Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ما نباید معطل بمانیم که آیا آمریکا به برجام برمی‌گردد یا خیر بلکه باید به لحاظ سیاسی واقتصادی کار خود را انجام دهیم البته سیکل بازگشت به برجام دشوار است و شرایط پیچیده‌تر شده است.

علی عبدی کارشناس بین الملل و منطقه غرب آسیا در خصوص موضع گیری اتمی ایران در برابر گروه موسوم به توافق کنندگان برجام گفت: قطعاً ما از همان ابتدای عدم توجه به برجام و عدم تعهد به مفاد برجام از سوی آمریکا و اروپا مجموعه اقدامات خود را قطع می‌کردیم که طرف مقابل حساب کار و بی تعهدی خود را داشته باشد از این منظررویکرد کنونی دولت جمهوری اسلامی در برابر افزایش فعالیت‌های هسته ای و بازگشت به قبل و غنی سازی اورانیوم در برابر بی عملی آمریکا و اروپا رویکرد خوب و قابل قبولی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دراین باره افزود: به هر حال ما باید از موضع انفعال زودتر از امروز خارج می‌شدیم و به موضع فعال تغییر شیفت می‌دادیم تا بتوانیم امتیازها و حقوق از دست رفته خودر را جبران وبازیابی کنیم وبه دست بیاوریم.

وی درخصوص برخی ادعاها که اگر ایران به غنی سازی اورانیوم بپردازد آمریکا کلید جنگ علیه ایران را در منطقه می‌زند، گفت: ایران براساس آنچه در برجام آمده عمل کرد اما آمریکا و اروپا زیر برجام زدند وهر کدام به نوعی به تعهدات خود عمل نکردند بنابراین ما کار خطایی انجام ندادیم که از عاقبت آن بهراسیم، ضمن اینکه واقعیت این است که آمریکا در حال حاضر در شرایطی نیست که بتواند جنگ منطقه ای به راه بیاندازد یا حتی اجازه دهد جنگ منطقه‌ای صورت بگیرد این موضوع را می‌توان به صحبت های اخیر رئیس انجمن مطالعات ملی آمریکا در یک پنل مشترک درباره مسائل منطقه و پرونده هسته‌ای ارجاع داد که خاطر نشان کرده که مسائل مختلفی مثل  کووید 19،مسائل اقتصادی وشکاف هایی که در دوره ترامپ در آمریکا به وجود آمده مسائل بین‌المللی مثل چین و روسیه و روابط آمریکا با اروپا ومسائلی از این دست برای دولت بایدن در شروع کار آنقدر زیاد است که در حال حاضر ایران جزو ده اولویت اول دولت بایدن هم نیست و عملاً ایران اولویتی که  در ذهن خیلی‌ها هست که گمان می‌کنند دولت جو بایدن عملاً همه کارها را زمین می‌گذارد تا به مسائل ایران و آمریکا و حل و فصل آنها بپردازد اینگونه نیست چرا که دولت بایدن مسائل بسیار مهمتر واولویت‌های بالاتری دارد که فعلاً وقت رسیدگی به ایران را ندارد که به این دستور کار جدید برسد.

علی عبدی درباره افزایش قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا گفت: تا زمانی که هر موضوعی بین ایران و آمریکا ایجاد شود باید از جهات مختلف خود را قوی کنیم. هر چه قدر دست ما پر باشد و وارد مذاکره شویم که البته این تصمیم محل مناقشه استچرا که واقعا معلوم نیست اراده نظام براین موضوع باشد وقتی مواضع رهبر معظم انقلاب مذاکره را تأیید نمی‌کند اما بر فرض مثال اگر قرار بر ورود به عرصه مذاکره با ایالات متحده آمریکا باشد هرچه قدر با دست پرتری وارد شویم مذاکره بهتری در پیش رو خواهیم داشت.

وی در این باره تصریح کرد: البته بعید به نظر می‌رسد انجام شود مگر اینکه نظام به این تصمیم رسیده باشد اما اگر این تصمیم نهایی شود قطعاً به دولت آقای روحانی نمی‌رسد چرا که عمر دولت کفاف نمی‌دهد ضمن اینکه دولت در این موضوع تجربه خوبی نداشته ونشان داده که اصلاً مذاکره کننده خوب و حرفه‌ای نیست برخلاف ادعای گزافی که در طی هشت سال گذشته بر سر این موضوع داشته است بنابراین ما نباید معطل بمانیم که آیا آمریکا به برجام برمی‌گردد یا خیر بلکه باید به لحاظ سیاسی واقتصادی کار خود را انجام دهیم و مضافاً که سیکل بازگشت به برجام دشوار است و شرایط پیچیده تر شده عملاً ترامپ شرایطی را رقم زد که در حال حاضر بازگشت بایدن به مساله مذاکرات و برجام اگر نگوییم مشکل اما دشوار شده است.

کارشناس مسائل بین الملل درباره چالش‌های پیش رو با توجه به بحث‌های جدید گفت: مضاف براینکه با مواضع وزیر خارجه جدید امریکا که دولت‌های عربی امارات و سعودی هم باید در مذاکرات آمریکا با ایران حضور داشته باشند قطعاً این موضوع مسأله راپیچیده‌تر می‌کند چرا که ما راضی به چنین مسأله‌ای نمی‌شویم که کشورهای دیگر در مسائل داخلی ما دخالت کنند؛ ضمن اینکه هر چه قدر تعداد مذاکره کننده و بازیگر افزایش داده شود خود به خود مسأله بغرنج‌تر می‌شود بنابراین افزایش اتحاد وانسجام ملی واجب است واز موضوعاتی که سعی می‌کنند مسأله جنگ را پررنگ نشان دهند دوری کنیم چرا که اصولاً این تحلیل‌ها یا توسط دوستان آمریکا برای اعطای امتیازات بیشتر به آمریکا بیان می‌شود یا اینکه به دنبال اجماعی به نفع نتانیاهو در مسائل سیاسی و داخلی رژیم صهیونیستی بیان می‌شود که نباید فریب بازی‌های سیاسی و رسانه‌ای دشمن را بخوریم.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: توافق هسته ای خروج ایران از برجام خروج آمریکا از برجام جبران خسارت برجام توسط آمریکا حال حاضر دولت بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۹۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود

به گزارش همشهری آنلاین، مایکل دوران ضمن انتقاد از رویکرد بایدن در قبال تنش اخیر در رابطه میان ایران و اسرائیل می‌نویسد: ایرانی‌ها حدود ۳۵۰ پهپاد، موشک کروز و موشک بالستیک به سمت اسرائیلی‌ها پرتاب کردند. دولت بایدن مدعی است که رهگیری موشک‌ها و پهپادها و ساقط کردن برخی از آن‌ها یک موفقیت استراتژیک بود. من فکر می‌کنم هر چیزی بود جز موفقیت استراتژیک. واقعیت آن است که حمله ایران، یک شکست آشکار برای آمریکا بود؛ یک شکست در بازدارندگی. بایدن از زمان روی کار آمدن خود تلاش کرده تا روابط با ایران را بهبود بخشد و تنش‌ها را در منطقه از طریق تماس با تهران و اجازه دادن به ایران برای فروش نفت به چین کاهش دهد.

ایرانی‌ها نشان دادند حمله شنبه‌شب‌شان صرفا یک چشاندن طعم بود. آنان ظرفیت آن را دارند که اگر بخواهند احتمالا خیلی بیشتر سرعت عملیاتی را برای یک یا دو هفته حفظ کنند. آنان حتی می‌توانند این سرعت را در برابر اسرائیل حفظ کنند. اسرائیل رهگیرهای کافی برای ساقط کردن همه موشک‌ها نخواهد داشت. اسرائیل همچنین پول کافی برای پرداخت هزینه دفاعی در برابر کارزار حملات پایدار احتمالی ایران را نخواهد داشت. ایران در حال انجام یک بازی سیاسی - نظامی است.

اکنون دکترین بایدن این است: ایران مجاز است با موشک‌های بالستیک، موشک‌های کروز و پهپاد به هر کشوری که می‌خواهد ضربه بزند، اما هیچ کس از جمله ایالات متحده اجازه ندارد به ایران ضربه بزند! حتی زمانی که ایران از طریق نیروهای نیابتی به نیروهای آمریکایی ضربه بزند ایالات متحده به ایران کاری ندارد. اسرائیل مدت‌هاست که درگیر یک جنگ سایه بوده‌اند، اما حمله اخیر ایران موضوعی کاملا متفاوت بود. حمله ایران به اسرائیل با هدف عادی‌سازی این اقدام انجام شد. بایدن از طریق تُرک‌ها به ایران پیام داد که آمریکا قصد ورود به درگیری را ندارد. پس از حمله بایدن تنها از اسرائیل خواستار خویشتنداری شد و به طور علنی اعلام کرد که ایالات متحده در هیچ اقدام تهاجمی علیه ایران شرکت نخواهد کرد. این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود. حتی اگر او قصد وارد شدن در درگیری را نداشت با بیان علنی این موضوع تنها باعث شد ایران اطمینان کسب کند که اقدامی از سوی آمریکا صورت نخواهد گرفت.

ایران قواعد بازی را تغییر داد و با عواقب و مجازاتی مواجه نشد. هرچه بایدن بیشتر بر اسرائیل فشار بیاورد ایرانی‌ها را بیشتر تشویق می‌کند تا از شکاف بین واشنگتن و تل‌آویو استفاده کنند. بایدن در آستانه انتخابات می‌خواهد نفت ایران در بازار باقی بماند تا افزایش قیمت جهانی صورت نگیرد. بایدن همچنین به دنبال اجتناب از تشدید تنش با ایران از ترس آن است که ممکن است ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای عجله کند. مقامات ایران متقاعد شده‌اند که اکنون زمان بازنگری در کل نظم بین‌المللی در خاورمیانه و ایجاد شکاف بین ایالات متحده و اسرائیل فرا رسیده است.

کد خبر 847635 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و اسرائیل خبر ویژه آمریکا و اسرائیل

دیگر خبرها

  • آمریکا ۵ یگان ارتش اسرائیل را ناقض حقوق بشر اعلام کرد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • سناتور آمریکایی ارزیابی دولت از جنگ غزه را زیر سئوال برد
  • بیداری جهانی و باتلاقی که اسرائیل برای آمریکا ساخت
  • فیلم| دانشجویان آمریکایی در کدام دانشگاه‌ها تحصن کردند؟ -۲
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن