Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان سوئدی لوله‌های حرارتی تقویت شده با گرافن را تولید و آن‌ها را به‌منظور خنک‌سازی ادوات الکترونیکی مورد آزمایش قرار دادند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه صنعتی چالمرز در سوئد دریافتند که لوله‌های حرارتی مبتنی بر گرافن می‌تواند به حل مشکلات خنک کننده الکترونیک و سیستم‌های تولید انرژی مورد استفاده در مراکز داده و سایر ادوات الکترونیکی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یوهان لیو، استاد گروه میکروتکنولوژی و علوم نانو در چالمرز می‌گوید: «لوله‌های گرمایی یکی از کارآمدترین ابزار‌ها برای این منظور هستند، زیرا کارایی بالا و توانایی منحصر به‌فرد در انتقال گرما در مسافت‌های طولانی دارند.»

مراکز الکترونیک و داده برای عملکرد صحیح باید خنک شوند. لوله‌های حرارتی تقویت شده با گرافن می‌توانند این مشکل را حل کنند. در حال حاضر، لوله‌های حرارتی معمولاً از مس، آلومینیوم یا آلیاژ‌های آن‌ها ساخته می‌شوند. به‌دلیل تراکم نسبتاً بالا و ظرفیت انتقال حرارت محدود این مواد، لوله‌های حرارتی در دستگاه‌های الکترونیک آینده و مراکز داده با چالش‌های جدی روبرو هستند.

مراکز داده بزرگ بسیار پر مصرف هستند، کاهش تولید دی‌اکسید کربن در این صنعت از اهمیت حیاتی برخوردار است. لوله حرارتی تقویت‌شده با گرافن ضریب انتقال حرارتی ویژه‌ای را نشان می‌دهند که حدود ۳٫۵ برابر بهتر از لوله حرارتی مبتنی بر مس است. یافته‌های جدید، راه را برای استفاده از لوله‌های حرارتی تقویت‌شده با گرافن در بخش خنک‌کننده سبک و با ظرفیت بزرگ هموار می‌کند.

لوله‌های حرارتی تقویت‌شده با گرافن از فیلم‌های مونتاژ شده با گرافن ساخته شده‌اند که هدایت حرارتی بالایی دارند. در ساخت این لوله‌ها از الیاف کربنی استفاده شده است. محققان لوله‌هایی با قطر خارجی ۶ میلی‌متر و طول ۱۵۰ میلی‌متر را با این فناوری تولید و آزمایش کردند. نتایج بررسی‌های محققان مزایا و پتانسیل زیادی برای خنک‌سازی انواع سیستم‌های الکترونیکی توسط این فناوری را نشان داد.

یالوی از محققان این پروژه می‌گوید: «بخش کندانسور که قسمت سرد لوله حرارتی تقویت شده با گرافن است، می‌تواند توسط یک سینک یا یک فن جایگزین شود تا خنک‌سازی با کارایی بالاتری انجام شود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو گرافن لوله های حرارتی خنک سازی لوله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۴۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اپل دوباره مذاکرات با اوپن ای آی برای استفاده از فناوری هوش مصنوعی مولد این شرکت در برخی ویژگی های جدیدی که در سری آیفون امسال معرفی می شود را آغاز کرده است.

به گفته منابع آگاه از امر، ۲ شرکت مذاکرات درباره شرایط توافقنامه و شیوه یکپارچه سازی ویژگی های اوپن ای آی در iOS۱۸(آپدیت آتی سیستم عامل آیفون) را آغاز کرده اند. نشریه بلومبرگ ماه گذشته از مذاکرات اپل برای دریافت مجوز چت بات جمینی گوگل برای قابلیت های جدید آیفون خبر داده بود.

اپل هنوز مشخص نکرده از محصول کدام شرکت در آیفون جدید استفاده می کند و به طور دقیق تر با هر دو شرکت اوپن ای آی و گوگل به توافق می رسد یا یکی از شرکت ها را به طور کامل انتخاب می کند. اپل در راه اندازی هوش مصنوعی که بتواند مانند انسان به سوالات پاسخ نوشتاری یا گفتاری دهد، عقب تر از رقبایی مانند مایکروسافت و گوگل است که هم اکنون این فناوری را در محصولات خود یکپارچه می کنند.

تیم کوک مدیر ارشد اجرایی اپل در فوریه اعلام کرد به میزان قابل توجهی در هوش مصنوعی سرمایه گذاری می کند و برنامه های خود برای استفاده از این فناوری را اعلام خواهد کرد.

کد خبر 6089873 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا