Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@05:33:55 GMT

رشد قیمت خودرو؛ شتاب‌دهنده رشد زیان شد

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۶۸۵۵۲

رشد قیمت خودرو؛ شتاب‌دهنده رشد زیان شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛  طبق گزارش مالی یاد شده؛ خودروسازان تا پایان شهریور ۴۰هزار میلیارد تومان زیان انباشته را ثبت کرده بودند که این رقم با افزایش ۵/ ۷ درصدی به ۴۳ هزار میلیارد رسیده است. بر این اساس زیان تولید نیز با در مقایسه با ۹ ماهه سال گذشته رشد ۳۶درصدی را نشان می‌دهد.زیان تولید خودروسازان سال گذشته در همین بازه زمانی بیش از ۱۲هزارمیلیارد تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب در شرایطی خودروسازان در فصل پاییز نیز در مدار زیان دهی قرار گرفتند که شورای رقابت در هفته گذشته تحت فشار سازمان بازرسی و همچنین مسوولان صنعتی کشور با عقب نشینی از آزاد‌سازی برخی محصولات خودرویی بر رویه پیشین این شورا تاکید کرد.

رضا شیوا رئیس شورای رقابت در نشست خبری که در روز پایانی دی برگزار کرد به نوعی آب پاکی را روی دست مدیران خودروساز ریخت و اعلام کرد این شورا با توجه به افت قیمت خودرو برای اینکه رفتاری هیجان انگیز در بازار انجام ندهد مجوزی برای افزایش قیمت خودروسازان در سه ماهه پایانی سال صادر نخواهد کرد. این در حالی است که به گفته شیوا براساس استعلام این شورا از بانک مرکزی نرخ تورم بخشی برای محصولات ایران خودرو و خودروسازی سایپا در بازه زمانی سه ماهه از آخرین مجوز افزایش قیمت ( آبان ماه ۹۹) رشدی حول و حوش ۱۴ درصد را به خود دیده است. 

خودروسازان در سال جاری با مجوز وزارت صمت سه بار اقدام به افزایش قیمت کردند این در شرایطی است که تصور می‌شد با روند صعودی قیمت‌ها، از زیان انباشته یا در نهایت از زیان تولید در سال‌جاری کاسته شود، حال آنکه ظاهرا مجوز افزایش قیمت نیز نتوانسته تاثیر زیادی بر زیان‌دهی تولید‌کنندگان داشته باشد. به گفته کارشناسان و فعالان صنعت خودرو زیان‌دهی تولید تنها با آزادسازی قیمت‌ها قابل تحقق است؛ این در حالی است که این امر مخالفان جدی در دولت و حتی قوه‌قضائیه دارد. به این ترتیب با عقب‌نشینی شورای رقابت از تغییر رویه قیمت‌گذاری باید در انتظار ضرر و زیان بیشتری از ناحیه تولید در دو ماه پایانی سال و همچنین سال ۱۴۰۰ باشیم. حال سوالی که مطرح می‌شود این است چرا شورای رقابت که چندی پیش مجوزی برای آزادسازی قیمت ۱۸ خودروی کم تیراژ را صادر کرده بود از تصمیم خود برگشته و نه تنها مجوز یاد شده را تا پایان سال به حالت تعلیق در آورده است، بلکه به مدیران خودروساز اعلام کرده آنها تا پایان سال جاری مجوزی برای افزایش قیمت محصولات پرتیراژ تولیدی خود نیز دریافت نخواهند کرد؟ همان‌طور که عنوان شد بخشی از این مساله مربوط به انتقاداتی می‌شود که بعد از مجوز افزایش قیمت محصولات کم تیراژ متوجه شورای رقابت شد. این اقدام شورای رقابت در آن مقطع حتی با مخالفت علیرضا رزم‌حسینی وزیر صمت نیز روبه‌رو شد. رزم‌حسینی این اقدام را باعث افزایش قیمت خودروها در بازار عنوان کرد و آن را ناشی از بی‌تدبیری اعضای شورای رقابت دانسته بود.

در شرایطی که شورای رقابت معتقد است باید از بروز رفتار هیجانی در بازار جلوگیری کرد و بر اساس همین منطق اجازه افزایش قیمت محصولات تولیدی خودروسازان را تا پایان سال تعلیق کرده است به نظر می‌رسد دود این مساله به چشم شرکت‌های خودروساز برود زیرا همان‌طور که رئیس شورای رقابت اعلام کرد تورم‌بخشی خودروسازان حدود ۱۴ درصد است و زمانی که به رغم این تورم به آنها اجازه افزایش قیمت داده نمی‌شود این مساله به آن معنا است که چاه زیان انباشته شرکت‌های خودروساز عمیق‌تر خواهد شد. 

مدیران خودروساز بارها اعلام کرده‌اند انباشت زیان در شرکت‌های تحت مدیریت‌شان تنها یک دلیل دارد و آن اصرار سیاست‌گذار کلان به اجرای سیاست قیمت‌گذاری دستوری است.

همان‌طور که عنوان شد تغییر زمان قیمت‌گذاری از سالانه به فصلی در سال جاری و صدور سه مجوز افزایش قیمت از سوی شورای رقابت هر چند نتوانست جلوی حرکت خودروسازان را در جاده زیان‌ بگیرد اما تا حدودی از سرعت حرکت آنها در این جاده کاست. قیمت‌گذاری فصلی محصولات تولیدی شرکت‌های خودروساز این امیدواری را برای مدیران ارشد این شرکت‌ها به وجود آورده بود که تداوم این روند با توجه به کاهش نرخ تورم و کنار رفتن ابرهای تیره از افق آینده اقتصادی کشور شرایط را برای شرکت‌های خودروساز به گونه‌ای رقم بزند که آنها بتوانند از چاه زیان‌ خارج شوند. اما این امید با سخنان رضا شیوا در نشست خبری آخرین روز از اولین ماه زمستان تبدیل به سراب شد و به نظر می‌رسد از حالا قابل پیش‌بینی باشد که شرکت‌های خودروساز در صورت‌های مالی که برای سه ماه پایانی سال در سایت کدال منتشر می‌کنند زیان انباشته بیشتری را به ثبت برسانند. 

   جزئیات زیان‌دهی خودروسازان

حال سراغ جزئیات زیان‌دهی سه شرکت بزرگ خودروسازی کشور یعنی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو می‌رویم. سه شرکت یادشده تا پایان آذر در مجموع بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان زیان تولید را در صورت‌های مالی خود به ثبت رسانده‌اند. در میان این سه شرکت خودروساز ایران‌خودرویی‌ها بیشترین زیان تولید را داشته‌اند که این امر البته به تیراژ بالا‌ و تنوع محصول این شرکت نسبت به سایپا و پارس‌خودرو بازمی‌گردد. صورت‌های مالی ایران‌خودرو در ارتباط با وضعیت این شرکت در سه ماهه فصل پاییز که در سایت کدال منتشر شده است، نشان می‌دهد زیان این خودروساز در بخش فروش محصولات تولیدی به بیش از ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است. درآمد ایران‌خودرو تا پایان آذر‌ماه ۹۹ به بیش از ۴۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بالغ می‌شود اما این خودروساز بیش از ۴۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیز هزینه کرده است. ایران‌خودرو تا پایان آذر‌ماه سال‌جاری ۳۲۶ هزار و ۴۰۸ دستگاه خودرو‌ تولید کرده و متوسط قیمت محصولات فروخته‌شده توسط این خودروساز حدود ۱۳۴ میلیون تومان بوده است. اما ایران‌خودرویی‌ها به‌طور کلی چه میزان زیان کرده‌اند؟ صورت‌های مالی این خودروساز نشان می‌دهد این شرکت تا پایان آذر‌ماه زیان تولیدی نزدیک به ۱۱ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان را در صورت‌های مالی خود درج کرده است. این میزان زیان‌دهی جمع زیان انباشته بزرگ‌ترین خودروساز کشور را به بیش از ۲۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسانده است.

آن‌طور که مدیران ارشد ایران‌خودرو ادعا می‌کنند و آن را در صورت‌های مالی خود منعکس کرده‌اند، این شرکت در تمام محصولات تولیدی خود با زیان مواجه بوده است. آبی‌های جاده‌مخصوص از ناحیه فروش ۲۴۰ هزار و ۸۳۰ دستگاه خودرو از اعضای خانواده پژو بیش از ۴هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان زیان کرده‌اند.

متوسط قیمت فروش اعضای این خانواده در صورت‌های مالی ایران‌خودرو ۷۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان درج شده است. فروش خانواده سمند نیز برای ایران‌خودرویی‌ها همراه با ضرر بوده است. آبی‌های جاده‌مخصوص تا پایان آذر ۹۹ در مجموع ۴۰ هزار و ۴۳۹ دستگاه از اعضای خانواده سمند را به فروش رسانده‌اند و از محل فروش این تعداد دستگاه خودرو حدود هزار و ۱۷۶ میلیارد تومان ضرر کرده‌اند. متوسط قیمت خودروهای فروخته‌شده از خانواده سمند در حدود ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. دنا و رانا دو محصول دیگری هستند که با ضرر توسط این خودروساز به فروش رسیده‌اند. زیان ایران‌خودرویی‌ها از ناحیه فروش ۲۹ هزار و ۸۹۲ دستگاه دنا بالغ بر ۳۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان می‌شود. فروش ۸ هزار و ۵۵۷ دستگاه رانا نیز بیش از ۱۶۴ میلیارد تومان زیان به این خودروساز تحمیل کرده است. تولید دانگ‌فنگ در ایران‌خودرو متوقف شده است اما این خودروساز از ناحیه فروش ۱۰۷ دستگاه از این محصول مونتاژی چینی تا پایان آذرماه زیانی در حدود ۵‌میلیارد تومان را تحمل کرده است. خودروسازی سایپا به‌عنوان دومین خودروساز بزرگ کشور زیانی در حدود ۶۷۲میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان را از محل اختلاف «مبلغ فروش» با «مبلغ بهای تمام‌شده» در صورت‌های مالی خود مربوط به سه ماهه سوم سال‌جاری ثبت کرده است. اما زیان تولید نارنجی‌های جاده‌مخصوص که در صورت‌های مالی آنها تا پایان آذرماه ۹۹ نیز منعکوس شده، بیش از ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان است و این میزان زیان جمع زیان انباشته این خودروساز را تا پایان آذر ۹۹ به بیش از ۱۳هزار میلیارد تومان می‌رساند. سری به جزئیات زیان‌دهی سایپا می‌زنیم.

نارنجی‌های جاده‌مخصوص از ناحیه فروش ۱۳۶ هزار و ۹۹۱ دستگاه تیبا بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان زیان دیده‌اند. در حالی‌که تولید پراید سواری متوقف شده است و سایپایی‌ها تنها تولید و فروش مدل وانت آن (‌پراید‌۱۵۱‌) را در دستور کار دارند، صورت‌های مالی ارائه شده توسط مدیران این خودروساز به سازمان بورس تا پایان آذرماه امسال نشان می‌دهد از فروش ۶۸ هزار و ۹۱۷ دستگاه خودرو از اعضای خانواده پراید بیش از ۱۹ میلیارد تومان زیان متوجه دومین خودروساز بزرگ کشور شده است. حال به سراغ پارس‌خودرو می‌رویم، این خودروساز به‌رغم سود بیش از ۷۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی که از اختلاف «مبلغ فروش» و «بهای تمام‌شده» به حساب این خودروساز واریز شده است اما همچنان زیان تولیدی در حدود هزار و ۲۴۸ میلیارد تومانی را در صورت‌های مالی خود تا پایان آذرماه به ثبت رسانده است. این میزان زیان، جمع زیان انباشته پارس‌خودرویی‌ها را به بیش از ۴ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان می‌رساند.‌بهای تمام‌شده در تولید تمام محصولات حاضر در سبد محصولاتی سومین خودروساز بزرگ کشور بیش از قیمت فروش آنها بوده است. پارس‌خودرویی‌ها از ناحیه فروش ۴ هزار و ۲۵۵ دستگاه محصولات گروه S۲۰۰ (ساینا) نزدیک به ۱۱ میلیارد تومان زیان کرده‌اند. این خودروساز که پیش‌تر برای خودروسازی سایپا شرکت مادر خود پراید را مونتاژ می‌کرد همچنان زیان مونتاژ این محصول را در صورت‌های مالی خود درج می‌کند. سومین خودروساز بزرگ کشور از ناحیه مونتاژ ۲۳ هزار و ۷۰۲ دستگاه پراید نزدیک به ۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زیان دیده است. پارس‌خودرویی به‌رغم اینکه محصولات گروه Q۲۰۰ را هم در سبد محصولاتی خود دارند اما در صورت‌های مالی خود در مقابل ردیف این خودرو خط تیره قرار داده‌اند و مشخص نیست چه تعداد از محصول را تا پایان آذر ماه تولید کرده‌اند و از این محل آیا سود کرده‌اند یا همانند سایر محصولات تولیدی این خودروساز تولید گروه Q۲۰۰ نیز با زیان همراه بوده است.

پربیننده ترین خودروهای ایران خودرو امروز چند معامله شد؟ +جدول قیمت پراید امروز ۹۹/۱۱/۳ قیمت محصولات سایپا امروز ۹۹/۱۱/۳ خودرو بین ۱۰تا ۲۰میلیون تومان دیگر ارزانتر می‌شود قیمت خودرو امروز ۹۹/۱۱/۳

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو صورت های مالی خود خودروساز بزرگ کشور میلیارد تومان زیان شرکت های خودروساز مجوز افزایش قیمت ایران خودرویی ها تا پایان آذر ماه تا پایان آذرماه محصولات تولیدی جاده مخصوص ناحیه فروش دستگاه خودرو میلیون تومان زیان انباشته قیمت محصولات ایران خودرو شورای رقابت تا پایان نشان می دهد زیان تولید میزان زیان قیمت خودرو پارس خودرو قیمت گذاری سال جاری زیان دهی شرکت ها سه ماهه ۳ هزار سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۸۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ

خودرو خودرو کی ام سی (KMC T9) از نظر قیمت، مشخصات فنی، امکانات رفاهی، بررسی طراحی ظاهری مورد توجه خریداران است.

به گزارش ایمنا، نمایشگاه بین المللی خودرو پکن مدتی است فعالیت خود را آغاز کرده و میزبان طیف وسیعی از خودرو سازان مطرح جهان است. کمپانی جک که از مهمترین و بزرگترین خودروسازان چین محسوب می شود نیز در نمایشگاه خودرو پکن حضور دارد.برند جک یک شرکت خودروسازی چینی است که در تاریخ ۳۰ سپتامبر ۱۹۹۹ میلادی در استان آن هوئی تأسیس شد. در سال ۱۳۹۱ شرکت کرمان موتور واردات و مونتاژ محصولات JAC را بر عهده گرفت و خودروهای کراس اوور و سدان را مونتاژ و وارد کرد.

خودرو پیکاپ چیست؟

پیکاپ را می‌توان نوعی وسیله نقلیه موتوری سبک مانند وانت یا ماشین‌های سواری با کابین محصور در جلو و محفظه باری تعبیه شده در انتهای آن تعریف کرد. این نوع خودروها در دسته‌بندی بین وسیله نقلیه باری و SUV قرار می‌گیرد. پیکاپ‌ها معمولاً به دو صورت تک‌کابین با دو درب و یک ردیف صندلی و دو کابین با چهار درب و تعبیه صندلی برای سرنشینان عقب تقسیم می‌شوند.

بررسی جک T9 پیکاپ

کمپانی جک از اواسط ۲۰۱۰ تولیدات خودروهای تجاری سبک را آغاز کرد. محصولات برند جک با حروف اختصاری J برای سدان‌ها و هاچ‌بک‌ها و S برای کراس‌اوورها، T برای پیکاپ‌ها شناخته میشوند. نخستین محصول این برند چینی در حوزه خودروهای تجاری، پیکاپ جک T6 بود که یک خودرو تجاری کوچک به حساب می‌آید. پس از مدتی جک محصولی جدید و بزرگتر را روانه بازار کرد و آن را جک T8 نامید. این خودرو مورد توجه کرمان موتور قرار گرفت و با نام KMC T8 به بازار ایران عرضه شد. پس از آن خودرو جک T9 تولید و با لقب هانتر یا شکارچی شناخته شد. جک T9 در سال ۲۰۲۲ میلادی برای نخستین بار معرفی شد و از سال ۲۰۲۳ در بازار چین عرضه شده است.

مشخصات فنی جک T9 پیکاپ (KMC T9)

KMC T9 نسخه ارتقا یافته و به روز شده کی ام سی T8 به حساب می‌آید و در برخی بازارها هم با نام هانتر شناخته می شود.

پیکاپ KMC T9 به دلیل بهره مندی از موتور قدرتمند ۲ لیتری توربوشارژ به همراه سامانه GDI ( پاشش مستقیم سوخت به داخل سیلندر) می تواند ۲۲۱ اسب بخار قدرت و ۳۹۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. فناوری های به کار رفته در موتور KMC T9 در بخش های خنک کاری و روغن کاری از جمله پیشرفته ترین ها در نوع خود است. گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک KMC T9 توسط کمپانی معتبر DAE ساخته شده که تامین کننده گیربکس بسیاری از خودروسازان معتبر جهان است. این گیربکس دارای ۳ حالت رانندگی 2H( دیفرانسیل عقب)، 4H (چهار چرخ سبک) و 4L (چهارچرخ سنگین) است. قابلیت انتخاب ۴ حالت رانندگی اقتصادی، اسپرت، نرمال و برفی بسته به شرایط مورد نیاز رانندگی این خودرو به قفل دیفرانسیل در محور عقب مجهز است که باعث افزایش قابلیت های حرکت در مسیرهای ناهموار می گردد.

مشخصات فنی KMC T9

نام خودرو

KMC T9

کشور سازنده

چین

موتور

۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه

حجم موتور

۱۹۹۸ سی سی

تنفس موتور

توربوشارژ

انتقال نیرو

دو دیفرانسیل

حداکثر قدرت

۲۲۱ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور در دقیقه

حداکثر گشتاور

۳۹۰ نیوتن متر در ۱۹۰۰ دور در دقیقه

جعبه دنده

۸ سرعته خودکار

سیستم ترمز جلو و عقب

دیسکی

سیستم تعلیق جلو

مستقل از نوع جناغی با فنر مارپیچ

سیستم تعلیق عقب

غیر مستقل از نوع فنر تخت

دیفرانسیل

دو دیفرانسیل همراه با قفل دیفرانسیل

ابعاد و ویژگی‌های KMC T9
حداکثر سرعت ۱۵۰ کیلومتر در ساعت
وزن ۱۹۷۰ کیلوگرم
اندازه (میلیمتر) ۵۳۳۰ طول - ۱۹۶۵ عرض - ۱۸۸۰ ارتفاع
فاصله بین دو محور ۳۱۱۰ میلیمتر
حداقل فاصله از سطح زمین ۲۰۹ میلیمتر
رینگ ۱۸ اینچ آلومنیومی
حجم مخزن سوخت ۷۴ لیتر
حداکثر قابلیت شیب پیمایی ۳۰ درجه
زاویه تقرب ۲۷ درجه
زاویه ترک ۲۳ درجه
کابین دو کابینه
تعداد سر نشین ۵ نفر
استاندارد آلایندگی یورور ۵
امکانات و تجهیزات KMC T9

KMC T9 نسخه‌ای بزرگتر و مجهزتر از KMC T8 به حساب می‌آید.KMC T9 از امکانات رفاهی چون:

سانروف کنسول میانی مجهز به Cool Box آینه های جانبی تاشونده برقی تنظیم برقی صندلی راننده و سرنشین جلو گرمکن صندلی های ردیف جلو تهویه مطبوع اتوماتیک به همراه دریچه های تهویه مطبوع مختص سرنشیان عقب شارژر وایرلس آینه میانی الکتروکرومیک

در بخش امکانات ایمنی این خودرو به:

۶ ایربگ سنسورهای پارک جلو دوربین ۳۶۰ درجه ترمز پارک برقی به همراه اتوهلد فرمان برقی

قیمت KMC T9 (جک هانتر)

قیمت کی‌ام‌سی T9 حدود ۱ میلیاردو ۹۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.

کد خبر 749229

دیگر خبرها

  • سخت و زیان‌آور بودن مشاغل کارگران بررسی شود
  • قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • صادرات تخم مرغ به ۳۰ هزارتن رسید
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • دستور وزیر صمت برای بررسی ارز خواری مونتاژکاران خودرو | درخواست علی آبادی از شرکت های خودروساز چه بود؟
  • تویوتا به دنبال فرصت در آفریقا
  • جت جنگنده ام جی در نمایشگاه خودروی پکن+عکس
  • قیمت شاهین به ۷۰۰ میلیون تومان رسید + جدول قیمت
  • در نمایشگاه امسال خودروی پکن خبری از خودروهای بنزینی نیست
  • برق حرارتی یک ساله ۲۰ همت ضرر کرد