Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا قهرمانیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تجربه ایجاد خانه ترویج جاجرمی به‌عنوان مکانی برای آموزش تولید و توزیع و در واقع ترویج صنایع دستی موجب شد تا ایجاد ۲ خانه ترویج صنایع دستی در روستاهای قتلیش بجنورد و پیر شهید اسفراین نیز در برنامه های امسال و سال آینده این اداره کل قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: روستای قتلیش بجنورد با توجه به سابقه  گلیم و ابریشم بافی و روستای پیر شهید شیروان نیز با توجه به صنایع چرم آن برای ایجاد خانه ترویج صنایع دستی بررسی و راه اندازی این مراکز در آن ها نهایی شد.

وی افزود: هدف از راه اندازی خانه های ترویج پیگیری مباحث آموزشی، تامین مواد اولیه و تولید و فروش آن هاست و این ۲ خانه ترویج نیز به همین دلایل تا سال آینده راه اندازی می شود.

وی در مورد مرکز ترویج صنایع دستی جاجرمی نیز گفت: یک مکان تاریخی و جاذبه شهر و بازارچه صنایع‌دستی بجنورد شناخته شده است که تولیدات هنرمندان و صنعتگران شهر در قالب ۱۴ غرفه عرضه و به فروش می رسد.

قهرمانیان خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ هنرمند و صنعتگر بجنوردی در خانه تاریخی جاجرمی فعالیت دارند و به تولید صنایع‌دستی مشغول هستند.

وی اظهار داشت: معرق، دست بافته های داری، نقاشی زیرلعابی، عروسک بافی، پارچه بافی، البسه محلی، ملیله سازی، چاپ باتیک، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی  از جمله رشته های فعال در خانه صنایع‌دستی بجنورد است.

وی گفت: هم‌اکنون خانه ترویج صنایع دستی حسینیه جاجرمی ها به‌عنوان یک مکان تاریخی و جاذبه شهر و بازارچه صنایع‌دستی شناخته شده و در ایام محرم و دیگر اعیاد و شهادت‌ها، مراسم عزاداری و جشن در آن برگزار می‌شود.

وی از اختصاص ۲ میلیارد ریال اعتبار برای آموزش صنایع دستی نیز خبر داد و افزود: این اعتبار برای آموزش صنایع دستی در زندان ها، آموزش در روستاها و باز آموزش در روستاهایی که قبل از این نیز در آن ها آموزش های صنایع دستی ارائه شده است هزینه می شود.

وی از احیای سه رشته صنایع دستی منسوخ شده در استان نیز خبر داد و گفت: سال گذشته رشته ابریشم بافی در رویین احیا شد و امسال نیز ۲ رشته منسوخ شده چولی بافی و ساخت عروسک های محلی نیز احیا می شود و همه کارهای مربوط به ان نیز انجام شده است و منتظر نهایی شدن آن ها هستیم.

قهرمانیان در مورد وضعیت صنایع دستی با توجه به وضعیت اقتصادی منبعث از کرونا نیز اظهار داشت: خوشبختانه کارگاه تعطیل شده نداریم اما چون بازار فروش نیست بخشی از تولیدات طریق فضای مجازی به فروش می روند و بخشی نیز دپو شده اند و منتظر عادی شدن شرایط برای فروش آن ها هستیم.

هم اکنون ۱۶ هزار هنرمند و صنعتگر در بخش صنایع دستی خراسان شمالی در قالب مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولید انفرادی و گروهی مشغول به فعالیت هستند.

سالانه ۱۵۰ هزار مترمربع گلیم‌سفره ‌کردی در خراسان شمالی بافته می‌شود که بر این اساس و با توجه به تجمع بافندگان آن در بجنورد، این شهر به عنوان شهر ملی گلیم‌سفره‌کردی ثبت شده است.

استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور دارای اقوام کرد، کرمانج، ترک، ترکمن، تات و بلوچ است که صنایع دستی هر یک از آنها ویژگی های منحصر به فردی دارد.  

برچسب‌ها بجنورد فرش قالی بافان گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد فرش قالی بافان بجنورد فرش قالی بافان گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی خراسان شمالی اخبار کنکور خانه ترویج صنایع دستی خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۴۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، محمد ثابت اقلیدی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد گفت: با توجه به ثبت ملی مهارت کیسه بافی شهر دژکرد به عنوان میراث ناملموس در سال ۱۴۰۰ و همچنین حمایت معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این ثبت فراهم شده و دژکرد به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
وی با اشاره به افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان گفت: شهر دژکرد با داشتن جاذبه های طبیعی فراوان در مسیر این آزادراه قرار دارد و با توجه به آینده این شهر برنامه ریزی می‌کنیم زیرساخت‌های گردشگری برای جذب گرشگر در منطقه نیز تقویت شود.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
همچنین از افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند تقدیر شد.
جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام با هدف معرفی بادام دژ کرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری توریستی، معرفی صنایع‌دستی، تولید محصولات کشاورزی و جذب سرمایه‌گذار درزمینهٔ‌های صنایع‌دستی و تبدیلی و گردشگری برگزار شد.
بازی‌های بومی و محلی، اجرای موسیقی محلی، برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی، نمایش آداب‌ و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات کشاورزی از برنامه‌های این جشنواره بود.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • جوانان و نوجوانان هدف ترویج معضل بی هویتی قرار داده شده اند
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد