوره نیاز دارم.

مورتون درباره انگیزه‌اش برای شرکت در تظاهرات تصریح کرد: قصد داشتم تحصیلم در دانشگاه ییل در خدمت یک هدف عادلانه قرار بگیرد. از آنجایی که وضعیت کنونی فلسطین غیرقابل قبول است، احساس کردم باید در این زمینه اقدامی انجام دهم.

دانشجویان دیگری هم وضعیت این روزهای دانشگاه را ترسناک توصیف کرده‌اند. برخی گفته‌اند که کتابخانه‌های دانشگاه در فصل امتحانات بسته شده است یا هلکوپترها در اطراف دانشگاه پرواز می‌کنند. همچنین فقط ۲ ورودی دانشگاه باز است و دانشجویان مجبورند برای وارد شدن به دانشگاه مسافت‌های طولانی پیاده‌روی کنند.

برخورد پلیس با دانشجویان معترض یکی از موضوعاتی است که در هفته‌های اخیر بارها مورد انتقاد قرار گرفته است، به خصوص پس از کارنامه سیاه پلیس آمریکا در برخورد با افرادی مانند جورج فلوید.

گروه‌های حقوق مدنی از واکنش بیش از حد پلیس به اعتراض‌ها انتقاد کرده‌اند، زیرا افسران در حالی در دانشگاه‌ها تردد می‌کردند که لباس‌های ضد شورش پوشیده بودند. آن‌ها برای سرکوب دانشجویان از گلوله‌های لاستیکی، محرک‌های شیمیایی و گلوله‌های فلفل استفاده می‌کردند.

در دانشگاه کلمبیا، مقامات از اداره پلیس نیویورک خواستند تا حضور خود را در محوطه دانشگاه تا 17 ماه می حفظ کند. در نتیجه پلیس با استفاده از نارنجک‌های فلاش بنگ به ساختمانی که توسط معترضان اشغال شده بود، نفوذ کرد. در دانشگاه آریزونا، مقامات گفتند که پلیس از گلوله‌های فلفل و گلوله‌های لاستیکی به عنوان آخرین راه حل برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد. در کالیفرنیا (UCLA) افسران گلوله‌های لاستیکی شلیک کردند و تقریباً سه ساعت پس از فراخوانی توسط مقامات دانشگاه، محل اردوگاه را تحت کنترل گرفتند.

گفتنی است، پلیس از اواسط اپریل تاکنون بیش از 2000 نفر را در دانشگاه‌های آمریکا در میان بحث های قطبی شده در مورد حق اعتراض، محدودیت‌های آزادی بیان و اتهامات یهودی‌ستیزی دستگیر کرده است. اگرچه خواسته‌های معترضان در هر دانشگاه متفاوت است، اکثریت تظاهرات‌ها خواستار واگذاری کالج‌ها از شرکت‌هایی هستند که از اسرائیل و حمله به غزه حمایت می‌کنند. سرکوب گسترده معترضان به درگیری با پلیس منجر شده و در برخی از موارد باعث لغو یا تغییر مراسم فارغ التحصیلی و افزایش پروتکل‌های امنیتی شده است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229527 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • حمله پلیس به معترضان نسل کشی در غزه
  • زدوخورد معترضان اسرائیلی با عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • استقرار اتوبوس‌های زندان در محوطه دانشگاه کلمبیا
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • دوقطبی خطرناک برای بایدن/ اعتراضات دانشجویی شگفتی انتخابات را رقم خواهد زد؟
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تشدید سرکوب معترضان حامی فلسطین شد