Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@11:04:29 GMT

تجاری سازی 29 رقم موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۱۵۹۹

تجاری سازی 29 رقم موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور

به گزارش خبرگزاری فارس از مراغه، صابر گلکاری در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: طی 55 قرارداد 29 رقم جدید موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با هدف تجاری سازی به بخش خصوصی واگذار شد.

وی گفت: واگذاری ارقام این موسسه به بخش خصوصی با هدف تسریع در تکثیر و تولید بذر و تو سعه کشت ارقام جدید موسسه انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلکاری افزود: ارقام این موسسه در 12 استان کشور به 17 شرکت بخش خصوصی واگذاز شده است.

وی اضافه کرد: شرکت‌های بخش خصوصی در قالب این قرار داد‌ها سالانه بیش از 60 هزار تن بذر ارقام این موسسه تولید و در اختیار دیم کاران قرار می دهد.

گلکاری گفت : جایگزینی ارقام جدید به جای ارقام بومی، کمک به شکل گیری صنعت بذر و تامین بذر مورد نیاز کشور از دیگر اهدا این موسسه برای واگذاری دانش فنی تولید بذر به شرکت‌های بخش خصوصی است.

رئیس موسسه تحقیقات دیم کشور ادامه داد: در این طرح شرکت‌‌های بخش خصوصی بر اساس اعلام نیاز معاونت زراعت وزارت جهادکشاورزی بذر ارقام جدید را در طبقات مختلف بذری تولید کرده و در اختیار کشاورزان قرار می دهد.

وی با بیان اینکه ارقام جدید نسبت به ارقام قدیمی  25 تا 30 درصد برتری عملکرد دارد، افزود: مقاومت در برابر سرما، خشکی و بیماری ها از ویژگی‌های مهم ارقام جدید هستند.

گلکاری گفت: سالانه در کشور حدود 6 میلیون هکتار از زمین‌های دیم زیرکشت گندم، نخود و جو می رود که بیش از 70 درصد اراضی دیم با بذر ارقام معرفی شده توسط موسسه دیم زیر کشت می رود.

از زمان فعالیت موسسه تحقیقات کشاوری دیم کشور تا آخرسال 98، 75 رقم جدید در بخش غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و علوفه دیم معرفی شده است.

انتهای پیام/60007

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی بخش خصوصی تجاری سازی دیم تبریز مراغه خبرگزاری فارس فارس تبریز گندم نخود موسسه تحقیقات ارقام جدید بخش خصوصی دیم کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی

 غلامرضا گودرزی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: مرکز تحقیقات استان مرکزی یکی از مراکز فعال در کشور است و انتقال دستاوردهای علمی این مرکز به بهره‌برداران از اهمیت ویژه برخوردار و در واقع به نوعی خروجی کار محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دوره‌های آموزشی توسط کارشناسان مرکز برای انتقال دانش که روش‌های نوین کشاورزی و استفاده از بذرهای تولید شده است، دوره‌های آموزشی به صورت مستمر برگزار که به این طریق دانش انتقال پیدا کند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی افزود: ایستگاه‌های تحقیقاتی در شهرستان‌های اراک، خنداب، ساوه، زرندیه، خمین و علی‌آباد اراک فعال هستند.

گودرزی خاطر نشان کرد: ایستگاه تحقیقاتی اراک مربوط به غلات و دانه‌های روغنی، خنداب منابع طبیعی و ایستگاه تحقیقاتی خمین مربوط به لوبیا است که آوازه بین‌المللی دارد و تنها ایستگاه تحقیقاتی در کشور در تولید صد در صد هسته تا بذر است.

وی بیان کرد: ایستگاه تحقیقاتی ساوه نیز مربوط به انار است که در این ایستگاه بزرگ‌ترین کلکسیون انار کشور وجود دارد، ایستگاه تحقیقاتی زرندیه نیز در بخش تحقیقات آبخوان‌داری فعال و ایستگاه علی‌آباد اراک نیز در زمینه گیاهان دارویی فعالیت دارد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: ایستگاه‌های تحقیقاتی مذکور به صورت تخصصی کار تحقیق و پژوهش را انجام می‌دهند و بذرهایی که برای بخش کشاورزی از این تحقیقات حاصل می‌شود یکی از مهمترین دستاوردهای این مراکز است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • یک عده غیر فوتبالی در سال ۸۰ خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس را متوقف کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • ایجاد ظرفیت فرامرزی در صنعتی سازی مسکن
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • معاون وزیر جهاد کشاورزی از چه می ترسد؟