Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حسین شهیدزاده در همایش یک روزه آلودگی هوا و صدا اظهار کرد: امسال هوای پایتخت آلوده‌تر از سال گذشته است اما اختلاف این آلودگی تاکنون کمتر از ۱۰ روز است. آنچه که باعث بیشتر به نظر رسیدن روزهای آلوده شده سختگیرانه‌تر شدن روش اندازه‌گیری آلودگی هوا است.

وی در مورد دلیل تغییر شاخص آلودگی هوا توضیح داد: معیار اندازه‌گیری شاخص آلاینده‌های هوا توسط وزارت بهداشت اعلام می‌شود و این اندازه‌گیری تا سال گذشته بر اساس استانداردهای سال ۲۰۰۹ انجام می‌شد اما از سال جاری بر مبنای دستورالعمل جدید و استانداردهای سال ۲۰۱۹ نحوه محاسبه شاخص انجام می‌شود و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران دخل و تصرفی در آن ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهیدزاده روش مرسوم در محاسبه شاخص آلودگی هوا که از سوی وزارت بهداشت نیز ابلاغ می‌شود را روش EPA (سازمان محیط زیست آمریکا) اعلام کرد و گفت: سازمان بهداشت جهانی در زمینه محاسبه آلودگی هوا شاخص ندارد بلکه توصیه‌هایی را ارائه می‌دهد تا کشورها با عمل به آن‌ها شرایط مطلوبی را ایجاد کنند. برای مثال می‌توان به توصیه‌ای مبنی بر رساندن متوسط سالانه غلظت آلاینده‌های ۲.۵ میکرون به ۱۰ میکروگرم در متر مکعب اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه بر اساس استاندارد یورو ۴ گازوییلی که در تهران برای حمل و نقل توزیع می‌شود محتوای گوگرد آن ۵۰ppm است اما گازوییلی که در صنایع توزیع می‌شود، محتوای گوگرد آن بین ۳ تا ۷۰۰۰ppm است، گفت: مازوت تولیدی در ایران نیز ۳۵ هزار ppm گوگرد دارد، در صورتیکه مازوتی که در کشورهای پیشرفته و در کشتی‌ها مصرف می‌شود، ۵۰۰ ppm گوگرد دارد.

بیشتر بخوانید: آثار سوخت مازوت در تهران کاملا مشخص است/ آلاینده‌های غیرقانونی به صورت مخفیانه استفاده می‌شود

شهیدزاده با بیان اینکه به‌طور قطع گازوییلی که در کشور ما استفاده می‌شود از مازوتی که در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد آلوده‌تر است، تصریح کرد: پس نباید ابراز خرسندی کنیم که در صنایع به جای مازوت گازوییل استفاده می‌شود چرا که هر دو آلایندگی زیادی دارند و مصرف آن‌ها خطرناک است.

وی در مورد جرم انگاری عدم اجرای قانون هوای پاک از سوی دستگاه‌های مسئول گفت: نباید انتظار داشته باشیم که زیرمجموعه‌ دولت از هم شکایت کنند. هرچند سازمان محیط زیست ناظر اجرای قانون هوای پاک است اما بهترین ضمانت اجرایی برای این قانون که مجلس شورای اسلامی آن را وضع کرده، خود مجلس است که ابزار قانونی هم در اختیار دارد حتی کمیسیون اصل ۹۰ به موضوع آلودگی هوا ورود کرده است.

شهیدزاده با اشاره به اینکه شهرداری تهران از طریق بهینه‌سازی حمل و نقل عمومی نمی‌تواند معضل آلودگی هوا را حل کند، چرا که این موضوع تنها حدود ۷ تا ۸ درصد بر کاهش آلودگی هوا مؤثر است، اظهار کرد: وقتی می‌توان آلودگی هوا را به صفر رساند که حمل و نقل عمومی، پاک و برقی باشد و تا زمانیکه از سوخت فسیلی در وسایل نقلیه عمومی استفاده می‌شود، نباید انتظار داشته باشیم آلودگی هوا به عدد صفر برسید.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه خودروهای دیزلی و گازوییلی مانند مینی‌بوس‌ها، اتوبوس‌های شرکت واحد، اتوبوس‌های خصوصی و کامیون‌ها به طور کلی سهم ۳۳ درصدی در آلودگی هوای تهران دارند، تصریح کرد: یکی از راهکارها این است که ناوگان نوسازی شود اما عملاً چنین کاری به دلیل شرایط اقتصادی، امکان‌پذیر نیست و راهکار دیگر، استفاده از فیلتر دوده در اگزوز است که ۹۹ درصد آلودگی را جذب می‌کند و به جرأت می‌گویم، هوایی که از اگزوز خودروهای فیلتردار خارج می‌شود، پاک‌تر از هوای کنونی تهران است و به عبارتی، اگر مردم هوای اگزوز خودروی فیلتردار را استنشاق کنند، بهتر نفس می‌کشند.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه رفع معضل آلودگی هوای تهران راه حل دارد و با مشارکت مجموعه حاکمیت و مردم این معضل حل می‌شود، گفت: اصلی‌ترین اقدام حاکمیت، عمل به قانون هوای پاک، کمک به توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل پاک و افزایش وسایل حمل و نقل عمومی و مهم‌ترین مسئولیت مردم، عدم استفاده از خودروها و موتورسیکلت‌های آلاینده است.

شهیدزاده در پایان اظهارات خود از نتایج خوب نصب آزمایشی فیلتر دوده خبر داد و تصریح کرد: هرچند با استفاده از این قطعه، حجم قابل توجهی از میزان آلایندگی خودروهای دیزلی کاهش می‌یابد اما نباید توقع داشته باشیم آلایندگی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی تهران با نصب فیلتر دوده به طور کامل حل شود، چرا که ناوگان اتوبوسرانی پایتخت حتما نیاز به نوسازی و تعمیر دارد.

منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مازوت سوزی در تهران آلودگی هوا حمل و نقل عمومی استفاده می شود هوای تهران آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۰۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

«شورای آتلانتیک» نوشت: ایران در مسیر جایگزینی روسیه به عنوان صادرکننده پیشتاز تسلیحات قرار دارد، به همین دلیل ایالات متحده نیازمند یک استراتژی مشخص برای مقابله با این روند است.

به گزارش مشرق، اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • تهران از ابتدای امسال چند روز هوای پاک داشته است؟
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق