Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@09:00:41 GMT

چه کسانی بیشتر در معرض «کووید طولانی مدت» هستند؟

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۱۹۷۶

آفتاب‌‌نیوز :

برای اکثر افراد، عفونت با سندرم شدید حاد تنفسی (SARS-CoV-۲) ویروسی که منجر به بیماری کووید ۱۹ می شود، با علائم خفیف و کوتاه مدت بیماری حاد تنفسی یا احتمالاً هیچ علائمی بروز می کند، اما برخی از بیماران با علائمی از جمله خستگی طولانی مدت، درد مداوم و تنگی نفس برای ماه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند که این شرایط «کووید طولانی» نام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از روزی که نخستین مبتلایان به بیماری تنفسی کووید در ووهان چین بروز پیدا کرد تا امروز، دانشمندان در حال تحقیق در مورد این بیماری و در حال حاضر نیز ماه هاست در حال تحقیق در خصوص کووید طولانی مدت هستند. مکانیسم این موضوع هنوز به خوبی درک نشده و فعلا تنها چیزی که می‌دانیم احتمال ریسک بیشتر برخی افراد برای ابتلا به این مسئله وجود دارد. اکنون می دانیم چه کسانی در معرض خطر ابتلا به کووید طولانی هستند، این موضوع چقدر شایع است و چه تأثیراتی بر بدن دارد؟

مهمترین علائم کووید ۱۹ را می‌توان به تنگی نفس، احساس خستگی، سر درد و از دست دادن توانایی چشایی و بویایی تقسیم کرد.

یک مطالعه نسبتا بزرگ بر روی ۴۷۴ نفر از افرادی که به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در بیمارستان بستری بودند نشان داد که ۵۳ درصد آنها تا یک و یا دو ماه پس از مرخص شدن تنگی نفس داشتند، ۳۴ درصد آنها سرفه و ۶۹ درصد نیز داشتن خستگی دائم را گزارش کرده‌اند.

افراد مبتلا به حالت سخت بیماری بزرگترین گروه مستعد به ابتلا به کووید طولانی مدت

نتایج این پژوهش نشان دهنده این است که افراد مبتلا به حالت سخت بیماری بزرگترین گروه مستعد به ابتلا به کووید طولانی مدت هستند. همچنین برخی دیگر از نتایج و تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد که زنان و افراد با سن بالا نیز می تواند از عوامل افزایش خطر احتمال ابتلا به کووید طولانی مدت باشد.

کرونای طولانی درباره کسانی به کار می‌رود که دوره بهبودی کرونا را طی کرده اند، اما همچنان شاهد عوارض و علائم بلند مدت بیماری هستند. علائم بیماری در این افراد به طور معمول بسیار طولانی‌تر از دیگر بیماران است و ممکن است ماه‌ها پس از بهبودی نیز مشاهده شود.

یکی دیگر از تحقیقات اولیه (منتظر بررسی) نشان می دهد که SARS-CoV-۲ همچنین می تواند در دراز مدت بر اندام های افراد تأثیر بگذارد. اما مشخصات افرادی که در این مطالعه تحت تأثیر قرار گرفته اند با کسانی که علائم را از طریق برنامه گزارش می دهند متفاوت است.

این تحقیق که نمونه ۲۰۰ بیمار مبتلا به کووید را که بهبود یافته بودند مورد بررسی قرار داد، نشان می دهد که ۳۲ درصد از قلب افراد، ۳۳ درصد از ریه ها و ۱۲ درصد از کلیه افراد دچار اختلال خفیف و آسیب چند عضوی نیز در ۲۵ درصد بیماران مشاهده شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از " sciencealert"، بیماران در این مطالعه میانگین سنی ۴۴ سال داشتند، بنابراین قسمت اعظمی از جمعیت جوان و در سن کار بودند. تنها ۱۸ درصد آنها در بیمارستان بستری شدند و این نتایج بیانگر این است که حتی پس از یک عفونت غیر شدید نیز آسیب عضو ممکن است رخ دهد. داشتن بیماری که منجر به بروز شدیدتر کووید ۱۹ می شود، مانند دیابت نوع ۲ و بیماری ایسکمیک قلب، نیز لازمه آسیب اندام ها نیست.

در خصوص علائم خستگی می توان گفت که این علامت پس از کووید ۱۹ شایع است و در بیش از نیمی از موارد رخ می دهد و به نظر نمی رسد که با شدت بیماری اولیه ارتباطی نداشته باشد. علاوه بر این، آزمایشات نشان داد که افراد مورد بررسی سطح التهاب بالایی ندارند و این نشان می دهد خستگی آنها به دلیل ادامه عفونت یا کار بیش از حد سیستم ایمنی بدن آنها ایجاد نشده است.

در حالی که مردان در معرض خطر افزایش عفونت شدید هستند، به نظر می رسد که زنان بیشتر تحت تأثیر کووید طولانی قرار دارند، ممکن است وضعیت هورمون متفاوت یا متغیر آنها را نشان دهد که نه تنها در سطح سلول های تنفسی بلکه در سلول های بسیاری از اندام های تولید کننده هورمون از جمله تیروئید، غده فوق کلیه و تخمدان نیز وجود دارد.

برخی از علائم کووید طولانی با علائم یائسگی همپوشانی دارند و جایگزینی هورمون با استفاده از دارو ممکن است راهی برای کاهش تأثیر علائم باشد. با این حال، آزمایشات بالینی برای تعیین دقیق اینکه آیا این روش هم ایمن و هم موثر است ضروری خواهد بود.

آنچه روشن است، اینکه علائم طولانی مدت پس از کووید ۱۹ شایع است و تحقیقات در مورد علل و درمان طولانی مدت کووید احتمالاً مدتها پس از فروپاشی شیوع بیماری نیز مورد نیاز خواهد بود.

نتایج این تحقیق در theconversation منتشر شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کرونا ویروس ابتلا به کووید طولانی کووید طولانی مدت کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟