Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی ناظر گمرکات خراسان رضوی گفت: از گمرکات استان در ده ماه اخیر ۲۲۵۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و 150 میلیون دلار صادارت صورت گرفته است.

امید جهانخواه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی گمرگ که صبح امروز  برگزار شد، در خصوص وضعیت عملکرد گمرکات استان اظهار کرد: با شیوع کرونا در مرز دوغارون مشکل چندانی در زمینه بسته شدن مرز نداشته‌ایم و عملیات گمرکی طبق روال انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در مرز ترکمنستان ممنوعیت‌هایی از طرف این کشور در زمینه تبادل تجاری و تبادل مسافر  ایجاد  شد. در حال حاضر در زمینه مسافر، هیچ تبادلی در این مرز صورت نمی‌گیرد. در زمینه تبادل تجاری کالاهای ترانزیت که بیشتر مربوط به کشور ترکیه بود کالاها به مبادی ورودی یعنی ترکیه ارسال شد.  بخشی از کالاهای صادراتی که  مربوط به ایران با کامیون‌های ترکمن ارسال شد و مابقی کالاها به کشور برگشت داده شد. 

وی افزود: با پیگیری‌های انجام شده تبادلات ریلی از  ۱۳ فروردین ۹۹ در مرز سرخس راه اندازی شد.  همچنین بعد از مدتی ارسال بار از طریق کامیون‌ها در مرز سرخس راه  اندازی شد. در حال حاضر ۷۰ الی۸۰ دستگاه کامیون در مرز سرخس تبادل می‌شود. بعد از نیمه دوم سال با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته از نماینده وزارت امور خارجه کشور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان و جلسه با سرکنسول ترکمنستان  در حوزه نظارت در مرز لطف‌آباد فعالیت‌ها شروع شد، تنها تفاوت تبادل تجاری در مرز لطف‌آباد با مرز سرخس این بود که در مرز سرخس کامیون ایرانی به کشور ترکمنستان رفته و تبادل ایجاد می‌شود ولی در مرز لطف آباد تریلرها توسط  کامیون ایرانی وارد کشور می‌شود و بارگیری شده، به لب مرز برده شده و کشنده ترکمن تریلر را جابه جا میکند. در هر دو مرز تبادل مواد غذایی صورت نمی‌گیرد، در حال پیگیری برای راه‌اندازی تبادلات ریلی در مرز  لطف‌آباد هستیم.

ناظر گمرکات خراسان‌رضوی در مورد تبادلات تجاری ده ماه اخیر سال جاری عنوان کرد: از گمرکات استان در ده ماه اخیر ۲۲۵۰ تن کالا به ارزش یک میلیارد و 150 میلیون دلار صادارت صورت گرفته است.عمده کالاهای صادر شده در این ده ماه زعفران با بسته‌بندی با وزن بیش از سی‌گرم، مقاطع فلزی، مصنوعات پلاستیک، مصالح‌ساختمانی، مواد ‌خوراکی و میوه و تره‌بار بوده است. بیشترین کالاهای صارداتی به کشورهای افغانستان، عراق، ترکمنستان و  ازبکستان صادر شده است. علی‌رغم اینکه با کاهش در این صادرات روبه‌رو بوده‌ایم اما این کشورها، چهار کشور اول طرف تجاری گمرکات استان هستند.

وی با اشاره به اینکه « در این مدت بیشترین رشد صادارت به کشورهای چین، اسپانیا، عمان، ماکائو ،هلند و آلمان از طریق خراسان رضوی صورت گرفته است،» خاطر نشان کرد: در این مدت ۱۴۵ هزارتن کالا معادل 311 میلیون دلار واردات از طریق گمرکات به  استان صورت  گرفته است. عمده این کالاها شامل لوازم و قطعات الکترونیک، پنبه، کود و مواد شیمیایی، اسانس، ماشین‌آلات خط تولید،  قطعات یدکی و قطعات تولید خودرو است. این کالاها از طرف کشورهای امارات، چین، ازبکستان، ترکیه هند ،المان و کره به گمرکات استان وارد شده و بیشترین رشد واردات  از طرف کشور تایوان، عراق و ازبکستان است. تراز تجاری استان در این مدت مثبت  839 میلیون دلار بوده است. 

جهانخواه در مورد مقایسه تبادلات تجاری گمرکات استان نسبت به سال گذشته گفت: نسبت به سال گذشته در زعفران 24 درصد، مقاطع فلزی 5 درصد، رب گوجه فرنگی 50 درصد، منسوجات مانند فرش بیش از6000 درصد رشد برخوردار بوده‌ایم اما در برخی کالاها مثل پسته با 21 درصد، سیب درختی 34 درصد، زعفران 10 تا  30 گرمی 27 درصد و  ظروف شیشه ای 21 درصد با کاهش صادارات مواجه بوده‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه « 85 درصد صادارت از مرز سرخس انجام می‌شود»، گفت: صادارت ریلی استان از مرز سرخس حدودا معادل ۱۶۰میلیون دلار است است. 

ناظر گمرکات خراسان رضوی  بیان کرد: اگرچه هنوز خط‌آهن شمع‌تیغ راه‌اندازی نشده است اما از طریق  مرز شمع‌تیغ 3 الی 4 محموله صادراتی ارسال شده و یک الی دو محموله وارداتی از افغانستان به ایران وارد شده است. امیدواریم راه آهن شمع‌تیغ به روزنک بر اساس اهدافی که خواسته شده صادرات کشور را توسعه داده و توقفات در مرز دوغارون را کاهش دهد، زیرا 50 الی 60 درصد صادرات کشور از  رمز دوغارون انجام می‌شود.

وی در مورد مدت زمان توقف کامیون‌ها در مرز دوغارون اظهار کرد: بر اساس جدیدترین آمارها تا شب قبل، ۱۴۴۰ دستگاه کامیون در مرز متوقف بوده و روزانه 400 الی ۵۰۰ دستگاه خارج می‌شود. بیشترین مشکلات در بحث ترانشیپمنت است. در این مرز مدت توقف کامیون‌ها که مستقیم عبور می‌کنند، بین 4 الی ۵ ساعت و برای کامیون‌ها که ترانشیپمنت انجام می‌دهند بین 24 الی 48 ساعت است.

جهانخواه گفت: 578 پرونده قاچاق در گمرکات استان در سال ۱۳۹۹ تنظیم شده است که از لحاظ تعداد پرونده نسبت به گذشته  ۱۰۰درصد و از لحاظ ارزش 1260 درصد از لحاظ ارزش رشد داشته است.

جهانخواه در مورد میانگین زمان ترخیص کالاها بیان کرد: بر اساس پارامترهای تعریف شده کالاهای صادراتی و وارداتی در گمرگ ایران با توجه به مدیریت ریسک در سه سطح قرار می‌گیرند، کالاها در مسیر سبز در صادرات اگر مشکلی وجود نداشته باشد در عرض یک روز خارج می‌شوند. کالاها در مسیر زرد نیاز به مجوز داشته و بعد خارج می‌شود، در مسیر قرمز کالا ارزیابی و کنترل شده و سپس به مرز اعزام می‌شود ما در واردات نیز  این سه مسیر را داریم.

وی در مورد کالاهای متوقف در گمرکات استان گفت: بر اساس آمارها تا امروز ۷ هزارتن گالا در گمرک داریم ک مهلتش پایان نیافته است. کالاهایی که در گمرکات استان هستند، بخش اعظمش تازه وارد شده است .در حال حاضر کالاهای رسوبی آن‌چنانی در گمرکات استان نداریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی گمرکات گمرکات خراسان رضوی گمرکات استان میلیون دلار مرز سرخس کامیون ها لطف آباد بر اساس ده ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۵۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان از رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات قطعی از گمرکات استان در یک ماه نخست انسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

 محمد علی خاشی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: در یک ماه نخست امسال 238 هزار و 476 تن کالا به ارزش 23 میلیون و 637 هزار و 404 دلار از طریق گمرکات استان سیستان و بلوچستان شامل گمرک زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه، بازارچه مرزی میلک، پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان به خارج از کشور صادر شده است.

ناظر گمرکات استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این میزان کالا های صادراتی از نظر ارزش 26 درصد و از حیث وزن 78 درصد افزایش نشان می‌دهد، افزود: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت کلینکر، سیمان، زغال سنگ، میوه، گوجه فرنگی و سایر محصولات کشاورزی بوده که عمده این اقلام به کشورهای پاکستان، چین، افغانستان و هند، صادر شده است.

مدیرکل گمرک زاهدان در خصوص آمار کالاهای صادراتی اظهار شده در سایر گمرکات کشور و خروجی از گمرکات و بازارچه‌های مرزی این استان، گفت: در فروردین ماه  84 هزار و 767 تن کالاهای صادراتی به ارزش  48 میلیون و 60 هزار و 869 دلار نیز از طریق گمرکات استان خارج شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش 16 درصد و از نظر وزن 19 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی به عملکرد حوزه واردات قطعی اشاره و عنوان کرد: دریک ماه نخست امسال  48 هزار و 258  تن کالا به ارزش 83 میلیون و  219 هزار دلار از طریق گمرکات استان وارد کشور شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزش 41 درصد افزایش  و از نظر وزن 52 درصد افزایش داشته است.

مدیرکل گمرک زاهدان افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل  برنج،  کنجد، دام زنده، گوشت ،چای، لوازم یدکی، پارچه، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین و موز و برخی اقلام مجاز دیگر بوده که این اقلام بیشتر از کشورهای  پاکستان، هند، امارات متحده عربی، چین و افغانستان وارد شده است.

خاشی با اشاره به انجام تشریفات گمرکی در حوزه مسافری از طریق گمرکات استان، گفت: در یک ماه نخست امسال 22 هزار و 600 مسافر ورودی و23 هزار  و 700 مسافر خروجی از گمرکات استان خدمات  تشریفات مسافری دریافت کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل مسافرین ورودی 22 درصد افزایش و مسافرین خروجی 38 درصد افزایش داشته است.

وی عنوان کرد: ترانزیت خارجی در یک ماه نخست  امسال،  یک هزار و 815 کامیون و تعداد 57 واگن به وزن 36 هزار و 368 تن شامل برنج، پوست، گوگرد، پارچه، سنگ، خشکبار، ادویه چای و سیگار  از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و گمرک منطقه آزاد به کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، هند، امارات و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 50 درصد کاهش داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری
  • ۱۹ هزار تن کالا از پاکستان به استان خراسان رضوی وارد شد
  • ۱۰۰ هزار تن کالا از خراسان رضوی به پاکستان صادر شد
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • صادرات ۱۲ هزار تُن کالا از قم در فروردین ۱۴۰۳
  • آذربایجان شرقی مبدأ صادرات به ۱۰۳ کشور دنیا
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت