Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر با هم‌افزایی فناوری نانو و اینترنت اشیاء کاربرد‌های جالب توجهی در حال ظهور است، هر چند که مشکلاتی نیز در این میان ظاهر می‌شود که باید برای آن چاره‌ای اندیشید. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، انقلاب فناوری مفاهیم هیجان‌انگیز و نوآوری‌های مهمی را ارائه داده است. از آنجایی که بیشتر فناوری‌ها وارد مرحله بلوغ خود شده‌اند، پیشرفت و تأثیرگذاری آن‌ها به تعامل و هم‌افزایی آن‌ها با سایر فناوری‌ها بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از مصادیق این هم‌افزایی، همگرایی فناوری نانو و اینترنت اشیاء است. این یکپارچه‌سازی فناوری نانو و اینترنت اشیاء (IoT) است که در آن نانوماشین‌های مختلف از طریق شبکه‌های ارتباطی اینترنتی به هم متصل می‌شوند.

تأثیر فناوری نانو در اینترنت اشیاء
فناوری نانو راه‌حل‌های هوشمندانه‌ای را در زمینه‌های مختلف از جمله زیست پزشکی، زمینه‌های صنعتی یا کالا‌های مصرفی ارائه می‌دهد. فناوری نانو را می‌توان با اینترنت اشیاء تلفیق کرد و یک شبکه فیزیکی متشکل از نانوساختار‌ها را تشکیل داد که تبادل داده را از طریق اجزای مختلفی که با یکدیگر در سطح نانو ارتباط برقرار می‌کنند، تسهیل می‌کند. همگرایی این دو، به نام اینترنت اشیاء نانو خوانده می‌شود.

فناوری نانو به‌عنوان یک حوزه فناوری که به‌سرعت در حال ظهور است، نه‌ تنها شرکت‌ها بلکه دولت‌ها را به‌طور فزاینده‌ای به خود جلب می‌کند.

فناوری نانو بسیاری از مشکلات را می‌تواند حل کند؛ برای مثال، حسگر‌های نانو می‌توانند به محیط‌زیست کمک کند، که فراتر از تحقیقات پزشکی و خودرویی است. آن‌ها می‌توانند تغییرات اندک در فشار، دما یا ترکیب شیمیایی را تشخیص دهند و امکان جمع آوری اطلاعات دقیق‌تر و اندازه‌گیری موثر موارد را فراهم کنند.

یک نانوماشین را تصور کنید. این نانوماشین می‌تواند از طریق اینترنت اشیاء با اطراف ارتباط داشته باشد چیزی که در حالت عادی شاید امکان‌پذیر نباشد. تلفیق فناوری نانو و اینترنت اشیاء انقلابی در کاربرد‌های فعلی اینترنت ایجاد می‌کند و آن‌ها را کاربردی‌تر، قوی‌تر و کوچک‌تر می‌کند.

در بخش بهداشت و درمان، با استفاده از IoNT، هم متخصصان پزشکی و هم بیماران به داده‌های مهم مراقبت‌های بهداشتی در زمان واقعی دسترسی خواهند داشت. از IoNT می‌توان برای ایجاد شبکه حسگر‌ها در بدن استفاده کرد که می‌تواند سلامت و فعالیت زیستی بیماران را کنترل کند.

در بخش خانه‌های هوشمند، استفاده از IoNT می‌تواند خانه‌ها را هوشمندتر کند. اینترنت اشیاء در حال حاضر در خانه‌های هوشمند برای کنترل دستگاه‌ها از طریق تلفن‌های هوشمند استفاده می‌شود. IoNT این راه حل جالب خانه هوشمند را بیشتر گسترش می‌دهد، زیرا نانوحسگر‌ها می‌توانند درجه حرارت‌های خاص را در یک اتاق شناسایی و حفظ کنند، هوای مضر و گاز‌ها را شناسایی کرده و همه موارد را کنترل کنند.

در بخش غذا و کشاورزی، IoNT در فرآوری مواد غذایی و کشاورزی راه یافته است. با ردیابی داده‌ها در مورد محصولات و خاک می‌تواند به کشاورزی دقیق کمک کند. استفاده از این فناوری در زمینه تغذیه منجر به طراحی و توسعه غذای جدید با حلالیت بهتر و پایداری حرارتی خواهد شد.

گرچه همگرایی فناوری نانو و اینترنت اشیاء احتمالاً امکانات بسیار مهیج‌تری را برای هر جنبه از زندگی انسان فراهم می‌کند، اما هرگز نباید خطرات امنیتی آن را نادیده گرفت. هنوز تحقیقات بیشتری برای ارائه قابلیت‌های امیدوارکننده لازم است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو اینترنت اشیا نانوماشین حسگر نانو فناوری نانو و اینترنت اشیاء هم افزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۳۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربیان کشتی مازندران در کلاس دانش افزایی

کلاس دانش افزایی مربیان کشتی مازندران به مدت ۲ روز سیزدهم و چهاردهم اردیبهشت‌ماه با حضور ۵۲ مربی از سراسر مازندران در مجتمع آموزشی رفاهی نفت محمودآباد برپا شد.

تدریس کلاس دانش افزایی مربیان کشتی مازندران را پروفسور بهمن میرزایی از مدرسان اتحادیه جهانی کشتی بر عهده داشت.

کلاس تئوری، طراحی و برنامه ریزی پیشرفته تمرینی ویژه کشتی در این دوره تدریس، شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • مربیان کشتی مازندران در کلاس دانش افزایی
  • بازیگری متفاوت عمو پورنگ؛ منتظر این سریال در نمایش خانگی باشید