Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، چهلمین دوره رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا(جام باشگاه‌های آسیا) و نوزدهمین دوره با نام انحصاری لیگ قهرمانان آسیا قرار است از فروردین ماه سال ۱۴۰۰ به صورت متمرکز آغاز شود. در این گزارش به صورت ویژه راجع به سازوکار این مسابقات و همچنین قرعه‌کشی این رقابت‌ها که چهار روز دیگر(چهارشنبه هشتم بهمن ماه) در کوالالامپور مالزی به انجام می‌رسد؛ صحبت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسابقات برای اولین بار قرار است به جای ۳۲ تیم با حضور ۴۰ تیم برگزار شود. پنج گروهِ چهار تیمی در غرب و پنج گروهِ چهار تیمی در شرق که در نهایت تیم‌های اول به دور دوم می‌رسند و ۶ تیم از ۱۰ تیم دوم نیز به مرحله بعدی راه پیدا می‌کنند تا دور یک هشتم نهایی تکمیل شود. بازهم قرار است مانند ادوار قبلی، تیم‌های غرب و شرق به صورت جداگانه تا فینال مسابقاتشان را برگزار کنند.

قهرمان این دوره از مسابقات مجوز حضور در سال بعد را کسب می‌کند. اگر آن تیم نتواند در مسابقات داخلی‌اش مجوز بگیرد؛ باید از محله پلی‌آف کارش را شروع کند. همچنین قهرمان این دوره می‌تواند در جام باشگاه‌های جهان سال ۲۰۲۱ در ژاپن هم شرکت کند. اگر قهرمان از ژاپن بود؛ تیم دوم نیز می‌تواند چنین اجازه‌ای را پیدا کند.

در حال حاضر ۹ کشور غربی و به طور دقیق ۲۴ تیم در این منطقه حضور دارند. ۱۶ تیم مجوز حضور پیدا کرده‌اند و هشت تیم دیگر باید در پلی‌آف به مصاف هم بروند و چهار تیم نهایتا به دور گروهی اضافه می‌شود. در منطقه شرق نیز ۱۶ تیم مجوز حضور پیدا کرده‌اند و ۱۰ تیم دیگر باید برای کسب چهار سهمیه باقیمانده تلاش کنند.

اما تیم‌های صعود کرده منطقه غرب کدام تیم‌ها هستند:

قطر: الدحیل، السد، الریان

عربستان: الهلال، النصر، الاهلی

ایران: پرسپولیس، تراکتور، استقلال

امارات: الشارجه، شباب الاهلی

عراق: الشرطه

ازبکستان: پاختاکور

اردن: الوحدات

هند: گوآ

تاجیکستان: استقلال

تیم‌های غربی حاضر در پلی‌آف:

الغرافه قطر، الوحده عربستان، فولاد ایران، الوحده و العین امارات، الزوراء و الکواالجاویا عراق، اِی‌جی‌اِم‌کا ازبکستان

تیم‌های صعود کننده منطقه شرق:

چین: جیانگسو، گوانگژو، شاندونگ تایشان

ژاپن: کاوازاکی فرونتاله، گامبا اوزاکا، ناگویا گرامپوس

کره جنوبی: اولسان هیوندای، جونبوک هیوندای موتورز

تایلمد: پورت، بی‌جی پاتوم‌یونایتد

استرالیا: اف‌سی‌ سیدنی

فیلیپین: یونایتد سیتی

ویتنام: ویتل

مالزی: جوهور دارالتعظیم

اندونزی: تامپینس روورز

هنگ‌کنگ: کیتچی

تیم‌های شرقی حاضر در پلی‌آف:

بیجینگ گوان چین، سرزو اوزاکا ژاپن، پوهانگ استیلرز و دائگو کره جنوبی، چیانگرای یونایتد و راتچابوری میتر فول تایلند، ملبورن سیتی و برزبن رور استرالیا، کایا ایلویلو فیلیپین، شان یونایتد میانمار

نکات احتمالی قرعه‌کشی:

هنوز به صورت دقیق و مشخص راجع به قرعه‌کشی و سیدبندی‌ها صحبت نشده است اما گمانه‌زنی یکی از رسانه‌های عربی بدین ترتیب بوده است:

۲ تیم از یک کشور در یک گروه قرار نخواهند گرفت.

مرحله یک هشتم نهایی نیازی به قرعه‌کشی ندارد و تیم‌ها می‌دانند که باید با چه رقبایی پیکار داشته باشند. در ادوار گذشته این اتفاق به صورت ضربدری رخ می‌داد اما حالا با ۴۰ تیمی شدن مسابقات و عدم صعود همه تیم‌های دوم باید دید کنفدراسیون فوتبال آسیا چه سازوکاری را مشخص می‌کند.

احتمال هم‌گروه شدن چند تیم قدرتمند در یک گروه وجود دارد و مانند دوره‌های قبل باید منتظر این اتفاق باشیم و حسابی سورپرایز شویم.

زمان شروع و برنامه‌ریزی مسابقات:

همانطور که پیش‌تر اعلام شد مرحله پلی‌آف هفت آپریل(۱۸فروردین ۱۴۰۰) در منطقه شرق و غرب آغاز می‌شود. مرحله دوم پلی‌آف شرق در تاریخ ۱۴ آپریل(۲۵ فروردین) برگزار می‌شود. در همان روز مرحله گروهی در غرب استارت می‌خورد و تا ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰(۳۰ آپریل) ادامه خواهد داشت. بازی‌های دور گروهی منطقه شرق هم از ۲۱ آپریل تا هفت می (۱ تا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰) برگزار خواهد شد.

دور یک هشتم نهایی در منطقه غرب: ۱۳ و ۱۴ سپتامبر(۲۲ و ۲۳ شهریور)

دور یک هشتم نهایی در منطقه شرق: ۱۴ و ۱۵ سپتامبر(۲۳ و ۲۴ شهریور)

دور یک چهارم نهایی در منطقه غرب: ۲۷ و ۲۸ سپتامبر(پنجم و ششم مهر)

دور یک چهارم نهایی در منطقه شرق: ۲۸ و ۲۹ سپتامبر(ششم و هفتم مهر)

دور نیمه‌نهایی در منطقه غرب: ۱۹ و ۲۶ اکتبر(۲۷ مهر و ۴ آبان)

دور نیمه نهایی در منطقه شرق: ۲۰ و ۲۷ اکتبر(۲۸ مهر و ۵ آبان)

فینال: ۲۱ و ۲۷ نوامبر(۳۰ آبان و ۶ آذر)

مسابقات مرحله گروهی مانند سال قبل در یک کشور برگزار نمی‌شود و قرار است هر گروه میزبان خاص خود را داشته باشد. اما در مرحله حذفی ممکن است تیم‌ها دوباره به صورت مجتمع کار خود را پیگیری کنند. تا اینکه مرحله نیمه‌نهایی و فینال از راه برسد. در اینجا هم تغییر مهمی صورت گرفته و مسابقات به صورت رفت و برگشتی برگزار می‌شود و تیم‌ها حق میزبانی خواهند داشت.

با این وجود هنوز هیچ چیز به صورت قطعی مشخص نشده و جزییات بیشتر در مراسم قرعه‌کشی روز چهارشنبه معین خواهد شد. باید دید کنفدراسیون فوتبال آسیا بازهم مانند سالیان گذشته بازی‌ها را با اشتباهات استراتژیک زیاد برگزار می‌کند یا شاهد پیشرفت‌هایی خواهیم بود. نباید از ویروس کرونا هم غافل شویم که ممکن است همه برنامه‌ها را به هم بریزد و بازی‌ها را دستخوش تغییرات زیادی بکند.

برچسب‌ها تراکتورسازی باشگاه پرسپولیس فولاد خوزستان لیگ قهرمانان آسیا باشگاه استقلال کنفدراسیون فوتبال آسیا پرسپولیس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تراکتورسازی باشگاه پرسپولیس فولاد خوزستان تراکتورسازی باشگاه پرسپولیس فولاد خوزستان لیگ قهرمانان آسیا باشگاه استقلال کنفدراسیون فوتبال آسیا پرسپولیس اخبار کنکور لیگ قهرمانان آسیا نهایی در منطقه یک هشتم نهایی منطقه شرق منطقه غرب قرعه کشی دور یک پلی آف تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۴۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان

روز گذشته تیم المپیک ژاپن در جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا، این تیم موفق شد برای دومین بار در طی ۱۱ سال اخیر قهرمانی خودش را جشن بگیرد. سامورایی‌ها با شکست دادن ازبکستان در بازی فینال آن هم با تک گل یامادا در دقیقه ۹۰+۱ موفق شدن پس از قهرمانی در مسابقات سال ۲۰۱۶ که باز هم قطر میزبان بود، قهرمانی خودشان را تکرار کنند.

تاریخچه مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا

این مسابقات نخستین بار در سال ۲۰۱۳ به عنوان مسابقات زیر ۲۲ سال تیم‌های آسیایی برپا شد اما در ادامه با تغییراتی که کنفدراسیون فوتبال آسیا اعمال کرد، قرار شد محدوده سنی به ۲۳ سال برسد. تیم المپیک فوتبال ایران در طی ۱۱ سال اخیر هیچ وقت به مراحل پایانی نرسیده و در چهار تجربه خودش سه حذف در مرحله گروهی و یک حذف در مرحله یک چهارم نهایی را تجربه کرده است.

 

چرا ایران در این تورنمنت غایب بود؟

شاگردان رضا عنایتی پس از اینکه در مقدماتی المپیک در گروه چهار تیمی خود ۲ برد برابر افغانستان و هنگ کنگ را جشن گرفتند ولی برابر ازبکستان شکست خوردند و کارشان برای صعود به عنوان تیم دوم به اما و اگر کشیده شد. تیم فوتبال ما از لحاظ امتیازی با مالزی در شرایط کاملاً برابر بود و این موضوع در رابطه با بحث تعداد گل‌های زده و حتی تفاضل گل هم صدق می‌کرد اما با توجه به اینکه ملی پوشان ما کارت زرد بیشتری نسبت به تیم مالزی گرفته بودند، در راه رسیدن به جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیایی و مرحله مقدماتی نهایی المپیک پاریس ۲۰۲۴ کنار رفتند. 

 

با توجه به بازی هایی که در مرحله نهایی انجام می‌شد تصور کرد اگر ایران به دور نهایی صعود می‌کرد، شانس خوبی برای فینالیست شدن داشت.

ژاپن چگونه قهرمان شد؟

ژاپن با حضور گو ویوا سرمربی سابق کاشیما که با شکست دادن پرسپولیس قهرمان لیگ قهرمانان آسیا شد، در گروه مرگ مسابقات نتایج قابل توجهی کسب کرد. سامورایی‌ها ابتدا چین و امارات را شکست دادند اما کره جنوبی با نتیجه ۱ بر صفر در مرحله گروهی آنها را شکست داد تا این تیم به عنوان دوم گروه مقابل قطر میزبان مسابقات قرار بگیرند. آنها در تقابل قطر روز سختی داشتند و در شرایطی که ۲ بر صفر از آنها جلو بودند، ۲ گل دریافت کردند اما در وقت های اضافه موفق شدند به پیروزی ۴ بر ۲ دست یابند و به مسیرشان در نیمه نهایی ادامه دهند. آنها مقابل عراق چندان به دردسر نیفتادند و موفق شدند این تیم را هم با یک پیروزی مقتدرانه شکست دهند. 

 

در بازی فینال هم تجربه بیشتر بازیکنان ژاپنی که برخی از آنها در تیم‌های اروپایی بازی می‌کنند به کمک این تیم آمد. لئو کوکوبو دروازه‌بان این تیم در بنفیکا، ریهیت یاماموتو و جوئل شیما در یونیون سنت ترویدن بلژیک، کین ساتو در وردربرمن و تاکاشی اوشینو در دوسلدورف بازی می‌کنند که همگی در مسیر قهرمانی ژاپن نقشی کلیدی داشتند و می‌توانند نوید یک نسل فوق العاده دیگر را به مردم ژاپن دهند.

ازبکستان بازهم در فینال گل خورد و باخت

گرگ‌های سفید فوتبال آسیا سرمایه‌گذاری بسیار زیادی روی این ورزش انجام دادند و در دو دوره اخیر آنها با آمار بهترین خط حمله و بدون گل خورده به فینال رسیدند که در دوره گذشته مقابل عربستان و در این دوره مقابل ژاپن با دریافت اولین گل متحمل شکست شدند. آنها تیمی داشتند که بسیاری از آنها در سطح اول ازبکستان بازی کرده و حتی در جام ملت‌های آسیا نیز حضور داشتند. عبدالقادر خورسانوف بازیکن ازبکستانی لانس فرانسه و عباسبک فیض الله‌یف مهاجم ۲۰ ساله فوتبال این کشور که با پایان مسابقات آسیا راهی روسیه شد، مهمترین چهره های ازبکستانی بودند که حالا برای دومین بار مقام دوم این مسابقات را به خود اختصاص داده‌اند و برای نخستین بار راهی مسابقات المپیک خواهند شد.

البته بازیکنان ازبکستان در این مسیر کمی هم بدشانس بودند؛ چرا که در بازی نهایی خود مقابل ژاپن در دقیقه ۹۰+۵ صاحب ضربه پنالتی شدند اما سنگربان ۲۲ ساله ژاپنی‌ها در کمال خونسردی و آرامش توانست این توپ را مهار کند و مانع از کامبک ازبک‌ها شود.

چهره های خاص این تورنمنت 

منتظر محمد بازیکن عراقی استقلال تهران که در لیگ بیست و سوم به عنوان بازیکن قرضی در مس رفسنجان بازی می‌کرد همراه با علی جاسم دیگر پدیده فوتبال عراق که در جام ملت‌های آسیا نیز حضور داشت اصلی‌ترین چهره‌های عراق در این تورنمنت بودند. علی جاسم با ۴ گل زده بهترین گلزن مسابقات شد و موفق شدند شیرهای بین النهرین به رتبه سوم مسابقات برسانند تا تحت عنوان سومین نماینده آسیا در المپیک برای ششمین مرتبه راهی این تورنمنت شوند. البته که تیم زیر ۲۳ سال اندونزی که بازیکنانی شاغل در لیگ‌های انگلستان، هلند و پرتغال دارند هم از تیم‌های خاص این تورنمنت بودن که موفق شدند تا نیمه نهایی هم راه پیدا کنند.

دیدار فینال جام ملت های زیر ۲۳ سال آسیا در حالی از ساعت ۱۸:۳۰ امروز جمعه بین تیم های ژاپن و ازبکستان برگزار شد که موعود بنیادی فر داور بین المللی فوتبال کشورمان به همراه سعید قاسمی و علیرضا ایلدروم به عنوان کمک های وی قضاوت این بازی را برعهده داشتند.

قضاوت بدون نقص بنیادی فر و کمک های ایرانی‌اش باعث شد تا کمترین چالش برای آنها در جریان این دیدار حساس شکل بگیرد.

امیدهای ژاپن با برد یک  بر صفر توانستند به مقام قهرمانی این دوره از رقابت ها برسند

 

منبع:ورزش سه

دیگر خبرها

  • معصومه شکوری، ناظر داوری فینال لیگ قهرمانان زنان آسیا
  • قهرمانی کشتی گیر مهریزی در مسابقات مرحله نهایی
  • سهمیه جهانی زیر ۱۹ ساله‌های ساحلی ایران با صعود به جمع چهار تیم برتر آسیا
  • داوری بی‌نقص یک ایرانی در بازی ژاپن و ازبکستان
  • برگزاری لیگ قهرمانان بسکتبال آسیا با حضور شهرداری گرگان
  • خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا به پرسپولیس و استقلال
  • رکوردی تاریخی و بی‌سابقه در انتظار رئال
  • ساحلی‌بازان والیبالیست دریک چهارم نهایی آسیا
  • خبر مهم کنفدراسیون فوتبال آسیا برای پرسپولیس و استقلال
  • ساحلی‌بازان والیبالیست ایران راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند