Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از بخش رسانه‌ای سفارت ایران در پاریس، «بهرام قاسمی» درباره دیدار با «سانتینی» شهردار شهر ایسی لمولینو فرانسه گفت: امروز برای من فرصت مغتنمی‌ بود تا در محل اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران میزبان آقای سانتینی شهردار نمونه، با تجربه و دیرینه سال شهر ایسی لمولینو فرانسه باشم. از مدتی پیش این شهر با اصفهانِ هنر پرور و مظهر تاریخ، تمدن و فرهنگ  به خواهرخواندگی هم در آمده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اصفهان جلوه زیبایی از تامل و گفت‌وگو و همزیستی مسالمت آمیز تمام ‌پیروان ادیان بوده و در کنار معماری و هنر بی نظیر و یکتای اسلامی ایرانی اش، همچنان سر فراز بر تارک برترین یادگارها و میراث بزرگ هنری جهان سربلند تر از همیشه ایستاده است. جلفای آن که گویای اصالت فرهنگ و تمدن کهن و دیرپای ایرانی است خود نیز یکی از وجوه مشترک پیوند دهنده با شهر ایسی لمولینو است. 


قاسمی گفت: بی شک خواهرخواندگی شهرها نما و جلوه ای از دیپلماسی فراگیر، جامع و عمومی است. در دیپلماسی عمومی امروز بیش از دیروز، دیپلماسی شهری از اهمیت شایانی برخوردار است. دیپلماسی شهری می‌تواند یکی از مولفه‌های مهم نزدیکی ملل، دوستی ملت ها، شناخت و آگاهی و دانستن از یکدیگر آنهم بیش از همیشه و گذشته و مبتنی بر واقعیت و آغاز و مبنا و نقطه اتکایی برای یافتن دیگر حوزه‌های همکاری در بخش‌های اقتصادی، هنری، فرهنگی، ورزشی، معماری، سینما و... باشد. دیپلماسی شهری نیز مانند سایر انواع دیپلماسی در یک مفهوم کلی دیپلماسی عمومی، نه تنها می‌تواند و باید زمینه ساز پیشرفت و تفاهم و تعامل و نزدیکی به درک متقابل و نهایتاً صلح و دوستی باشد بلکه راهی است برای اعتماد سازی و محافظت از بروز سوء تفاهم و بدانگاری‌های خواسته و یا ناخواسته ای که در جهان امروز مروجان خود را به خدمت دارد.


سفیر ایران گفت: وزارت امور خارجه و سفارت های ایران می‌توانند در این مسیر گام های نوینی را بر اساس یک اجماع داخلی و در چهارچوب یک همراهی و هم نوردی و همکاری میان بخش های مختلف بردارند. برقراری ارتباط میان شهرهای ایران با شهرهای همگون و همگن آنها در اقصی نقاط جهان یا به عبارت قدیمی تر آن ایجاد "خواهر خواندگی" میان شهرها و ایجاد ارتباط سیستماتیک و منظم و تعریف شده و تخصیص بودجه‌های لازم و بکارگیری تمامی سرمایه‌های مادی، معنوی و انسانی و ظرفیت‌های کهن در این شهرها برای اتصال و همکاری و همراهی اعم از حوزه ورزشی، سینما و تئاتر، موسیقی، ادبیات، درمان و پزشکی و امور علمی و مطالعاتی و استمرار منظم آن درجای جای هر دو شهر، علاوه بر شناخت، همدلی، ارتباط، صلح و آرامش می‌تواند به پویایی همکاری در همه رشته‌ها و حتی بنیان‌ها و بنیاد های اقتصادی و تجارت میان آن‌ها یاری رساند.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه ادامه داد: بی تردید دیپلماسی شهری نمی‌تواند مختص شهرهای معروف و بزرگ و شناخته شده باشد. تمام ‌شهرها با داشته‌ها و نداشته‌های خود می‌توانند در این مسیر بروز و ظهور و حضوری چشمگیر داشته باشند. دیپلماسی عمومی و تمامی زیر مجموعه‌های تخصصی آن را باید شناخت و یافت و در آن مسیر گام هایی را برداشت. در چنین شرایطی است که دیگر هیچ کس و هیچ شهری دور افتاده، محجور و تنها نخواهد بود.


وی ادامه داد: چالش های زیست محیطی بی شک با توجه به دورنمای امروز در عرصه جهانی، خود یکی از موضوعات مورد تعامل دیپلماسی شهری خواهد بود، شهرهایی که از دردهای مشترک رنج می‌برند و یا شهرهایی که می‌توانند در حل معضلات تکمیل کننده و یاری رسان یکدیگر باشند. دیپلماسی عمومی و دیپلماسی شهری بی شک علاوه بر تمامی ویژگی‌های برجسته و سازنده آن ابزار مهم و کلیدی دولت ها در عرصه سیاست خارجی و تعامل ملت ها و گفتگوی ادیان، گفتگوی تمدن‌ها و شناخت  ارتباطات آکادمیک و دانشگاهی و تمام موضوعات مطرح  در تمامی جوامع  و درک متقابل و گامی‌بلند در مسیر صلح، آبادانی و امنیت و درک و فهم متقابل خواهد بود.


در این ضیافت، یادبود ویژه ای منقش به آثار و نمادهای اصفهان از سوی شهردار و مردم هنرور اصفهان به مناسبت آغاز سال نوی میلادی و به امید سالی نیکوتر برای همگان و بخصوص مردم شهر ایسی لمولینو و شهردار آن، به ایشان تقدیم گردید.

برچسب‌ها بهرام قاسمی وزارت امور خارجه اصفهان پاریس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهرام قاسمی وزارت امور خارجه اصفهان بهرام قاسمی وزارت امور خارجه اصفهان پاریس اخبار کنکور دیپلماسی عمومی دیپلماسی شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۵۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند
  • ارتقای حمل‌ونقل عمومی در پرند ضروری است
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • دست‌درازی به کاربری باغات خط قرمز شورای شهر کرج است
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است