Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@06:00:59 GMT

فعال بودن یک چهارم موتور تولید کاغذ کشور

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۰۷۱۰

فعال بودن یک چهارم موتور تولید کاغذ کشور

نماینده انجمن صنایع چوب گفت: تنها ۲۵ درصد از ظرفیت تولید کاغذ کشور، فعال است.

به گزارش قدس آنلاین، ​ آرین در استودیو گفت و گوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دو سیما افزود: در بخش تولید نئوپان، دو میلیون متر مکعب ظرفیت آماده بکار داریم این ظرفیت درباره کالای MDF سه میلیون متر مکعب و درباره کاغذ ۳۳۰ هزار تن ظرفیت تولید وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با اینکه در بخش تولید نئوپان ۸۶۰ هزار متر مکعب ظرفیت تولید وجود دارد فقط ۴۵ درصد از ظرفیت کل در حال بهره برداری است این میزان ظرفیت درباره MDF، یک و هفت میلیون متر مکعب است که تنها ۶۰ درصد از این میزان فعال است همچنین صنعت تولید کاغذ کشور هم با ۲۵ درصد از ظرفیت مشغول به کار است با این تفاسیر، ​ صنعت کاغذ کشور در سال قبل ۷۷ هزار تن تولید داشته است.

 آرین گفت: تمام مواد اولیه تولیدات چوبی نئوپان، MDF و کاغذ از داخل کشور تامین می‌شود این در حالی است که تا این لحظه با تمام توان تولید فقط موفق به نصف مقدار مورد نیاز داخلی شده ایم.

 کامران پورمقدم مدیر طرح زراعت چوب سازمان سازمان جنگل ها، ​ مراتع و آبخیزداری کشور نیز گفت: در برنامه ششم توسعه، هدف کمی برای تولید کشت چوب در کشور ۷۵ هزار هکتار در نظر گرفته شد که متوسط سالانه باید ۱۵ هزار هکتار به این مهم اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر که در سال سوم این طرح هستیم تقریبی ۳۸ درصد یعنی ۲۹ هزار هکتار رشد عملکرد اجرایی به ثبت رسانده ایم این در حالی است که در دو سال قبل با حرکتی جهشی حدود ۳۰ هزار هکتار را هدف گذاری کرده ایم که امید می‌رود امسال اجرایی شود.

 مهران برادران نصیری کارشناس اقتصاد کشاورزی در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: اگر حدود ۳۰ هزار هکتار به زیر کشت رفته باشد که بسیار عالیست، اما پیش از این هم طرحی برای زیرکشت بردن ۶۰۰ هزار هکتار نهال اکالیپتوس در خوزستان مطرح شد که در حال حاضر بعید می‌دانم چنین اتفاقی افتاده باشد به این لحاظ فکر نمی‌کنم که آمار ۳۰ هزار هکتار از زیر کشت رفتن وجود داشته باشد.

 پور مقدم مدیر طرح زراعت چوب سازمان سازمان جنگل‌ها در پاسخ به این کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: تمامی طرح‌های سازمان جنگل ها، ​مکان محور بوده و نقشه‌های رقومی این طرح ها، موجود و قابل ارجاع است.

وی در ارتباط با بحث بهره برداری از پساب‌ها و ظرفیت‌های شناسایی شده در این باره افزود: امسال برای کشت حدود ۱۶ هزار هکتار اکالیپتوس با پساب‌های حاصله از کشت نی شکر قرار داد بسته شده و در کشفرود خراسان و خراسان شمالی هم قرارداد عملیات‌های اجرایی گوناگون منعقد شده است و ​در اصفهان و پساب‌های کاشان هم قراردادهایی به ثبت رسیده است.

 نصیری در پاسخ به گفته‌های آقای پورمقدم گفت: در هیچ کدام از ۴ بخشی که آقای پورمقدم بیان کردند نه اقدامی شده است و نه امکان اجرای طرح و شکل گیری اقدامی وجود دارد.

 پورمقدم مدیر طرح زراعت چوب سازمان جنگل‌ها افزود: پیش از آنکه طرح تنفس جنگل اجرا شود در آخرین نوبت برداشت چوب، سالانه حدود ۵۰۰ هزار متر مکعب چوب از جنگل‌ها برداشت می‌شد پس از آن بهره برداری متوقف شد این در حالی است که امسال حدود یک میلیون متر مکعب چوب به بازار عرضه شده است.

معاون امور صنایع وزیر صمت در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: نیاز به چوب در کارخانه‌های تولیدی کشور حدود ۶ میلیون متر مکعب است البته با تغییر شکل وزن مصرف نئوپان در کشور، مواد مصرف این محصول به سمت مصرف فیبر و " ام. دی. اف " میل کرده است.

آقای مهدی صادقی نیارکی افزود: با توجه به شرایط کشورمان به زودی نیازمند واردات چوب خواهیم شدو برای این اقدام هم در شمال کشورمان کمربند سبزی از میلیون‌ها متر مکعب درخت در روسیه وجود دارد که ما به دلایلی نمی‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در کوتاه مدت پیش رو، یا باید کارخانه هایمان را تعطیل و اوراق فشرده وارد کنیم یا ارزش افزوده این محصول را از دست بدهیم یا اینکه از کمربند سبزی که در کشور روسیه قرار گرفته است به نحو احسن استفاده کنیم و یا اینکه به سمت کاشت گونه‌های که سریع رشد می‌کنند برویم.

 آرین نماینده انجمن کارآفرینان صنایع چوب ایران درباره واردات چوب و تأمین مواد اولیه فرآورده‌های چوبی کشور گفت: برای تأمین چوب مورد نیاز صنایع وابسته داخلی، در دراز مدت مجبور به واردات چوب هستیم.

آقای قائمیان معاون سازمان حفظ نباتات کشور در ارتباط زنده تصویری با این برنامه با پرداختن به موضوع واردات چوب با پوست و بدون پوست گفت: اگر بنا به واردات چوب با پوست باشد باید چوب‌ها در مبدأ، ضد عفونی و آفت زدایی شوند، اما درباره واردات چوب‌های بدون پوست مانعی وجود ندارد.

 پور مقدم مدیر طرح زراعت چوب سازمان سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه وجود قاچاق چوب به کشور انکارناپذیر است افزود: در حال حاضر حدود ۴ هزار و ۵۰۰ متر مکعب آمار کشفیات چوب‌های قاچاق است که البته با استفاده از فناوری‌های نوینی همچون دوربین‌های مدار بسته و پهپادهای نظارتی و همچنین به کارگیری ۵ هزار و ۷۰۰ نیروی محافظت و بازرسی، اقدام به جلوگیری از ورود قاچاق چوب به کشور کرده ایم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاغذ بحران کاغذ میلیون متر مکعب سازمان جنگل ها هزار هکتار واردات چوب کاغذ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر دهقانی در مراسم رونمایی از این موتور با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه افزود: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق ۴ ساله، در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و امرز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دکتر دهقانی، مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آنها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید و امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده است، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته است که به مراتب از خود محصول ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

وی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور شش سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرده است.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این طرح، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این طرح موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات این گروه تحقیقاتی و فناور می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سامانه راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالوژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • ببینید | جهش ایران در تولید قوای پیشرانه، با ساخت نخستین موتور شش سیلندر بنزینی
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی