Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، برای رانندگی در پاییز و زمستان باید قبل از بارش برف، سرما و گرفتار شدن در یخبندان- به‌خصوص در جاده‌ها- پیش‌بینی‌های لازم را اتخاذ کرد تا ضمن جلوگیری از بروز سوانح دلخراش از ماندن در سرما و یخبندان، مصون بود. همچنین رانندگی در مه و برف و باران و یخبندان نیازمند تدابیر و مهارت‌های خاص در هدایت خودرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامات خطرآفرین نه‌تنها امنیت خودمان را تهدید می‌کند که می‌تواند برای اطرافیان و خودروهای دیگر هم پیامدهای جبران‌ناپذیری داشته باشد. بنابراین رانندگی در برف و در طول یک سفر زمستانی نیاز به احتیاط بیشتری دارد.

از جمله پیش‌بینی‌های لازم برای آغاز یک سفر زمستانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- چکاپ خودرو: این مورد برای هر سفری و هر فصلی لازم است، اما اهمیت آن برای سفر زمستانی چند برابر است.

۲- تهیه لوازم شخصی لازم: بدیهی است لباس گرم و پتو برای سفر زمستانی با خودرو ضروری است. همچنین همراه داشتن چند گونی هم می‌تواند زمانی که سطح جاده یخ زده است مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد. همراه داشتن تنقلات، آجیل و نوشیدنی گرم هم در مسیرهای سرد و برفی بسیار لازم است.

۳- تهیه لاستیک سالم و مناسب: لاستیک‌ها انواع گوناگونی دارند. تفاوت اصلی‌شان در آج آن‌هاست. اما عملکرد آن‌ها در سطوح یخی و لغزنده تفاوتی ندارد. در این شرایط حتما باید از لاستیک‌های میخ‌دار یا زنجیر چرخ استفاده شود. همچنین لاستیک‌های رادیال هم مناسب چهار فصل سال هستند و می‌توانید برای امنیت بیشتر از آن‌ها استفاده کنید.

۴- بررسی پیش‌بینی‌های آب و هوا: این مورد به ویژه در زمستان ضروری است، اما با این حال باز هم ممکن است که پیش‌بینی‌ها کمی تغییر کنند. این آگاهی از آب و هوا پیش از سفر، موجب می‌شود که چه به لحاظ تجهیزات و چه به لحاظ روانی آماده‌تر باشید.

آغاز بارندگی: یکی از خطرناک‌ترین شرایط جاده‌ها، زمان آغاز بارش است. با آغاز بارندگی، قطرات باران با گرد و خاک و آثار باقیمانده از لاستیک و روغن در خلل و شکاف آسفالت ترکیب می‌شود و سطحی لغزنده به وجود می‌آید.

در این شرایط میزان اصطکاک خودرو با سطح جاده کاهش می‌یابد و احتمال سر خوردن افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین در نخستین دقایق آغاز بارندگی، حتما با احتیاط و سرعت پایین و یکنواخت رانندگی کنید و در پیچ‌ها احتیاط بیشتری داشته باشید. از ترمز ناگهانی و تغییر دنده از سبک به سنگین خودداری کنید.

رانندگی در برف: با این که رانندگی در برف می‌تواند لذت بخش باشد، اما باید احتیاط کنید. استفاده از زنجیر چرخ و لاستیک یخ‌شکن از ضروریات است.

در این شرایط حتما باید با دنده سنگین حرکت کنید و آهسته برانید. اگر خودروی شما در برف متوقف شد، ابتدا برف را از زیر و جلوی لاستیک‌ها کنار بزنید و در صورتی که سطح آسفالت یخ زده بود، از گونی استفاده کنید. زیر پایی‌ها را در زیر چرخ‌ها قرار دهید و خودرو را با دنده ۲ به آرامی به حرکت درآورید.

ترمز در برف: ترمز کردن زدن در یخ و برف باید سبک انجام شود و مراقب باشید که چرخ‌ها قفل نشوند، چون در این صورت هم مسیر توقف طولانی می‌شود و هم فرمان از کنترل خارج می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود سه تا چهار برابر فاصله بیشتر برای توقف در برف و یخ در نظر بگیرید. همچنین مراقب خودروهای اطرافتان نیز باشید چرا که ممکن است آن‌ها اصول ایمنی را رعایت نکرده باشند.

اما اگر به هر دلیلی کنترل خودرو از دست شما خارج شد، ضمن حفظ خونسردی خود، بلافاصله پدال گاز را رها کنید و هرگز ترمز نکنید. ترمز کردن موجب می‌شود که شرایط پیچیده‌تر و امکان کنترل خودرو دشوارتر شود.

سر خوردن در برف: یکی از موقعیت‌هایی که بسیار خطرناک است و نیاز به مهارت و تسلط بالا در رانندگی دارد، زمانی است که خودرو سر می‌خورد. سر خوردن خودرو معمولا سر پیچ‌ها اتفاق می‌افتد.

برای پیشگیری از لغزش باید پدال گاز و ترمز را رها کنید. در این شرایط فقط لازم است که خودرو را با فرمان کنترل کنید. پیشنهاد می‌کنیم فرمان خودرو را هم جهت با حرکت خودرو هدایت کنید.

فراموش نکنید که احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی و احتیاط در هر شرایطی می‌تواند امنیت شما و همراهانتان را تامین کند؛ به ویژه در زمستان هرگونه بی‌احتیاطی و سبقت و سرعت غیرمجاز می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری داشته باشد.

کد خبر 580616 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن مهارت‌های زندگی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مهارت های زندگی سفر زمستانی پیش بینی ها لاستیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان باختن ۶۱ نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز

آفتاب‌‌نیوز :

سرهنگ علی رضایی ظهر امروز هشتم اردیبهشت ماه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان با اشاره به آمار بالای تلفات و حوادث رانندگی در استان اظهار کرد: در سال گذشته ۵۱۴۷ تصاف منجر به فوت و جرح در جاده‌های استان رخ داده و ۱۰۶۶ نفر جان خود را از دست داده و ۶۱۳۷ نفر مجروح شده‌اند.

وی افزود: در حوادث رانندگی نوروز امسال ۸۱ نفر در استان کرمان جان باخته و ۴۱۵ نفر مجروح شدند.

رضایی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود دو درصد در تلفات جاده‌ای افزایش داشتیم، گفت: متاسفانه ۶۱ نفر به دلیل قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز در جاده‌های شمال استان جان خود را از دست داده‌اند و این خودرو‌ها علاوه بر اینکه بلای جان سرنشینان خودشان هستند، موجب واژگونی خودرو‌های دیگر و افزایش تلفات و مجروحان حوادث جاده‌ای استان هستند.

رئیس پلیس راه شمال استان کرمان اظهار کرد: ۶۸۰ کیلومتر از جاده‌های شمال استان کرمان بیشترین حوادث را دارند که یک مورد محور نرماشیر – ریگان – ایرانشهر است و ۲۳ نفر جان باخته در سال قبل دارد.

وی افزود: محور دیگر پرحادثه سیرجان - بافت و سومین محور نگار – بهرامجرد است که در سال قبل ۵۷ فقره تصادف و ۱۷ فوتی را ثبت کرده است.

رضایی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ بیشترین حوادث رانندگی در چند شهرستان کرمان، سیرجان، زرند، رفسنجان، بم و بردسیر رخ داده و ۱۲۸۰ تصادف منجر به فوت و جرح در کرمان داشتیم.

رئیس پلیس راه استان کرمان با بیان اینکه یکی از چالش‌های جاده‌های استان کرمان خواب آلودگی و سرعت غیرمجاز است، افزود: کار‌های خوب کنترلی و نظارتی زیادی انجام می‌شود، اما یکی از راه‌ها پایش تصویری است که در زمینه کمبود داریم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۸۰ درصد تلفات تصادفات نوروز امسال در استان کرمان مربوط به پژو و پراید بود، گفت: باید برای فرهنگسازی در زمینه کاهش حوادث رانندگی همه دستگاه.‌ها پای کار بیایند.

رضایی در پایان با تاکید بر اینکه معادن برای بهبود وضعیت جاده‌های استان پای کار بیایند، تصریح کرد: حمل بار اضافه و تردد خودرو‌های معادن آسیب زیادی به جاده‌ها زده و موجب تخریب می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهدی بخشی دادستان کرمان نیز در این جلسه با اشاره به آمار تلفات حوادث جاده‌ای اظهار کرد: باید آسیب شناسی و راهکار‌های اساسی برای کاهش حوادث اجرایی شود.

همچنین دکتر مهدی احمدی نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این جلسه گفت: عمده تصادفات منجر به جرح و شدت جراحات مربوط به موتورسوار‌ها و به ویژه موتورسنگین است.

وی افزود: موضوع دیگر در جاده‌های برون شهری، این است که خودرو‌های سنگین راه را برای خودرو‌های سبک می‌بندند و موجب حوادث می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • جان باختن ۶۱ نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز
  • مشتریان به نشان استاندارد و اصالت قطعات خودرو توجه کنند
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی
  • پلیس برای دستگیری این دو نفر مجبور به شلیک گلوله شد
  • کتاب شام برفی به چاپ نهم رسید
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • جدی: حق تولید و سهامداران در اصلاح قیمت پژوپارس رعایت شود
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • مصدومیت ۵ نفر ‌در ۳ سانحه رانندگی شهر قزوین