Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالصمد خرمشاهی در ارتباط با ویدیوی منتشر شده‌ که در آن یک سرباز پلیس راهور ادعا می‌کند که نماینده‌ی مجلس به او سیلی زده است، گفت: قبلا دو سه مورد قضیه‌ مشابه با این قضیه درباره‌ نمایندگان مجلس اتفاق افتاده است، یکی از آن‌ها نماینده سراوان بود که با کارمند گمرک درگیر شد و یکی هم نماینده‌ ارومیه بود که به خبرنگاری حمله کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس این قبیل مسائل سابقه دارد و متاسفانه برخورد آن‌چنانی هم با نمایندگان خاطی اتفاق نیافتاد.

این حقوقدان با اشاره به اهمیت قوه مقننه به عنوان نهادی که قانون وضع می‌کند گفت: اگر نماینده‌ی مجلسی تازه کار است و به عنوان مثال فرق طرح و لایحه و خیلی از مسائل قانون‌گذاری را نمی‌داند ایرادی ندارد و می‌توان با آموزش دادن این مشکلات را حل کرد اما چیزی که بسیار مهم است این است که نمایندگان مجلس باید الگو باشند و خودشان قوانین را رعایت کنند و از لحاظ رفتار و گفتار چه در داخل و چه در خارج مجلس شئونات اخلاقی و قانونی را رعایت کنند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه چندسال اخیر مسائلی از این قبیل اتفاق افتاده است و حتی در داخل مجلس نمایندگانی بودند که نسبت به مقامی فحاشی کردند یا کلمات زشتی را به کار بردند و در واقع قبح این قضیه از بین رفته است. وقتی که صحبت از نماینده مجلس است اولین چیزی که به ذهن متبادر می‌شود این است که نماینده مجلس باید در همه زمینه‌ها مراقب باشد تا برخلاف شان و جایگاه خود کلامی بر زبان جاری نکند.

خرمشاهی ادامه داد: متاسفانه قضیه‌ای که یکی دو روز پیش اتفاق افتاد و انعکاس بدی حتی در خارج از کشور پیدا کرد باعث تضعیف جایگاه مجلس و شان نمایندگی شد و این قبیل مسائل باید جدی گرفته شود. در این رابطه رئیس مجلس قول دادند که پیگیری می‌کنند و فرمانده نیروی انتظامی هم گفتند به این قضیه رسیدگی می‌کنند.

این حقوقدان با بیان این‌که در مجلس کمیته‌ای به عنوان هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان داریم گفت: تا الان ندیده‌ام خروجی این هیئت نظارت آن‌چنان مهم بوده باشد و اخیرا نیز شنیدم اصلاحیه‌ای قرار است بر قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان وارد شود که در آن تصریح شده است در طول مدت نمایندگی، نمایندگان چه در داخل و چه در خارج از مجلس ملزم به رعایت شئون نمایندگی هستند و رفتار، گفتار و نوشتار آن‌ها نباید مغایر با اخلاق حسنه، موازین شرع و انقلاب اسلامی و خلاف افتضا جایگاه نمایندگی باشد.

وی تاکید کرد: رعایت شئون نمایندگی و موازین اخلاقی یک چیز بدیهی است و نیاز به قانون ندارد و درست است که نمایندگان در مقام اظهارنظر مصونیت دارند اما نباید خارج از وظایف نمایندگی مرتکب اعمالی شوند که انگشت‌نما شوند و در جامعه تنش ایجاد کنند. حتی نیازی به قانون هم وجود ندارد و این یک اصل است که نماینده مجلس حتما باید این موازین را رعایت کند و اگر رعایت نکرد قانون تکلیف را مشخص کرده است.

خرمشاهی با بیان این‌که نماینده مجلس در مقام اظهار نظر مصون است گفت: اگر نماینده مرتکب جرمی شود بدوا سلب مصونیت اتفاق میوفتد و مقامات قضایی به اطلاع مجلس می‌رسانند که فلان نماینده مرتکب جرمی شده است و بایستی مورد تعقیب قرار بگیرد، در این قضیه هم رفتار نماینده مجلس عوارض منفی زیادی ایجاد کرد و سرباز می‌تواند شکایت کند و به شکایتش در دادگاه کیفری رسیدگی خواهد شد و نماینده اگر مرتکب جرمی شده باشد محاکمه خواهد شد.

این حقوقدان افزود: اگر در کشورهای توسعه‌ یافته نماینده مجلسی مرتکب این عمل میشد فکر می‌کنم خود به خود استعفا میداد. بحث الان این است که اگر نماینده مجلسی حیثیت نمایندگی را خدشه‌دار کرد می‌توان او را عزل کرد یا نه که بحث مفصلی دارد که در این‌جا نمی‌توان به آن پرداخت. من فکر می‌کنم اگر این رفتار صحت داشته باشد باید فرد خاطی مورد مواخذه قرار بگیرد و عذرخواهی کند چون این رفتار توهین به جایگاه نمایندگی و حتی توهین به کسانی است که او را انتخاب کردند زیرا در وهله اول می‌پرسند این شخص نماینده کدام شهر بوده است.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا هیئت نظارت اختیار قانونی عزل نماینده را دارد؟ گفت: هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان اختیار قانونی عزل نماینده را ندارد و تاکنون نیز چنین اقدامی نشده است و شاید توبیخ و تذکر صورت گرفته باشد اما از نظر قانونی بحث عزل نماینده در چنین شرایطی بحث مفصلی دارد.

ویدیویی از یک سرباز پلیس راهور پخش شده است که در آن سرباز ادعا می‌کند که علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی قصد عبور از خط ویژه را داشته است و زمانی که با ممانعت سرباز پلیس مواجه می‌شود به وی سیلی می‌زند البته در فیلم صحنه برخورد فیزیکی عنابستانی با سرباز وظیفه دیده نمی‌شود، اما چند نفر از حاضران در محل شهادت می‌دهند که این اتفاق رخ داده است. عنابستانی برخورد فیزیکی با این سرباز را رد کرده و مدعی شده است که سرباز به او توهین کرده است.

47231

کد خبر 1479642

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: حقوق بشر حقوق شهروندی سیلی زدن سرباز پلیس راهور نماینده مجلس هیئت نظارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند +اسامی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلسه نوبت عصر روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس حدود ۴۰ دقیقه بعد از آغاز به کار، به دلیل غیبت تعدادی از نمایندگان و نرسیدن به حد نصاب جلسه با اعلام محمدباقر قالیباف رئیس مجلس پایان یافت.

بنابر گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، گفت: تعداد نمایندگان حاضر در مجلس برای رای گیری به حدنصاب نرسیده است و نمی‌توانیم بررسی بودجه را دنبال کنیم لذا پایان جلسه را اعلام می‌کنم.

وی گفت که جلسه بعدی مجلس فردا (سه‌شنبه) برای ادامه بررسی بخش دوم بودجه تشکیل می‌شود. این در حالیست که از روز گذشته اعلام شده بود که جلسات صحن مجلس تا پایان رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در ۲ نوبت برگزار خواهد شد.

قالیباف همچنین از اعضای هیأت رئیسه مجلس خواستار قرائت اسامی غایبان و متاخران جلسه شد که علی کریمی فیروزجایی عضو هیأت رئیسه مجلس اسامی آنها را به شرح زیر قرائت کرد:

- عبدالجلال ایری

- امیرحسین بانکی پور

- علی جدی

- حسین حسین‌زاده

- جعفر راستی

- رجب رحمانی

- جلیل رحیمی جهان آبادی

- جلال رشیدی کوچی

- ابراهیم رضایی

- محمدرضا رضایی کوچی

- مجتبی رضاخواه

- یعقوب رضازاده

- منصورعلی زارعی

- علیرضا زندیان

- قاسم ساعدی

- محمد سبزی

- حسن شجاعی

- مهدی شریفیان

- منصور شکرالهی

- مهدی طغیانی

- فرهاد طهماسبی

- روح‌الله عباسپور

- محمود عباس زاده

- بهزاد علیزاده

- ابوالفضل عمویی

- محسن فتحی

- حسین گودرزی

- محمدرضا مبلغی

- حسن محمدیاری

- غلامرضا مرحبا

- اردشیر مطهری

- محمدطلا مظلومی

- فاطمه مقصودی

- سید محمد موحد

- سید کاظم موسوی

به گزارش ایسنا، بر اساس ماده ۷۱ آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، انعقاد رسمی جلسات و اعتبار اخذ رأی منوط به حضور حداقل دو سوم مجموع نمایندگان در صحن است؛ بنابراین از مجموع ۲۸۶ نماینده فعلی (با حساب ۴ نماینده‌ای که در طول این ۴ سال به هر دلیلی از مجلس جدا شدند)، برای رسمیت یافتن جلسه نوبت عصر روز دوشنبه صحن مجلس باید ۱۹۱ نفر در جلسه حاضر می‌شدند.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901043

دیگر خبرها

  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»
  • ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از «طرح نور» را امضا نکردند؟
  • بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند +اسامی
  • حمله شدیدالحن سایت اصولگرا به ذوالنوری | به چه حقی "شورایعالی سران قوا" که دستور رهبری است را خلاف می‌دانی!
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد