Web Analytics Made Easy - Statcounter

اطلاع‌رسانی ناقص وزارت آموزش و پرورش درباره حادثه ناگوار برخورد صاعقه با مدرسه کانکسی و سوختگی شش معلم و دانش‌آموز در بخش سردشت شهرستان دزفول، موجب نگرانی درباره پیگیری امور درمانی آسیب‌دیدگان توسط این وزارتخانه و ایمنی مدارس کانکسی شده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دوشنبه 29 دی‌ ماه حدود ساعت 22 برخورد صاعقه با مدرسه­‌ای کانکسی در منطقه چشمه‌شیرین و کنگرستان بخش سردشت، شهرستان دزفول در استان خوزستان، باعث سوختگی و آسیب‌دیدگی سه معلم و سه دانش‌آموز این مدرسه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از میان شش مجروح این حادثه، وضعیت چهار نفر بحرانی و در بخش مراقبت­‌های ویژه بستری هستند؛ در این میان اطلاع­‌رسانی ناقص و مبهم وزارت آموزش و پرورش و اداره­‌کل آموزش و پرورش خوزستان به ابهامات در خصوص این حادثه ناگوار و رعایت ایمنی در مدارس کانکسی افزوده است.

آخرین وضعیت مجروحان

مجروحان این حادثه شامل سه معلم و سه دانش‌آموز 14، 16 و 17 ساله بوده‌­اند؛ آخرین وضعیت چهار مجروح این حادثه که در بخش مراقبت‌­های ویژه بیمارستان بستری شده‌­اند، به شرح زیر است:

حسین رضایی میرقائد با 95 درصد سوختگی به بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم(ع) اصفهان منتقل و در بخش مراقبت­‌های ویژه بستری است.دانش‌آموزی با 84 درصد سوختگی در بخش مراقبت‌­های ویژه بیمارستان سوانح سوختگی آیت­‌الله طالقانی اهواز بستری است.همچنین معلم دیگری با 57 درصد سوختگی، و دانش‌­آموزی با 36 درصد سوختگی در بخش مراقبت­‌های ویژه بیمارستان سوانح سوختگی آیت­‌الله طالقانی اهواز بستری هستند.یک معلم دیگر نیز با سوختگی کمتر از 50 درصد در بیمارستان سوانح سوختگی آیت­‌الله طالقانی اهواز بستری است.

اطلاعی از وضعیت مجروح ششم (دانش‌آموز) در دست نیست.

بی‌اطلاعی آموزش و پرورش از زمان حادثه؟!

شاید بتوان گفت نخستین خبر درباره وقوع این حادثه توسط «خبرگزاری ایرنا در ساعت 14:08  سه‌شنبه 30 دی‌ماه با کد خبر 84188249» مخابره شده و زمان وقوع حادثه را « دوشنبه 29 دی‌ ماه حدود ساعت 22 » اعلام کرده است. در حالی که در «اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش»، زمان وقوع این حادثه 7 ساعت بعد از انتشار خبر آن، یعنی ساعت 21 روز سه‌شنبه ذکر شده است! آیا وزیر و مدیران وزارت آموزش و پرورش از زمان وقوع حادثه در مدرسه زیرمجموعه خود اطلاعی نداشته‌اند؟!

دانش­‌آموز یا جوان امدادگر

در حالی که سنین 14، 16 و 17 ساله دوره نوجوانی محسوب شده و انتظار می­‌رود افراد در این سن دانش­‌آموز باشند اما در اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش بدون ذکر عنوان دانش‌آموز، از این افراد با عنوان جوانانی که برای کمک آمده­‌اند، یاد شده است! جالب‌تر اینکه در اطلاع‌رسانی‌های انجام شده از سوی این وزارتخانه هیچ صحبتی از وضعیت دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزی که گفته می‌شود در زمان حادثه برای معلمان غذا برده و هم­‌اکنون با 84 درصد سوختگی وضعیت وخیمی دارد، نشده است.

این گمانه در فضای مجازی طرح شده که وزارت آموزش و پرورش به این دلیل که حادثه خارج از ساعت اداری اتفاق افتاده و حضور افراد غیرمعلم برای امداد بوده و نه تحصیل، نمی‌خواهد مسئولیت هزینه­‌های درمانی و آسیب وارده به این نوجوانان را تقبل کند، لذا از عنوان دانش‌آموز برای آنها استفاده نمی‌کند!

به نظر می‌رسد فارغ از اینکه این نوجوانان، دانش‌آموز بوده یا ترک تحصیل کرده باشند، عامل آسیب‌دیدگی آنها، مدرسه کانکسی ناایمن (فاقد تجهیزات ایمنی مانند صاعقه‌گیر) بوده است و اگر حضور آنها همراه با اهالی روستا برای امدادرسانی به معلمان نبود، شاید وزارت آموزش و پرورش هم‌اکنون با عواقب ناگوارتری مواجه می‌‌شد.

وضعیت استخدامی معلمان مجروح و هزینه­‌های درمان

بر اساس اطلاعات منتشر شده، سه معلم مجروح در این حادثه (آقایان حسین رضایی‌میرقائد، علی مرادی و مجید ایسپره) حق‌التدریسی بوده و فاقد بیمه درمانی و از کارافتادگی هستند. با وجودی که آموزش و پرورش از استقرار نمایندگان خود در دو بیمارستان­ محل درمان مجروحان این حادثه در اهواز و اصفهان، و تقبل هزینه­‌های درمانی  خبر داده است اما خانواده حسین رضایی‌میرقائد که دچار 95 درصد سوختگی شده است، خبر از نداشتن بیمه و عدم همکاری آموزش و پرورش و انتقال وی توسط خانواده به اصفهان داده­‌اند؛ با توجه به شدت جراحات وارده به معلمان و دانش‌آموزان در این حادثه و نیاز احتمالی به انجام امور درمانی بیشتر و مراقبت‌های پزشکی طولانی‌مدت، پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش از آسیب‌دیدگان حادثه که از اقشار ضعیف هستند، ضروری به نظر می‌رسد.

دانش‌آموزان در مدارس کانکسی ناایمن

هر چند کم‌جمعیت بودن روستاها، فاصله دور برخی روستاها نسبت به هم، اختلافات بین اهالی روستاهای همجوار، جابه‌جایی مکرر محل اقامت و مشکلات مالی وزارت آموزش و پرورش مانع از ایجاد مدارس دائمی و سوق دادن این وزارتخانه به استفاده از کانکس در برخی مناطق شده است اما در جانمایی و استقرار کانکس (سرپناه موقت) و نصب تجهیزات ایمنی (مانند صاعقه‌گیر)، باید مقررات مرتبط همچون مقررات ملی ساختمان و دستورالعمل حفاظت ساختمان­‌ها در برابر صاعقه سازمان نظام مهندسی ساختمان رعایت شوند.

با توجه به اینکه که این حادثه در منطقه‌ای صاعقه‌خیز رویداده، باید مشخص شود چرا این مدرسه کانکسی در برابر صاعقه ایمن نبوده است؟ توضیحات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور می‌تواند ابهام در خصوص وجود و رعایت دستورالعمل‌های مرتبط را برطرف سازد. با توجه به اینکه در مهر ماه 1398 مهرالله رخشانی‌مهر، رئیس سازمان توسعه، نوسازی و تجهیز مدارس کشور خبر از وجود 4 هزار مدرسه کانکسی در کشور داده است، بیم آن می‌رود در صورت برخورد صاعقه با مدرسه کانکسی در ساعاتی که دانش‌آموزان در آن حضور دارند، شاهد فجایع بزرگتری باشیم.

ابهامات حادثه مدرسه کانکسی

اطلاع‌رسانی ناقص و مبهم وزارت آموزش و پرورش، سؤالات مختلفی درباره این حادثه را باعث شده که برخی از آنها به شرح زیر است:

1. نامشخص بودن اسامی و وضعیت تمام مجروحان این حادثه؛

2. نامشخص بودن وضعیت استخدامی و پوشش بیمه‌ای معلمان و نحوه پرداخت هزینه‌های درمان و از کارافتادگی؛

3. نامشخص بودن وضعیت دانش‌آموزان و نحوه پرداخت هزینه‌های درمان و از کارافتادگی؛

4. عدم وجود یا عدم رعایت دستورالعمل‌­های ایمنی و فنی در جانمایی، استقرار و نصب تجهیزات ایمنی (مانند صاعقه‌گیر) در مدارس مناطق صاعقه­‌خیز (در این مورد خاص مدارس کانکسی).

قطعا پاسخگویی وزارت آموزش و پرورش به ابهامات و پرسش‌ها می‌تواند موجب تنویر افکار عمومی و مشخص شدن مشکلات و ابعاد حادثه به منظور پیشگیری از تکرار مجدد چنین حوادثی شود.

آخرین وضعیت معلمان و دانش‌آموزان حادثه آتش‌سوزی؛ حال هر 5 نفر در شرایط "نرمال" استتوضیحات آموزش و پرورش درباره آتش سوزی مدرسه کانکسی و سوختن 3 معلم4 هزار کانکس به جای کلاس درس

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان نظام مهندسی بیمارستان مدارس روستایی معلمان سازمان نوسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش سازمان نظام مهندسی بیمارستان مدارس روستایی معلمان سازمان نوسازی مدارس وزارت آموزش و پرورش بیمارستان سوانح سوختگی وزارت آموزش و پرورش آموزش و پرورش مدرسه کانکسی بخش مراقبت مدارس کانکسی درصد سوختگی دانش آموزان دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۷۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»

به گزارش صدای ایران به نقل از روابط عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان، حجت الاسلام پورثانی در رویداد دختر ایران که رویدادی برای روایتگری پیشرفت‌های ایران است گفت: دانش آموزان ما سال‌ها از ما جلوتر هستند. وقتی در فضای مدرسه اقدامات معلمان را می‌بینیم در می‌یابیم که اقدامات تربیتی و آموزشی برخی معلمان از جنس چندین نسل قبل است.


معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: امروز وقتی در مدرسه حاضر می‌شویم می‌بینیم که فضای دانش‌آموزان فضایی است که سال‌ها با ما متفاوت است. دانش آموز می‌بیند معلمش اصلاً صحبت‌هایش را درک نمی‌کند و او را بی‌جا قضاوت می‌کند.


حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه قطعا اثرپذیری دختران از مادران زیاد است؛ گفت: دختری که امروز یار و یاوری ندارد و کسی به او اهمیت نمی‌دهد، دختری که امروز در جنگ روایت‌ها چندان بر سر سفره روایت‌های ما و مدرسه نمی‌نشیند طبیعی است که پای روایت دشمنان ایران بنشیند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: وقتی چنین دانش آموزی فضایی هم برای تخلیه هیجاناتش ندارد در هنگام بروز حوادث و اعتراضات، برای تخلیه هیجان خود به خیابان می‌آید و به شبیه سازی آنچه که در ذهن خود پرورش داده بود اقدام می‌کند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ من معاون پرورشی در شهر مشهد بودم؛ در آن زمان می‌دیدم که دختر ما زیست مشترکی با مشاوران و مدیران و معلمانش نداشته و مشاور و معلم او هم نتوانسته بودند درکی از زیست دختر دانش آموزش داشته باشند.

وی با طرح این سوال که امروز کدام معلم و مشاور است که یک ساعت با دانش آموز صحبت کند و حرف‌هایش را بشنود گفت: ما باید اردو‌هایی برگزار کنیم که اگر دختران در اردوگاهی حضور پیدا می‌کنند بدون حضور نامحرم و بدون حجاب باشند تا علاوه بر سپری کردن اوقات فراغت، تماما به گفتگو بپردازند.

معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه دختران ایران حق دارند شادی کنند گفت: گاهی از مسئولان می‌پرسم شما دخترانتان را به کجا می‌برید تا آنها شادی کنند؟ ما نیاز به فضا‌های مناسبی برای شادی دختران و سپری کردن اوقات فراغتشان داریم.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: نقطه قوت انقلاب اسلامی در دنیا اتفاقاً اهمیت دادن به نقش زن و دختر ایرانی است. جمهوری اسلامی می‌خواهد دختر ایرانی کنشگر باشد. اما ما نتوانستیم به خوبی این موضوع را برای دختر ایرانی بازگو کنیم؛ در حالی که جهان غرب برعکس، دختر را کالایی مصرفی می‌بیند، اما به بهترین شکل تبلیغاتی این نگاه به دختر و زن را تزیین می‌کند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: رویداد دختر ایران رویدادی برای بیان روایت صحیح از دختران ایران است. روایتی صحیح از نقشی که دختر می‌تواند داشته باشد. روایتی که می‌گوید دختر ایرانی سال‌ها در چه جایگاهی بوده و امروز می‌تواند در ایران عزیزمان در چه جایگاهی قرار بگیرد. روایتی که بیان می‌کند اسلام هم چگونه به دختر نگاه می‌کند و چه جایگاهی برای او در نظر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز روایتگری بر عهده ماست؛ گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم. در کنار آن هم ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست.

حجت‌الاسلام پورثانی خاطر نشان کرد: باید از تشکل‌های دانش‌آموزی همچون اتحادیه انجمن‌های اسلامی تشکر کنیم؛ در حالی که امروز همه هجمه‌ها بر روی دختران عزیز ایران ماست؛ این تشکل‌ها پای کار آمدند. اگر ما وظایف خود را به خوبی انجام ندهیم؛ جامعه ایرانی به همان سرنوشت بی‌عفتی و بی حیایی دچار می‌شود که برخی از جوامع مسلمان امروز به آن دچار شدند.

دیگر خبرها

  • معاون پرورشی آموزش و پرورش: اجرای طرح عفاف و حجاب در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه / «دخترانی که پای روایت ما نباشند، پای روایت دشمن می‌نشینند»
  • اجرای ۱۶ طرح عفاف و حجاب در مدارس
  • هیچ منعی برای ثبت‌نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • ۱۴۰هزار دانش آموز در امتحانات نهایی خوزستان شرکت می‌کنند
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • افتتاح ۲۷ مدرسه در ۶ ماه در وسیع ترین منطقه آموزش و پرورش کشور
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • قیچی قسمتی از لباس دانش‌آموزان دریکی از مدارس دلگان