Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، حدود ۱۷ سال از بزرگترین طرح توسعه شهری و آموزش عالی به عنوان شهر دانش می‌گذرد؛ موضوعی که ساماندهی آن برای اولین بار در سال ۸۱ مطرح شده و کلیات آن به تصویب رسید و سپس در سال ۸۲ هیئت وزیران منابع مالی را برای این طرح به تصویب رساندند و سال ۱۳۹۳ این طرح بار دیگر کلید خورد و توسعه آن از اوایل سال ۱۳۹۴ با ایده‌های جدید در دستور کار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه برای توسعه دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی بود و بیش از یک دهه است که برای اجرایی شدن آن اقدامات متعددی انجام شده، اما توسعه آن در کش و قوس‌های فراوان افتاده است و ساکنان منطقه از توسعه این پروژه ناراضی هستند.

املاکی قرار است در طرح توسعه دانشگاه تهران قرار بگیرند در حدود ۳۲ هکتار بنا شده‌اند و از همان ابتدا قرار شده یک سوم بودجه برای تملک توسط شهرداری، یک‌سوم توسط دولت و یک سوم باقیمانده از طریق منابع دانشگاه تامین شود؛ خیابان انقلاب، خیابان وصال، بلوار کشاورز و خیابان کارگر در این طرح قرار دارند و ساکنان بسیاری هم در این مناطق سکونت دارند، اما توسعه این طرح موجب نارضایتی اهالی منطقه شده است.

در مبنای ابتدایی این طرح قرار بر این بود تا دانشگاه تهران از اهالی این مناطق خانه آن‌ها را خریداری کند؛ طرحی که ساکنان منطقه نمی‌خواستند آن را انجام دهند و  پس از آن هم طرح دانشگاه تهران در کمیسیون ماده ۵ به تصویب نرسید و شورای شهرسازی اعلام کرد که دانشگاه تهران حقی در قبال سایر خانه‌هایی که تملک نشده‌اند، ندارد.

دانشگاه تهران معاونت حقوقی ریاست جمهوری را مرجع داوری کننده  دانست

اما موضوع مورد توجه این است که دانشگاه تهران بدون رضایت ساکنان منطقه به دنبال گرفتن خانه آن‌هاست و با اقدامات خود آسایش آن‌ها را مختل کرده است؛ این دانشگاه برای طرح توسعه خود به دنبال گودبرداری و انجام اقدامات پیمانکاری است که همین موضوع موجب شکایت ساکنان منطقه شده است.

اما موضوع شکایت اهالی دانشگاه تهران تا همین جا ختم نشد، بلکه آن‌ها  به معاونت حقوقی ریاست جمهوری نامه نوشتند و شکایت خود را به گوش دولت رساندند و پس از آن بود که نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد که معاونت حقوقی به عنوان مرجع داوری کننده وظیفه رسیدگی به این موضوع را برعهده دارد.

شهریور ماه سال ۹۸ بود که رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد به دنبال دریافت مجوز از سوی شهرداری برای شروع فعالیت‌های عمرانی پروژه شهر دانش است و این پروژه ردیف بودجه مخصوص به خود را پیدا کرده است، اما در سال ۹۸ شورای عالی شهرسازی حکمی صادر کرد که بر اساس آن دانشگاه تهران تنها می‌تواند در حوزه املاک تحت اختیار خود کار کند و نمی‌تواند به املاک دیگر که در پهنه‌های اجتماعی هستند کاری داشته باشد.

خرداد ماه امسال بود که دانشگاه تهران موظف شد طرح توسعه خود را ظرف مدت یک هفته ارائه کند، اما با گذشت ۷ ماه این کار را انجام نداد پس از آن که دانشگاه تهران به اعتراض اهالی منطقه توجهی نکرد، آن‌ها شکایت خود را به سازمان بازرسی بردند و قرار بر این شد تا با ورود سازمان بازرسی دانشگاه تهران طرح خود را تا پانزدهم دی‌ماه به شهرداری تهران ارائه کند، اما با این وجود باز هم این کار انجام نشد و یک بام و دوهوای دانشگاه تهران در این حوزه نمایان شد.

طرحی که قرار بود به شهرداری برسد اما خبری از آن نشد

زهرا نژاد بهرام رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح توسعه دانشگاه تهران اظهار کرد: در جلسه سال گذشته قرار شد تا دانشگاه تهران ظرف شش ماه طرح خود را برای کمیسیون ماده ۵ بیاورد به رغم آن که شهرداری تهران بار‌ها در این رابطه ورود پیدا کرده، اما دانشگاه تهران نتیجه‌ای اعلام نکرده و  طرح خود را برای منطقه تملک کرده، به ما ارائه نداده است؛ در حال حاضر دست شهرداری بسته شده و نمی‌دانیم که در این حوزه چه اقدامی باید انجام دهیم.

اما پس از آن  برای آن که متوجه شویم آیا دانشگاه تهران اقدامات خود را انجام داده است یا نه به سراغ رئیس این دانشگاه رفتیم و از او درباره آخرین وضعیت طرح پروژه شهر دانش پرسیدیم.

روز سی ام دی ماه بود که محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به وضعیت شهر دانش اظهار کرد: قرار بود تا پانزدهم دی‌ماه طرح خود را به شهرداری ارائه کنیم، اما حتماً باید با میراث فرهنگی صحبت می‌کردیم تا طرحی را ارائه کنیم که بیشترین نیاز میراث فرهنگی را تأمین کند و امیدوار هستیم که بتوانیم طرح خود را امروز (سی ام دی ماه) ارائه کنیم.

پس از آن که رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد که طرح خود را روز سی‌ام دی ماه به شهرداری ارائه می‌دهد برای پرس و جو از اینکه آیا  طرح وارد شهرداری شده و او به وظایف قانونی خود درباره رسیدگی به این موضوع  عمل کرده است یا خیر بار دیگر به سراغ رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران رفتیم، اما نکته جالب اینجا بود که پس از اظهارات رئیس دانشگاه تهران نژادبهرام تاکید کرد که دانشگاه تهران طرح خود را ارسال نکرده است.

بافت ارزشمند میانی شهر تهران در حال نابودی است

یک بام و دوهوای دانشگاه تهران و  صحبت‌های ضد و نقیض در این رابطه باعث شده وضعیت سکونت چندین خانواده که در بخش میانی تهران سکونت دارند با مشکل مواجه شوند؛ در حال حاضر بافت ارزشمند میانی شهر تهران در حال نابودی است و دانشگاه تهران مدتهاست که مشکلاتی را برای اهالی منطقه انقلاب، کارگر، ۱۶ آذر و بلوار کشاورز ایجاد کرده است با وجود آن که رئیس دانشگاه تهران می‌گوید که پروژه شهری خود را توسعه داده است و برای آن مجوز گرفته، اما مسئولان شهری می‌گویند که این اقدام انجام نشده حالا باید منتظر ماند و دید پس از بدقولی‌های فراوان از سوی دانشگاه تهران بالاخره چه زمانی طرح پروژه شهر دانش دانشگاه تهران به دست شهرداری می‌رسد.

بیشتر بخوانید

پروژه شهر دانش را نمی‌توان منتفی کرد ۱۵ دی ماه پایان سرنوشت ساز حواشی املاک اطراف دانشگاه تهران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانشگاه تهران پروژه شهر دانش شهرداری تهران رئیس دانشگاه تهران دانشگاه تهران پروژه شهر دانش ساکنان منطقه طرح خود شهر تهران طرح توسعه پس از آن دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان

آیین بهره‌برداری از پروژه تحکیم بستر، ایمن‌سازی، تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان در یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری تهران، مهدی صداقتی مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» اظهار کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آن چنان ارقام بالایی ندارد، اما واقعیت این است که یک معضل بزرگ ترافیکی رفع شد.

وی ادامه داد: این گلوگاه ضمن ناایمن بودن باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می‌شد بنابراین اجرای این مهم یک کار اثرگذار است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر و باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید دو کیلومتر طول دارد که با اجرای این پروژه‌ها ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته وجود داشت حل شد، خاطرنشان کرد: این سه پروژه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران نیز تاکید کرد: ابعاد و بزرگی پروژه‌ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه این پروژه به لحاظ ابعاد جزو کوچک‌ترین پروژه‌ها است اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، اضافه کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماهه نخست امسال تکمیل فاز دوم فتح- باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه این تقاطع تأثیر فوق‌العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت، تصریح کرد: پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دو گاز است که سال‌ها متوقف مانده بود، فاز نخست پروژه تا پایان امسال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می‌شود

محمدرضا پوریافر، شهردار منطقه ۲۱ تهران با اشاره به اینکه این نقطه یکی از نقاطی بود که به دلایل مختلف از جمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد، تاکید کرد: درخواست پلیس حل و فصل و ایمنی این نقطه بود که اهمیت اجرای پروژه را دوچندان کرد.

وی با بیان اینکه نیمه تمام ماندن این پروژه باعث نارضایتی مردم شده بود، اضافه کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد.

شهردار منطقه ۲۱ تهران معارض اصلی این پروژه را مسائل ترافیکی دانست و افزود: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه شهرداری منطقه ۲۱ قرار دارد.

به گزارش ایمنا؛ امروز- هشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳- آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

کد خبر 748367

دیگر خبرها

  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • برنامه‌های شهرداری تهران برای کاهش ترافیک بزرگراه آزادگان
  • افتتاح فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال/ حل معضل بزرگ ترافیکی در غرب تهران
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا