Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست سایت فردا - همین دیروز بود که خبر رسید کمیته پنج نفره تکلیف اعضای حقیقی نهاد اجماع‌ساز جدید اصلاح‌طلبان را مشخص کرده و این طور تصور شد که جریان اصلاحات گامی به سوی منسجم‌تر شدن برداشته است. این طور که معلوم است اما از این خبرها نیست و اختلافات همچنان ادامه دارد.

لازم به ذکر است که از ابتدای طرح تشکیل نهاد جدید، شاهد بیان انتقاداتی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اصلاح‌طلبان از جمله اسماعیل گرامی‌مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی با به نقش حقیقی‌ها در این نهاد ، آن را مشمول همان ایراداتی دانستند که به شورای عالی سیاست‌گذاری وارد بود. 

بعد از چند هفته ایرادگیری و بگومگو اما آن کمیته پنج نفره که از بیان اسامی اعضای آن نیز طفره رفتند، پانزده عضو حقیقی را مشخص کرد و رسانه‌های اصلاح‌طلب مثل «اعتماد» از این پیشرفت در جریان تشکیل سازوکار انتخاباتی جدید استقبال گسترده‌ای کردند.

این طور که به نظر می‌رسد اما این همه ماجرا نیست و انتقادات به نهاد جدید و سازوکار آن همچنان باقی است. شاهد هم اظهارات اخیر محمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان. او می‌گوید: «معتقدم که این نهاد هم برای اجماع اصلاح طلبان چاره ساز نخواهد بود و نمی‌تواند نقش اجماع سازی را به خوبی ایفا کند؛ چرا که بیشتر گروه‌های اصلاح طلب با این مجموعه مخالف هستند.»

به گفته این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، گروه‌هایی از اصلاح طلبان که در درون آن اجماع قرار ندارند چندان موافق اجماع سازی به این شکل نیستند و این هم موضوع تازه‌ای است که برخی مطرح می‌کنند، اما باز هم یک طرح شکست خورده است و تا زمانی که تمام گروه‌های اصلاح طلب گرد هم جمع نشوند این اتفاق رخ نخواهد داد. کمااینکه در حال حاضر هر یک از احزاب اصلاح طلب به صورت جداگانه در حال معرفی نامزد انتخاباتی هستند، برای مثال حزب کارگزاران، اتحاد ملت، مجمع روحانیون مبارز و سایر احزاب هر یک نامزد‌های جدا دارند، بنابراین بعید است که اجماعی رخ دهد.

خبر انتخاباتی که دبیرکل حزب مردمی اصلاحات بیان می‌کند آن است که « اسحاق جهانگیری، محمدرضا عارف و مصطفی معین در شرف نامزدی برای انتخابات هستند، از سوی دیگر هم موضوع آمدن سید حسن خمینی برای نامزدی جدی شده  است». فومنی همین را گواه می‌گیرد تا بگوید که « عدم اجماع در بین اصلاح طلبان است».

فومنی با اشاره به فقدان نقش مردم در تصمیم گیری اصلاح طلبان گفت: معتقدم که هر چه قدر اصلاح طلبان از مردم دورتر باشند به همان میزان متحمل ضرر خواهند شد، متاسفانه در این سال‌های اخیر برخی گروه‌های خاص در تلاش بودند تا برای این جریان تصمیم بگیرند. آن‌ها نظرات مردم و آن‌هایی که طرفدار این جریان هستند را مد نظر قرار نمی‌دهند که این موضوع باعث ضربه اساسی به این جریان شده است، معتقدم که اگر این جریان از مردم جدا باشد بیش از پیش ضرر خواهد کرد؛ اما اگر در کنار مردم باشد قطعا موفقیت‌های بسیاری خواهد داشت.

فعال اصلاح طلب درباره چاره فقدان پایگاه مردمی در این جریان گفت: معتقدم که این جریان باید یک پوست اندازی وسیعی داشته باشد، یعنی اصلاحات باید خود را از درون پالایش کند، زیرا نیاز به یک خون تازه در رگ‌هایش دارد. اصلاحات قدیم دیگر مرده است و باید اصلاحات نوین یا نئو اصلاح طلبی شکل بگیرد تا با ایده‌های تازه مردم را جذب کند.

او تاکید کرد: معتقدم دیدگاه‌ها و شعار‌های قدیم سنتی دیگر جوابگو نیست و باید مدرن شد. اما این جریان با مدرنیته سیاسی، فرهنگی و اجتماعی فاصله گرفته است و همین هم شکاف بین مردم و جریان‌های اصلاح طلب را بیشتر می‌کند، از سوی دیگر اصلاح طلبانی هم که در حاکمیت قرار دارند به سبب سهم خواهی که دارند روز به روز از مردم بیشتر فاصله می‌گیرند و مردم هم نسبت به آن‌ها بدبین‌تر می‌شوند. این‌ها همه موضوعاتی است که باعث آسیب به این جریان شده است.

فومنی تصریح کرد: بسیاری هم خود را پدر سالار این جریان می‌دانند و می‌خواهند حرف اول و آخر را در این جریان بزنند، این‌ها همه باعث آسیب به این جریان شده است. اصلاحات نباید شخص یا گروه محور باشد، بلکه باید مردم محور باشد و از این فرد گرایی خارج شود که در این صورت موفق خواهد شد، اما در این انتخابات بعید است که چنین اتفاقی رخ دهد.

منبع: فردا

کلیدواژه: فومنی نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان اصلاح طلب اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن نامی معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور روز جمعه ۷ اردیبهشت‌ماه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام، گفت: ۱۰ هزار میلیارد ریال از محل بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام مصوب گردید و اختصاص یافت.

وی افزود: مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست و در پیشگیری از تلفات در مواقع بحران هر قدر مردم بیشتر مشارکت داشته باشند به آن اندازه، خسارت و تلفات کاهش می‌یابد.

وی با بیان این‌که ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران به ویژه مدیریت سیلاب بود، یادآورشد: امسال از نظر میزان نزولات جوی و بارش، ۱۴ میلیمتر بیش از سال ۹۸ بود که در سال ۹۸ خسارات جانی و زیرساختی و مالی زیادی وارد شد.

نامی با تاکید بر رفع مشکل نخاله‌های ساختمانی و پسماندها در حاشیه جاده و مسیرها، یادآورشد: نیازمند هستیم در کنار کار جهادی شهرداران، مردم نیز بیشترین مشارکت را در این حوزه داشته باشند.

وی بیان داشت: قرارگاه مردم‌نهاد در سازمان مدیریت بحران نهاد تشکیل شده که همه سازمان‌های مردم نهاد در آن قرار می‌گیرند و با فعالیت این قرارگاه تلاش می‌کنیم که مشارکت مردم در مدیریت و پیشگیری از بحران بیشتر شود.

معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر این مطلب که کل صنایع باید از پساب‌ها استفاده کنند، گفت: این مهم در قانون بودجه ۱۴۰۳ هم دیده شده و لازم اجرا است.

نامی اضافه کرد: پیوند و هماهنگی خوبی بین مدیران و استاندار ایلام وجود دارد که یک اصل بسیار مهم و پرفایده است و در مواقع بحران می‌تواند بسیار مهم و اثرگذار باشد.

کد خبر 6089108

دیگر خبرها

  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • اجماع شورای وحدت برای حمایت از یک نامزد دور دوم انتخابات مجلس در مشهد
  • سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی خریداری شد
  • عملیات «وعده صادق» موجب شادی تمام حق طلبان شد