Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@14:13:02 GMT

تنها موحدان می توانند زمامداران جامعه اسلامی باشند

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۰۴۲۳

تنها موحدان می توانند زمامداران جامعه اسلامی باشند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر تحریری در جلسه این هفته درس اخلاق که با موضوع «مواعظ نورانی امام صادق (ع) به عبدالله بن جندب» در مدرسه علمیه معیر برگزار شد، اظهار داشت: انسان در روابط اجتماعی با مسائل مختلفی مواجه می‌شود به همین منظور حضرت در بخشی از کلام خویش به چگونگی توجیه و برخورد با این مسائل اشاره می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت مدرسه علمیه مروی در ادامه با بیان اینکه ائمه اطهار (ع) به همه شئون وجودی انسان اشراف کامل دارند، عنوان کرد: روایات و دستورات اهل بیت (ع) همه در راستای اصلاح رفتار و اعمال انسان است. امام صادق (ع) می‌فرمایند: امور را با اهلش منازعه نکن؛ انسان در هر امری اگر با اهلش مواجه شد یا باید آن امر را فرا بگیرد و یا آن را به اهلش بسپارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه انسان روابط گوناگونی در جامعه دارد و در این روابط موظف است وظایف شرعی و اخلاقی مناسب را داشته باشد، گفت: انسان اگر بخواهد علمی را از یک عالم فرا بگیرد باید مدتی اختیار خود را به ایشان بدهد، بنابراین تا زمانی که جاهل است نباید در آن علم با عالم منازعه کند و چنانچه دید عالم مطلبی را اشتباه بیان کرد حق گوشزد کردن ندارد بلکه اهلش باید این اشتباه را متذکر شود؛ فرمایش امام صادق (ع) نیز در همین راستا بیان شده است. البته کلام حضرت به این معنا نیست که انسان در اموراتش همواره مقلد باشد و از اندیشه و فکر خود استفاده نکند.

آیت الله تحریری با بیان اینکه زوجین باید در انتخاب همسر دقت داشته باشند، تصریح کرد: زمانی که زوجین نسبت به یکدیگر با دقت تحقیق کردند و به مشترکاتی رسیدند باید همان مشترکات را مبنای زندگی مسالمت‌آمیز قرار دهند تا نیازهای عاطفی و گوناگون خویش را در این رابطه تأمین کنند. برای مثال زمانی که مرد یک تصمیم عقلی و شرعی گرفت در این هنگام نباید با این تصمیم منازعه کرد یا وقتی که خانم در حیطه فعالیت‌های خانوادگی اهلیت انجام کاری را داشت و اگر مورد تأیید عقلا و شرع مقدس بود نباید مرد با این فعالیت مخالفت داشته باشد.

وی افزود: تنازع غیر عقلی و غیر شرعی زوجین سبب فروپاشی زندگی مشترک می‌شود؛ اساس زندگی مشترک رسیدن به آرامش است و این آرامش با یک سری مسائل حاصل می‌شود که یکی از آن مسائل اجتناب از نزاع است.

تولیت مدرسه علمیه مروی با تاکید بر اینکه انسان حق ندارد با سفیهان و نابخردان مشورت کند، گفت: گاهی اوقات برخی افراد خودشان را در جایگاه عالم، عارف، معلم و … معرفی می‌کنند در حالی که نسبت به این جایگاه و اقتضائات آن ناآگاه هستند، بر اساس کلام اهل بیت (ع) به چنین انسانی سفیه می‌گویند؛ سفیه در معنای فقهی به کسی گفته می‌شود که خوب و بد را نمی‌تواند تشخیص دهد و هنوز به رشد عقلانی نرسیده است اما در معنای وسیع‌تر سفیه به کسی گفته می‌شود که در روابط اخلاقی و اجتماعی نمی‌تواند خوب و بد را تشخیص دهد. انسان همواره باید درصدد شناخت امورات خویش باشد و آن دسته افرادی که نمی‌خواهند امورات خودشان را بشناسند در زمره سفها قرار می‌گیرند.

آیت الله تحریری با تاکید بر اینکه زمام جامعه اسلامی باید در دست موحدان الهی باشد، اظهار داشت: کسانی که در مسیر توحید نیستند آنها سفیه هستند و مؤمنان حق ندارند زمام جامعه ایمانی را به سفیهان بسپارند؛ این فرمایش باید در روابط کوچک و وسیع اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. مبنای مدیریت جامعه اسلامی این است مدیر نباید سفیه و منافق باشد. تنها انسان‌های نابخرد مسیر شرک و کفر را در پیش می‌گیرند زیرا حرکت در مسیر توحید بیانگر عقلانیت است؛ بنابراین اسلام دین بارور کردن درک‌های انسان است. ملت ایران امروز با تمام وجود اسلام و حاکمیت دینی را پذیرفته‌اند برای همین از ولی فقیه که همه وجودشان عقلانیت است، تبعیت می‌کنند.

وی افزود: تنها چیزی که می‌تواند خصومت‌ها را کنار بزند تبعیت از دستورات و سیره اهل بیت (ع) است. انسان اگر در همه شئونات زندگی در برابر اوامر الهی تسلیم باشد به صلاح می‌رسد و از خودخواهی‌ها که منشأ همه منازعات است، دور می‌شود. امروز ملت ایران امور خودشان را به ولایت فقیه سپردند تا راه سعادت را پیش بگیرند و این نشانه شکوفایی عقول است.

تولیت مدرسه علمیه مروی در پایان خاطرنشان کرد: مردم به هر میزان به نصایح و راهنمایی‌های حکیمانه رهبری توجه کنند به همان مقدار به منافع خودشان نزدیک می‌شوند در غیر این صورت اگر تخطی صورت بپذیرد بخصوص از دولت مردانی که در نوک پیکان این منازعه هستند از منافع ملی دور می‌شوند. ولی فقیه شاخص هستند و همه امور باید بر محور این شاخص انجام شود.

کد خبر 5128566

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله تحریری مدرسه علمیه مروی درس اخلاق قرآن رادیو قرآن فعالیت های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی قرآن کریم شهادت حضرت زهرا س سی و هفتمین مسابقات بین المللی قرآن کریم سازمان اوقاف و امور خیریه آستان قدس رضوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آزمون سراسری قرآن و عترت ایالات متحده امریکا جشنواره تلاوت های مجلسی انقلاب اسلامی ایران مدرسه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۰۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی از آموزگارانی که اندیشیدن را آموزش می‌دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سعید منتظرالمهدی در یادداشتی به مناسبت هفته معلم با تاکید بر اینکه معلمی، آغازی بی پایان است؛ نوشت: بزرگان درست گفته اند که "بهترینِ مردم، معلم می‌شوند"؛ آموزگارانی انسان و ساز و فردا پرداز.

وی در ادامه یادداشت با اشاره به اینکه شناختی که از جاده علم و عقل عبور می‌کند؛ انسان را به سرزمین دانایی، رهنمون می‌سازد و این همان چیزی است که لازمه ساختن یک جامعه بانشاط و آگاه برای نیکو زیستن است؛ آورده است: آموزگارانی که راه تعلیم و تربیت را هموار و جان تشنگان را به دریای معرفت، سیراب می‌نمایند سزاوار ستایش و قدرشناسی هستند.

اول معلم خلقت، همان خداوندی است که در سوره عَلق فرمود: "بخوان به نام پروردگارت، همان کس که به وسیله قلم آموخت"؛ پس بدانیم که جایگاه والا و ارفعی دارند مدرسانِ نازنین ما.

بلا شک، انعکاس ذهن پویا و خلاقِ معلمان است که در جامعه آینده ما متبلور می‌گردد؛ معلمی که کردار و رفتارش مصداق درس‌ها و توصیه‌هایش باشد دانش آموزانی شایسته، شهروندانی مسئول و با اخلاق و مردمانی قانونمدار تحویل جامعه خواهد داد.

معلمانِ عزیزمان، خالصانه "آموختن" را برای جوانه‌های زندگی معنا می‌کنند؛ دانش آموزانی که ریشه در نگاه معلمان گرانقدر این مرز و بوم دارند بی‌گمان، میوه شیرین و ماندگارِ انسانیت خواهند داد.

پوشیده نیست هنگامی سپری پولادین در برابر کژی‌ها و کژکارکردی‌ها بنا می‌شود که شما مشعل دارانِ راستی و درستی، فضائل اخلاقی را بسط، جامعه سلامت محور را ارتقا داده و خِرد و اندیشه را غنی می‌سازید؛ آنگاه با اخلاق زیستن، بهروزی و شادابی در اجتماع نهادینه می‌شود.

ما خادمان عرصه انتظام و امنیت راه را برای حضور بی‌دغدغه معلمان و دانش آموزان در حوزه‌های آموزشی، هموار کرده و ایمان داریم معلمی که اندیشیدن را آموزش دهد و نه اندیشه‌ها را، تا ابد در تاریخ جاری و الهام بخش است و این آموزه‌ها و افکار پا به پای کودکان بالنده و جاودانه می‌شوند.

تکریم و تعظیم بر شما که مهرتان از خورشید تابنده تر است؛ آنگونه که حقایق را از سایه برون آورده و متلالو کرده و امید را می‌پرورانید؛ عشق و ذوقتان به آینده‌سازان ایران زمین مانا و پاینده.

مام وطن به داشتنِ نازنین معلمانی، چون شما که جوهر وجودتان با مهر سرشته شده و خود را وقف فرزندان این دیار کرده اید، می‌بالد.

کد خبر 6094084

دیگر خبرها

  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای علمی جامعه اسلامی قلم زد
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • آیا فرشتگان می توانند کاری غیر از عبادت را در پیش گیرند؟
  • معلم باید الگوی جامعه باشد
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات شرکت کنند؟
  • قدردانی از آموزگارانی که اندیشیدن را آموزش می‌دهند
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است