Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@12:56:11 GMT

هشدار کمبود پزشک در سال‌های آتی

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۷۷۶۹۵

هشدار کمبود پزشک در سال‌های آتی

نتایج یک مطالعه نشان داد که تولید ناخالص داخلی، ساختار سنی و تعداد تخت‌های بیمارستانی بر تقاضای پزشک در ایران تاثیر می‌گذارد. با توجه به پیش‌بینی عرضه و تقاضای پزشک، در سال‌های 1397 تا 1410، با کمبود پزشک روبرو خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، پزشکان به عنوان منابع و سرمایه‌های انسانی،  از اجزای اصلی ارائه خدمات سلامت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم تعادل در عرضه و تقاضای آن‌ها به طور مستقیم بر وضعیت سلامت و اقتصاد جامعه تاثیرگذار است و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای پزشکان، نیاز به سیاست‌گذاری مناسب دارد.

با توجه به اهمیت این موضوع «مهدی شهرکی» و «سیمین قادری»؛ پژوهشگران دانشکده مدیریت و علوم انسانی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، در مطالعه‌ای به بررسی این موضوع پرداختند که آیا ایران در آینده با کمبود و یا مازاد پزشک روبه‌رو خواهد شد؟

پژوهشگران برای بررسی این موضوع از داده‌های مرکز آمار ایران، داده‌های بانک جهانی و داده‌های پزشک و تخت بیمارستان از سالنامه‌های آماری سال‌های مختلف مرکز آمار ایران استفاده کردند.

بررسی‌های این پژوهش نشان داد که سرانه تولید ناخالص داخلی و وقفه‌های آن، بر تقاضای پزشک در ایران موثر است. به دلیل طولانی بودن دوره‌های آموزش پزشکی و هزینه بالای آن‌ها و همچنین فناوری و تخصص مورد نیاز، کشورهای با درآمد بالاتر به لحاظ مالی، راحت‌تر می‌توانند ظرفیت پذیرش پزشک را در دانشگاه‌های پزشکی افزایش دهند. بنابراین افزایش سرانه تولید ناخالص داخلی در ایران که کشوری با درآمد متوسط به بالاست می‌تواند منجر به افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی شود.

به گفته پژوهشگران این مطالعه؛ باید در نظر داشت که افزایش پزشک همواره تحت سیاست‌های دولت بوده است. اگر افزایش عرضه پزشک بر اساس میزان تقاضا نباشد، منجر به اتلاف منابع ملی و پدیده فرار مغزها خواهد شد.

همچنین بر اساس یافته‌های این مطالعه؛ متغیر ساختار سنی و تعداد تخت‌های بیمارستانی نیز عوامل مهمی در تعیین تعداد پزشک هستند. طبق بررسی‌ها؛ تصمیم‌گیری برای احداث بیمارستان و افزایش تخت‌های بیمارستانی، منجر به تصمیم‌گیری مناسب برای افزایش تقاضای پزشک شده است.

طبق بررسی‌های پژوهشگران این مطالعه؛ ایران در سال‌های آتی با کمبود پزشک مواجه است و برای مواجهه با این کمبود راهکارهای متفاوتی وجود دارد.

این محققان معتقدند که راهکارهایی مثل افزایش تعداد دانشجویان پزشکی، استخدام پزشکانی که در خارج از کشور آموزش دیده‌اند و افزایش مشوق‌هایی برای جلوگیری از مهاجرت پزشکان، سیاست‌هایی هستند که می‌توانند مانع از این کمبود شوند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «پیش‌بینی عرضه و تقاضای پزشکان شاغل در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران» در دوماه‌نامه پیاورد سلامت؛ مجله دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کمبود پزشک تولید ناخالص داخلی عرضه و تقاضای تقاضای پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۷۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی

افشین باقرزاده قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی و درمانی در سال جدید، گفت : این میزان افزایش در بخش‌های مختلف متفاوت است، اما بطور میانگین شاهد افزایش ۳۵ درصدی تعرفه‌های پزشکی و درمانی در سال جدید هستیم.

باقرزاده گفت: بر اساس ابلاغ صورت گرفته قیمت تعرفه‌های پزشکی در سه بخش دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی متفاوت است.

وی افزود: در بخش «دولتی» تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک عمومی ۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان، پزشک و دندانپزشک متخصص ۵۵ هزار و ۸۰۰ تومان، پزشک فوق تخصص ۶۷ هزار و ۸۰۰ تومان، پزشک متخصص روانپزشکی ۷۰ هزار و ۸۰۰ تومان، پزشک فوق تخصص روانپزشکی ۸۴ هزار و ۲۰۰ تومان، کارشناس ارشد پروانه دار ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان و کارشناس پروانه دار ۳۱ هزارو ۳۰۰ تومان است.

باقرزاده گفت: در بخش «عمومی غیردولتی» نیز تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک عمومی ۵۶ هزار تومان، پزشک و دندانپزشک متخصص ۹۲ هزار تومان، پزشک فوق تخصص یکصد و یازده هزار تومان، پزشک متخصص روانپزشکی ۱۱۹ هزار تومان، پزشک فوق تخصص روانپزشکی ۱۳۶ هزار تومان، کارشناس ارشد پروانه دار ۴۹ هزار و کارشناس پروانه دار ۴۲ هزار است.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در بخش «خصوصی» هم بر اساس ابلاغ صورت گرفته تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک عمومی ۱۲۶ هزار تومان است که سهم بیمار از این میزان ۹۴ هزار و ۵۷۰ تومان است و مابقی آن توسط سازمان‌های بیمه گر پرداخت می‌شود، تعرفه ویزیت پزشک و دندانپزشک متخصص هم ۱۸۹ هزار تومان است که سهم بیمار از این میزان ۱۴۹ هزار و ۹۴۰ تومان است و مابقی توسط سازمان‌های بیمه گر پرداخت می‌شود.

وی تعرفه ویزیت پزشک فوق تخصص در بخش خصوصی را نیز ۲۴۱ هزار تومان اعلام و تصریح کرد: از این میزان سهم بیمار ۱۹۳ هزار و ۵۴۰ تومان است و مابقی توسط سازمان‌های بیمه گر پرداخت می‌شود.

باقر زاده تعرفه ویزیت پزشک متخصص روانپزشکی را نیز در بخش خصوصی ۲۵۱ هزار اعلام و تصریح کرد: سهم بیمار از این میزان ۲۰۱هزار و ۴۴۰ تومان است، تعرفه ویزیت پزشک فوق تخصص روانپزشکی هم در بخش خصوصی ۲۸۶ هزار تومان است که سهم بیمار از این میزان ۲۲۷ هزار تومان می‌باشد.

وی تعرفه ویزیت کارشناس ارشد پروانه دار در بخش خصوصی را ۱۰۲ هزار تومان و کارشناس پروانه دار را هم ۸۷ هزار تومان اعلام کرد.

باقرزاده گفت: در بخش خصوصی تعرفه ویزیت پزشک عمومی بالای ۱۵ سال سابقه هم جداگانه تعیین شده که ۱۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان است و سهم پرداختی بیمار از این میزان ۱۳۴ هزار و ۷۰۰ تومان است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • علت مرگ «فرزانه اکبری» در جهرم چه بود؟
  • علت فوت پزشک متخصص در استان فارس چه بود؟
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • ابلاغ تعرفه‌های جدید پزشکی
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه