Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@03:07:11 GMT

نشانه هایی که زنگ خطر مشکلات روده هستند

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۱۰۹۸

نشانه هایی که زنگ خطر مشکلات روده هستند

روده سالم به داشتن بدنی سالم کمک می‌کند و برخی علائم می‌تواند به عنوان آژیرخطر مشکلات این اندام را اطلاع دهد.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های برنا، روده انسان از آنچه تصور می‌شود پیچیده‌تر است و تأثیر زیادی بر سلامت کل بدن دارد. روده سالم به داشتن سیستم ایمنی قوی، سلامت قلب، سلامت مغز، بهبود خلق و خو، خواب درست، جلوگیری از ابتلا به برخی سرطان‌ها و هضم موثر کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش ۷ نشانه می خوانیم که نشان می‌دهد این اندام  به توجه بیشتری نیاز دارند.

۱. ریزش مو

اگرچه ریزش مو به طور روزمره طبیعی است اما ریزش بیش از حد مو و ظاهر شدن لکه‌های طاسی بسیار هشدار دهنده است. ریزش مو اغلب با استرس همراه است. متخصصان پزشکی دریافته‌اند که فراتر از استرس، روده ممکن است مسئول ریزش مو‌ها باشد. به این دلیل که این ارگان  وظیفه تولید ویتامین B۷ یا بیوتین را دارد که از ریزش مو و بیماری‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

۲. نوسان وزن

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مدام با وزن خود دست و پنجه نرم می‌کنید و رژیم‌های متعدد را آزمایش کرده‌اید، ممکن است لازم باشد بدن خود را دوباره مورد بررسی قرار دهید. یکی از دلایل افزایش و کاهش وزن که مردم واقعاً جدی نمی‌گیرند، سلامت روده است. روده‌ای که به درستی کار نکند، نه تنها نمی‌تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن را جذب کند، بلکه منجر به کمبود مواد مغذی و عدم توانایی در تنظیم قند خون و چربی می‌شود. 

۳. هضم نکردن غذا 

دستگاه گوارش وظیفه تجزیه غذا و دفع سموم از بد را دارد؛ هنگامی که روده ما بیمار است، بدن نمی‌تواند سموم را به درستی از بین ببرد و باعث می‌شود که نسبت به غذا‌های خاص واکنش نشان دهیم.

۴. ولع خوردن برخی غذا‌ها

روده‌ای که قادر به پردازش غذا نباشد، می‌تواند عدم تعادل ایجاد کند و همین عامل  باعث افزایش ولع مصرف در گروه غذایی ناسالم از قند‌ها و چربی‌ها شود.

۵. اختلال خواب

برای اینکه بتوانیم خوب بخوابیم، به هورمونی به نام سروتونین نیاز داریم. سروتونین، همچنین به عنوان هورمون حس خوب شناخته می‌شود. بدون عملکرد مناسب روده که مسئولیت تولید بخش زیادی از این هورمون را دارد، ممکن است برای خوابیدن دچار مشکل شویم.

۶. بروز مشکلات پوستی

روده ما اولین خط دفاعی در هنگام مبارزه با بیماری‌ها در بدن است. آنزیم‌های معده و اسید نه تنها غذای ما را تجزیه بلکه برای جلوگیری از بروز عفونت، آن را تمیز و استریل می‌کنند. وقتی روده شما به شکلی که باید عمل نمی‌کند، قادر به پردازش صحیح غذایی که می‌خورید، نیست؛ روندی که می‌تواند منجر به بیماری‌های پوستی مانند اگزما و سایر تحریکات پوستی شود.

۷. مشکلات گوارشی

با توجه به این واقعیت که یک روده ناسالم قادر به پردازش صحیح غذا نیست، ممکن است به طور مداوم و با حس ناراحتی معده به دستشویی برویم. به غیر از اسهال، علائم دیگری مانند نفخ و گاز یا دل درد و یبوست می‌تواند نشانه عدم سلامت روده‌ها باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روده مشکلات روده ریزش مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲
  • فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در «کوچه سلامت پلاک۱۰۲»
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • لزوم ارتقاء مرکز جامع سلامت اشترینان به بیمارستان
  • فیلم| لحظهٔ ریزش خانهٔ قدیمی در زوارهٔ اصفهان بر اثر بارندگی
  • فیلم/ لحظهٔ ریزش خانهٔ قدیمی در زوارهٔ اصفهان بر اثر بارندگی
  • (ویدیو) ریزش وحشتناک یک خانه بخاطر بارندگی شدید
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست