Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@03:06:57 GMT

وحشی نقدی بر روابط قدرت سیاسی در تاریخ معاصر است

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۲۷۳۶

وحشی نقدی بر روابط قدرت سیاسی در تاریخ معاصر است

نمایشنامه وحشی اثر مایک بارتلت نگاهی نقد آمیز به روابط سیاسی و قدرت در دولت های معاصر بوده و با روایت از زندگی اندرو و با اشاره به برخی از مصادیق حقیقی، روابط امنیتی و اداری دولت‌ها را زیر ذره‌بین نقد خود برده و برای مخاطب عموم هایلایت می‌کنند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نمایشنامه‌های زیادی در دوران معاصر به نگارش درآمده و به‌ نقد روابط مختلف قدرت در جهان امروز پرداخته و با اشاره به برخی از مصادیق حقیقی، روابط امنیتی و اداری دولت‌ها را زیر ذره‌بین نقد خود برده و برای مخاطب عموم هایلایت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اساساً پرداختن به برخی اتفاقات امنیتی و سیاسی مورد علاقه دولت‌های مختلف نبوده و شاید بهترین راه برای ماندگاری این قبیل حوادث نگارش همین دست نمایشنامه‌ها باشد.

هنر نوشتن و حتی تئاتر اساساً جایگاهی برای بیان ملودرام‌های سیاسی است و شاید نمایشنامه کوریولانوس اثر ویلیام شکسپیر یکی از همین ملودرام‌های سیاسی باشد.

این نوع نمایشنامه‌ها اساساً روایتی مردمی از یک حادثه سیاسی را روایت می‌کنند تا اینکه بخواهند روایت مورد دلخواه دولت هارا روایت کنند.

نمایشنامه وحشی اثر مایک بارتلت یکی از این نوع نمایشنامه‌ها بوده و گفته می‌شود که به‌طور غیرمستقیم و بدون نام بردن از او، در رابطه بازندگی جولیَن پاول آسانْژ، روزنامه‌نگار، برنامه‌نویس رایانه، کنشگر اینترنت و از بنیان‌گذاران ویکی‌لیکس است.

آسانژ؛ افشاگری‌های فراوانی درباره‌ی دولت‌ها و به‌ویژه دولت آمریکا انجام داده و اساساً سایت ویکی لیکس را به همین منظور بنیان‌گذاری کرده است.

بارتلت سال 2016 نمایشنامه‌ی وحشی را نوشت که تجربه‌ای برای پرداختن به روابط قدرت در تاریخ معاصر است. در این نمایشنامه شخصیت اصلی به نام اندرو نابغه کامپیوتری است که با هک کردن چند سایت به اسناد و اطلاعات فوق محرمانه و فوق‌سری دولت‌های غربی دست پیداکرده، اما به‌اشتباه تمامی آن اطلاعات را در فضای عمومی منتشر کرده و دیگر نمی‌تواند کاری کند. به‌نوعی می‌توان گفت اندرو در جعبه‌ی پاندورا را بازکرده است.

اندرو که یادآور شخصیت جولین آسانژ است بعدازاین حادثه به روسیه رفته و قصد پناهندگی دارد چون دولت‌های غربی قطعاً سر او را زیرآب خواهند کرد. این موقعیت آغازین نمایشنامه‌ی «وحشی» است.

در ادامه مأموران امنیتی در پی کشف حقیقت پشت پرده‌ی ماجرای اندرو مدام او را استنطاق می‌کنند تا از حقیقت باخبر شده و بتوانند تصمیم قطعی و نهایی مبنی بر دادن پناهندگی به اندرو را اتخاذ کنند.

در این نمایشنامه بارتلت نه‌تنها روابط قدرت در ساختار سیاست جهانی را ترسیم می‌کند بلکه در حین همین استنطاق‌هایی که مأموران امنیتی از اندرو انجام می‌دهند دوباره به‌نقد روابط قدرت در ساختار اداری می‌پردازد.

نمایشنامه وحشی تصویری از روابط امنیتی و اطلاعاتی در جهان امروز را به همراه دورنمایی از فساد نهفته در ساختار در دولت‌ها ترسیم می‌کند.

بارتلت در این نمایشنامه با ترسیم بدی‌های دولت غربی و آوردن جملاتی مثل «روسیه از اونها کثیف تره و من نمیخوام یک روسی باشم» فضای ترسیم‌شده در نمایشنامه را متوجه هر دو طرف شرق و غرب کرده و دایره نقد خود را وسعت می‌بخشد.

باید دانست که همواره مرور تاریخ، هشداری برای آیندگان بوده و نگارش و توجه به این نوع نمایشنامه‌ها، گاهی می‌تواند راهگشا باشد.

نمایشنامه وحشی توسط مهرداد رایانی مخصوص و هاجر قنبری ترجمه و روانه بازار شده است.

شهروز دل‌افکار: چراغ تئاتر حتی با 10 تماشاگر باید روشن بماند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تئاتر تئاتر نمایشنامه ها روابط قدرت ی دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۲۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»

به گزارش خبرگزاری مهر، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعاً نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسراییل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و افزود: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مساله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفت‌وگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیازهای نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشورها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و افزود: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگوهایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد.باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولاً از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیت (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد.در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد

کد خبر 6092400 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • مستند «کابوس ژنرال» به آنتن شبکه سه رسید/ قدرت نظامی ایران معاصر
  • اکسپو ۲۰۲۴ قدرت چانه‌زنی همدان در روابط تجاری را به رخ کشید
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • رئالیسم سیاسی چیست؟
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران