Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@02:01:31 GMT

موانع بایدن برای احیای برجام

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۳۰۷۷

آفتاب‌‌نیوز :

 در حالی که خروج دونالد ترامپ از کاخ سفید، در ایران مورد استقبال قرار گرفته است اما به ورود جو بایدن به عنوان رئیس‌جمهور جدید آمریکا با خوش‌بینی محافظه‌کارانه‌ای نگاه می‌شود.

به گزارش آناتولی، بایدن که در دولت باراک اوباما که یک پیمان هسته‌ای تاریخی را در سال ۲۰۱۵با تهران منعقد کرد، خدمت می‌کرد، ابراز تمایل کرده است که به توافق بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، فشارهای داخلی و فشار از سوی متحدان آمریکا و افزایش غنی سازی اورانیوم توسط ایران احیای سریع این توافق را سخت کرده است.

رئیس جمهور ایران طی هفته‌های اخیر با لحنی آشتی‌جویانه از رئیس جمهور جدید آمریکا خواسته تا اشتباهات دولت قبلی را جبران کند اما احتمال مذاکره مجدد را رد کرده و خواستار بازگشت بدون قید و شرط ایالات متحده به توافق در مقابل انطباق کامل ایران شده است.

در تاریخ ۲۲ ژانویه، جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در مقاله‌ای گفت که دولت جدید در ایالات متحده یک انتخاب اساسی پیش روی خود دارد.

این دیپلمات ارشد ایران که مذاکرات هسته‌ای ۲۰۱۵ را رهبری می‌کرد، گفت که دولت بایدن باید از سیاست‌های شکست خورده دولت ترامپ درس بگیرد یا پیش فرض‌های شکست خورده گذشته را دور بریزد و به دنبال ایجاد صلح و آرامش در منطقه باشد.

کارشناسان معتقدند بازگشت ایالات متحده به توافق و کاهش تنش بین دو دشمن دیرینه، تهران را ملزم به لغو برخی اقدامات اخیر می‌کند و واشنگتن برای کاهش تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ از ماه مه ۲۰۱۸ باید دست به کار شود.

در اوایل این هفته اما تونی بلینکن، نامزد بایدن برای وزارت امور خارجه ایالات متحده، عجله دولت جدید برای بازگشت به توافق و کاهش تحریم‌ها را رد کرد. پیش بینی می‌شود دولت جدید آمریکا قبل از اقدام، با متحدان خود از جمله اسرائیل مشورت کند که به گفته کارشناسان ، این روند پیچیده است.

انتخابات ریاست جمهوری ایران در ماه ژوئن نیز می‌تواند موقتاً تلاش‌ها را متوقف کند و محافظه کاران و اصول‌گراها در موقعیتی قدرتمند برای جایگزینی اصلاح طلبان در قدرت قرار بگیرند. اصول گرایان مدتهاست که با مذاکره با ایالات متحده مخالفند و در سال جاری خصومت‌ها فقط شدت یافته است.

در حالی که به نظر می‌رسد هر دو طرف علاقه‌مند هستند تا روح جدیدی را در برنامه جامع اقدام مشترک که به توافق هسته ای ایران نیز معروف است، وارد کنند اما موانع متعددی وجود دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام جو بایدن ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند

خبرگزاری رویترز گزارش کرد اگر قطعنامه مربوط به عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تصویب شود، دولت آمریکا ممکن است تمامی بودجه‌ها برای آژانس‌های این سازمان را به حالت تعلیق دربیاورد.

به گزارش ایسنا، فلسطین در حال حاضر «دولت غیرعضو ناظر» در سازمان ملل است و صرفا می‌تواند در جلسات این سازمان شرکت کند اما حق رای ندارد. مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه (۲۱ اردیبهشت) پیش‌نویس قطعنامه به رسمیت شناختن فلسطین به‌عنوان یک «عضو کامل» را به رای خواهد گذاشت.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد که این رای‌گیری سطح حمایت جهانی از فلسطینی‌ها را نشان خواهد داد؛ تلاش و حمایتی که پیشتر توسط ایالات متحده در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد. لازم به ذکر است که درخواست برای عضویت کامل باید به تایید ۱۵ عضو دائم شورای امنیت و هم‌چنین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برسد.

رویترز به نقل از «نیت ایوانز» سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل نوشت: «ما از قطعنامه آگاه هستیم و بر نگرانی‌های خود نسبت به اینکه سوالات حل‌نشده‌ای وجود دارد که آیا فلسطینی‌ها در حال حاضر معیارهای منشور سازمان ملل را برآورده می‌کنند یا خیر، تاکید می‌کنیم.»

طبق قوانین ایالات متحده، اگر گروه یا طرفی «ویژگی‌های شناخته‌شده بین‌المللی» را نداشته باشد و در عین حال عضویت کامل سازمان ملل را دریافت کند، آمریکا نمی‌تواند به آژانس‌های مربوطه سازمان ملل بودجه ارسال کند. در سال ۲۰۱۱، آمریکا کمک مالی به آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) را پس از عضویت کامل تشکیلات خودگردان فلسطین متوقف کرد.

ایوانز در ادامه گفت: «دیدگاه ایالات متحده این است که مسیری به سمت تشکیل دولت برای مردم فلسطین از طریق مذاکرات مستقیم میسر است.»

دیپلمات‌ها با بیان اینکه تغییراتی می‌تواند در پیش‌نویس اعمال شود، به خبرگزاری رویترز گفتند که احتمالا ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل از تلاش فلسطین برای عضویت کامل حمایت خواهند کرد.

«گلعاد اردان» سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل ادعا کرد که عضویت کامل فلسطینیان در سازمان ملل «با منشور این سازمان همخوانی ندارد.»

او افزود: «اگر چنین چیزی تصویب شود، من طبق قوانین ایالات متحده انتظار دارم که این کشور تمام بودجه‌های مربوطه به سازمان ملل و آژانس‌ها را تماما قطع کند.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد صبح روز جمعه (۲۱ اردیبهشت‌) بررسی پیش‌نویس قطعنامه جدیدی مبنی‌ بر درخواست به رسمیت شناختن فلسطین به‌عنوان یک عضو کامل و هم‌ردیف و همانند سایر کشورهای جهان را آغاز خواهد کرد. طبق گفته یک منبع دیپلماتیک فلسطینی در سازمان ملل، رای‌گیری این پیش‌نویس ساعت ۱۰:۰۰ صبح روز جمعه به وقت نیویورک انجام خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا آمریکا ارسال بمب به اسرائیل را تعلیق کرد؟
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • طلای جهانی ثابت شد
  • رویترز: ممکن است آمریکا بودجه سازمان ملل را به خاطر فلسطین قطع کند
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • تعلیق تحویل مهمات به رژیم صهیونیستی توسط آمریکا
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود