Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-09@00:27:55 GMT

افزایش تولیدات محصولات کشاورزی در گلستان

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۵۲۰۸۷

این استان شمالی هم اکنون در تولید ۱۵ نوع محصول مانند سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنبه، توتون، پیله‌تر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون رتبه‌های اول تا پنجم کشور را در اختیار دارد

گلستان با داشتن ۵۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی، ۳۳ هزار هکتار اراضی باغی، چهار میلیون واحد دامی، ۸۶۰ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل و دسترسی به ۱۱۰ کیلومتر ساحل دریای خزر، سالانه ۵.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیون تن انواع محصول و تولیدات زراعی، باغی و دامی را توسط افزون بر ۲۲۰ هزار بهره بردار به ارزش تقریبی ۱۹۰ هزار میلیارد ریال تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی می‌کند.

این استان شمالی هم اکنون در تولید ۱۵ نوع محصول مانند سویا، خاویار، دانه روغنی کلزا، گندم، گوشت مرغ، جو، آفتابگردان، پنبه، توتون، پیله‌تر ابریشم، برنج، هلو، آلو، خرمالو و زیتون رتبه‌های اول تا پنجم کشور را در اختیار دارد که به اعتقاد کارشناسان بخش کشاورزی می‌توان با آموزش‌های ترویجی، بهره‌گیری از روش‌های نوین علمی، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و زهکشی اراضی کم بازده مناطق شمال استان بر موفقیت‌ها و حجم تولیدات فعلی گلستان افزود.

 

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به گوشه‌ای از موفقیت‌های بخش کشاورزی این استان در هفت سال اخیر اشاره کرد و گفت: عملکرد سال ۹۹ مجموعه بخش کشاورزی گلستان هنوز جمع‌بندی نشده با این حال فقط در هفته دولت امسال ۲۲۹ پروژه تولیدات گیاهی، دامی، شیلات و آبزیان، آب و خاک، صنایع تبدیلی و جنگل و مرتع با مجموع سرمایه‌گذاری هفت هزار و ۵۳۱ میلیارد ریال، با اشتغالزایی هزار و ۲۷۲ نفر و بهره مندی ۲۰ هزار و ۸۲۶ خانوار افتتاح شد.

آمنه جمشیدی رودباری افزود: زنجیره تولید تخم مرغ چیکا با سرمایه‌گذاری سه‌هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال و انجام مرحله چهارم زهکشی زیرزمینی اراضی سد گلستان به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و با هزینه ۳۰۰ میلیارد ریال در گنبدکاووس، انجام زهکشی ۱۰ هزار هکتار اراضی شمال گلستان در آق قلا و گمیشان با هزینه ۶۰۰ میلیارد ریال و تجهیز ۲ هزار هکتار اراضی زراعی استان به سامانه‌های نوین آبیاری تحت فشار با هزینه ۳۰۰ میلیارد ریال از مهمترین پروژه‌های هفته دولت امسال بود.

وی با مثبت ارزیابی کردن سیاست‌های حمایتی دولت در اختصاص اعتبارات ملی و تسهیلات بانکی به دستگاه‌های متولی حوزه وزارت جهادکشاورزی و بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز جهت تامین امنیت غذایی کشور و جهش تولید در استان گلستان، اضافه کرد: فقط دربحث تخصیص اعتبارات مصوب ملی و استانی با وجود مشکلات و تنگناهای مالی دولت به سبب تحریم‌ سهم این استان از رقم ۵۶۰ میلیارد ریال در سال ۹۲ با 720 درصد افزایش به چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.

جمشیدی رودباری گفت: در بخش پرداخت تسهیلات بانکی نیز سهم گلستان از ۸۴۷ میلیارد ریال درسال ۹۲ به هفت هزار و ۵۰۶ میلیارد ریال یعنی ۷۸۶ درصد رشد در پایان سال ۹۸ افزایش یافت ضمن اینکه در ایجاد فرصت‌های شغلی مرتبط با بخش کشاورزی نیز از هزار و ۵۶۷ شغل درسال ۹۲ به سه هزار و ۱۵۵ نفر درسال ۹۸ یعنی ۱۰۱ درصد رشد رسید.

 

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی گلستان ادامه داد: با این حال در سایه حمایت‌های اعتباری و تسهیلاتی دولت و همراهی بخش خصوصی از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۸ مجموع تولیدات بخش کشاورزی این استان از مقدار ۳.۱ میلیون تن به ۵.۲ میلیون تن یعنی ۶۸ درصد رشد افزایش یافت.

به گفته وی، در مدت اشاره شده، استان گلستان در قسمت توسعه کشت گلخانه‌ای از ۲ هکتار به ۲۵۰ هکتار ( ۱۲۵ برابر رشد)، تولید انواع دانه‌های روغنی از مقدار ۱۴۸ هزار تن به ۲۳۹ هزار تن (۶۱ درصد رشد)، تولید گندم از ۷۵۰ هزار تن به یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن (۷۱ درصد رشد)، توسعه کشت پنبه از ۹ هزار و ۴۰۰ هکتار به ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار (۱۳۰ درصد رشد) و در توسعه کشت چغندر قند که قبل از آن در استان کشت نمی شد، سطح زیر کشت آن به ۲ هزار و ۸۶۰ هکتار با تولید ۱۴۶ تن رسیده است.

جمشیدی رودباری گفت: از سال ۹۲ تا پایان ۹۸ و در توسعه کشت گیاهان دارویی گلستان، سطح زیر کشت از ۲۵۰ هکتار به ۱۰ هزار هکتار یعنی ۴۰ برابر افزایش یافت ضمن اینکه تولیدات باغی استان نیز در این مدت از ۱۵۱ هزار تن به ۳۵۰ هزار تن ( ۱۳۲ درصد رشد) و توسعه باغات مثمر در اراضی شیبدار نیز از ۲۰ هزار هکتار به ۲۷ هزار هکتار معادل ۳۵ درصد رشد یافت.

به گفته وی، درمدت یاد شده و در مبارزه بیولوژیک با آفات از سطح ۴۰ هزار هکتار به ۹۴ هزار هکتار (۱۳۵ درصد رشد)، مبارزه با آفات عمومی از ۲۲ هزار و ۵۸۶ هکتار به ۴۹ هزار و ۸۴۰ هکتار (۱۲۱ درصد رشد)، در کنترل شیمیایی بیماری غلات از ۵۵ هزار و ۱۸۲ هکتار به ۵۲۷ هزار و ۳۳۳ هکتار (۸۵۶ درصد رشد) و میزان توزیع انواع کود شیمیایی از ۸۰ هزار و ۲۱۷ تن به ۱۶۴ هزار و ۵۸۵ تن (۱۰۵ درصد رشد) افزایش یافته است.

جمشیدی ادامه داد: در این مدت همچنین ضریب مکانیزاسیون گلستان از ۱.۲ اسب بخار در واحد هکتار به ۱.۹ اسب بخار و تعداد تراکتورها نیز از ۲۴ هزار و ۹۵۵ دستگاه به ۳۸ هزار دستگاه افزایش یافت ضمن اینکه با توسعه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی میزان جذب ماده خام از ۱.۵ میلیون تن به ۳.۳ میلیون تن معادل ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.

 

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهادکشاورزی گلستان همچنین به افزایش تولیدات دامی استان از سال ۹۲ تا ۹۸ نیز اشاره کرد و گفت: تولید گوشت مرغ گلستان از ۹۰ هزار تن به ۲۶۴ هزار تن (۱۹۳ درصد رشد) و تولید گوشت قرمز از ۲۰ هزار تن به ۳۰ هزار تن افزایش یافت ضمن اینکه برای نخستین بار زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ به تعداد ۱۱ مورد با ظرفیت ۱۰ میلیون قطعه در هر دوره جوجه ریزی مجوز داده شد که پنج زنجیره آن با ظرفیت ۴.۵ میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره مجوز فعالیت دریافت کردند.

وی افزود: همچنین برای نخستین بار زنجیره یکپارچه تولید گوشت قرمز با ظرفیت پرورش ۶ هزار و ۳۰۰ راس دام سنگین و سبک، کشتارگاه صنعتی، کارگاه قطعه بندی و بسته بندی فرآورده‌های گوشتی و فروشگاه عرضه مواد پروتئینی در استان گلستان راه‌اندازی شد.

جمشیدی، به‌نژادی و توسعه دام سنگین و دو منظوره از هزار و ۵۰۰ راس به ۳۶ هزار راس ( ۲۴ برابر رشد)، به‌نژادی و توسعه دام سبک نو ترکیب از ۳۰۰ راس به ۲۰ هزار راس ( ۶۷ برابر رشد)، تولید تخم مرغ از ۲۳ هزار تن به ۳۳ هزار تن و اقدام به راه‌اندازی بزرگترین زنجیره تولید تخم مرغ کشور و منطقه با ظرفیت سه میلیون قطعه مرغ تخمگذار در گنبدکاووس را از دیگر موفقیت‌های بخش کشاورزی گلستان از سال ۹۲ تا ۹۸ برشمرد و گفت: دراین مدت تولید عسل استان از ۸۰۰ تن به هزار و ۵۰۰ تن و تولید پیله تر از ۱۲۰ تن به ۲۳۵ تن افزایش یافت.

وی افزود: همچنین در این مدت هزار و ۱۰۰ هکتار لایروبی و مرمت آب بندان‌ها انجام شد که قرار است این رقم تا پایان دولت دوازدهم به سه هزار هکتار برسد.

به گفته وی زهکشی اراضی از هشت هزار هکتار به ۷۷ هزار و ۵۰۰ هکتار (۸۶۸ درصد رشد)، تجهیز اراضی زراعی و باغی به روش‌های نوین آبیاری از ۳۷ هزار هکتار به ۶۵ هزار هکتار، انجام انتقال آب با لوله از ۱۰ کیلومتر به هزار کیلومتر ( ۱۰۰ برابر رشد)، بهسازی کانال‌های آبیاری عمومی از ۱۳۲ کیلومتر به ۲۱۴ کیلومتر و احداث و مرمت جاده بین مزارع از ۲ هزار کیلومتر به ۹ هزار و ۱۶۴ کیلومتر از دیگر اقدامات مهم و زیرساختی دولت یازدهم و دوازدهم در بخش کشاوروزی گلستان بوده است.

برچسب ها: گلستان ، محصولات کشاورزی ، کشاورزی در گلستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Lzv

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: گلستان محصولات کشاورزی کشاورزی در گلستان هزار هکتار اراضی کشاورزی گلستان هزار هکتار میلیارد ریال سال ۹۲ بخش کشاورزی تولید گوشت هزار تن هزار و ۵۰۰ برابر رشد میلیون تن توسعه کشت گوشت مرغ درصد رشد ۲۰ هزار ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۲۰۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اصلاح و نوسازی باغات در سطح حدود ۶۵ هزار هکتار انجام شده است، گفت: اصلاح و نوسازی باغات در راستای ارتقای بهره‌وری به منظور افزایش کمی و کیفی تولید در سطح کشور صورت می‌گیرد.

وی ساماندهی تولید نهال به عنوان اصلی‌ترین نهاده زیر بخش باغبانی، احداث خزانه پاجوش در استان‌های خرماخیز، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنش‌ها و حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود، احداث باغ مادری کیوی، مرکبات و خرما، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنش‌ها، حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود و شناسنامه‌دار کردن باغات را از مهمترین اقدامات این دفتر عنوان کرد.

جلیلی‌مقدم در مورد شناسنامه‌دار کردن باغات اظهار کرد: در سال گذشته باغات کیوی در سطح یک هزار و ۸۵۰ هکتار، مرکبات ۱۵ هزار و ۶۵۰ هکتار، انار ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، خرما ۴ هزار و ۷۰۵ هکتار و انجیر ۵ هزار و ۱۵۰ هکتار شناسنامه‌دار شدند.

وی تصریح کرد: احداث باغات الگویی، مدرن و مکانیزه برای محصولات کیوی، خرما، مرکبات و موز با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوع کشاورزی قراردادی برای محصولات گرمسیری و نیمه‌گرمسیری نیز پیگیری اجرایی شده است، ابراز کرد: کشاورزی قراردادی تأثیر بسزایی در مهار تورم دارد.

وی احداث باغ‌های متراکم پایلوت موز در سیستان و بلوچستان با ارقام جدید و تجاری، احداث نخلستان‌های مدرن و مکانیزه ارقام تجاری در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان، برنامه‌ریزی برای توسعه کشت محصولات گرمسیری در محیط کنترل شده و همچنین اشتغالزایی در سواحل مکران و استان‌های مستعد کشت میوه‌های گرمسیری را از دیگر اقدامات این دفتر برشمرد.

کد خبر 6100598

دیگر خبرها

  • اجرای کشاورزی حفاظتی در بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی زراعی ارومیه
  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • افتتاح نیروگاه پنج مگاواتی در تبریز
  • افتتاح نیروگاه ۵ مگاواتی در تبریز
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی