Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر انتشارات شهید کاظمی گفت: با توجه به وضعیت کرونا و وجود رکود اقتصادی در حوزه نشر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب یک رویکرد ارزنده و قابل توجه است و نمی‌توان گفت که برگزاری آن فایده‌ای نداشته و ندارد.

حمید خلیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت: بروز و گسترش بیماری کرونا ابعاد وسیعی داشت و ضرر‌های سنگین اقتصادی را بر حوزه تولید خصوصاً ناشران گذاشت، برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب در نوع خود یک روش جدید است و شاید بتوان گفت که چاره‌ای جز برگزاری چنین نمایشگاهی وجود نداشته است، اما رویکرد در نظر گرفته شده می تواند به عنوان التیامی کوچک برای حوزه نشر محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلیلی پیرامون توانمندی‌های حوزه فضای مجازی بیان کرد: تکنولوژی و فناوری فضای مجازی را به عنوان پتانسیلی نوین در اختیار جامعه امروز قرار داده و با شیوع بیماری کرونا توجه به این پتانسیل‌ها و توانمندی‌های فضای مجازی بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار گرفت و همین امر سبب شد بسیاری از ناشران به سوی این فضا حرکت کنند و با راه اندازی سایت‌ها و یا حضور در اینستاگرام به معرفی کتاب‌های خود بپردازند.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از نمایشگاه مجازی کتاب تهرات اینجا کلیک کنید

وی ابراز کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تلاش کرد تا با استفاده از توانمندی‌های فضای مجازی به برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بپردازد تا علاوه بر جلوگیری از ضرر ناشران زمینه را برای افزایش سرانه مطالعه فراهم کند، اما از آنجا که نمایشگاه مجازی کتاب برای نخستین بار برگزار شده دارای معایب و مشکلات فراوانی است که باید هرچه سریعتر مرتفع شود تا بتواند به اهداف برنامه ریزی شده خود دست یابد.

مدیر انتشارات شهید کاظمی به مشکلات سایت طی دو روز اول نمایشگاه اشاره و ابراز کرد: متاسفانه سایت نمایشگاه مجازی در همان نخستین روز‌های فعالیت نتوانست به اهداف تعریف شده دست یابد و در روز دوم از دسترس خارج شد در عین حال گزینه سرچ و همچنین گزینه‌هایی که برای جستجوی ناشر در این سایت تعبیه شده بود کارایی لازم را نداشته و نمی‌توانست پاسخگوی نیاز کاربران و علاقه‌مندان به کتاب باشد.

خلیلی به مقایسه نمایشگاه مجازی و فیزیکی کتاب تهران اشاره و بیان کرد: قطعاً هیچگاه نمایشگاه مجازی کتاب نمی‌تواند همانند نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فعالیت کند و جذب مخاطب داشته باشد، حضور چهره به چهره مخاطب و ناشران همچنین نویسندگان و علاقه‌مندان به کتاب؛ جذابیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود را دارد که در جذب جامعه به سوی مطالعه تاثیر می‌گذارد، اما در نمایشگاه مجازی کتاب مخاطبان نمی‌توانند حضوری با ناشر ارتباط برقرار کرده و حتی کتاب‌ها را لمس کنند با این حال نمی‌توان توانمندی‌های نمایشگاه مجازی را نادیده گرفت این ماهیت سایت‌های مجازی است که شرایط ویژه‌ای را برای مخاطب فراهم می‌کند.

وی اهمیت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را برشمرد و افزود: با توجه به وضعیت کرونا و وجود رکود اقتصادی در حوزه نشر برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب را باید یک رویکرد ارزنده و قابل توجه دانست و نمی‌توان گفت که برگزاری آن فایده‌ای نداشته و ندارد اطلاعاتی که قبلاً به خانه کتاب از ناشران ارائه شده بود اکنون در سایت بارگزاری شده برخی از اطلاعات سرچ مناسبی ندارد و مشکلات عدیده‌ای برای آنلاین شدن و یا ارتباط گرفتن با این سایت وجود دارد می‌توان دید که باید به زودی برطرف شود.

مدیر انتشارات شهید کاظمی پیرامون نمایشگاه مجازی کتاب ابراز کرد: من معتقدم چنانچه مشکلات فنی سایت نخستین نمایشگاه مجازی کتاب برطرف شود قطعا می‌تواند در آینده رویکرد‌های ارزنده‌ای را در پیش بگیرد البته من فکر می‌کنم اگر زمان برگزاری سایت برای دو روز دیگر تمدید شود زمان بیشتری در اختیار بازدید کنندگان و خریداران کتاب قرار می‌گیرد.

خلیلی به تسهیلات ارائه شده برای کمک به ناشران اشاره و خاطرنشان کرد: تسهیلاتی برای استفاده ناشران و بهبود اوضاع تولید کتاب ارائه شده، اما این طرح‌ها مقطعی است و نمی‌تواند جوابگوی نیاز ناشران باشد از سوی دیگر من معتقدم اگر قرار است رویدادی فرهنگی و اثر گذار در جامعه شکل بگیرد باید ابتدا برای آن بسترسازی شود. از سوی دیگر مسیر افزایش سرانه مطالعه کتاب از کتاب فروشی‌ها می‌گذرد و چنانچه این پایگاه‌های کتاب تقویت شوند ارتباط خود را با مخاطبان حفظ کنند و ناشران نیز از این طریق کتاب‌های خود را به فروش برسانند، برگزاری طرح‌هایی مثل طرح‌های زمستانه یا طرح‌های تابستانه که باعث رونق کسب و کار کتابفروشی ها می‌شود و ارتباط کتابفروشی با جامعه را همچنان حفظ می‌کند رویکردی ارزشمند است البته طرح‌هایی مانند نمایشگاه مجازی کتاب مقطعی هستند و نمی‌توانند در دراز مدت فعالیت کنند، اما باید توجه داشت که در وضعیت کرونایی امروزی برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب بهترین رویکرد است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار ادییات نمایشگاه مجازی کتاب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا نمایشگاه مجازی کتاب برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب فضای مجازی طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۳۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا علافی بابیان اینکه این دوره در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود افزود: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت ارشاد در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است و کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتابفروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.. وی تصریح کرد: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

براساس این گزارش: این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

گفتنی است، آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

دیگر خبرها

  • حمید درخشان: برای تمدید قرارداد اوسمار عجله نکنید
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • یمن میهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • آغاز فعالیت کمیته ایمنی و سلامت سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»
  • تمدید مهلت ثبت نام مسابقات ملی ارائه سه دقیقه‌ای «سدید»‌ در استان اردبیل
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • تعطیلی یک کتابفروشی و آغاز غرفه‌سازی ناشران در نمایشگاه کتاب