Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذربایجان و ترکمنستان اختلافات خود را بر سر منابع نفتی مشترک در دریای خزر حل کردند. قرار است ۶۰ میلیون تن نفت و ۱۰۰ میلیارد متر مکعب گاز بین دو کشور حوزه دریای خزر مشترکا مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، مناقشه آذربایجان و ترکمنستان که زمانی دو کشور حاشیه خزر را در مقابل هم قرار داده بود اکنون به پایان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحول مهم حدود دو ماه پس از پایان مناقشه قره‌باغ اتفاق افتاد.

گشوده شدن راه‌های جدید جاده‌ای و ریلی در قفقاز جنوبی و آسیای میانه شرایط را برای رسیدن به یک توافق بین ترکمنستان و آذربایجان تسریع کرد.

توافق‌نامه دو کشور از سوی جیحون بایرام‌اف، وزیر امور خارجه آذربایجان و رشید مرداف همتای ترکمنستانی او امضا شد. الهام علی‌اف و قربانقلی بردی‌محمداف روسای جمهور دو کشور نیز در مراسم امضای این قرارداد به صورت ویدئو کنفرانس حضور یافتند.

قربانقلی بردی محمداف، رئیس جمهور ترکمنستان دو کشور آذربایجان و ترکمنستان را «دو قدرت بزرگ انرژی» توصیف کرد و گفت ترکمنستان و آذربایجان در مورد امنیت انرژی و ساختار انرژی جهان رویکردهای مشترک دارند.

در بخشی از ویدیو کنفرانس که در شبکه توییتر هم انعکاس وسیعی یافت رهبران دو کشور در فضایی دوستانه همدیگر را  «برادر» خطاب کردند.

بسیاری از کارشناسان از جمله الهام شبان مدیر «مرکز مطالعات نفت خزر« در مصاحبه با دویچه وله پیش از این هشدار داده بودند در صورت حل نشدن اختلافات بین دو کشور ممکن است این مناقشه به مجامع بین‌المللی کشانده شود.

به گفته آقای شبان برای نخستین بار در سال ۲۰۰۰ میلادی بین ترکمنستان و آذربایجان اختلافات تشدید شد و بعدا در سال ۲۰۰۹ ترکمنستان با اعتراض علیه فعالیت‌های نفتی آذربایجان تهدید کرد که علیه این کشور به دادگاه بین‌المللی شکایت خواهد کرد.

اما مناقشه بین دو کشور به دادگاه نکشید و اکنون دو کشور موفق شدند با امضای توافق‌نامه مشترک تجاری اختلاف‌نظر در مورد مالکیت میدان نفتی دوستلیق (دوستی) در دریای خزر را که جمهوری آذربایجان آن را کپز و ترکمنستان سردار می‌خوانند، حل کنند.

میدان یاد شده در ۱۴۰ کیلومتری آذربایجان و ترکمنستان واقع شده است. ذخایر نفتی آن حدود ۶۰ میلیون تن و ذخایر گازی ۱۰۰ میلیارد متر مکعب برآورد می‌شود.

جمهوری آذربایجان در ظرف سال‌های گذشته زیرساخت‌های خود را برای انتقال نفت و گاز تولیدی از این میدان ایجاد کرده است و اخیرا نیز نخستین محموله گازی این کشور به اروپا صادر شد.

برچسب هاآذربایجان (کشور آذربایجان) ترکمنستان

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آذربایجان کشور آذربایجان ترکمنستان آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو آذربایجان و ترکمنستان دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۰۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی

برنامه دیدارهای لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی مشخص شد تا حریفان تیم جوانان پسر ایران در این رقابت‌ها مشخص شوند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت فدراسیون والیبال؛ سومین دوره مسابقات والیبال لیگ ملت‌های آسیای مرکزی (کاوا) از 22 تا 28 اردیبهشت در شهر اسلام‌آباد پاکستان برگزار می‌شود.

پیام تبریک رئیسی به تیم ملی والیبال دانش‌آموزی

تیم والیبال جوانان ایران که خود را برای شرکت در مسابقات قهرمانی مردان زیر 20 سال آسیا آماده می‌کند به نمایندگی از کشورمان در این مسابقات شرکت می‌کند و در نخستین مسابقه خود به مصاف ترکمنستان می‌رود.

تیم‌های ملی والیبال افغانستان، قرقیزستان، پاکستان، سریلانکا و ترکمنستان دیگر تیم‌های شرکت کننده در این رقابت‌ها هستند که در یک گروه به صورت دوره‌ای به مصاف یکدیگر می‌روند و در پایان مرحله گروهی، تیم‌های اول و دوم جدول برای مقام قهرمانی و تیم‌های سوم و چهارم جدول برای مدال برنز مسابقات با هم مسابقه می‌دهند.

این رقابت‌ها در سالن 10 هزار نفری اسلام‌آباد برگزار می‌شود و برنامه مرحله گروهی مسابقات والیبال لیگ ملت‌های آسیای مرکزی به وقت محلی به شرح زیر است:

شنبه 22 اردیبهشت
ساعت 13؛ ایران – ترکمنستان
ساعت 15:30؛ سری‌لانکا – قرقیزستان
ساعت 18؛ افغانستان – پاکستان

یک‌شنبه 23 اردیبهشت
ساعت 13؛ قرقیزستان – ترکمنستان
ساعت 15:30؛ سری‌لانکا – پاکستان
ساعت 18؛ ایران – افغانستان

دوشنبه 24 اردیبهشت
ساعت 13؛ سری‌لانکا – افغانستان
ساعت 15:30؛ ایران – قرقیزستان
ساعت 18؛ترکمنستان – پاکستان

روز سه‌شنبه 25 اردیبهشت تیم‌های شرکت کننده استراحت دارند.

چهارشنبه 26 اردیبهشت
ساعت 13؛ ایران – سری‌لانکا
ساعت 15:30؛ افغانستان – ترکمنستان
ساعت 18؛ قرقیزستان – پاکستان

پنجشنبه 27 اردیبهشت
ساعت 13؛ افغانستان – قرقیزستان
ساعت 15:30؛ ترکمنستان – سری‌لانکا
ساعت 18؛ ایران – پاکستان

جمعه 28 اردیبهشت
ساعت 15؛ دیدار رده‌بندی (تیم سوم جدول – تیم چهارم جدول)
ساعت 17:30؛ دیدار فینال (تیم دوم جدول – تیم اول جدول)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس
  • گزارش وزیر ورزش از درخشش ورزشکاران کشور در میادین بین‌المللی
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی