Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از جهادکشاورزی شهرستان، محمد جعفری افزود: در حال حاضر نزدیک به ۵ هکتار از مساحت گلخانه‌های این شهرستان به کشت آلوئه‌ورا اختصاص دارد که از این سطح سالیانه نزدیک به ۶۰۰ تن محصول تازه تولید می‌گردد. لازم به گفتن است بزرگترین مجتمع تولید آلورا در کشور به مساحت حدود دو هکتار در شهرستان مشهد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجتمع با بیش از بیست واحد گلخانه برای ۴۰ نفر اشتغال مستقیم و ۱۲۰ نفر غیر مستقیم ایجاد شغل نموده است.

وی بیان نمود : فرآوری آلوئه ورا شامل تهیه ژل و پودر آلوئه ورا است که در صنایع مختلف  از جمله صنایع غذایی و تولید آبمیوه ، لوازم آرایشی و بهداشتی و تولید داروهای گیاهی کاربرد دارد. کلیه مراحل فرآوری این گیاه با ماشین آلات مخصوص صورت می‌گیرد.  این گیاه مصرف گسترده‌ای در صنایع داروسازی، آرایشی، بهداشتی وصنایع غذایی دارا است.

مسوول باغبانی جهاد کشاورزی مشهد گفت: اکنون بیش از ۶۰۰ تن محصول تازه آلوئه ورا و تولید ژل خالص و تصفیه شده آن برای اولین بار در کشور در شهرستان مشهد تولید شده است.

آلوئه ورا یکی از قدیمی ترین گیاهان داروئی در طول تاریخ بوده و طبق بررسی‌های به عمل آمده در نسخه‌های مصری قدیم ، قدمتش به ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد.   آلوئه ورا مخصوص مناطق گرم بوده و منشاء آن مناطق گرم آفریقا و هند است. مناطق پراکنش آن جنوب مدیترانه ، آفریقا و جزایر قناری است.بیش از ۲۰۰ گونه از جنس آلوئه ورا وجود دارد ولی فقط ۴-۵ گونه آن دارای خاصیت داروئی است که مهمترین آنها barbadensis و vera هستند. این گونه‌ها در دوره نونهالی دارای لکه‌های مشخص روی برگ و دارای گل‌های زرد هستند.

جعفری نیازهای اکولوژیک آلوئه ورا را برشمرد و تصریح کرد: آلوئه ورا طالب آب و هوای گرم و نور کامل خورشید است. در حرارت زیر ۵ درجه دچار سرمازدگی شده و از بین می‌رود. به کم آبی کاملا مقاوم بوده و بدون آب تا مدت‌ها تحمل می‌کند. وجود آب مداوم پای ریشه باعث پوسیدگی گیاه می شود. بهترین خاک، خاکهای با بافت لومی می باشد، خاک آن نباید دارای مقدار زیادی مواد آلی باشد. به منظور داشتن ژل با کیفیت بالا بهتر است کشت و کار آلوئه کاملا ارگانیک باشد.

وی ادامه داد: این گیاه بسیار مقاوم به شرایط کم‌آبی است. دوره آبیاری آن با توجه به بافت خاک و میزان دما می‌تواند هر ۱۵-۱۲ روز یکبار صورت گیرد. در طی بهار و تابستان آبیاری زمانی انجام می‌شود که خاک تقریباً خشک شده باشد. در غیر این صورت وجود دائم رطوبت آب در پایه موجب پوسیدگی آن می‌گردد. این گیاه بسیار بردبار است و می‌تواند در هر خاکی رشد کند ولی خاک‌های سبک که زهکشی داشته باشند را ترجیح می‌دهد. افزودن مواد درشت مانندشن و ماسه به خاک عامل سبک‌تر شدن خاک و نیز تبادل بهتر آب و هوایی می‌گردد.

ایده‌آل‌ترین خاک حاصلخیز جهت کشت آلوئه، خاک‌هایی با بافت لومی هستند. هرچند در خاک‌هایی با حاصلخیزی کمتر نیز می‌توان آن را کشت کرد. نکته قابل توجه این است که خاک مناسب کشت نباید دارای مقادیر زیادی مواد آلی باشد. به منظور داشتن زمان با کیفیت بالا بهتر است کشت و کار آلوده کاملاً ارگانیک باشد. تکثیر از طریق پاجوش است. پاجوش‌ها از تنه اصلی تغذیه می‌کنند و دارای رنگ سبز روشن هستند.در صورت قطع برگ‌های پایه اصلی به علت وجود پاجوش گیاه رشد افقی پیدا خواهد کرد.

پاجوش‌ها را زمانی که اندازه آنها ۲-۱ اینچ (جهت تکثیر درگلخانه) و ۸-۶ انیچ (جهت تکثیر در محیط بیرون) هستند، جدا کرده و درگلدان‌های مجزا کشت می‌کنند. بهترین تراکم کاشت برای محیط آزاد با توجه به مساحت پوششی یک بوته آلوئه (cm۷۵×۵۰) به طور متوسط به مقدار ۳۰۰۰۰ بوته در هکتار است. پس از جداسازی پاجوش‌ها و کاشت آنها درگلدان آنها را به مقدار کافی آبیاری نموده و سپس تا مدت سه هفته آنها را بدون آب نگه داری کرده تا ریشه‌های جوان قدرت جذب آب را پیدا کنند. رنگ برگ‌های گیاه جدید امکان دارد برای مدتی به رنگ خاکستری متمایل به قهوه‌ای تغییر کند ولی بعد از مدتی به رنگ طبیعی درخواهد آمد. 

وی بیان کرد : تعداد دوره برداشت در سال ۳-۲ نوبت در فضای باز و تا شش نوبت در شرایط گلخانه‌ای است.

انتهای پیام/۷۰۰۳۹

منبع: فارس

کلیدواژه: آلوئه ورا مشهد تولید محمدعلی جعفری آلوئه ورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۴۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل

اکنون قالب حمل‌ و نقل تجاری نسبتا سبک با وانت‌های شهری که حداکثر توانایی حمل کمتر از 900 کیلو را دارند، انجام می‌شود. در مرتبه بعدی کامیونت های 6 تن و 8 تن و کامیون‌های فورس F210 (بهمن دیزل) با توانایی حمل حدود 10 تن هستند که نیازهای این حوزه را برطرف می‌کنند. در فاصله وانت‌های 1.8 تنی با بارهایی در محدوده 4 تن تمهیدی اندیشیده نشده که خلا موجود، خسارات هنگفتی به منابع محیط زیست، سوخت کشور وارد می‌کند چرا که در شرایط فعلی مصرف کننده ناچار است کامیون‌های بازه‌ی 10 تن را ناقص بارگیری کند. به همین دلایل می‌توان ورود بخش خصوصی به تولید کامیونتی 3.8 تنی را هوشمندانه و متناسب با نیاز بازار دانست. مدیران بهمن دیزل با ورود به این قسمت از بازار، قدرت‌نمایی خوبی خواهند داشت و تا سالیان سال یکه تاز این حوزه خواهند بود.
دلایل زیادی برای استقبال بازار این محصول وجود دارد که مهمترین آن فرسودگی در این رده باربری است. محصولاتی که به عنوان وانت شناخته می‌شوند، اغلب از نظر شاخص‌های فناورانه عقب افتاده‌ هستند و ایمنی بسیار پایینی نسبت به سلامت راننده و حفظ بار دارند. لذا تولید محصولی در این رده با ایمنی بالا و تکنولوژی روز، می‌تواند تحول خوبی در حوزه تجاری ایران باشد.
کشورهای توسعه یافته نیز با تمرکز بر تولید کامیونت‌های 3.5 تا 4 تن تلاش کردند حمل و نقل بارهای کم حجم و سبک را مقرون به صرفه کنند. به واقع در کشورهای پیشرفته، خودروهای پرمصرفی مانند وانت‌های کنونی کشور ما اجازه تردد ندارند و برای شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری تردد این خودروها غیراقتصادی است.
شرکت بهمن دیزل با تمرکز بر خلا بازار حمل و نقل ایران نقش قابل توجهی در حفظ منابع سوختی، بهینه کردن اقتصاد حمل و نقل باری شرکت‌های تولید و رانندگان و همین‌طور حفاظت از محیط زیست برداشته است؛ محاسبات دقیق کارشناسان گواهی می‌دهد که خلاهای موجود در باربری ایران و همینطور عقب افتادگی فناورانه خسارات زیادی به اقتصاد، سلامت و محیط‌زیست وارد می‌کند و ورود بخش خصوصی برای جبران این خلاها می‌تواند در کاهش این زیان‌ موثر باشد.
در خصوص کامیونت 3.8 تن و با توجه به اهتمام بهمن دیزل در به به‌کارگیری فناوری‌های روز می‌توان انتظار داشت این خودروی تجاری نیز از فناوری هشدار دهنده‌ حرکت بین خطوط LDWS و ESC و هشدار برخورد از جلو FCWS و ترمز اضطراری هوشمند AEBS و... بهره ببرند.
همچنین اگر اطلاعات این پروژه دقیق باشد، رانندگان و خریداران این کامیون 3.8 تنی می‌توانند امیدوار باشند این محصول نیز همچون F210 از تهویه و امکانات رفاهی مولتی مدیا برای راننده بهره‌ ببرد.
طبق شنیده‌ها، بهمن دیزل تا نیمه اول سال 1403 محصول 3.8 تنی خود را معرفی خواهد کرد و این محصول عضو دیگری از خانواده فورس خواهد بود. این شرکت سال قبل کامیون 12 تن با نام F210 را تولید کرد که از نظر فناوری، ایمنی و امکانات رفاهی تحولی در این رده باری بود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900098

دیگر خبرها

  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشکستگی
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • افزایش سلامت دام‌ها با تولید محصول ایرانی
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • بهره‌برداری از اولین تصفیه‌خانه مدرن فاضلاب روستایی در قزوین