Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@00:19:03 GMT

خسارتی که قطع برق روی دست مردم گذاشت

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۳۷۶۵

خسارتی که قطع برق روی دست مردم گذاشت

این روزها قطعی‌های مکرر برق، صدای مردم در اقصی نقاط کشور را در آورده و این قطعی‌ها سبب بروز مشکلات عمده‌ای در صنایع تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی کوچک و بزرگ شده و تدبیر ابتدایی دولت برای جبرای کمبود برق در شبکه توزیع استفاده از راهکارهای موقت بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه خبری تهران نیوز، در هفت سال اخیر سرمایه گذاری‌های جدید و خاصی در صنعت نیروگاهی کشور صورت نگرفته و ظرفیت جدیدی به صنعت نیروگاهی کشور افزوده نشده است و کارشناسان سال‌ها پیش نسبت به عواقب این مشکل هشدار داده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرسودگی اغلب قطعات نیروگاهی کشور را می‌توان مهم‌ترین مشکل عدم تولید برق در شرایط پرمصرف فعلی دانست که البته دولت نیز در سال‌های اخیر صنایع برق و نیروگاهی کشور را نوسازی و بهسازی نکرده است.

در شرایطی که میانگین بازدهی نیروگاهی کشور از ابتدای امسال حدود ۳۳ درصد بوده و این رقم در روزهای اخیر حتی به ۳۱ درصد نیز کاهش پیدا کرده است نیاز به افزایش تولید نیروگاهی و نیز بهسازی خطوط تولید بیش از گذشته به چشم می‌خورد.

علاوه بر این، پایین بودن بازدهی نیروگاه‌های تولید برق به دلیل مدیریت نامناسب توزیع سوخت در سال‌های اخیر باعث شده تا در سه ماه گذشته حدود یک میلیارد لیتر سوخت مایع بیشتر در نیروگاه‌های کشور مصرف شود.

از سویی صادرات برق در انحصار وزارت نیرو است و همین امر سبب شده تولیدکنندگان بخش خصوصی برق در صادرات، ارزآوری و در عین حال بروز رسانی صنعت نیروگاهی کشور توفیقی نداشته باشند که این امر سبب فرسودگی هر چه بیشتر صنعت نیروگاهی کشور شده است.

به اعتقاد کارشناسان خاموشی‌های اخیر کاملاً قابل پیش بینی بوده و به دلیل عدم فراهم سازی زیرساخت‌های توسعه صنعت برق کشور این خاموشی‌ها در دولت‌های بعدی نیز تکرار خواهد شد مگر اینکه دولت‌های بعدی بخواهند و بتوانند بسترهای لازم برای نوسازی و بهسازی تجهیزات نیروگاهی کشور را فراهم سازند.

هرچند برخی از مردم به دلیل وقوع این خاموشی‌های از پیش اعلام نشده دچار خسارت‌های مالی بعضاً زیادی شده‌اند اما راهکار مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور برای جبران این خاموشی‌ها توصیه به کاهش ۱۰ درصدی مصرف برق و گاز آنهاست. وی البته این را هم گفته که در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای قطعی برق برنامه ریزی شده نداریم.

سخنگوی صنعت برق کشور با بیان این‌که در حال حاضر چیزی به‌عنوان خسارت به ما اعلام نشده است، گفته: این موضوع در حال بررسی است و اگر مشترکان خانگی خسارت دیده باشند با نظر کارشناسان مربوط خسارتشان پرداخت می‌شود.

این اظهارات در حالی بیان شده که محمدعلی وحدتی رئیس سندیکای شرکت‌های تولید‌کننده برق گفته: «ضرر و زیان واحد‌های تولیدی و صنعتی از قطع برق دو بخش آشکار و پنهان دارد. اما یک قاعده کلی در دنیا برای محاسبه خسارت اقتصادی ناشی از قطع برق وجود دارد که بر مبنای آن می‌توان گفت که با وقوع خاموشی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ برابر هزینه برق تولیدی خسارت به اقتصاد وارد می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: صنعت نیروگاهی کشور خاموشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور

 روستایی در بازدید از دیمزار‌های استان آذربایجان شرقی گفت: استفاده از ارقام مقاوم ساده‌ترین روش کنترل بیماری زنگ زرد در دیمزار‌ها است و به خاطر بارندگی‌های بهاری امسال شرایط مناسب برای فعالیت‌های عوامل بیماری‌زا به‌ویژه در گندم فراهم است.

وی استفاده از دستورالعمل‌های فنی موسسه و بکارگیری بسته‌های زراعی را در کاهش میزان خسارت عوامل بیماری‌زا و تنش‌های محیطی تاثیرگذار دانست.

روستایی گفت: استفاده از بذر زیاد در واحد سطح در موقع کشت موجب توسعه سریعتر بیماری زنگ زرد در سال‌های مرطوب می‌شود و در موقع بروز تنش خشکی به دلیل رقابت درون بوته‌ای موجب خسارت شدید به مزارع خواهد شد.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ضمن ارزیابی وضعیت و روند رشد مزارع دیم بر توسعه کشت ارقام مقاوم گندم به‌منظور افزایش تنوع ژنتیکی و مقابله با خسارات آفات و بیماری‌ها تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است/ صنعت هسته‌ای؛ آبرو
  • افزایش هزینه و از دست دادن بازار، مشکلات صنایع در اثر قطعی برق
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌دانند!
  • مردم هیچ علاقه‌ای به نگهداری ریال ندارند | فعالان اقتصادی هم پول ملی را خسارت می‌بینند و می‌دانند!
  • ساخت و بازسازی ۲ هزار قلم قطعات نیروگاهی به‌ دست متخصصان مشهدی
  • بارش‌های ۳ روز اخیر در اردبیل خسارتی به همراه نداشته است
  • خسارت ۴۹۰ میلیارد تومانی سیل به بخش دُرُح سربیشه
  • تابستان منهای خاموشی
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی