Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@19:17:17 GMT

۶ درصد تولید برق از سوخت مازوت تامین می‌شود

تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۵۸۷۰

۶ درصد تولید برق از سوخت مازوت تامین می‌شود

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت: به طورکلی ۸۰ درصد برق از نیروگاه‌های حرارتی از طریق مصرف گاز، ۱۴ درصد گازوئیل و تنها ۶ درصد از طریق مازوت تولید می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری توانیر " محمدحسن متولی زاده" در نشست ستاد مدیریت سوخت نیروگاه ها، صنایع و مدیریت مصرف انرژی (گاز وبرق) که امروز شنبه ۴ بهمن ماه، با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس و مسئولان سازمان برنامه و بودجه کشوردر مرکز پایش صنعت برق برگزار شد، خاطرنشان ساخت: با این حال در دی ماه به دلیل افزایش مصرف یکباره گاز در بخش های خانگی و تجاری، این روند تغییر کرد به طوری که هم اکنون ترکیب سوخت مصرفی نیروگاه ها به ۴۳ درصد گاز، ۴۱ درصد گازوئیل و ۱۶ درصد مازوت تغییر پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه مجموع گاز مصرفی روزانه بخش خانگی و تجاری کشور ۶۲۰ میلیون متر مکعب است، ادامه داد: برای تامین نیاز برقی کشور در نیروگاه های حرارتی روزانه به ۱۴۵ میلیون متر مکعب گاز نیاز هست این درحالی است که برای تامین گاز مصرفی بخش خانگی و تجاری، در دی ماه روزانه ۸۳ میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه ها تحویل شده و باقی نیاز سوخت مورد نیاز از طریق گازوئیل و مازوت تامین شده است.

مدیرعامل توانیر افزود: این روند نقش مشترکان خانگی و تجاری را در چرخه انرژی مصرفی کشور به خوبی نشان می دهد.

متولی زاده خاطرنشان کرد: اگر هر کدام از هموطنان  تنها دمای هوای منزل و یا مرکز تجاری را ۱ درجه کاهش و یک لامپ اضافی نیز خاموش کنند، همه مشکل کشور در زمینه تامین سوخت گاز نیروگاه ها حل خواهد شد.

وی طرح تعدیل روشنایی معابر را مورد اشاره قرار داد و گفت: هر لامپ ۴۰۰ وات به طور میانگین ۱۴۴ کیلووات ساعت برق در ماه مصرف می کند که متناسب با هزینه برق مصرفی یک خانوار متوسط است و لازم به ذکر است که با خاموش کردن یک لامپ روشنایی در معابر، ۴۰۰ هزار تومان در هزینه کشور صرفه جویی می شود.

مدیرعامل توانیر در زمینه جمع آوری مراکز غیرمجاز رمز ارز نیز با اشاره به این که نقش مراکز رمز ارز مجاز را باید به اندازه خود آنها در نظر گرفت ، از بزرگنمایی های صورت گرفته در فضای مجازی انتقاد کرد.

متولی زاده گفت: هم اکنون در کشور ۲۴ مرکز استخراج رمز ارز مجاز وجود دارد که  مصرف آنها درمجموع ۳۱۰ مگاوات است که البته در این شرایط و با توجه به نیاز کشور، با این مراکز نیز همانند سایر مشترکان تجاری و صنعتی، برخورد و محدودیت ها اعمال شد که همچنان نیز ادامه دارد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد:در مجموع یک هزار و  ۶۰۰ مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز شناسایی شده است که از این طریق بیش از ۹۰ مگاوات در مصرف برق صرفه جویی شد.

متولی زاده گفت: با مجموعه اقدام های صورت گرفته، ۱۵۰ هزار لیتر سوخت ذخیره سازی و قابلیت اطمینان شبکه افزایش یافت.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مصرف برق تولید برق توزیع برق برق خانگی و تجاری نیروگاه ها متولی زاده رمز ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۵۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟

 به گزارش تابناک، فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشور‌های دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالا‌ها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

دیگر خبرها

  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • کود‌های یارانه‌ای مورد نیاز کشاورزان قمی به‌موقع تامین می‌شود
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • امنیت انرژی ایران در گرو استفاده صحیح مصرف کنندگان گاز
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران