Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، بابک نگاهداری مشاور و رییس حوزه ریاست مجلس  با اشاره به اینکه در حال حاضر در حدود 25 درصد از بودجه دولت به امور حمایتی، نظام تأمین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی تعلق دارد، عنوان کرد: یکی از محورهای مهم در اصلاح ساختار بودجه، کاراکردن هزینه‌کردهای بودجه است. در حالی که همه منابع بودجه از محل درآمدهای پایدار یعنی درآمدهای مالیاتی تأمین نمی‌گردد و بخش بزرگی از منابع بودجه به فروش نفت وابسته است و همواره در سال‌ها اخیر و دهه‌های اخیر و حتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، این وابستگی به نفت با نوسانات قیمت نفت و یا به سبب تحریم، بودجه کشور را دچار کسری و نهایتاً استقراض دولت از بانک مرکزی و افزایش تورم کرده است، شاهد آن هستیم که منابع بودجه به بدترین شکل نیز هزینه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور و رییس حوزه ریاست افزود: یکی از مصارف مهم و بزرگ بودجه در بخش‌های حمایتی، تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی است که حدود 25 درصد از بودجه را به خود اختصاص می‌دهد یعنی از بودجه پیشنهادی 841 هزار میلیارد تومانی سال 1400، حدود 210 هزار میلیارد تومان به این سه بخش تعلق دارد و البته این رقم، رقم موجود در بودجه عمومی است درحالی که به اذعان مسئولان دولتی و سازمان برنامه و بودجه بخش حمایتی در قالب یارانه‌های پنهان رقمی بالغ بر 1000 میلیارد تومان را به خود اختصاص می‌دهد. بنابراین ساماندهی و بازنگری در سیاست‌ها و روش‌های حمایتی و نظام تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی یکی از ضروریات و اولویت‌های مهم در اصلاح ساختار بودجه است.

این استاد دانشگاه تهران بیان کرد: یکی از سیاست‌ها و شیوه‌های نادرست حمایتی که این روزها نیز به خوبی شاهد بی اثر بودن آن در حمایت و اثرات منفی آن هستیم، ارز ترجیحی یا همان ارز 4200 تومانی است. این سیاست که با افزایش قیمت دلار در سال ،97 به دنبال جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی از طریق پرداخت ارز ترجیحی به وارد کنندگان بود،‌ نه تنها نتوانست از افزایش قیمت کالاهای اساسی جلوگیری کند بلکه رانت عظیمی را در اختیار برخی از وارد کنندگانی قرار داد که محصول یا کالای وارداتی را با همان قیمت دلار آزاد در اختیار مصرف کننده داخلی قرار می‌دادند. حتی بدتر از آن شرکت‌هایی بودند که ارز ترجیحی را می‌گرفتند اما به بهانه‌های مختلف هیچ کالایی را وارد نمی‌کردند.

نگاهداری با اشاره به اینکه از سال 97 تا کنون بیش از 50 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی داده شده است، عنوان کرد: این شیوه غلط دولت نه تنها قیمت کالاهای اساسی را کنترل نکرد و موجب ایجاد فساد و رانت شد، بلکه کسری بودجه دولت را نیز به همراه داشت. به عنوان مثال در سال 98 به گفته رییس جمهور و معاون اول ایشان حدود 15 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی داده شده است. این در حالی است که درآمد ارزی دولت در سال 98 حدود 8 میلیارد دلار بوده است. 7 میلیارد دلار باقی مانده از طریق استقراض از بانک مرکزی و خرید دلار نیمایی تامین شده است. به عبارت دیگر در سال 98 دولت به واسطه استقراض از بانک مرکزی به منظور تامین دلار 4200 تومانی، حدود 50 هزار میلیارد تومان به پایه پولی کشور افزوده است که این اشتباه بزرگ تبعات تورمی شدید خود را در سال 99 به وضوح نشان داده است.

مشاور رییس مجلس عنوان کرد: بنابراین مجلس عزم جدی به منظور اصلاح این فرآیند و روش غلط دارد و راهکار جایگزین این است که مابه التفاوت ارز ترجیحی با ارز نیمایی یا بازار آزاد به جای اینکه در اختیار وارد کنندگان قرار گیرد و موجبات رانت و فساد را مهیا گرداند، به مردم و بالاخص اقشار آسیب پذیر و نیازمند حمایت داده شود.

نگاهداری در پایان افزود: در نظام تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی نیز باید تحولات و تغییرات مثبتی به منظور ایجاد هزینه‌کرد کارا در بودجه اتفاق افتد زیرا در این دو بخش نیز نارسایی‌ها و ناکارآمدی‌هایی وجود دارد که موجب اتلاف و هزینه‌کرد نادرست منابع می‌شود.

پربیننده ترین خبر خوش برای کارگران بازنشسته تامین اجتماعی قالیباف: ‌چرا از اصلاح بودجه به نفع مردم عصبانی شده‌اید؟ ساختار و روش لایحه بودجه ۱۴۰۰ اصلاح شد/ سقف معافیت مالیاتی حقوق ۵میلیون تومان شد با وجود درآمد ۱۰۰میلیارد دلاری، تورم و گرانی داریم/ مابه‌التفاوت نرخ ارز باید به جیب مردم برود عضو هیأت رئیسه مجلس: واعظی متهم به مداخله در بورس است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: یارانه پنهان اجتماعی و صندوق های بازنشستگی میلیارد تومان میلیارد دلار ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۵۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳


به گزارش تابناک، هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار تهران با کاهش ۷ هزار تومانی به قیمت ۳ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه امامی نیز با افزایش ۱۸۸ هزار تومانی به قیمت ۴۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان فروخته شد.

قیمت انواع ارز، سکه و طلا را در روز چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ مشاهده می‌کنید.

دلار (در صرافی بانکی)

۴۴ هزار و ۷۸۳ تومان

یورو

۴۸ هزار و ۲۷۲ تومان

سکه تمام بهار آزادی

۳۸ میلیون و ۱۰ هزار تومان

سکه امامی

۴۱ میلیون و ۴۹۸ هزار تومان

نیم سکه

۲۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان

ربع سکه

۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

سکه گرمی

۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

هر گرم طلای ۱۸ عیار

۳ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان

هر گرم طلای ٢۴ عیار

۴ میلیون و ۵۴۶ هزار تومان

هر مثقال طلا

۱۴ میلیون و ۸۰۲ هزار تومان

هر انس طلا

۲۳۱۱.۰۷ دلار

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹
  • قیمت سکه، طلا و ارز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند!
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۸ اردیبهشت
  • فردا آخرین مهلت دریافت مرحله سوم طرح فجرانه کالابرگ است
  • قیمت سکه، طلا و ارز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت نفت / برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • آخرین قیمت طلا، سکه و دلار تا پیش از امروز ۱۷ اردیبهشت