Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوع تعاملات میان دولت و مجلس به عنوان دو نهاد حاکمیتی مهم در کشورهای مختلف نشان‌دهنده میزان کارایی یک نظام سیاسی تلقی می‌شود. هنگامی که بین این نهادها هماهنگی وجود دارد، بازخورد مثبتی در جامعه به دنبال دارد و با جهت‌دهی درست به تصمیمات، نوعی اقتدار ملی برای آن کشور محسوب می‌شود، اما چنانچه روابط میان آن‌ها به مسیر تندخویی کشیده شود، پرستیژ و جایگاه آن کشور از لحاظ سیاسی و اقتصادی تنزل پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویژگی درباره جمهوری اسلامی ایران هم صادق است. تجربه نشان داده هنگامی که قوه مجریه و مقننه با اشتراک نظر، منافع ملی را دنبال کرده‌اند علاوه بر بازتاب مثبت آن بر عرصه جامعه، در سطح خارجی نیز شاهد ارتقای اثرگذاری تصمیمات و گسترش حوزه نفوذ کشورمان بوده‌ایم. انسجام هر کشور و قدرت دولت در میان مردم نیز به این نوع روابط بستگی دارد. در این معنی، مردمی که در یک سرزمین زندگی می‌کنند، هنگامی که احساس کنند دولت و مجلس در مسیر درست حرکت می‌کنند با تصمیمات همراهی بیشتر و کامل‌تری خواهند داشت.

در جمهوری اسلامی به فرموده حضرت امام خمینی «مجلس در رأس همه امور است.» و بالتَبَع یکی از وظایف محول‌شده بر دوش خانه ملت قانون‌گذاری و نظارت بر نحوه اجرای صحیح قوانین مصوب است. پیداست فی النفسه نه در کشور ما بلکه در بسیاری از جوامع این موضوع سبب ایجاد چالش میان دو نهاد مهم حاکمیتی می‌شود؛ چرا که هر کدام بر اساس نوع تحلیل خود به دنبال پیگیری منافع مردم با استفاده از اهرم‌های خاص خودشان هستند. بر این اساس این روزها شاهد افزایش بگومگو میان مقامات دولتی و مجلسی‌ها بر سر موضوعات مختلف هستیم؛ از اختلاف بر سر طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها گرفته تا یارانه معیشتی مجلس و دولت و تا تنش‌های یکی دو روز اخیر بر سر تغییرات صورت‌گرفته در لایحه بودجه از سوی مردم. در این بین بیشترین تأثیرات منفی ناشی از این مباحث بر جامعه بازتاب داده می‌شود.

اختلاف میان دولت و مجلس امری طبیعی است، ولی اینکه چگونه چالش‌ها مدیریت و از انعکاس اختلاف‌ها بر جامعه جلوگیری شود، موضوع مهمی است. برای این منظور هم راهکارهایی وجود دارد. خوب است نهادهای تصمیم‌گیر در این مواقع به‌جای کشاندن مشکلات به عرصه جامعه و ایجاد دو قطبی در بین مردم، مشکلات را در کمیسیون‌های تخصصی و یا اتاق‌های فکر مشترک حل و از کشاندن آن به حوزه عمومی خودداری کنند. در کشور ما تجربه ابوالحسن بنی‌صدر نخستین رئیس جمهوری اسلامی ایران نشان داد تقابل رئیس قوه اجرایی با قوه مقننه می‌تواند تبعات سنگینی به دنبال داشته باشد که همه از آن آسیب می‌بینند. مردم انتظار دارند مسئولانشان در مسیر حل اختلاف‌ها گام بردارند نه در مسیر تنش بیشتر. رجزخوانی برای طرف دیگر آن هم از تریبون‌های عمومی و به کار بردن تعابیری چون نمایندگان چهار عمل اصلی را هم بلند نیستند، تنها وقت تلف کردن است و به حل مسئله کمکی نمی‌کند. هنگامی که مناسبات روندی غیر  اخلاقی و تند بگیرد، قاعدتاً هر دو نهاد درگیر مناقشه می‌شوند و از انجام وظایف اصلی خود باز خواهند ماند. مجلس یازدهم همان‌گونه که یکی از اهداف اصلی خود را شفافیت اعلام کرده، نشان داده از تعامل مثبت با دولت در حوزه‌های مختلف استقبال خواهد کرد. درهای خانه ملت به روی دولت باز است پس بهتر است رئیس قوه اجرایی به‌جای اتهام‌زنی در موضوعات مختلف و به‌ویژه مسئله حساس بودجه که با سرنوشت مردم ارتباط دارد، به پرسش‌های مطرح‌شده پاسخ دهد. اینکه رئیس جمهور در ادبیاتی که نمایندگان مجلس آن را توهین‌آمیز خواندند، کمیسیون تلفیق را به ندانستن چهار عمل اصلی در ریاضی متهم و ادعاهایی درباره اصول دولتش برای چشم‌انداز روشن اقتصاد، ارزش پول و معیشت بیان کند، چیزی را حل نخواهد کرد. اختلاف بر سر مباحثی مانند بودجه سالیان گذشته هم وجود داشت، ولی دامن‌زدن به موضوع موجب وقت‌کُشی می‌شود، این در حالی است که همت و تمرکز تصمیم‌سازان در اوضاع کنونی باید بر رفع مشکل مردم استوار باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دولت مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۸۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی خواستار فراهم کردن زمینه حضور گسترده‌تر مردم در انتخابات مجلس شد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، سید ابراهیم رئیسی صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: رئیسی ۲ قانون را برای اجرا ابلاغ کرد

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

رئیسی در ادامه به موضوع ضرورت مشارکت مردم برای تحقق هدف جهش تولید اشاره کرد و افزود: تمهید مقدمات تحقق مشارکت مردم نیازمند اهتمام جدی همه بخش‌های دولت است؛ هر دستگاهی باید زمینه‌ها و راهکارهای جذب مشارکت مردم در بخش خود را به شکل دقیق و با زمان‌بندی مشخص تدوین و اعلام کرده و اجرای آن را به شکل مستمر و گام به گام پایش کند.

رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت همچنین ضمن تبریک فرارسیدن روز کارگر و روز معلم، نقش کارگران و معلمان در پیشرفت و آبادانی کشور را اساسی و مهم توصیف و تصریح کرد: مبنای خلقت عالم بر تعلیم و تربیت استوار است و لذا همه ما در هر زمان و با لحاظ برخورداری از هر سطحی از دانش، همچنان نیازمند دانش‌افزایی و علم‌آموزی بیشتر هستیم.

در جلسه امروز هیئت دولت وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته، هفته درخشش ورزشکاران کشورمان در میادین بین‌المللی بود، قهرمانی تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، قهرمانی تیم ملی وشوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، قهرمانی تیم ملی دختران کمتر از ۱۸ سال در تورنمنت کافا در تاجیکستان، قهرمانی تیم والیبال دانش‌آموزی ایران در رقابت‌های مدارس جهان، قهرمانی، شکستن رکورد و کسب مدال طلای خانم عیدیان در ماده ۴۰۰ متر دو با مانع قهرمانی آسیا، نائب قهرمانی تیم ملی تپانچه بادی کشورمان در مسابقات جام جهانی کره جنوبی و نائب قهرمانی تیم شطرنج امید کشورمان در مسابقات شهرهای آسیا را از جمله این موفقیت‌ها برشمرد که باعث شادی و شعف عمومی در کشور شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اعلام خبر دستیابی به فرمولاسیون، فرآیند و فناوری استحصال کود «تریپل سوپر فسفات» به عنوان یکی از کودهای مهم و بسیار پرکاربرد در کشاورزی گفت: سالانه نیاز به واردات ۲۵۰ هزار تن از این نوع کود داشتیم که خوشبختانه تولید آن در کشور بومی‌سازی و خط تولیدی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن راه‌اندازی شده که تا ۲۰۰ هزار تن قابل افزایش است و می‌تواند سالانه تا ۳۷ میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت از تولیدات داخل، زمینه رونق تولید داخلی این محصول فراهم شود.

انتهای پیام/



کد خبر: 1229145 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • اظهارات رئیسی درباره انتخابات مرحله دوم مجلس
  • تاکید رئیسی بر حضورگسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • رئیسی خواستار فراهم کردن زمینه حضور گسترده‌تر مردم در انتخابات مجلس شد
  • زمینه حضور گسترده مردم در دور دوم انتخابات مجلس فراهم شود
  • میان دولت و مجلس تنش وجود ندارد
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد