Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا باغ‌شیرین گفت: در سیستان و بلوچستان در بسیاری از موارد از ظرفیت ریش سفیدان برای صلح و سازش و رسیدگی به مشکلات استفاده می‌شود و سران طوایف این موضوع را حل و فصل می کنند و فقط جنبه عمومی جرم باقی می ماند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا باغ شیرین، سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: خشونت از پدیده هایی است که جرم انگاری شده است و عوامل جسمانی و روانی به عنوان علل درونی و انگیزشی افراد بر روی آن تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: عوامل با واسطه هم در این زمینه دخالت دارند که می توان عوامل موقعیت مدار و آماجی را نام برد و یا افرادی که در معرض کنش مجرمانه قرار می گیرند.

این مقام قضایی تصریح کرد: تحقیقات نشان می دهد افرادی که از فیزیک و جثه قوی تری برخوردار هستند بیشتر احتمال دارد در تعامل با دیگران زور بگویند و این در افراد دارای جثه ضعیف تر عکس است.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: برخی از افراد در فرآیند جامعه پذیری و شکل گیری شخصیت برخی از پارامترهای بیرونی مثل خانواده از هم گسیخته، شکل گیری شخصیت، کودک آزاری و ... را تجربه می کنند که خیلی بیشتر احتمال دارد در بزرگسالی کاندید ارتکاب به خشونت باشند.

باغ شیرین تصریح کرد: در حوزه موقعیت مدار اگر فردی دسترسی به سلاح گرم داشته باشد ارتکاب خشونت وی بیشتر خواهد بود، یا اگر فردی در مجاورت مرز زندگی کند احتمال بیشتری دارد که دست به سرقت مقرون به آزار و خشونت بزند و سپس فرار کند.

وی ادامه داد: ظرفیت معتمدان و متنفذان برای حل مشکلات می تواند موثر باشد. در سیستان و بلوچستان در بسیاری از موارد از ظرفیت ریش سفیدان برای صلح و سازش و رسیدگی به مشکلات استفاده می‌شود و سران طوایف این موضوع را حل و فصل می کنند و فقط جنبه عمومی جرم باقی می ماند.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: این ظرفیت اگرچه خوب است ولی دشواری پیاده سازی آن به این دلیل است که فرد اگر اندیشه مجرمانه حذف فیزیکی دیگری را داشته باشد می تواند به واسطه ظرفیت طایفه و نشست های مردم داری برای انجام این عمل وسوسه شود.

خشونت؛ فرآیند رو به تزاید

باغ شیرین تصریح کرد: خشونت یک فرآیند رو به افزایش بوده و افعال، اشکال و الگوهای شکل گیری آن بسیار متنوع است و تهدید و توهین، فحاشی و خشونت کلامی در فضای مجازی یا دیوار نویسی برای همسایه تا کودک و همسرآزاری، سرقت مقرون به آزار، آدم ربایی، نزاع دسته جمعی، قتل و ... مصداق خشونت است.

وی ادامه داد: چون خشونت دارای طیف گسترده ای است باید الگوی هزینه فایده جرم و مجازات ما بازدارنده باشد تا بتواند از ارتکاب فرد به خشونت های جدی تر در آینده جلوگیری کند.

این مقام قضایی اظهار کرد: مصادیق سبک خشونت مانند توهین، تهدید درون خانوادگی توجه چندانی نمی شود که معضل است و در این موارد کظم غیظ، خویشتن داری، مهارت کنترل خشم و ... انجام می شود.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان ادامه داد: این ها تدبیر انسدادی و بازدارنده در سیستم های قانونی ندارد و به همین دلیل جنبه جدی تری پیدا می کند و ناخودآگاه شخصیت خشونت مدار پرورانیده می شود.

باغ شیرین اظهار کرد: مولفه های محیطی، فردی و اقتصادی و قانونی جرم زا هم وجود دارد، افراد به واسطه پایین رفتن شرایط اقتصادی، معیشتی و فقر ناخودآگاه آستانه تحمل پایین تری دارند و آسیب پذیرتر می شوند.

وی گفت: افراد به واسطه هم حضوری غیرتعریف شده و یا غیر مهندسی در نظام روانشناسی تعاملی، مستعد خشونت می شوند که در بحران کرونا و قرنطینه های خانگی خیلی از مشاغل غیر اولویت دار متاثر شد و مصادیق خشونت خانگی را افزایش داد، زیرا ما تکنیک ها و مهارت های تعامل را نداشتیم.

این مقام قضایی عنوان کرد: بنابراین نظام رفتاری شخصیتی، مولفه های محیطی و ساختارهای اقتصادی، قضایی و قانونی می تواند هم جنبه بازدارنده و تسهیل گر داشته باشد.

خشونت های خویشاوندکشی معمولا عاطفی و دفعی است
 
سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: هر خشونت اگر جنبه دفعی یا عاری نداشته باشد یک عقبه دارد، بنابراین شناسایی سیمای خشونت خیلی مهم است.

باغ شیرین افزود: سیمای خشونت تابع عوامل زیادی است، پارامترهای جنسیتی، سنی، شغلی، جغرافیایی در آن تاثیر دارد؛ برای مثال جغرافیای جرم سیمای خونت در این استان با استان های دیگر فرق می کند که ناشی از فرهنگ، نظام خویشاوندی افراد و مسائل آب و هوایی است.

وی بیان کرد: آماج خشونت نیز در این زمینه موثر است، خشونت های خویشاوند کشی مربوط به خانواده بسته و یا طایفه ای معمولا عاطفی و دفعی است.

این مقام قضایی اظهار کرد: بر خلاف راهبردهای دیگر مانند سرقت ها، آدم ربایی و ... فرد با تجزیه و تحلیل، انتخاب آماج و روش و بوم شناسی سیاست های اجرای خشونت صورت می گیرد.  

ضعف در غربالگری پویا و آموزش

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: ما برای نیم رخ شخصیتی افرادی که به واسطه خشونت در مدارس با توجه به پیشگیری های رشد مدار، در نظام کارمندی کسانی که مصادیق خشونت هستند و در جامعه کیفری و زندان غربالگری پویا، ارتباط های اجتماعی و آموزش ها را نداشتیم.

باغ شیرین بیان کرد: آموزش ها و مشاوره های پیش از ازدواج هم باید جنبه کاربردی داشته باشد که در بسیاری از موارد متاسفانه اینگونه نیست.

وی اظهار کرد: در برخی از موارد افراد در ازدواج دوم دچار خشونت می شوند که نشان می دهد مهارت سازگاری با زندگی جدید را به دست نیاورده است.

این مقام قضایی اظهار کرد: مجموعه پیشگیری از وقوع جرم از سال گذشته برنامه عملیاتی سبد مداخلات را ایجاد کرده است و سال گذشته با توجه به آمار شهر پایلوت بود که امسال زاهدان هم اضافه شده است.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان گفت: دادگاه کودکان و اطفال و دفتر حمایت از زنان و حقوق خانواده هم در زمینه پیشگیری از خشونت در معاونت پیشگیری از وقوع جرم راه اندازی شده است.

باغ شیرین افزود: برخی از افرادی که سابقه اعتیاد دارند خانواده کنترل اجتماعی روی فرزند ندارد و افرادی که سوءمصرف دارند برای تامین مخارج اعتیاد به سرقت های مقرون به آزار روی می آورند که از انواع خشونت است.

وی اظهار کرد: توانمندی خانواده های طلاق در زمینه تربیت فرزندان، آموزش خانواده های زندانی، فرآیند آموزش خانواده های دارای مجرمان سابقه دار را آغاز کردیم.

قابلیت جهش و تحرک در جرم

این مقام مسئول بیان کرد: جرم می تواند جهش داشته باشد و از سطحی به جدی تبدیل شود و از توهین و تهدید به قتل، سرقت مقرون به آزار و آدم ربایی برسد.

سرپرست مدیریت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان اظهار کرد: به علاوه می تواند متحرک هم باشد و از فردی به فرد دیگری و یا محیط به محیط دیگر منتقل شود، اگر فردی در محیط کاری خود تنش داشته باشد امکان دارد آن را به منزل خود تسری دهد.

باغ شیرین عنوان کرد: در بررسی های انجام شده نسبت سرانه جرم بین اتباع بیگانه و بومی جامعه متفاوت است و گروه های سنی کم برخوردار گرایش بیشتری به ارتکاب خشونت دارند که با طبقه اقتصادی و میزان سواد رابطه مستقیم دارد.  

شایان ذکر است؛ 23 دی ماه جاری عصبانیت بیش از حد و از دست دادن کنترل توسط داماد خانواده ای در زاهدان، باعث مرگ تعدادی از اعضای آن خانواده شد که این در گفت وگو پیرامون خشونت و جنبه های مختلف آن، به بررسی خشونت خانوادگی هم پرداخته شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مقام قضایی مقرون به آزار باغ شیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۲۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان

(تصاویر) مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان

دیگر خبرها

  • نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • غرفه سیستان و بلوچستان در نمایشگاه «اکسپو» با سه محور برگزار می‌شود
  • (تصاویر) مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
  • حضور غرفه سیستان و بلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • حضورغرفه سیستان وبلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • معرفی سیستان و بلوچستان با ۳ غرفه در نمایشگاه «اکسپو»
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران در امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان