Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@04:11:36 GMT

وقتی زباله‌های اورست ارزشمند می‌شوند

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۵۵۶۳

وقتی زباله‌های اورست ارزشمند می‌شوند

بطری‌های اکسیژن، چادرهای پاره‌شده، طناب و قوطی‌های فلزی از جمله زباله‌هایی هستند که توسط کوهنوردان در «اورست» بلندترین قله جهان رها می‌شوند.

سال ۲۰۱۹ دولت نپال اعلام کرد، ۲۴۲۰۰ پوند زباله که شامل بطری‌های پلاستیکی، قوطی‌های فلزی، باری، ابزار آلات و ..و می‌شد طی یک عملیات پاکسازی ۴۵ روزه از کوه پایین آورده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوزاندن زباله‌ها هم فقط به افزایش آلودگی منجر می‌شود. در بهار ۲۰۱۹ محققان آب و برف این کوه را مورد بررسی قرار دارند و دریافتند نمونه برف‌هایی که از ۱۱ نقطه مختلف این کوه گرفته شده است شامل میکروپلاستیک‌ها هستند و سه مورد از هشت نمونه آب هم آلوده هستند.

حالا موزه هیمالیا قصد دارد پروژه‌ای آغاز کند تا بتواند با کمک آن راه حلی برای این معضل پیدا کند.

«تامی گوستافسون»، مسوول این پروژه و از بنیانگذاران «مرکز ساگارماتا» که یک مرکز اطلاع‌رسانی به بازدیدکنندگان و مرکز بازیافت زباله است، می‌گوید هنرمندان خارجی و نپالی در پروژه خلق آثار هنری از زباله‌ها شرکت خواهند داشت.

به این ترتیب با جمع‌آوری زباله‌های کوه اورست و تبدیل آن‌ها به آثار هنری این آثار در یک گالری به نمایش گذاشته می‌شوند تا ضرورت نجات دادن بلندترین کوه جهان از تبدیل شدن به محلی برای انباشته‌شدن زباله‌ها را مورد توجه قرار دهند.

به گفته «گوستافسون» این آثار هنری علاوه بر اینکه جنبه آگاهی رسانی دارند به عنوان سوغاتی فروخته می‌شوند و سود حاصل از آن نیز برای محافظت از این منطقه استفاده خواهد شد.

۵۸۵۸

کد خبر 1479184

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی کوهستان زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۵۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان از تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مهر در خبری نوشت: علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902953

دیگر خبرها

  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • جانمایی محل جدید آراد کوه در جاده تهران-قم در دست مطالعه است
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد گوساله گوزن زرد ایرانی در مرکز ‌احیاء گوزن زرد کشور در لرستان
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال