Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: هم اکنون حجم مبادلات تجاری اوراسیا (روسیه، قرقیزستان، بلاروس، ارمنستان و قزاقستان) ۸۵۰ میلیارد دلار است که در شرایط کنونی می‌توانیم ۱۰ میلیارد دلار از این میزان را پوشش دهیم.

 حمید زادبوم  افزود: اگر ظرفیت‌های کشور را در محصولات دانش بنیان، صنعت و کشاورزی به حجم موجود در مراودات تجاری با اوراسیا اضافه کنیم، ظرفیت حجم مبادلات تجاری دو طرف به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: هم اکنون حجم مبادلات تجاری اوراسیا (روسیه، قرقیزستان، بلاروس، ارمنستان و قزاقستان) ۸۵۰ میلیارد دلار است که در شرایط کنونی می‌توانیم ۱۰ میلیارد دلار از این میزان را پوشش دهیم که با اجرای موافقت نامه تجارت ترجیهی از ۵ آبان ۹۸ تا ۵ آبان ۹۹ توانستیم حجم مبادلات دو طرف را به دو و نیم میلیارد دلار برسانیم که حدود سه دهم درصد از کل تجارت اوراسیا با دنیاست.

وی اضافه کرد: کشورهای عضو اوراسیا در همسایگی ایران قرار دارند و با توجه به نیازهای تجاری دو طرف ما باید بتوانیم این سهم را متناسب با ظرفیت‌های موجود ارتقا دهیم که هدف نهایی ما رسیدن به حجم تجارت ۲۰ میلیارد دلار است.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: اجرا شدن موافقتنامه تجارت ترجیهی با اوراسیا در یک سال گذشته، موجب شد در ۸۶۰ قلم کالا، حدود ۸۳ درصد رشد صادرات داشته باشیم یعنی صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری ما در دوسال قبل، اکنون به بیش از ۵۰۰ میلیون دلار در همین اقلام در یک سال گذشته رسیده است.

زادبوم افزود: مذاکرات تجارت آزاد میان ما و اوراسیا انجام خواهد شد و وقتی که به سمت تجارت آزاد می‌رویم دیگر محدود به ۸۶۰ قلم کالا نیست بلکه فقط می‌توانیم تعدادی از کالاها را استثنا کنیم بنابراین دو طرف باید کل کالاها را به جز کالاهای استثنا شده به سمت تجارت آزاد ببریم که البته تحقق این امر مستلزم داشتن آمادگی‌های کامل است.

وی ادامه داد: از آن جا که ممکن است صنایع و کشاورزی ما در ابتدای امر به این موضوع در بعضی از اقلام معترض باشند رفتن به سمت تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا نیازمند این است که در یک فرصت پنج تا ۱۰ ساله و با روش پلکانی کاهش تعرفه‌ای را برای اوراسیا اجرایی کنیم کما این که اوراسیا هم برای ایران این کاهش تعرفه را خواهد داشت.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان این که اجرای موافقت نامه‌های تجارت آزاد نیازمند افزایش آگاهی‌ها در حوزه‌های تجاری دولتی و بخش خصوصی است گفت: از آن جا که عضو سازمان تجارت جهانی نبودیم بسیاری از آگاهی‌ها در این باره در کشور ما بسیار کم است در سازمان تجارت جهانی بیش از ۳۱ موافقت نامه وجود دارد که تسلط جامعه تجاری دولتی و بخش خصوصی بر این موافقتنامه‌ها به روند تجارت کمک می‌کند.

زادبوم ادامه داد: حتی پس از آن که تعرفه‌ها میان ایران و اوراسیا و یا سایر کشورها برداشته شد باید در زیرساخت‌های تجاری، لجستیک، جاده ها، دروازه‌های مرزی و گمرکات ما آمادگی کامل برای این کار وجود داشته باشد که نیازمند همگرایی میان بخش‌های مختلف دولت است.

وی گفت: همچنین زیرساخت‌های بانکی ما نیز باید متناسب با بانک‌های مدرن دنیا ارتقا یابد ضمن این که در شرایط تحریمی باید بتوانیم روش‌های موازی مانند تهاتر را با کشورهای عضو اوراسیا به پیش ببریم.

برچسب ها: حمید زادبوم ، زادبوم ، رئیس سازمان توسعه تجارت ، وزارت صمت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000M2m

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت وزارت صمت رئیس سازمان توسعه تجارت میلیارد دلار حجم مبادلات تجارت آزاد تجاری دو دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۴۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان گفت: هدف از این بازدید استفاده از تجربیات جهانی برای ایجاد صنایع پایین دستی، پترو پالایشگاهی و تکمیل زنجیره ارزش در هرمزگان و ایجاد اشتغال پایدار است.
خلیل قاسمی افزود: در این سفر برای طرح توسعه واحد تولید کننده و بسته بندی محصولات صیفی واحد تولیدی پتروپلاستیک پدیده بندر با شرکت طرف چینی قرارداد همکاری بست.
وی گفت: واحد تولیدی آب حیات شهرستان رودان نیز برای احداث خط تولید آب‌های طعم دار قراردادی در این نمایشگاه امضاء کرد.

بیشتر بخوانید؛ رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان افزود: در این سفر به سرمایه گذاران متعهد شدیم که خطوط تولیدی که در کشور مورد نیاز است و تولید نمی‌شوند را در ثبت سفارش و واردات حمایت کنیم.
قاسمی افزود واحد تولید کننده قطعات بتنی و مصالح سبک ساختمانی در بندرعباس نیز به توافقاتی برای خرید فناوری‌های مربوطه دست یافت.
هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان متشکل از مسئولان اقتصادی استان و نمایندگان بخش خصوصی عازم کشور چین شده است.

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • یک مقام دولتی عنوان کرد؛ ارتباط شبه سوییفت با برخی کشور‌ها داریم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ارتباط شبه سوئیفت و تجارت با ۱۰ کشور از طریق ارزهای ملی
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • بازدید هیات تجاری هرمزگان از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک چین