Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@16:42:20 GMT

خطر همه‌گیری دوباره کرونا در فارس وجود دارد

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۸۵۵۶۹

خطر همه‌گیری دوباره کرونا در فارس وجود دارد

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز  روز یکشنبه در نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا با اشاره به مطالعات انجام شده در این دانشگاه در زمینه خوشه های خانوادگی ابتلا به کروناویروس اعلام کرد: بررسی یکی از این خوشه های انتشار نشان می دهد حضور یک فرد مبتلا به کووید ۱۹ در یک دورهمی خانوادگی سبب ابتلای ۱۸ نفر به این بیماری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اورنگ ایلامی با تاکید بر اینکه از ابتدای شیوع کروناویروس تاکنون، متاسفانه بیش از ۷۵ هزار نفر از هموطنانمان بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده اند، عنوان کرد: در روزهای اخیر، روند شیوع بیماری در کشور و استان فارس نزولی بود و این سیر کاهشی به معنای پایان دوره بیماری نیست؛ بلکه ویروس در سطح ملی و بین المللی در حال چرخش است و با رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی، بار دیگر شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹خواهیم بود.

توصیه به کسانی که تاکنون به کرونا مبتلا شده اند

وی  با اشاره به پدیده عفونت مجدد در افراد مبتلا به کروناویروس، هشدار داد: با توجه به جهش های رخ داده در کروناویروس، امکان اینکه فرد به طور مجدد به این بیماری مبتلا شود، وجود دارد.

ایلامی ادامه داد: از آنجایی که افراد بهبودیافته نیز می توانند بار دیگر مبتلا یا عامل انتقال این بیماری باشند، توصیه می شود بیماران بهبود یافته ، بیش از پیش دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.

قطع زنجیره های انتقال کرونا؛ نسخه واحد شکست آن

این مسوول با بیان اینکه نسخه واحد برای شکست کرونا در سراسر دنیا، قطع کردن زنجیره انتقال این ویروس است، بیان کرد: دورهمی های خانوادگی و حضور در تجمعات تهدیدی برای اتصال دوباره این زنجیره محسوب می‌شود، پس باید دید و بازدیدهای مجازی جایگزین دورهمی های خانوادگی و تجمعات حضوری شود.

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه دید و بازدید مجازی را برای نخستین بار در سطح فراگیر تجربه می کنیم، اضافه کرد: کرونا شهر به شهر و حتی روستا به روستا پیش رفته و با گسترده شدن پهنه جغرافیایی کرونا در ایران، زمان ریشه کن شدن این ویروس خطرناک، طولانی ‌تر می ‌شود، پس هر کدام باید سهمی در قطع چرخه انتقال آن داشته باشیم.

تفاوت مدت زمان ماندگاری کروناویروس بر روی سطوح

ایلامی اضافه کرد: مدت زمان ماندگاری کروناویروس بر روی سطوح به سطح مورد نظر، شرایط محیطی و نحوه قرار گرفتن آنها روی سطوح بستگی دارد و ضروری است برای پیشگیری از شیوع کروناویروس، دست ‌های خود را ضدعفونی کنیم و یا به صورت مرتب بشوییم.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر اینکه باید مراقب بود، تلاش ‌های انجام شده در راستای کنترل بیماری کووید۱۹ در کشور بی ‌اثر نشود، افزود: توصیه متخصصان برای پرهیز از سفر و حضور در خانه باید جدی گرفته شود؛ چه بسا که حتی سفرهای درون شهری هم در انتقال کروناویروس سهم به سزایی داشته باشد.

او با بیان این مطلب که فاصله گذاری فیزیکی جزو اقدامات غیردارویی کنترل عفونت است که برای متوقف کردن یا کاهش سرعت شیوع بیماری های بسیار مسری انجام می شود، گفت: هدف از فاصله گیری فیزیکی، کاهش احتمال تماس بین افراد دارای عفونت و افراد سالم است تا انتقال بیماری، عوارض و در نهایت مرگ و میر کاهش یابد.

همه گیری  کووید ۱۹ به پایان نرسیده است 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با تاکید بر اینکه پاندمی کووید ۱۹ به پایان نرسیده و تنها موارد ابتلا به بیماری و مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی کاهش یافته است، هر گونه سهل انگاری در رعایت پروتکل های بهداشتی را موجب آغاز موج جدیدی از بیماری دانست و گفت: هم اکنون در استان های شمالی کشور و برخی از نقاط گرمسیری استان فارس، شاهد روند افزایشی شیوع این بیماری هستیم.

او از مردم خواست تا با استفاده مداوم از ماسک، ضدعفونی و شست‌ و شوی مرتب دست‌ ها با آب و صابون، خودداری از حضور در اجتماعات و دورهمی های خانوادگی و رعایت فاصله فیزیکی، از انتشار و شیوع این ویروس خطرناک پیشگیری ‌کنند.

ابتلای بیش از ۱۶۷ هزار نفر به کووید۱۹ در فارس

آخرین آمارهای کروناویروس در استان فارس، از سوی سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، اعلام شد. 

ایلامی با اعلام آخرین وضعیت کروناویروس در فارس، از بررسی ۵۹۸ هزار و ۶۱ آزمایش در آزمایشگاه های تشخیصی استان از ابتدای شیوع بیماری کووید۱۹ خبر داد و افزود: تاکنون ابتلای قطعی ۱۶۷ هزار و ۴۲۲ بیمار به کروناویروس در فارس به اثبات رسیده است. 

او با ابراز تاسف جان باختن ۳ هم استانی در ۲۴ ساعت گذشته اعلام کرد: جمع جانباختگان بیماری کووید۱۹ در فارس از ابتدای شیوع تا امروز به سه هزار و ۱۱۱ نفر رسیده است.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه اضافه کرد: تاکنون ۱۶۱ هزار و ۷۸۶ بیمار کووید۱۹ معادل ۹۷ درصد بیماران با بهبودی کامل از بیمارستان ها مرخص یا از ایزوله خانگی خانگی خارج شده اند.

ایلامی ادامه داد: امروز و بر اساس آخرین آمارها، ۵۳۷ بیمار مثبت و دارای علامت در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۱۰۷ بیمار به دلیل وخامت شرایط در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های استان، خدمات درمانی دریافت می کنند. 

برچسب‌ها ویروس کرونا سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فاصله گذاری اجتماعی بهداشت و سلامت فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ویروس کرونا سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز فاصله گذاری اجتماعی بهداشت و سلامت فارس اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز سرپرست معاونت درمان دانشگاه بیماری کووید۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • از فیلمسازی بدون دیالوگ تا خندیدن به قضاوت
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد