Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- درحالی که این روز‌ها ارز با کاهش قیمت روبرو شده، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی می‌گوید: برخی سال ۹۷ پیش بینی کرده بودند که نرخ دلار به ۵۰ هزار تومان برسد؛ ضمن اینکه اگر ما برنامه‌های جلوگیری از ارزپاشی را اجرا نمی‌کردیم، قیمت دلار به حدود ۵۰ هزار تومان و تورم به بالای ۱۲۰ درصد می‌رسید.
به گزارش فرارو، رئیس کل بانک مرکزی افزود: برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا ۷۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی تزریق کردیم و این موضوع، جهش نقدینگی را ایجاد کرد؛ بنابراین شوکی که ارز ایجاد کرد به همین دلیل بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: اکنون مسیری را طی می‌کنیم که درآمد‌های ارزی بیشتر شده است و من مطمئن هستم که فشار بر مردم کمتر می‌شود.
همتی گفت: در دو سال قبل میانگین درآمد نفتی ما به زیر ۲۰ میلیارد دلار رسید، در حالیکه در سال‌های گذشته سالانه ما بالای ۴۰ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از فروش نفت مواجه بودیم که البته این ۲۰ میلیارد دلار نیز در عراق و سایر کشور‌ها بلوکه شد.
وی افزود: سیاست ما در سال ۹۷ به بعد، این بود که ارزپاشی نکرده و اجازه دهیم که نرخ ارز در بازار تعیین شده؛ به نحوی که ما قدرت تامین نیاز‌های اساسی کشور را داشته باشیم و این استراتژی اصلی ما بود.
تحریم‌های ترامپ ارز را چهار برابر کرد
مرتضی افقه کارشناس اقتصادی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه ارز از سال ۹۷ تاکنون بیش از چهار برابر شده است، اظهار داشت: مهم‌ترین نکته‌ای که باعث شد ارز بالا برود، تحریم‌هایی است که ترامپ علیه ایران وضع کرده، از آن زمان تاکنون کشورمان اوضاع سخت اقتصادی را تجربه کرد و بعد از آن نیز شاهد بودیم که تمام بازار‌های سرمایه‌ای نیز دچار التهاب بسیار زیادی شدند، به طوریکه طی دو مقطع یکی در پاییز ۹۷ و یکی نیز در ماه‌های اخیر با یک طوفان تورمی روبرو شدیم که باعث افزایش چندین برابری قیمت‌ها در بازار‌های مختلف شد.
وی افزود: نرخ ارز همواره یکی از مهم‌ترین متغیر‌های اقتصادی کشورمان است که هرگونه نوسان و التهاب قیمتی در آن بازار‌های مختلف را با تلاطم روبرو می‌کند، بر این اساس هرگاه ارز دچار نوسان شود، به تبع آن نیز اقتصاد تعادل خود را از دست می‌دهد، این در حالیست که برخی از اظهار نظر‌ها در رابطه به مدیریت ارز نیز نمی‌توان چندان مورد تائید باشد، در این رابطه به تازگی همتی رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده اگر اقدامات این بانک نبود، امروز دلار ۵۰ هزار تومان بود، اما در این باره چند نکته وجود دارد که باید به آن‌ها اشاره شود.
افقه با تاکید بر اینکه بانک مرکزی طی این سه سال گذشته در اکثر اوقات منفعل عمل کرده است، گفت: آن زمانی که دلار  ۳۲ هزار تومان بود و روز به روز بر قیمت آن‌ها افزوده می‌شد، بانک مرکزی مشغول انجام دادن چه کاری بود، در آن تایم بانک مرکزی برای آرام کردن بازار ارز کوچکترین برنامه و سیاستی نداشت، درست است بله کسانی در اقتصاد ایران به دنبال آن هستند که قیمت ارز را به ۵۰ هزار تومان وحتی بالاتر از آن نیز افزایش دهند، اما وظیفه بانک مرکزی است که با ابزار و سیاست‌هایی که در اختیارش است، بازار را کنترل کند.
این اقتصاددان بیان کرد: اما باید به این نکته توجه کرد که علت اصلی افزایش نرخ دلار، تحریم‌های آمریکا است و تا زمانیکه این تحریم‌ها برداشته نشود، بازار ارز آرام نخواهد گرفت، در این بین تا ۳۰ درصد مدیریت موثر بانک مرکزی می‌تواند بازار را کنترل کند، اما متاسفانه ما چنین چیزی را به هیچ عنوان در این سال‌ها مشاهده نکردیم، تنها در مقاطعی بانک مرکزی اقداماتی را انجام داد، که این میزان نیز تنها ۱۰ درصد بر روی بازار تاثیر گذار بوده است؛ بنابراین اینکه بگوییم به خاطر عملکرد بانک مرکزی بوده که ارز پایین آمده، به نظر نمی‌رسد این چنین باشد.
تعامل بین‌المللی مهم‌ترین فاکتور کاهش قیمت دلار
وی با اشاره به اینکه برای ثبات بلندمدت دلار، باید تحریم‌ها به طور کامل برداشته شود، یادآور شد: زمانیکه شما نمی‌توانید به راحتی مبادله مالی انجام دهید و همچنین کالا جابه جا کنید، طبعا اوضاع آرامی در اقتصاد خود نخواهید داشت، با توجه به این موضوع تعامل بین المللی مهم‌ترین فاکتوری است که می‌تواند بهای ارز را کاهش دهد، بنابراین در کوتاه مدت نمی‌توان انتظار داشت که بازار ارز آن چیزی باشد که ما می‌خواهیم، بلکه اول باید بستر و الزامات این کار فراهم شود و در وهله بعد نیز باید ارز به اندازه کافی به بازار تزریق شود، تا به همه نیاز‌هایی که وجود دارد، پاسخ داده شود.
افقه با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید در مورد ساماندهی بازار ارز  روشن کردن تکلیف FATF است، گفت: بیش از سه سال است که تصویب FATF ولوایح مرتبط به آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام معطل است و به آن رسیدگی نمی‌شود، در حال حاضر نیز باید به این مسئله پرداخته شود که در نهایت قرار است آیا FATF تصویب شود، یا خیر؟ این همه وقت کشی معلوم نیست برای چه انجام می‌شود، مقدم بر رفع تحریم‌ها همین تصویب FATF است، زیرا که اگر تحریم‌های مالی و نفتی نیز برداشته شود، ما به دلیل اینکه نمی‌توانیم با بانک‌های جهانی و همچنین بانک‌های کشور‌ها کار کنیم، عملا رفع تحریم‌ها نیز فایده‌ای نخواهد داشت.
وی افزود: حتی کشور‌هایی نظیر روسیه و چین که شرکای راهبردی ایران نیز به حساب می‌آیند، دیگر نمی‌توانیم با آن‌ها مبادله و تجارت داشته باشیم، در این زمینه به خصوص چین که شریک اول اقتصادی ما است، هیچ کدام از بانک‌های این کشور با تجار و بازرگانان ایرانی همکاری نمی‌کنند و آن‌ها به هیچ عنوان نمی‌توانند در بانک‌ها چینی حساب داشته باشند، در این زمینه حتی کولون بانک چین که کار‌های ایرانی را انجام می‌داد نیز دیگر ایرانی‌ها را پذیرش نمی‌کند و این باعث شده که عملا ما در زمینه تجارت نتوانیم اقدامی را انجام دهیم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: دلار 50 هزار تومانی نرخ دلار عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی کاهش قیمت دلار دلار چند بازار ارز رئیس کل بانک مرکزی ۵۰ هزار تومان بازار ارز تحریم ها مهم ترین بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۷۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی

امتداد - با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی، موضع عملیاتی بانک مرکزی در این هفته توافق بازخرید بود. از این رو، این بانک به اجرای عملیات بازار باز در قالب توافق بازخرید به مبلغ  2029.2  هزار میلیارد ریال اقدام کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی (۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شرح زیر است: 

  بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی مورد نیاز بازار بین‌بانکی ریالی، عملیات بازار باز را به صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین‌بانکی و با هدف کاهش نوسانات نرخ بازار بین‌بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌بانکی(تابا) اعلام می‌شود. متعاقب اطلاعیه مزبور، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌بانکی، نسبت به ارسال‌سفارش‌ها تا مهلت تعیین شده از طریق سامانه بازار بین‌بانکی (تابا) اقدام کنند.   بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در روزهای شنبه تا چهارشنبه از اعتبارگیری قاعده‌مند (دریافت اعتبار با وثیقه از بانک مرکزی مطابق با ضوابط تعیین شده) مشروط به در اختیار داشتن اوراق مالی اسلامی دولتی و در قالب توافق بازخرید با نرخ سقف دالان نرخ سود (۲۴ درصد) استفاده کنند.   برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • چرا قیمت سکه کاهشی شد؟
  • توزیع رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی با دلار چند نرخی!
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱/ تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو