Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@07:01:04 GMT

خسارت‌های همه‌جانبه نفتکش کره‌ای

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۱۹۰۸

خسارت‌های همه‌جانبه نفتکش کره‌ای

خبر توقیف نفت‌کش کره جنوبی در ۱۵ دی ماه فرصتی برای بررسی مجدد آلودگی‌های نفتی در خلیج ‌فارس بود و می‌توان دریافت که این کشتی با نام HANKUK CHEMI حامل هفت هزار و دویست تن اتانول بوده و در ۱۷ کیلومتری جزیره تنب بزرگ اقدام به تخلیه مواد آلاینده در دریا کرده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالله کاویانی راد؛ دریا یکی از زیباترین مناظر طبیعی بوده و مشاهده و سیر و سفر در آن، شوری دل‌انگیز را برای انسان به ارمغان می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دریا از مهم‌ترین اکوسیستم‌های جهان بوده که علاوه بر تامین غذا و سوخت برای انسان، از راه‌های اصلی حمل‌ونقل و ارتباطات تجاری کشور‌ها محسوب می‌گردد.

باوجود این‌که بشر به شدت از دریا‌ها بهره‌برداری می‌کند، اما به همان میزان نیز در تخریب این اکوسیستم‌ها مؤثر است. از اقدامات ویرانگر اکوسیستم‌های دریایی می‌توان به آلودگی نفتی توسط شناور‌ها اشاره نمود. از آثار مهم آلودگی نفتی در آب، مسمومیت آبزیان است. به علاوه لایه نازکی از آلاینده‌ها در سطح آب دریا قرار گرفته که از نفوذ نور خورشید و آب می‌کاهد. آلودگی نفتی به طور مستقیم و غیرمستقیم به صنعت شیلات لطمه می‌زند؛ بنابراین خسارت‌های آلودگی نفتی تنها در حد زیست‌محیطی نبوده و دارای ضرر‌های اقتصادی مانند ضربه به گردشگری می‌باشند. خبر توقیف نفت‌کش کره جنوبی در ۱۵ دی ماه فرصتی برای بررسی مجدد آلودگی‌های نفتی در خلیج فارس بود.

ماده ۱ قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مداخله در دریا‌های آزاد در صورت بروز سوانح آلودگی نفتی و پروتکل مداخله در دریا‌های آزاد در صورت آلودگی غیر نفتی مصوب مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۷ بهمن ۱۳۷۵ به این شرح است: اعضای این کنوانسیون می‌توانند در صورت لزوم به دنبال بروز سانحه دریایی و یا عملیات متعاقب آن به منظور جلوگیری، کاهش یا رفع خطرات شدید و قریب‌الوقوع از خطوط ساحلی یا منافع ذی‌ربط خود در اثر آلودگی یا تهدید آلودگی دریا به وسیله نفت که منطقا منجر شدن آن به پیامد‌های زیان بار بزرگ قابل انتظار می‌باشد، اقداماتی را در دریا‌های آزاد به عمل آورند.

با مرور اخبار منتشر شده از توقیف نفتکش دریافتیم که این کشتی با نام HANKUK CHEMI حامل هفت هزار و دویست تن اتانول بوده و در ۱۷ کیلومتری جزیره تنب بزرگ اقدام به تخلیه مواد آلاینده در دریا کرده است. باید توجه کرد که در زمان انحلال اتانول در آب، یک پیوند هیدروژنی قوی بین اتانول و آب ایجاد شده که می‌تواند باعث پیشرفت انحلال اتانول در آب شود.

هزینه پاکسازی این قبیل آلودگی‌ها برای یک کشور می‌تواند گاهی تا چندین میلیارد دلار باشد. زیرا فناوری‌های پالایش شیمیایی و یا زیستی بسیار هزینه بر است. ظاهراً حوادث مشابهی در سال‌های قبل نیز رخ داده و برای مثال می‌توان به توقیف نفت‌کش انگلیسی در مرداد ۱۳۹۸ و توقیف نفت‌کش هندی در سال ۱۳۹۲ اشاره نمود.

به نظر می‌رسد این کشتی‌ها در صورتی که اقدام آن‌ها را عمدی در نظر بگیریم، قصد داشته‌اند تا هزینه‌های پاکسازی این آلودگی‌ها را به ایران واگذار کنند. زیرا تخلیه این ضایعات اجتناب‌ناپذیر است، اما نباید در آب‌های کشور دیگر انجام بگیرد.

همچنین درصورتی‌ که این عمل سهوی بوده باشد، دولت کره جنوبی باید قصور خود را پذیرفته و علاوه بر عذرخواهی، هزینه پاکسازی آلاینده‌ها را بپردازد. امیدوار هستیم که جمهوری اسلامی این ماجرا را با جدیت و قاطعیت کامل پیگیری کند تا دیگر شاهد چنین وقایعی در کشورمان نباشیم. براستی که مراقبت از موهبت‌های الهی و ترویج و اشاعه حفاظت از محیط زیست از وظایف هر انسانی است.

 

عبدالله کاویانی راد - عضو هسته تخصصی محیط زیست پایگاه بسیج دانشجویی دانشکده کشاورزی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نفتکش کره جنوبی خلیج فارس آلودگی دریا یادداشت دانشجویی توقیف نفت کش آلودگی نفتی آلودگی ها دریا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۱۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت‌ها باید همه جانبه و یکپارچه باشد

 امین میرزازاده ملی پوش کشتی فرنگی روز گذشته در مسابقات کشتی فرنگی جام تختی که در اهواز برگزار می‌شود، تماشاگر مسابقات بود.

او درباره کسب عنوان مرد ورزش ایران، عنوان کرد: خدا را شکر می‌کنم که این توفیق را به من داد. این عنوان به من تنها نیست متعلق به کل جامعه کشتی است که برای اعتلای پرچم کشورمان تلاش می‌کنم.  

دارنده مدال طلای جهان در پاسخ به این سوال که پنج خوزستانی مسافر المپیک هستند، گفت: جای تشکر دارد که برای دومین سال اهواز میزبانی را برعهده گرفته است. این میزبانی‌ها به پیشرفت بیشتر کشتی کمک می‌کند.  

میرزازاده درباره اینکه توقعات از شما در المپیک پاریس بالاست، انتظار چه مدالی از خود دارید؟ تصریح کرد: تلاش می‌کنم با خوشرنگ‌ترین مدال دل مردم را شاد کنم. هیچ کس با ناامیدی به المپیک نمی‌رود. همه بچه‌ها شرایط خوبی دارند. اردو‌ها از ۱۸ اردیبهشت اردو‌ها شروع می‌شود و چند ماه اردوی پرفشار داریم. امیدوارم بهترین نتایج را در المپیک کسب کنیم.  

این فرنگی‌کار سنگین‌وزن کشورمان درباره اینکه در آستانه المپیک درخواست شما از مسئولان چیست، یادآور شد: اولین درخواست من این است بتوانیم با آرامش تمرینات را دنبال کنیم و مسئولان هم با ما و فدراسیون کشتی همراه باشند. این حمایت از شهرستان و استان شروع می‌شود و به کشور می‌رسد. ما انتظار داریم این حمایت‌ها همه جانبه و یکپارچه باشد.

میرزازاده در پاسخ به این سوال که حسن رنگرز اولین سال حضور خود را به عنوان مربی در المپیک خواهد داشت، نظر شما در این باره چیست؟، گفت: او شخصی است که بدون برنامه به مسابقات نمی‌رود و قطعا برنامه‌ریزی خوبی انجام خواهد گرفت تا حضوری موفق و خوب در المپیک داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی کشتی و رزمی

دیگر خبرها

  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • بنی‌تمیم: اکنون زمان حمایت همه‌جانبه از سه تیم لیگ برتری خوزستان است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • فرمول تعیین دستمزد کارگران تغییر می‌کند؟
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • کشف ۳۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در خاتم
  • حمایت‌ها باید همه جانبه و یکپارچه باشد
  • پهپاد آمریکا و نفتکش انگلیس هدف قرار گرفت