Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@13:17:08 GMT

درباره زندگی پیامبری که همنشین ملک‌الموت بود

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۴۶۷۸۷

درباره زندگی پیامبری که همنشین ملک‌الموت بود

مجموعه «سیره تربیتی پیامبران» که توسط دفتر نشر معارف منتشر می‌شود، در دومین جلد خود به زندگی و زمانه حضرت ادریس(ع) پرداخته است. - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم، محمدحسین فاضل، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به دومین دفتر از مجموعه «سیره تربیتی پیامبران(ع)» که توسط نشر معارف منتشر می‌شود، پرداخته و نوشته است:

در دنیای ما، جنگ و مبارزه دائمی خیر و شر از زمان خلقت تا روز محشر ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمانی که حضرت آدم(ع) خلق شد و شیطان سجده نکرد، این دو نیرو در مقابل هم صف‌آرایی کردند. سرداران نیروی خیر که همیشه در اقلیت بودند اما پشتشان به خدای بزرگ گرم بود، پیامبرانی بودند که در این تاریخ چند هزار ساله انسان، در مقابل یکه‌تازی نیروی اهریمن ایستادند و با مجاهدتی طاقت‌فرسا انسان‌ها را به سوی نور هدایت کردند. 

سیره تربیتی قرآن کریم افزون بر بیان مفاهیم، بر مبنای معرفی مصادیق و الگوهای عینی و خارجی است؛ از این رو در قرآن کریم بیش از دو هزار آیه درباره انبیای الهی علیهم السلام آمده است. این امر نشان می‌دهد که مطالعه و بررسی زندگی انبیای گذشته، برای امت پیامبر خاتم(ص) نیز راهگشا و هدایت بخش است؛ زیرا همه انبیاء، با اینکه به شرایط زمان، مکان و استعدادها توجه داشته‌اند، ولی مخاطبشان «نظام فطرت» بوده است؛ نظامی که خدا متعال آن را در وجود همة انسان‌ها قرار داده است.

هر پیامبری در کمال ویژگی‌ها نشانه‌هایی از اوصاف خداوندی است، اوصافی چون قدرت، علم، عدل و ... که  در هر عصری با پیامبر مبعوث شده به منصه ظهور می‌رسید. اگر این ویژگی‌ها، تفسیر و تشریح زندگی و زمانه پیامبران(ع) از زبان یک عالم شنیده شود، قابل اعتمادتر، سازنده‌تر و الگوسازی درست برای انسان امروز است. آیت‌الله محمدرضا عبادینی که عمری را در تحقیق و پژوهش در حوزه تاریخ و اعتقادات اسلامی گذرانده، در برنامه پر مخاطب «سمت خدا» مباحثی با عنوان سیره تربیتی پیامبران(ع) ارائه کرده است که در آن به تشریح سیره و شخصیت پیامبران بزرگ تاریخ پرداخته و ویژگی‌های شخصیتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و دینی آنها را تبیین و مقایسه‌ای تطبیقی بین آن بزرگواران با شخصیت نبی مکرم اسلام، حضرت محمد(ص)، ارائه کرده است.

مجموعه «سیره تربیتی پیامبران» که توسط دفتر نشر معارف منتشر می‌شود، در دومین جلد خود به زندگی و زمانه حضرت ادریس(ع) پرداخته است. عابدینی در این اثر به برخی از ویژگی‌های مخصوص این پیامبر همچون موت اختیاری، همنشینی با ملک الموت و ... پرداخته است. در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم: «حالت تجرید، تنزیه و جدا شدن از تعلقات عالم دنیا در وجود ادریس علیه السلام بسیار شدید بود؛ به طوری که برخی اولیای الهی نقل می‌کند که حالت تقدیس و قدوسیت و گسستن از تعلقات که از صفات تنزیهی است، بر وجودش حاکم بود و بیشترین سلوک را در اسم «القدوس» حضرت حق داشت. حالت تجریدی و قدسی‌ای که ادریس علیه السلام داشت و حشر با ملائکه‌ای که با او سیر خاص داشتند، به رفع او و چشیدن مرگ پیش از رسیدن وقتش انجامید».

از حضرت ادریس علیه السلام چند اثر مکتوب باقی مانده است، صحیفه‌های 30 گانه که هر صحیفه بخشی از وجود انسان را نورانی می‌کند و همچنین کتاب «ینبوع الحیاه» که مخاطب آن نفس است؛ نفس سرکش و بی مبالات هر انسان. عابدینی در پرداختن به این آثار در اثر خود نیز غافل نبوده و در مبحثی مفصل به این عناوین پرداخته است.

نکته‌ای که باید در اینجا در مورد محتوای صحیفه‌ها و کتاب «ینبوع الحیاة» گفت، این است که  گویا محتوای آن از زبان ائمه معصومین علیهم السلام روایت شده است. این اثردارای مضامینی والا و عمیق‌­اند که ما به ازای آن را فقط در احادیث ائمه علیهم السلام می‌توان دید: «از جمله آثار مکتوب حضرت ادریس علیه السلام صحیفه‌های 30 گانه‌ای است که از گذشته به ایشان منسوب بوده است. هر صحیفه نام و موضوعی دارد و در نوع خود بدیع است؛ چنان که برخی از آنها در نوع نامگذاری و بعضی عبارات، به مناجات خمسه عشر شبیه هستند و از بعضی جهات شباهت‌هایی به صحیفه سجادیه و نهج البلاغه دارند. محتوای آن مطابق با کلام قرآن و انبیاء علیهم السلام و قابل اعتماد است و نشان می‌دهد که کلام، کلامی الهی و از سنخ کلام انبیاست».

نشر معارف سلسله سخنرانی‌های آیت‌الله محمدرضا عابدینی در برنامه تلویزیونی سمت خدا را با عنوان «سیره تربیتی پیامبران» به صورت کتاب  به قلم خود او در دست تدوین دارد و تا کنون دفتر سوم (حضرت نوح علیه السلام)، دفتر چهارم (حضرت هود علیه السلام)، دفتر پنجم (حضرت صالح علیه السلام) و دفتر ششم (حضرت ابراهیم علیه السلام) از این مجموعه به چاپ رسیده است.

کتاب «حضرت ادریس علیه السلام» که دفتر دوم از این مجموعه است شامل شش فصل است. در فصل‌های اول و دوم سیره حضرت ادریس علیه السلام و اوصاف آن حضرت بیان و تشریح می‌شود و در فصل سوم محتوای آثار مکتوب به جا مانده از آن بزرگوار مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد. در سه فصل بعدی آثار مکتوب ایشان که همان صحیفه‌های 30 گانه و کتاب ینبوع الحیاه ایشان است، درج شده است. این کتاب در 268 صفحه و با قیمت 40 هزار تومان به تازگی توسط نشر معارف منتشر شده و در فروشگاه‌های پاتوق کتاب و دیگر فروشگاه‌های جبهه فرهنگی انقلاب در  دسترس مخاطبان عزیز این مجموعه و علاقه‌مندان به این مباحث قرار دارد.

شرح زیارت امین‌الله را در این کتاب بخوانید

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نشر معارف کتاب نشر معارف کتاب حضرت ادریس علیه السلام نشر معارف منتشر علیهم السلام حضرت ادریس ع ویژگی ها صحیفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۶۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)

پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب به انتشار مطلبی پیرامون ریشه کنی فقر اقتصادی در زمان حکومت امام زمان علیه السلام پرداخته که تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

سلامتی یکی از نعمت‌های است که قدر آن به درستی دانسته نمی‌شود و بشر تا زمانی که از آن برخوردار است، نسبت به آن بی توجه می باشد و شاکر این نعمت بزرگ نیست. همانطور که در روایت نبوی به این حقیقت اشاره شده است: « نِعْمَتَانِ مَکْفُورَتَانِ الْأَمْنُ وَ الْعَافِیَةُ[۱] دو نعمت است که قدر آن دانسته نمی شود امنیت و عافیت.»

یکی از گرفتاری‌های بشر در عصر کنونی بیماری‌هایست که منشأ تعدادی از آنها دست ساز جریان‌های ضد بشری و زیست محیطی و برخی بخاطر تغییر سبک زندگی انسانها است که به همراه دیگر عوامل باعث شیوع و حتی پدید آمدن بیماری های جدیدی در بین انسانها شده است.

در عصر حکومت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) به خاطر پیشرفت علم از یک طرف و نابودی جریان‌های ضد بشری و تصحیح سبک زندگی انسانها در امور مادی و معنوی باعث افزایش طول عمر انسانها خواهد شد و امید به زندگی در آن عصر، به شدت افزایش می یابد. همانگونه که از امیرالمؤمنین(علیه السلام) نقل شده است: « فیَبْعَثُ المهْدِیُّ (علیه السلام) اِلی أُمَرَائِهِ بسائرِ الأمْصارِ بالعَدْلِ بینَ النَّاسِ و یذهب الرّبا و الزّنا، و شرب الخمر و الرّیاء، ...و تطول‏ الأعمار[۲] پس مهدی (علیه السلام) فرماندهان خود را به سائر شهرها می‌فرستد و دستور رعایت عدل در بین مردم ... و ربا و زنا و شراب خواری و ریا از بین می رود ...و عمرها طولانی شود.»

در نتیجه عصر حکومت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه)، عصر سلامتی و طول عمر انسان است تا در سایه این عمر طولانی خویش، به بندگی خدا پرداخته و بشر زندگی عاری از ناخوشی‌ها را تجربه بنماید.

پی نوشت:

[۱]. ابن بابویه، محمد بن علی، الخصال، جامعه مدرسین - قم، چاپ: اول، ۱۳۶۲ش، ج‏۱ ؛ ص۳۴.

[۲]. مقدسی شافعی سلمی، یوسف بن یحیی، عقد الدرر فی أخبار المنتظر (عج)، مسجد مقدس جمکران، سوم، ۱۴۲۸ ه.ق، ص۲۱۱

دیگر خبرها

  • اکسيري که قهرمانان را جاويدان مي کند
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • امت اسلام در کنار همدیگر به یک دشمن واحد توجه کنند
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟