Web Analytics Made Easy - Statcounter

اوتیسم / به گزارش خبرنگار عاطفه های گمشده رکنا، وقتی از پسرش صحبت می کند، بیشتر واژه "آقا" را در کنار اسمش به کار می برد؛ خدمت به "آقا محمد پارسا" وظیفه من است، او هدیه ارزشمند خداوندی است، او فرشته است و با او عشق بازی می کنم.

محمدرضا خانی پور، پدر  محمد پارسا، در گفت و گو با رکنا، گفت:  پسر من دچار اختلالی به نام اوتیسم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوتیسم در تقسیم ها و طبقه بندی به 4 طیف ضعیف، متوسط، شدید و بسیار شدید تقسیم می شود. اطلاعات محدودی که من در این رابطه پیدا کرده ام این است که اصلا نمی توان اوتیسم در طیف ضعیف و متوسط را با اوتیسم در طیف شدید و بسیار شدید مقایسه کرد، هرکدام مختصات خود را دارند. در طیف شدید که "آقا پارسا" ما هم جز آن هاست، خودزنی دیده می شود. به هم ریختن اسباب و اثاثیه خانه، شکستن، داد و بیداد بیش از یک ساعت، خودزنی از علائم بیماری اوست و ما علت این رفتارهای او را نمی دانیم و نمی توانیم کنترل کنیم.

در 18 ماهگی متوجه شدیم محمد پارسا مبتلا به اوتیسم است

خانی پور در خصوص این که چگونه به اختلال رفتاری فرزندش پی برده است گفت: بعد از اینکه خدا "آقا پارسا"  را به ما داد،  در 18 ماهگی او متوجه شدیم که بچه ها در این سن تعدادی کلمه می توانند به زبان بیاورند مانند: "می خوام، نمیام ، بیا و..."  ولی پسرم هیچکدام این کلمات را نمی توانست بگوید ، در این رابطه به متخصص اعصاب و روانشناس کودک مراجعه کردیم، در آن جا از ما سوال کردند که آیا فرزند شما تماس چشمی دارد؟
در آن زمان  متوجه شدیم که پارسا هیچ وقت د ر چشم های ما بیشتر از 3 ثانیه نگاه نمی کند، در صورتی که کودکان عادی بیشتر از 7 ثانیه به چشمان مادرشان نگاه می کنند. بعد از ارزیابی، تشخیص داده شد که بیماری فرزندم اوتیسم است.

تهدید یا فرصت؟

پدر "محمد پارسا" در ادامه توضیح داد: در ابتدا هیچ اطلاعی از این بیماری نداشتیم و در حال حاضر هم اطلاعاتمان کافی نیست و نمی دانستیم چه تبعات و پیامدهایی اوتیسم دارد . در آنجا به ما این امید را دادند که بسیاری از افراد موفق ، موسیقی دانان ، فیزیک دانان این اختلال را داشتند و این بیماری در این افراد به جای تهدید و چالش  یک فرصت بوده است.

در ادامه روند درمان "محمد پارسا"، با بعضی از مراکز آشنا شدیم، او مرتب کلاس می رفت، مربی داشت، ولی متاسفانه توسط مربی های پارسا تشخیص داده نشد که او به هم ریختگی های حسی دارد و این موضوع در ابتدا از طریق ماساژ درمانی، استخر، و حتی طب سوزنی باید درمان می شد و بعد به بخش آموزش پرداخته می شد، این موضوع باعث شد ما با هزینه های بالا آن دوران طلایی را از دست بدهیم.

ورشکستگی پدر محمد پارسا و متوقف شدن درمان او

پدر محمد پارسا در خصوص مشکلات مالی برای درمان پسرش گفت: سال 91 من ورشکست شدم، مستاجر شدم، کارگاه صنعتی داشتم و همه ی زندگیم رفت، لطفی که خدا کرد توانستم بدهی هایم را تا حدودی پرداخت کنم، شغلم عوض شد و در حال حاضر در اسنپ مشغول هستم، دیگر نتوانستم مثل گذشته برای محمد پارسا هزینه کنم، شاید نزدیک به 6 میلیون در ماه در آن زمان برای او هزینه می کردم، روزی چند کلاس و مربی داشت، همسرم تمام وقت پیگیر مسائل پارسا بود، ولی از وقتی که این اتفاق افتاد دیگر پیشرفت چشمگیری حاصل نشد.

من اگر دچار ورشکستگی نمی شدم باز هم می توانستم مانند سابق خرج درمان و آموزش او کنم، اما در حال حاضر چنین توانایی ندارم و  بسنده کردم به یک مرکز نگهداری و یک حمایت محدودی که از طرف بهزیستی می شود.

در این مرکز صبح تا ظهر فقط  از محمد پارسا نگهداری می کنند، و هیچ درمان و آموزشی وجود ندارد، ضمن این که اگر فکری برای بیمار اوتیسمی  نشود، تبدیل به عقب ماندگی شده واز این بابت من و همسرم فکرمان آشفته است.

محمد پارسا به صورت طبیعی نمی تواند غذا بخورد

محمد رضا خانی پور توضیح داد: پارسا در حال بزرگ شدن است و مسائل مربوط به بیماری اش در حال افزایش است، در این سن پارسا در لباسش ادرار و مدفوع می کند، رخت خواب خود را گاها کثیف می کند، غذا خوردنش غذا خوردن یک آدم طبیعی نیست، ما توانایی و آگاهی آموزش دادن به او را نداریم ، هر چند گفتنش درست نیست ولی به روش انسانی غذا نمی خورد، غذا و آب دهانش را  به اطراف پخش می کند، روی دیوار خانه تکه های غذایی که پارسا پرت می کند معمولا به چشم دیده می شود. در روز چند بار نزدیک به 2 ساعت با صدای بلند فریاد می زند، گاهی در راه رو خانه شروع می کند به فریاد زدن و این موضوع باعث شده اهالی ساختمان هر چند مودبانه به ما تذکر دهند، البته به آن ها هم حق می دهم.

همه راه ها به رویم بسته شد

این اواخر وقتی دیدم همه راه ها به رویم بسته است، خواستم به چند مرکز نگهداری او را بسپارم ولی توان روحی و ذهنی برای انجام این کار را ندارم، مربی و مراکز آموزشی هستند که بتوانند رفتار او را درمان کنند و به او آموزش دهند اما هزینه های آموزشی و درمانی او در حال حاضر از توان من خارج است.

کنترل او در این سن، با روند بیماری پارسا برای ما  فوق العاده کم شده است. خانم من حریف او نمی شود.  من دوست دارم به پارسا خدمت کنم، او امانتی است دست من، او یک هدیه ارزشمند است که داخل بسته بندی غیر شکیل به من داده شده است. چیزی که باعث شد من امروز به اینجا بیایم این بود که نکند کوتاهی من به علت مشکلات مالی لطمه سنگینی به پارسا بزند ، هرچند این جا آمدن و جلوی دوربین نشستن برای من آسان نبود ولی با خود گفتم اگر کمکی به پارسا شود، ارزش آن را دارد.روزگاری خودم از پشت دوربین  به این صحنه ها نگاه می کردم، سعی می کردم همیشه خدمتی کنم.

در این شرایط کرونایی حاکم بر جامعه برای مدتی مراکز نگهداری از بیماران اوتیسمی بسته بودند و من باید با ماشین کار می کردم، من فرزند دیگری هم دارم، اجاره خانه و مخارج دیگر زندگی را باید متحمل شوم و کسی نبود که "محمد پارسا" را نگه دارد و به اجبار زمان مسافر کشی او را به همراه خودم می بردم.

خانی پور تمام این صحبت ها را در شرایطی می گوید که "محمد پارسا" به علت حضور در محیط جدید بی قراری می کند و سعی دارد با حرکاتش پدرش را برای رفتن راضی کند، لحظه ای نگاهم نمی کند و برای ایجاد محیط امن برای خودش کلاهش را بر روی سرش می اندازد.

جدا از کمک های مالی برای هزینه درمان و آموزش برای پارسا، افراد متخصص و انجمن هایی که در خصوص اختلالات این کودک می توانند به او کمک کنند، می توانند با شماره  23051456-021 تماس بگیرند.

برای کمک به در درمان و آموزش "محمد پارسا" کمک های مالی خود را به شماره کارت ۵۰۴۷۰۶۱۰۵۴۲۶۶۳۲۱  بانک شهر به نام محمد رضا خانی پور امیر آباد واریز کنید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا اوتیسم کرونایی اخبار حوادث اوتیسم فیلم ویدیو ها مربی آموزش و درمان بیماری خاص سهام عدالت قیمت خودرو کرونا قتل مرد کرونا آزار شیطانی تجاوز زندگی گروهی قیمت فیلم تجاوز جنسی درمان و آموزش حال حاضر محمد پارسا خانی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۲۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم

فعال حوزه اختلال طیف اوتیسم گفت: صبح روز جمعه، چهاردهم اردیبهشت در محل باغ غدیر اصفهان با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی عمومی جامعه نسبت به اختلال طیف اوتیسم، رویداد گردهمایی و پیاده‌روی به مسافت یک کیلومتر با شعار «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است.» با حضور عموم مردم برگزار می‌شود.

امیر سالار شریفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص اهمیت آگاهی از اختلال طیف اوتیسم بین عموم مردم جامعه اظهار کرد: آمار جهانی نشان‌دهنده این موضوع است که ابتلاء به اختلال طیف اوتیسم در سراسر دنیا روندی صعودی و افزایشی دارد و امکان دارد تا نیم قرن آینده با گسترش شدید این اختلال مواجه شویم که هنوز علت این بیماری آن طور که باید مشخص نیست و روش درمان قطعی برای آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هرگاه علت و درمان مشخصی برای یک بیماری یا اختلال وجود نداشته باشد، افزایش آگاهی مردم نسبت به آن اهمیت ویژه‌تری پیدا می‌کند، افزود: مردم باید آگاه باشند که اگر با شخص مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در خانواده یا جامعه روبه‌رو شدند، چه رفتاری از خود بروز دهند و چگونه با این افراد تعامل داشته باشند، به همین سبب برنامه‌ای با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی عمومی جامعه نسبت به اختلال طیف اوتیسم برنامه‌ریزی شده است.

فعال حوزه اختلال طیف اوتیسم ادامه داد: با همکاری شهرداری اصفهان، اداره ورزش و جوانان استان اصفهان و به همت فعالان حوزه اختلال طیف اوتیسم برنامه گردهمایی و پیاده‌روی نمادین برای مبتلایان اختلال اوتیسم در ساعت ۱۰ صبح روز جمعه، چهاردهم اردیبهشت در محل درب اصلی باغ غدیر اصفهان به مدت یک ساعت برگزار می‌شود.

شریفی با بیان اینکه با لباس‌های هماهنگ مزین به شعار «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است.» برنامه گردهمایی و پیاده‌روی را پیش خواهیم برد، عنوان کرد: این برنامه با حضور ریاست هیئت ورزش‌های همگانی استان اصفهان و تعدادی از ورزشکاران حرفه‌ای در رشته‌های مختلف مانند صخره‌نوردی، کشتی و دو و میدانی، متخصصان اختلال طیف اوتیسم، فعالان ورزشی، روان‌شناسان، تمام علاقه‌مندان به حیطه فرهنگ و عموم مردم برگزار می‌شود.

وی در خصوص فعالیت‌های این گردهمایی اضافه کرد: در حمایت از افراد مبتلا به اختلال اوتیسم، رویداد پیاده‌روی با حضور خانواده‌ها برگزار کنیم که علاوه‌بر آن تیم حرفه‌ای ورزشی نیز حضور دارند و فاصله‌ای حدود یک تا سه کیلومتر را دوندگی می‌کنند.

کد خبر 749964

دیگر خبرها

  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • اهدای ۱۴۶ بسته معیشتی به مدرسه استثنایی پارسا در سنندج
  • افزایش دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین
  • مثل کوه پشت پارسا و فروزان هستم!
  • انتشار سریال آیدا پناهنده از سوم خرداد
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • سرنوشت عجیب عابربانک‌های فوتبالی؛ باشگاه‌داری در زندان!
  • روز سرنوشت‌ساز؛ استقلال و پرسپولیس مقابل سرسخت‌ترین رقبا
  • آیا ایده فروش محمد صلاح توسط لیورپول منطقی است؟
  • آمار دانش آموزان مبتلا به اوتیسم در قزوین رو به افزایش است