Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، خبرگزاری رویترز امروز (پنجشنبه ۲۱ ژانویه/ ۲ بهمن) با استناد به پیش‌نویس قطعنامه‌ای که احتمالاً پنجشنبه بر سر ان توافق حاصل خواهد شد این خبر را گزارش داده است. 
خبرگزاری رویترز نوشت این قطعنامه که قرار است ساعت ۱۵:۳۰ به وقت گرینویچ به رأی گذاشته شود الزام‌آور نیست اما اثر سیاسی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در بخشی از این قطعنامه آمده است: «پارلمان اروپا از کشورهای عضو [اتحادیه اروپا] می‌خواهد تداوم فعالیت مجمع ملی ونزوئلا را که در سال ۲۰۱۵  انتخاب شد و رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا، خوان گوایدو را به رسمیت بشناسند.»


این در حالی است که ماه گذشته «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت، بروکسل از به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» به عنوان رئیس جمهور موقت ونزوئلا عقب‌نشینی کرده است.
بورل روز ۱۸ دی‌ماه گفت: «ونزوئلا برای پایان دادن فوری به تنگنای فعلی، از طریق گفت‌وگوهای جامع و مذاکراتی که به رویه‌هایی دموکراتیک و جامع منتج می‌شود، به راه‌حلی سیاسی نیاز دارد».
وی افزود با توجه به نتایج انتخابات پارلمانی جدید در ونزوئلا، بروکسل همچنان با «فعالان جامعه مدنی و سیاسی برای بازگرداندن ونزوئلا به دموکراسی در ارتباط خواهیم بود».
به گفته یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، این اظهارات بورل نشانه عقب‌نشینی اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن گوایدو به عنوان رئیس جمهور موقت است.
آمریکا و گروهی از متحدان این کشور از جمله انگلیس سوم بهمن ماه سال ۱۳۹۷ در اقدامی غیرقانونی گوآایدو را به عنوان «رئیس‌جمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجدداً به ریاست‌جمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند.


نتایج انتخابات پارلمانی ونزوئلا حاکی از آن است که حزب «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا موسوم به حزب «سوسیالیست متحد ونزوئلا» و احزاب متحد رئیس‌جمهور این کشور موفق به کسب اکثریت کرسی‌های پارلمانی شدند. با این حال گوایدو رهبر مخالفان و رئیس‌جمهور خودخوانده ونزوئلا که در صدد کاهش اعتبار این انتخابات پارلمانی بود، آن را بایکوت کرد.
رئیس‌جمهور ونزوئلا پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی کشورش در یک سخنرانی که از تلویزیون ملی این کشور پخش می‌شد، گفت: «ما مجمع ملی را با اکثریت آراء مردم ونزوئلا احیا کردیم. قطعاً این یک پیروزی بزرگ برای دموکراسی است».


اتحادیه اروپا به خاطر مخالفت ایتالیا و قبرس، هرگز نتوانست به رسمیت شناختن گوایدو را به تصویب برساند اما عملاً و به صورت تمام عیار از او حمایت می‌کرد.
علاوه بر اتحادیه اروپا، گروه لیما متشکل از دوازده کشور آمریکای لاتین نیز در بیانیه روز سه‌شنبه خود درباره پارلمان جدید ونزوئلا به گوایدو به عنوان رئیس جمهور موقت هیچ اشاره‌ای نشده است.
یک دیپلمات آمریکای لاتین در این باره گفت: «استنباط من این است که این اقدام به رسمیت شناختن غیرمستقیم رهبری گوایدو در میان مخالفان است و نه رئیس جمهور موقت».

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: مادورو اروپا ونزوئلا انتخابات پارلمانی رسمیت شناختن رئیس جمهور موقت اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۵۹۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران

به گزارش تابناک، خبرگزاری رویترز نوشت: اورسولا فون در لاین روز دوشنبه پس از دیدار با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین، در گفت‌وگو با خبرنگاران ادعا کرد: «بر این باوریم که چین می‌تواند نقش مهمی در محدود کردن گسترش غیرمسئولانه موشک‌های بالستیک و پهپادهای ایرانی ایفا کند.»

بر اساس این گزارش، رئیس کمیسیون اروپا همچنین خوستار برقراری آتش‌بس در درگیری میان رژیم اسرائیل و حماس شد.

امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه امروز در کاخ الیزه با همتای چینی خود جین‌پینگ و فون در لاین در نشستی سه‌جانبه با محوریت روابط اروپا و چین دیدار و گفت‌وگو کرد.

تارنمای روزنامه گاردین پیشتر با اعلام آغاز این دیدار سه جانبه به نقل از فون درلاین نوشت: اتحادیه اروپا و چین به دنبال روابط حسنه بوده و با توجه به اهمیت جهانی چین، تعامل ما کلید تضمین احترام متقابل، پیشگیری از سوء تفاهم و یافتن راه حل چالش های جهانی است.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که رئیس‌جمهوری چین برای نخستین بار در پنج سال اخیر به اروپا سفر کرده و این سفر با افزایش تنش‌های تجاری همزمان شده است.

بروکسل مشغول تحقیق از برخی صنایع چینی از جمله در زمینه صادرات وسائل نقلیه برقی است و پکن نیز اقدام مشابهی را در خصوص واردات مشروبات الکلی از فرانسه در دست دارد.

 منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • درخواست رئیس جمهور فرانسه از رئال برای امباپه
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند