Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@08:58:49 GMT

وضعیت آمریکا در دوران پساترامپ

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۱۷۰۱

شورش اخیر در آمریکا با توجه به شرایط موجود در این کشور اجتناب ناپذیر بود. ناطقان: شورش اخیر در واشنگتن، پایتخت آمریکا، همزمان با نشست کنگره برای تایید نتیجه انتخابات ۲۰۲۰، مهم‌ترین عامل زیر سوال رفتن ادعاهای باصطلاح برتری جهانی آمریکا شد.
به گزارش «گاردین»، اگرچه در ۸ دهه گذشته، دلایل متعددی برای زیر سوال بردن یا رد ادعاهای آرمانگرایانه بنیانگذاران و متعاقب آن دولتمردان آمریکایی وجود داشت، اما هیچیک به اندازه شورش اخیر هواداران دونالد ترامپ و درگیری آنها با پلیس، در این زمینه، موثر نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از جهتی باید گفت که چنین جنگی از سوی ترامپ علیه واشنگتن، اجتناب ناپذیر بود.
سال‌ها خشم فروخورده از نابرابری، تبعیض نژادی، تحقیر، نظریه‌های توطئه و ... در نهایت فرصت بروز و ظهور یافت.
البته باید توجه داشت که حادثه مذکور چنان بحرانی ایجاد کرد که به اذعان برخی، از زمان جنگ داخلی آمریکا بی سابقه بود و توانست توخالی بودن افسانه استثناگرایی آمریکا را نشان دهد.
در واقع نمایشی از روند رو زوال باصطلاح ابرقدرت جهانی در شورش واشنگتن نمایان شد.
شماری از کارشناسان و سیاستمداران آمریکایی در پی تحولات اخیر اعتراف کردند که اعتراض‌های متعاقب قتل «جورج فلوید»، شهروند سیاهپوستی که توسط پلیس «مینیاپولیس» ایالت «مینه سوتا» به قتل رسید و نیز تحولات اخیر به آنها واقعیت کشورشان ورای تصوری که برای خودشان ساخته بودند، نمایان کرد.
این حادثه به تمام جهان مخابره شد و همه کشورهای جهان از همسایگان تا دور دست ترین کشورها به اظهارنظر در مورد انتقال قدرت در آمریکا پرداختند.
دلیل فرسایش آمریکا را باید در نابرابری، نژادپرستی، بی اعتمادی به نهادها، قطب بندی جامعه، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی دانست که مدت‌ها پیش از حضور ترامپ در قدرت به وجود آمدند.
رنگین پوستان هنوز با روند تبعیض آمیز در رای دادن مواجه هستند، با سوگند یاد کردن «جو بایدن»، شمار روسای جمهور سفیدپوست از چهل و پنج رییس جمهور به عدد چهل و شش می‌رسد، مالیات برای ثروتمندان همچنان کاهش می‌یابد، از جنگ غیرقانونی «جورج دبلیو بوش» علیه عراق در پارلمان آمریکا دفاع شده است، اثرات بحران مالی ۲۰۰۸ و احساس بی عدالتی و خشم ناشی از آن هنوز وجود دارد، محدودیت کمک‌های خارجی برای هزینه انتخابات از بین رفته است، هزینه انتخابات ۲۰۲۰ معادل ۱۴ میلیارد دلار بوده است، ...

اما آنچه که ترامپ انجام داد، آشکار کردن همه مشکلات مذکور بود.
به عنوان مثال وی با زیر سوال بردن هویت و نژاد «باراک اوباما»، سلف خود و ایجاد دیوار مرزی با مکزیک، در واقع زوزه خشم سفید را آشکار کرد.
براساس بررسی‌های دانشگاه «مینه سوتا»، «تغییرات تاریخی نسل در آمریکا در حال وقوع است؛ درصد رای دهندگان سفیدپوست به طور چشمگیری از ۱۹۸۰ تا ۲۰۲۰ کاهش یافته و ترامپ در ناامیدی شکست به این قشر با تحصیلات پایین متوسل شده است.»
اکنون قطب بندی جامعه در سطوح طبقاتی، نژادی، جغرافیایی و تحصیلات کاملا آشکار است.
شبکه‌های تلویزیونی راستگرا مانند «فاکس نیوز»، «نیوزمکس» و شبکه خبری «One America» و شبکه‌های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر به قبیله گرایی دامن زدند.
بر اساس نظرسنجی اخیر دانشگاه «کوینیپیاک»، تنها ۶۰ درصد آمریکایی ها، از جمله ۲۳ درصد جمهوریخواهان، پیروزی بایدن را قانونی دانسته اند.
گروه‌های راست افراطی در حال راهپیمایی هستند؛ شورش اخیر نشان دهنده یک فضای متشنج است.

منبع: مشرق برچسب ها: وضعیت آمریکا ، دوران پساترامپ ، شورش اخیر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وضعیت آمریکا دوران پساترامپ شورش اخیر شورش اخیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۱۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه آفریقای جنوبی در سخنانی تاکید کرد که وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی است.

«نالدی پاندور»، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی گفت، وضعیتی که مردم فلسطین در نوار غزه با آن مواجه شده اند بدتر از آن چیزی است که مردم آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید تجربه کردند.

این در حالی است که حداقل ۸ نفر بر اثر بمباران تیم‌های امدادی و توزیع کننده کمک‌ها در غزه به شهادت رسیدند.

در همین ارتباط نیز، خبرنگار الجزیره اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی تیم‌های توزیع کننده کمک‌های بشردوستانه و امدادی را در نزدیکی تقاطع المالیه در محله تل الهوا در غرب غزه هدف قرار داده که طی آن ۸ نفر به شهادت رسیدند.

ساعاتی پیش نیز، جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد با ادامه تلاش تیم‌های پزشکی برای یافتن اجساد شهدایی که توسط ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی اعدام شده و در گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر در خان یونس دفن شدند، مجدداً از سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی ذی‌ربط می‌خواهیم تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی و تجهیزات لازم را برای جست و جوی مفقودین و شناسایی اجساد شهدا به نوار غزه اعزام کنند، به ویژه اینکه بیش از نیمی از ۲۹۲ جسدی که تاکنون در بیمارستان ناصر کشف شده‌اند، هویت آن‌ها مشخص نشده است.

از سوی دیگر، با افزایش گمانه زنی‌ها در خصوص احتمال حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح انتقادات در محافل سیاسی از حمله مذکور افزایش یافته است.

در همین راستا اسرائیل زیو رئیس سابق شعبه عملیات رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ورود به رفح منجر به تحقق پیروزی نخواهد شد. ترس من این است که این حمله به سلسله شکست‌های دیگری بیانجامد.

از سوی دیگر عیران عتسیون معاون سابق رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد: ورود به رفح از لحاظ راهبردی هیچ اهمیتی ندارد. این عملیات موفقیت آمیز نخواهد بود.

روز گذشته رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد چند تیپ از نیروهای لشکر ۹۹ ارتش این رژیم مجدداً به بخش‌های مابین جنوب و شمال نوار غزه بازگشتند تا جایگزین نیروهای تیپ موسوم به ناحال شوند.

رسانه‌های عبری در روزهای اخیر گفته‌اند که تیپ ناحال همان تیپی است که در حال آمادگی برای حمله به رفح است.

این در حالی است که در روزهای اخیر برخی از تیپ‌های ارتش رژیم صهیونیستی از برخی منطقه‌های غزه از جمله خان یونس خارج شده بودند.

همچنین ارتش رژیم صهیونیستی آمار جدیدی را از تلفات نظامیان صهیونیست در نبردهای جاری در نوار غزه اعلام کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته میان مبارزان فلسطینی و نظامیان صهیونیست در نوار غزه ۱۱ نظامی صهیونیست زخمی شده‌اند.

همچنین ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون ۳۳۰۵ نظامی صهیونیست به دست مبارزان مقاومت فلسطین زخمی شده‌اند.

بر اساس اعلام ارتش رژیم صهیونیستی از مجموع این ۳۳۰۵ نظامی صهیونیست ۱۵۸۴ نفر در جریان حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه زخمی شده‌اند.

علاوه بر این ۲۴۷ نظامی صهیونیستِ زخمی‌شده در جنگ غزه همچنان تحت درمان هستند که حال ۲۴ نفر از آنان وخیم گزارش شده است.

گفتنی است این دست آمارها در حالی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود که شمار دقیق نظامیان صهیونیست کشته و زخمی‌شده به دست مبارزان مقاومت در غزه بسیار فراتر از آمار اعلامی از سوی ارتش این رژیم است و رژیم صهیونیستی در تلاش است با پنهان‌داشتن شمار دقیق تلفات خود از فشارهای محافل سیاسی صهیونیستی و شهرک‌نشینان صهیونیست بگریزد و روی شکست‌های خود سرپوش بگذارد.

کد خبر 6088842

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در آفریقای جنوبی است
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • شورش بزرگ در دانشگاه های آمریکا / حمایت واشنگتن از اسرائیل بالاخره کار دستش داد/ تلاش دولت برای سرکوب معترضان عدالتخواه با بهانه «یهودی ستیزی»
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت