Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اتاق خبر، هرچند که بانک مرکزي سياست‌هاي پولي و مالي را تنظيم مي‌کند، اما به‌تنهايي قادر به کنترل همه‌ امور نخواهد بود و نيست. در همين زمينه،‌ «آرمان‌ملي» گفت‌وگويي با مسعود دانشمند، دبيرکل خانه اقتصاد ايران، داشته که در ادامه مي‌خوانيد.

رئيس کل بانک مرکزي ايران گفته با توجه به اقداماتي که اين بانک انجام داده دلار به 50 هزار تومان و به تورم 120 تا 150 درصد نرسيد، ارزيابي شما از عملکرد اقدامات بانک مرکزي چگونه است؟

اين در شأن و شخصيت بانک مرکزي نيست که چنين صحبت‌هايي را مطرح کند، بانک مرکزي، مدير بازار پولي است و بازار پولي، بازار سرمايه و توليد بخش‌هاي مختلف اقتصاد کشور هستند و يک نفر نمي‌تواند بگويد چون بازار پولي را مديريت مي‌کنم پس تورم را کنترل کردم! اينگونه نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تورم به عوامل مختلفي بستگي دارد که عمده مساله آن توليد است. اگر توليد به تبع آن اشتغال داشته باشيم و مردم امکان خريد کالا داشته باشند، آن زمان است که مي‌توان گفت اقتصاد رونق گرفته است.

با توجه به اينکه وضعيت اشتغال، تورم و ساير بخش‌ها در اقتصاد چندان مناسب نيست، چه اقداماتي مي‌توان براي رونق توليد انجام داد؟

ما بايد فقط و فقط بر رشد توليد تمرکز داشته باشيم،‌ اينکه مرکزي مي‌تواند ابزارهاي مالي و پولي را به گونه‌اي تعريف کند که در جهت ارتقا و افزايش توليد و به‌تبع آن افزايش اشتغال در کشور باشد،‌ مي‌توان گفت بانک مرکزي مي‌تواند چنين کاري را انجام دهد به شرطي که نيت و اراده‌ و هماهنگي‌اي بين اين بانک و وزارت صمت براي افزايش و رونق توليد وجود داشته باشد. براي رسيدن به اين نقطه هم نياز به ابزار است که بازرگاني خارجي، بازار پول، سرمايه در گردش واحدهاي توليدي و سياست‌هاي ارزي از جمله اين ابزارها به‌شمار مي‌روند، هماهنگي بين اين ابزارها بايد اتفاق بيفتد تا بتوان تورم را کنترل کرد، سوال من اين است که اگر بانک مرکزي مي‌توانسته دلار 50000 توماني را به تعبيري به 21 هزار تومان برساند چرا زمانيکه به سمت 30 يا 40 هزار تومان مي‌رفت جلوي آن را نگرفت؟ اگر مي‌تواند چرا آن زمان اين کار را نکرد؟ اگر نمي‌تواند الان هم نمي‌تواند!

آيا اين صحبت‌ها تاثيري در کنترل تنش و جو رواني بازارها دارد؟

جو‌هاي رواني و هيجاني يکي دو روز در بازار اثرگذار است و بعد از اين مدت باز هم مردم به شرايط قبلي برمي‌گردند، مثل جو هيجاني انتخاب بايدن که هنوز هم ادامه دارد و برخي فکر مي‌کنند که قرار است از آسمان تهران دلار ببارد! اصلا چنين خبرهايي نيست. ما بايد منطقي به قضايا نگاه کنيم. چيزي را که بايد به‌عنوان واقعيت درنظر بگيريم اين است که نبايد متوهم بود، رئيس‌جمهوري آمريکا، رئيس‌جمهوري آمريکاست، رئيس‌جمهوري ايران نيست! او بايد براي منافع ملت خودش کار کند کمااينکه رئيس‌جمهور ما هم بايد براي ملت خودش کار کند و غير از اين هم نيست، ممکن است که جايي منافع ما و آنها خط مشترک پيدا کنند که اگر بتوانيم خيلي زيرکانه بازي کنيم مي‌توانيم منافع بيشتري براي خودمان به‌دست بياوريم. وگرنه چه فرقي مي‌کند! عراق، پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربايجان، ارمنستان، ترکيه، کويت، عمان، امارات، قطر يا بحرين در کنار خليج فارس همسايه ما هستند که هر کدام در روابط با ما سعي مي‌کنند، منافع بيشتري براي مردم خودشان کسب کنند ما هم بايد براي مردم خودمان کسب کنيم. بنابراين اينکه فکر کنيم رئيس‌جمهوري آمريکا عوض شده و همه زندگي ما تغيير مي‌کند و غيره،‌ اصلا از اين خبرها نيست و نبايد وعده‌هاي بي‌خودي به خودمان و مردم بدهيم. کاري که ما بايد بکنيم اين است که توليد را تقويت کنيم تا اشتغال رشد کند. به زبان ساده در‌نظر بگيريد در يک خانواده پنج نفري يک نفر کار يا توليد مي‌کند پنج نفر هزينه مي‌کنند، اگر اشتغال در کشور افزايش پيدا کند در همين خانواده پنج نفري دو نفر کار کنند يعني دو نفر توليد و و پنج نفر مصرف مي‌کنند، فکر کنيد فردي که کار مي‌کند ماهي 10 ميليون تومان حقوق بگيرد، اين 10 ميليون خرج پنج نفر مي‌شود يعني نفري دو ميليون تومان براي هزينه‌کرد خواهند داشت که شامل موارد مختلف هزينه‌هاي سبد خانوار، آموزش و بهداشت و درمان مي‌شود، فکر کنيد که در همين خانه دو نفر سرکار بروند يعني 20 ميليون دريافت کنند،‌ پس بنابراين نفري چهار ميليون تومان براي هزينه‌کرد، دارند. وقتي پول بيشتري داشته باشند کالاي بيشتري مي‌خرند، وقتي کالاي بيشتري بخرند،‌ چرخه اقتصادي در بازار شروع به حرکت مي‌کند و از حالت رکود که اقتصاد دارد،‌ خارج مي‌شود. وقتي سرعت توليد افزايش پيدا مي‌کند طبيعتا قيمت‌ها کاهش پيدا خواهد کرد، يعني واحد توليدي اگر با 100 درصد ظرفيت خود کار کند قيمت تمام شده‌شان کاهش پيدا مي‌کند و زمانيکه اين اتفاق رخ دهد قيمت‌ها در بازار کاهش مي‌يابد در نتيجه قدرت خريد مردم بيشتر مي‌شود و بيشتر مي‌خرند، اين چرخه باعث مي‌شود که خودش، خودش را تقويت کند و با سرعت بيشتري بچرخد.

بانک مرکزي بارها و بارها در مورد کنترل نقدينگي که به رشد تورم انجاميده صحبت کرده و بارها گفته شده اين نقدينگي بايد به سمت توليد هدايت شود ولي اينطور نشده است،‌ در رسيدن نقدينگي به توليد، مشکل کجاست؟ آيا مشکل از مسير، سيستم يا بانک‌هاست؟

قانون شوراي پول و اعتبار و بانک مرکزي همين است، از همان ابتداي انقلاب و جنگ تحميلي ما هر ساله رشد نقدينگي قابل توجهي داشتيم و اين ارتباطي به حسن روحاني، احمدي‌نژاد و ... هم ندارد و هميشه در اين سال‌ها اين موضوع وجود داشته است. هيچ سالي هم اين نقدينگي به توليد اختصاص پيدا نکرده است. مشکل اصلي در اين زمينه اين است که سيستم بانکي ما مشکل دارد. دليل اينکه چرا نقدينگي به سمت توليد نرفته اين است که به دليل نبود سياست همگن و متوازن اين پول به معوقه تبديل مي‌شود. اشکال معوقه شدن اين است که پول به نظام بانکي برنمي‌گردد! پولي که از بانک خارج مي‌شود بايد به بانک برگردد و در چرخه قرار بگيرد.

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اقتصاد کشور هماهنگي بين دستگاه ها و سازمان ها رئیس جمهوری بانک مرکزی بازار پول پنج نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۱۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی

رئیس دانشگاه تهران با اعلام اینکه سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است، گفت: در برگزاری آیین و ویژه‌برنامه‌های بزرگداشت سنت دانشگاهی در ایران، فقط نگاه سازمانی نداریم بلکه با نگاهی ملی و در راستای ارتقای جلوه بین‌المللی و جهانی ایران به استقبال برگزاری این بزرگداشت رفته‌ایم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در گردهمایی معاونان اداری و مالی دانشکده‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه تهران که در محل دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به قرارگیری در آستانه برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد فعالیت دانشگاه تهران، گفت: ما می‌دانیم که واقعیت‌های سنت دانشگاهی در تمدن ایران که دنیا به آن اعتراف دارد، محدود به چند دهه سابقه دانشگاهی نیست بلکه برای شکل‌گیری دانشگاه در قالب مدرن، مجموعه ساختمان‌هایی در ۹۰ سال گذشته برای دانشگاه تهران شکل گرفت و دارالفنون به آن منتقل شد. نهادهای بین‌المللی سابقه بیش از ۱۷ قرن نهاد دانشگاه در ایران را ثبت کرده‌اند و یونسکو در سال ۲۰۱۷ دانشگاه جندی‌شاپور را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در دنیا معرفی کرد که اکنون این قدمت به ۱۷۵۷ سال رسیده است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با حضور در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به توضیح مبانی انضمام قدمت نهادهای علم ایران به سابقه دانشگاه تهران پرداخته و در پی آن شورای عالی انقلاب فرهنگی، ماموریت برگزاری بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران و تدوین نظامی برای سنت دانشگاهی را به دانشگاه تهران واگذار کرده است، افزود: با مطالعه سنت دانشگاهی در ایران زمین، به نوعی سابقه جندی شاپور، نظامیه‌ها، ربع رشیدی، دارالحکمه‌ها و دارالفنون به دانشگاه تهران پیوند می‌خورد. اسناد پشتیبان قوی برای انضمام این سوابق ارزشمند به یکدیگر داریم و در حال باززنده‌سازی این سیر تکامل هستیم و باور داریم دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران میراث‌دار این قدمت و پیشینه است.
مقیمی با اشاره به ارائه پیشنهاد دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تدوین نظام‌نامه‌ای برای دانشگاه تمدن‌ساز، گفت: در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳، ماموریت تدوین نظام‌نامه دانشگاه تمدن‌ساز به دانشگاه تهران واگذار شد.

استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران بر تلاش علمی برای ضمیمه شدن تجربه پرافتخار نهادهای علم در ایران به قدمت دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران تاکید کرد و اظهار داشت: مبنای قانونی قوی و اسناد پشتیبان علمی برای انضمام قدمت دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران فراهم شده است. در نظر گرفتن چند دهه قدمت برای دانشگاه تهران، با واقعیت تمدنی ما سازگار نیست بلکه دانشگاه تهران ریشه در تاریخ تمدن ما دارد؛ تاریخی که قدمت دانشگاه جندی شاپور به عنوان مبدأ آموزش عالی جهان را برابر ۱۷۵۷ سال تایید می‌کند و یونسکو نیز این قدمت را تصویب کرده است. دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران در سپهر علم و فرهنگ کشور می‌درخشد و میراث‌دار این قدمت ۱۷۵۷ ساله است.

مقیمی در ادامه سخنانش به نقد کم‌کاری‌ها در تبیین و تبلیغ تاریخ تمدن ایران زمین و خدمات متقابل اسلام و ایران پرداخت و تصریح کرد: جریان‌های تقابلی با ارزش‌های تمدنی ما، هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را نشانه گرفته‌اند. تلاش‌های سازماندهی‌شده برای رنگ باختن هویت ایرانی و فراموش شدن افتخارات تمدنی و ترویج حس شیفته غرب شدن، در حالی صورت می‌گیرد که رویکرد تقابلی آنها به دنبال این است که هم تمدن اسلامی و هم تمدن ایرانی را زیر سوال ببرد.

وی افزود: در اسرائیل با برگزاری جشن پوریم معتقد هستند که به نوعی موفق شده‌اند تمدن ایرانی را به زمین بزنند و عده معدودی از مدعیان ملی گرایی که تقابل با فرهنگ اسلامی را در پیش گرفته اند، بدلیل جهالت یا دین ستیزی، بدون اینکه از فلسفه شکل‌گیری رژیم صهیونیستی و ارزشهای فرهنگی آن آگاه باشند، از اقدامات آن حمایت می‌کنند. بنابراین باید همگان را به تمدن و هویت ایرانی توجه بدهیم و بیشتر آگاهی‌بخشی کنیم. به شدت به کار کردن بر روی تمدن و هویت ایرانی نیاز داریم.

این درحالی است که بعضی افراد نادان دوست‌نما نیز از سوی دیگر می‌گویند وقتی از اسلام صحبت می‌کنیم، تمدن ایرانی را باید کنار بگذاریم. این حرف نابجایی است و به نوعی همکاری و همراهی با همان‌ افرادی است که تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند. این افراد که به ظاهر خود را متدین و مدافع نظام و رهبری نشان می‌دهند اتفاقا برعکس دیدگاه رهبری اقدام می‌کنند و به نظام ضربه می‌زنند. معتقدیم خروجی این دیدگاه افراطی که می‌خواهد تمدن ایرانی را مورد هجمه قرار دهد متناسب با همان رویکردی عمل می‌کند که غربی‌ها تمدن اسلامی را مورد هجمه قرار می‌دهند.

مقیمی با اشاره به اینکه ویل دورانت کانون تمدن‌سازی در ایران را دانشگاه جندی شاپور دانسته است، افزود: دانشگاه یکی از ارکان سه گانه تمدن است و یکی از مبناهایی که بخواهیم قدرت یک تمدن و نظام‌مندی یک حکومت را ارزیابی کنیم، وجود دانشگاه‌ها است. در بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی در ایران که 8 خرداد ماه همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، به دنبال تبیین نقش تمدن‌سازی دانشگاه تمدن‌ساز در دستیابی به تمدن نوین اسلامی ایرانی هستیم که در این راستا بیش از ۱۳۰۰ ایده و پیشنهاد از سوی دانشگاهیان و مردم در سامانه نظام پیشنهادهای دانشگاه ثبت شده است و طی یک هفته آینده ۹۰ ایده به عنوان ایده برتر معرفی و در طول سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شوند.

مقیمی با اعلام اینکه معاونان اداری و مالی و معاونان اجرایی دانشکده‌ها و واحدهای دانشگاهی دانشگاه تهران به عنوان رابط و حلقه اتصال واحدهای دانشگاهی با ستاد بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همکاری خواهند داشت، گفت: انتظار می‌رود در هر دانشکده حداقل یک رویداد مهم و متفاوت همزمان با برگزاری این بزرگداشت در طول سال ۱۴۰۳ اجرا شود.

رئیس دانشگاه تهران افزود: روز هشتم خرداد ماه از هر دانشکده دانشگاه تهران، تعدادی فارغ‌التحصیل یا دانشجویانی که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند به صورت نمادین در آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران حضور پیدا کرده و لباس فارغ‌التحصیلی به تن می‌کنند که از این افراد با حضور هیات رئیسه دانشکده‌ها تجلیل ‌می‌شود. همچنین عکس یادگاری در سردر دانشگاه با حضور این منتخبین دانشکده‌ها خواهیم داشت.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران از اجرای نماد ویژه و فاخر برای بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سال فعالیت دانشگاه تهران در چهارراه واقع در پردیس مرکزی دانشگاه تهران خبر داد و افزود: سکه نقره ویژه این بزرگداشت از سوی بانک مرکزی در حال ضرب است و قرار است در یکی از چک‌پول‌ها نیز نماد سردر دانشگاه تهران درج شود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین از برگزاری اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری از دوم تا چهارم خرداد ماه در دانشگاه تهران خبر داد و اظهار داشت: این اجلاس در سالن اجلاس جدید دانشگاه تهران که به مناسبت یکهزار و هفتصد و پنجاه و هفتمین سال پایه گذاری سنت دانشگاهی در جهان با ظرفیت ۲۳۰ نفر احداث شده است، برگزار خواهد شد و اجلاس روسای دانشگاه‌ها اولین برنامه‌ای است که در این سالن باشکوه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تخصیص ارز برای واردات تاکسی‌های برقی از سوی بانک مرکزی
  • تخصیص ارز تاکسی‌ های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز