Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها- بیمه کارگران هپکو درحالی تمدید نمی‌شود که این شرکت براساس تصویب دولت به سبب بدهی به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بود، در آستانه تعطیلی است، شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشین‌آلات راهسازی شروع به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی بود که هپکو طی سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، پس از خصوصی‌سازی غیراصولی و بی‌تدبیری‌ها، برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش مواجه شد، در میانه دهه 80 غول تولیدکننده ماشین آلات راه‌سازی منطقه و کشور اسلامی ایران در یک واگذاری غلط به مدیری واگذار شد که نه دلی برای سوختن برای این کارخانه داشت و نه اهلیت برای مدیریت آن و نتیجه بدهی و زیان دادن بالای هپکو شد.

اما باز این روند غلط در اجرای خصوصی سازی برای مدیران تصمیم‌گیر در سازمان خصوصی‌سازی درس عبرت نبود و بار دیگر بدون درنظر گرفتن جوانب مختلف با 10 میلیون تومان دوباره شرکت هپکو همچون فرزند سرراهی به سهامدار و خریدار نااهل دیگری واگذار شد تا روند نابودی و روبه زوال شرکت هپکو همچنان تداوم یابد.

این درحالی بود که این اتفاقات با اعتراض شدید کارگرانی روبه‌رو بود که خواستار کار، تولید و بازگشت هپکو به روزهای اوج بودند همین اعتراضات، همراهی مسئولانی همچون رئیس دستگاه قضا و مسئولان قضایی، جریانات مردمی انقلاب اسلامی از طلاب تا رسانه‌ها و دانشگاهیان سبب شد تا دولت قدری عقب نشینی کرده و پس از خلع ید سهامدار، هپکو به دولت برگشت و مدتی هم در اختیار دولت اداره شد.

واگذاری سهام عمده هپکو به تامین اجتماعی

شرکت هپکو که پس از دوران واگذاری و خصوصی‌شدن روندی پر از التهاب، رکود و مشکل را گذراند و پس از چند دست به دست شدن و تغییر مالکیت و در نهایت مدیریت آن از سوی دولت درنهایت "اسحاق جهانگیری" معاون اول ریاست جمهور طی نامه‌ای در 23 تیرماه 99در نامه‌ای به وزرای اقتصاد و دارایی، تعاون، صمت، میراث فرهنگی، نفت و رئیس سازمان برنامه و بودجه از واگذاری هپکو و چند شرکت دولتی دیگر خبر داد.

در این نامه به اشاره به تصویب هیئت وزیران براساس پیشنهاد وزارت دارایی و تعاون و سازمان بودجه، براساس نامه اعلام کرد سهام دولت و متعلق به دولت براساس جدولی پس از کسر سهام ترجیحی از تاریخ ابلاغ بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی به ارزش تقریبی 320 هزار میلیارد ریال واگذار شد.

در این جدول 17 درصد از سهام پالایشگاه که 136 هزار میلیارد ریال و 55 درصد و عمده سهام هپکو به ارزش تقریبی 56 هزار و 180 میلیارد ریال در کنار سهام 7 شرکت بزرگ دیگر به تامین اجتماعی واگذار شد.

از آن تاریخ هم هپکو با مالکیت تامین اجتماعی به عنوان سهامدار عمده شرکت اداره می‌شود البته این روزها خبرهای خوبی از این شرکت به گوش نمی‌رسد به طوری که براساس اخبار دریافتی خبرگزاری تسنیم، کارگران هپکو در مراجعه به سازمان تامین اجتماعی در استان مرکزی برای تمدید اعتبار دفترچه بیمه خود با مشکل روبرو شده‌اند که خود یادآور ضرب المثل "کوزه‌گر از کوزه شکست آب می‌خورد" است.

"ابوالفضل رنجبر" عضو شورای کارگری هپکو می‌گوید: در حال حاضر سهامدار  شرکت هپکو خود سازمان تامین اجتماعی است، از زیر بار تمدید دفترچه‌های بیمه کوچکترین کار و لازم الاجرا بوده و باید انجام بشود شانه خالی کرده و بیمه کارگران در حال حاضر به مشکل خورده است، پس چگونه این این سازمان می‌خواهد به وظایف دیگر خود چون ایجاد سرمایه در گردش جهت تولید و پرداخت حقوق پرسنل  و چرخاندن چرخ تولید این شرکت رونق بدهد؟

 

بیمه کارگران هپکو با سهامداری تامین اجتماعی تمدید نشد

عضو شورای کارگری هپکو در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت بیمه کارگران این شرکت اظهار داشت: از پنجشنبه گذشته با توجه به مراجعه برخی از پرسنل به مراکز درمانی جهت بستری و درمان متوجه شدیم که اعتبار دفترچه بیمه‌های کارگران هپکو تمدید نشده است.

ابوالفضل رنجبر افزود: بعد از پیگیری متاسفانه به دلیل عدم پرداخت حق بیمه پرسنل به تامین اجتماعی با عدم تمدید دفترچه‌ها مواجه شده‌ایم این درحالیست که سهامدار عمده شرکت خود سازمان تامین اجتماعی است.

وی ادامه داد: حال واقعا برای کارگران این مجموعه جای بسی سوال است که با توجه به این که در حال حاضر سهامدار  شرکت هپکو خود سازمان تامین اجتماعی است، از زیر بار تمدید دفترچه‌های بیمه کوچکترین کار و لازم الاجرا بوده و باید انجام بشود شانه خالی کرده و بیمه کارگران در حال حاضر به مشکل خورده است، پس چگونه این این سازمان می‌خواهد به وظایف دیگر خود چون ایجاد سرمایه در گردش جهت تولید و پرداخت حقوق پرسنل  و چرخاندن چرخ تولید این شرکت رونق بدهد؟

راهکار مسئولان صنعتی برای هپکو چیست؟ / از خرید تضمینی محصول تا عقد "تولید زیرکلید"‌‌وعده شریعتمداری برای تهاتر بدهی‌های شرکت هپکو / پرداخت حقوق آبان و آذر ماه کارگرانآخرین وضعیت بدهی‌های "هپکو"؛ تهاتر بدهی‌ها در دستور کار است

به گزارش تسنیم، حال که سهامدار عمده هپکو که سازمان تامین اجتماعی است هزینه مربوط به بیمه و تمدید دفترچه کارگران هپکو را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده باید منتظر ماند و دید برای سایر تعهدات خود در قبال این شرکت چه خواهد کرد؟

گزارش از حامد رضایی

انتهای پیام/711/‌ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی تامین اجتماعی تمدید دفترچه کارگران هپکو بیمه کارگران حال حاضر واگذار شد شرکت هپکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد گفت: در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی و با پیگیری انجام شده، بیمه تامین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد تایید و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی خراسان رضوی، حسین امیرکلالی اظهارداشت: در راستای تکالیف ماموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تامین اجتماعی در حوزه صنایع دستی ، تعداد 109 نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد به افراد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از 1300 هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال 1402 و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان ، استادکاران و فعالان صنایع دستی، تعداد 286 نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تایید وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد 109 نفر از هنرمندان مشهد هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی  یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی