Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید موید علویان گفت: طی سال‌های اخیر جمعیـت مسـتعد بــه عفونــت هپاتیــت A در بیــن جوانــان و بالغیــن در حــال افزایــش اسـت.

به گزارش برنا؛ چند روزی است که خبر ابتلای مردم باغملک (واقع در خوزستان) به هپاتیت A منتشر شده و باعث نگرانی مردم و مسئولین شده است. نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در گفتگویی که با خبرنگار برنا داشت از رسیدگی فوری به مردم این منطقه خبر داد و گفت: «نیروهای بهداشتی و درمانی در حال فعالیت هستند تا علاوه بر درمان، آموزش‌های لازم را به مردم ارائه دهند تا هرچه زودتر زنجیره انتقال این بیماری قطع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

هرچند هپاتیت A نوع خطرناکی از هپاتیت نیست و قابل درمان است اما به دلیل مسری بودن آن مردم باید نکاتی را رعایت کنند تا میزان انتقال آن به صفر برسد.

سید موید علویان، رییس شبکه هپاتیت ایران و استاد دانشگاه بقیه الله در گفتگو با خبرنگار برنا با اشاره به علت شیوع هپاتیت A گفت: شـیوع عفونـت هپاتیـت A در هـر جامعـه بــا وضعیــت بهداشــتی و امکانــات دسترســی بــه آب ســالم، وضعیــت اجتماعـی و اقتصـادی آن جوامـع رابطـه مسـتقیم دارد همچنین فقـر اقتصـادی بـه همـراه محدودیـت امکانـات بهداشـتی سـبب تسـهیل انتقـال ویـروس بیـن افـراد مـی‌شـود و در جوامـع بـا سـطح بهداشـت پاییــن اکثــر کــودکان قبــل از رســیدن بــه ســن بلــوغ دچــار عفونــت شــده و در آنهــا آنتــی بــادی ضــد هپاتیــت A پیدا مــی‌شــود اما در ســال‌های اخیــر بــا بهتــر شــدن شــرایط اقتصــادی و ارتقــاء ســطح بهداشـت مـردم از میـزان ابتـلاء بـه عفونـت بـدون علامت هپاتیـت A کاســته شــده و بــه همــان نســبت بــه تعــداد افــراد حســاس بــه عفونـت در بزرگسـالی افـزوده شـده اسـت در واقـع جمعیـت مسـتعد بــه عفونــت هپاتیــت A در بیــن جوانــان و بالغیــن در حــال افزایــش اسـت.

او درمورد راه‌های انتقال این بیماری افزود: آشامیدن آب آلوده و مصرف یخ آلوده، خــوردن غــذا، ســبزیجات و میوه آلـوده، خــوردن غذاهــای دریایــی آلــوده مثــل ماهــی و صــدف، انتقــال از طریــق تمــاس نزدیــک با فـردی داخـل خانـواده و یـا مهـد کـودک‌هـا، انتقـال بـه پرسـنل بخـش نـوزادان و عفونـی از بیمـاران بسـتری از راه‌های انتقال هپاتیت A است.

علویان با اشاره به افرادی که بیشتر در معرض خطر هستند، تصریح کرد: مسافرت به مناطق آندمیک بیماری، اعضای خانــواده مبتلایان بــه شـکـل حــاد بیمــاری، شــرکاء جنســی افــراد مبتـلـا بــه شـکـل حــاد بیمــاری، بچه‌های مهدکودک و مراقبین آنها، افــراد بــا رفتارهــای پرخطــر جنســی و معتــادان تزریقــی از کسانی هستند که بیشتر درمعرض ابتلا به هپاتیت A هستند.

رییس شبکه هپاتیت ایران درباره علائم این نوع هپاتیت گفت: این بیماری اکثرا در کـودکان بــدون علامت و یــا بســیار خفیــف است اما علائم بالینــی  آن شــامل خســتگی، بــی اشــتهایی، ضعــف، ســردرد، شــکم درد، تــب، تهــوع و اســتفراغ، درد مفاصــل و گاهــی اســهال اســت که معمولا بعــد از یــک دوره نهفتگــی 30 روزه ظاهـر مـی‌شـوند و بعـد از آن علائم شـبیه ابتلا بـه سـرماخوردگی یـا آنفلوانـزا، زرد و تیـره شـدن ادرار ، تغییـر رنـگ مدفـوع بـه رنـگ خـاک رس، رنـگ پریـده و تغییـر رنـگ چشـم‌ها و پوسـت بـه زردی ظاهـر مـی‌شـوند.

او افزود: گاهـی خـارش جـزء علائم آزاردهنـده در بیمـاران است و برخلاف تصورات سـرفه، اســهال و کهیــر جــزء علائم کمتــر شــایع بیمــاری اســت و گفتنی‌ست علائم هپاتیــت A معمولا دو هفتــه بــه طــول مــی‌انجامــد و پــس از بــروز علائم، ویروسهای موجـود در مدفـوع بیمـار کاهـش یافتـه و شـانس انتقال بـه دیگـران بسیار کـم مـی‌شـود.

علویان در پاسخ به این سوال که آیا یرقان همان هپاتیت A است یا خیر؟ گفت: زردی یعنــی بــالا رفتــن بیلــی روبیــن در خــون کــه یکــی از علائم آن هپاتیــت ویروســی و از جملــه هپاتیــت A است که اغلــب مــوارد زردی و یرقــان در دوران کودکــی بــه دلیــل هپاتیــت A است اما زردی در نـوزادان متولـد شـده ربطـی بـه هپاتیـت A نـدارد و علـت آن ناسـازگاری خونـی است که منشـأ کبـدی نــدارد.

رییس شبکه هپاتیت ایران درباره اینکه چگونه می‌توان از علائم زردی به هپاتیت پی برد، افزود: از روی علائم نمــی‌تــوان تشــخیص قطعــی داد و علائم معمولا در هفتــه اول بــا ادرار تیــره و مدفــوع ســفید و زردی ظاهـر مـی‌شـود و بعـد از ظهـور زردی از شـدت علائم شـبه آنفلوانـزا کاسـته شـده و فـرد احسـاس بهبـودی مـی‌کند همچنین در معاینـه فـرد مبتلا هـم ممکـن اسـت پوسـت زرد، بزرگـی طحــال لمــس مشــخص شــود اما ایــن علائم در همــه مــوارد هپاتیــت‌هــا دیــده مــی‌شــوند و معمـولا به طـور متوسـط بعـد از حـدود 30 روز از ورود ویـروس بـه بـدن علائم بالینـی ظاهـر مـی‌شـود اما خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مزمنی از این بیماری گزارش نشده است.

او در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد کسی که به هپاتیت A مبتلا شده دوباره مبتلا شود؟ گفت: خیر؛ آنتــی بــادی تولیــد شــده، فــرد را در طــول زندگــی مصــون نگــه مــی‌دارد و دیگر به این نوع هپاتیت مبتلا نمی‌شود.

علویان با اشاره به راه‌های درمان این بیماری تصریح کرد: ایـن بیمـاری خـود بـه خـود محـدود شـونده بـوده و نیـازی بـه درمـان اختصاصــی نــدارد و در تمــام مــوارد بیمــاری اســتراحت بیشــتر و رژیــم غذایــی متعــادل و مناســب توصیــه مــی شــود.

او افزود: افــراد در مرحلــه حــاد بیمــاری بایــد از خسـتگی اجتنـاب کنند و پـس از احسـاس سلامتی و مجـوز پزشـک تحـرک بیشـتری داشـته باشـند چون اسـتراحت مطلـق توصیـه نمـی‌شـود.

رییس شبکه هپاتیت ایران عنوان کرد: از نظـر رژیـم غذایـی در اکثـر مـوارد بایـد بیمـار را تشـویق بـه مصـرف مــواد غذایــی مغــذی بــا چربــی کــم پرکربوهیــدرات، پرکالـری و سرشـار از ویتامیـن و پـر پروتئیـن کرد و بایـد توجـه داشـت کـه تنهـا در شـرایط زردی بسـیار شـدید باید از میــزان پروتئیــن  کاســت همچنین مصــرف مــواد گوشــتی مثـل مـرغ، ماهـی، لبنیـات، حبوبـات و مـواد غذایـی سرشـار از ویتامیـن‌هـا مثـل میـوه‌هـا و سـبزیجات تـازه، آجیـل و مغزهـا و ماهـی توصیـه مـی‌شـود و در صـورت وجـود بـی‌اشـتهایی یـا تهـوع و اسـتفراغ شـدید مـی‌تـوان وعــده غذایــی را افزایــش داد و میــزان حجــم غــذا در هــر وعــده را کاســت و در پایان تاکید می‌کنم رعایـت بهداشـت فـردی در درون خانـواده، جداســازی صابــون، حولــه و محــل قــرار دادن مســواک هــا حتما مدنظر قرار گیرد.

//انتهای پیام:3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ویروس هپاتیت A هپاتیت باغملک رییس شبکه هپاتیت ایران هپاتیــت A ظاهـر مـی مـی شـود هپاتیت A

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۰۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد (که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آنها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آنها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منابع: upi ، neurosciencenews

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901098

دیگر خبرها

  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون