Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، محمدرضا حیدری، در آغاز یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد به ذکر مناسبت‌های هفته جاری پرداخت و در ابتدا با گرامیداشت ششم بهمن‌ماه، روز جهانی گمرک، اظهار کرد: گمرک ایران، یکی از باسابقه‌ترین سازمان‌های دولتی است که به‌عنوان مرزبان اقتصادی کشور شناخته می‌شود و نقش مهمی در اجرای سیاست‌ها و خط مشی‌های اقتصادی و بازرگانی کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تسلیت سالروز وفات ام‌البنین، همسر گرامی امام‌علی(ع) و مادر بزرگوار حضرت ابوالفضل(ع) که به عنوان «روز تکریم مادران و همسران شهدا» نامگذاری شده است، گفت: این بانوی صبور و فداکار، در نهضت عاشورای حسینی(ع) 4 فرزند خود را تقدیم مولای خود می‌کند.

حیدری با بیان اینکه مادر در تمامی فرهنگ‌ها دریایی از عشق و عاطفه و سرشار از انرژی و روحیه است، افزود: نامگذاری این روز به نام مادران و همسران شهدا اقدامی بسیار ارزنده بوده است؛ بزرگان و عزیزانی که گرانمایه‌ترین سرمایه و دارایی زندگی خود یعنی فرزندانشان را در راه اسلام فدا کردند.

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: بسیار خرسندیم که یکصد و هجدهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد، به همین مناسبت، از خیل عظیم مادران و همسران شهدا، به قدوم مادر «شهیدان سلطانی» متبرک و مزین شده است؛ امیدواریم سال‌های سال در کنار این شیرزنان، ادامه‌دهنده راه آنها باشیم.

وی با اشاره به نهم بهمن‌ماه، روز جهانی کمک به جذامیان، اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در گذشته تعداد زیادی از جذامی‌ها، از اقصی نقاط ایران برای زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهد شده و در ادامه در این شهر ماندگار شدند.

حیدری با بیان اینکه تلاش برای ایجاد مکانی مناسب برای نگهداری جذامیان در شهر مشهد از سال 1301 و در قلعه محراب‌خان کلید خورد، تصریح کرد: درحال حاضر شهرک جذامی‌های مشهد، دارای 30 خانواده و 100 نفر است، که در خیابان وحید طلاب ساکن هستند؛ انسان‌های بزرگواری که شرایط مناسبتی ندارند و البته دستگاه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان و شهرداری مشهد قدم‌هایی در جهت بهبود شرایط برداشته است.

رئیس شورای شهر مشهد گفت: امیدواریم با مشارکت بیش از پیش ظرفیت‌های مردمی، تشکل‌ها و سمن‌ها، بتوان گام‌های اثرگذارتری برای ایجاد شرایطی مناسب‌تر برداشت.

وی افزود: این اتفاق همچنین نشان داد که نقش و تاثیرگذاری اصل نظارت همگانی یا همان مفهوم امر به معرف و نهی از منکر جمعی، در اصلاح رویه‌ها و رفتارها بسیار تاثیرگذار است؛ اصل نظارت همگانی مانع از شکل‌گیری فساد و رانت می‌شود و اگر به‌جای تشکیل دستگاه‌ها نظارتی مختلف، به اصل نظارت همگانی مبتنی بر آزادی بیان و انتشار اخبار و اطلاعات، با حفظ چارچوب‌ها و شرایط، توجه داشته باشیم، در کنترل آسیب‌های از این دست موفقیت بیشتری کسب می‌شود.

حیدری بیان کرد: فضاسازی روزهای اخیر نشان داد که جامعه به شدت رسانه‌ای شده و نقش شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی در افکار عمومی بسیار گسترش یافته است.

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه به تمامی مدیران و ارکان مدیریت شهری، خود و دیگر اعضای شورای شهر تذکر داد که باید مراقب رفتارهای شخصی باشیم و تاکید کرد: قانون برای عموم مردم و در هر شرایطی، به‌عنوان میثاق‌نامه‌ای شناخته می‌شود که منشای نظم اجتماعی است و باید مدافع و عامل به آن باشیم.

وی متذکر شد: طرح‌‌های جامع و تفصیلی، نقشه راه توسعه شهر هستند و اهمیت آن برهمگان روشن است.

حیدری با بیان اینکه شورای پنجم از ابتدای فعالیت خود، با محوریت کمیسیون شهرسازی و معماری، به جد پیگیر این موضوع بود، اظهار کرد: از آخرین طرح تفصیلی شهر مشهد بیش از یک دهه می‌گذشت، بنابراین، باید به سمتی برویم که شهر دارای طرح باشد و پاسخگویی به شهروندان براساس آن صورت گیرد، انضباط بر شهر حاکم شود.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: شورای چهارم به دلیل ایرادات و مغایرت‌هایی که نسبت به طرح جامع داشت، آن را ابلاغ نکرد و متوقف شد؛ ایراداتی که در ابتدا 180 مورد بود و در نهایت به حدود 20 مورد کاهش یافت.

وی با بیان اینکه شورای پنجم شهر مشهد نسبت به ابلاغ طرح جامع مردد بود، افزود: ما دو راه پیش روی خود داشتیم؛ یکی اصرار بر مسیر گذشته و دیگری، اصلاح ایرادات طرح‌های تفصیلی که در نشست مشترک اعضای شورای شهر با مدیران مسکن و شهرسازی، دوطرف روی راه دوم به توافق رسیدند.

حیدری اظهارکرد: شورای شهر مشهد در این دوره، براساس همین تعهد و به صورت مشروط وارد موضوع طرح‌های تفصیلی شد.

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به داده‌ها و اطلاعاتی که در مطالعات طرح جامع مدنظر قرار گرفته است، گفت: این داده‌ها مربوط به اواسط دهه 80 هستند، بنابراین، موضوعات اساسی که در طرح جامع ملاک عمل و تصمیم‌گیری قرار گرفته، به ویژه در حوزه جمعیت‌پذیری، به سال 85 برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه امروز شاهد خلف وعده اداره کل راه و شهرسازی هستیم و همراهی لازم برای اصلاح ایرادات و مشکلات موجود شکل نگرفته است، افزود: براساس این طرح، به‌عنوان مثال در حوزه جنوب‌غرب شهر مشهد که شامل مناطق 9 و 11 شهرداری می‌شود و جمعیت‌پذیری 700 هزار نفری برای آن مورد تاکید شورای شهر و شهرداری بوده، براساس مصوبه جدید کمیسیون ماده 5 حداکثر تراکم 3.5 طبقه در طرح تفصیلی دیده شده که مغایر با نیاز منطقه است.

حیدری «به‎روز بودن» و «پاسخگو بودن به نیازهای شهروندان» را ملاک کارآمدی طرح‌های تفصیلی دانست و گفت: اگر این دو عامل محقق نشود، بدون شک جامعه به سمت تخلف و تقاضاهای بیش‌ از اندازه خواهد رفت.

رئیس شورای شهر مشهد با تاکید برلزوم انعطاف‌پذیری طرح‌های تفصیلی تا بتوان براساس آن پیوسته به نیازهای شهروندان پاسخ داد، تصریح کرد: افق 5 ساله شهر را می‌خواهند براساس داده‌های سال 85 ترسیم کنند؛ طبیعی است که چنین طرحی از الان شکست خورده بوده و میتوان آن را ناموفق دانست.

وی با بیان اینکه شرایط پیش‌بینی شده برای حوزه جنوب‌غرب، با جمعیت 700 هزار نفر، 19 هزار میلیاردتومان تراز مالی فیزیکی منفی دارد، افزود: چنین شرایطی عملا مدیریت شهری و شهرداری را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.

حیدری از تمامی صاحبنظران، متخصصین، سازندگان و دغدغه‌مندان خواست تا دیدگاه‌های خود را در این خصوص مطرح کنند و از کمیسیون ماده 5 استانداری نیز تقاضا کرد تا به نیازها توجه کنند و ایرادات را در قالب مغایرت اساسی به شورای عالی ارسال نماید تا در تعامل و گفت‌وگو، بتوان طرحی عملیاتی تهیه کرد.

رئیس شورای شهر مشهد افزود: در این بحث، هیچ دستگاهی نباید به دنبال تحمیل خواست و مطالبه خود باشد؛ دغدغه ما پاسخگویی به نیازهای مردمی، متناسب با واقعیت‌ها و زیرساخت‌های شهر است.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری مشهد باید اهتمام ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد و حضور فعالانه‌ای در جلسات کمیسیون ماده 5 از خود نشان دهد، گفت: امیدواریم مدیران استانی هم نقطه‌نظرات همه دلسوزان و دغدغه‌مندان را دریافت کنند، با بهره‌گیری از آن، تصمیماتی را اتخاذ کنند تا شاهد طرح تفصیلی با قابلیت تحقق‌پذیری بالا و قابلیت عملیاتی شدن باشیم؛ درغیر این صورت، شهر با مشکلات جدی روبرو خواهد شد و آثارش را در آینده نشان می‌دهد.

حیدری اضافه کرد: مدیریت شهری مشهد همچون گذشته آمادگی داشته و دارد تا در فضای تعاملی و گفتگو این بحث را دنبال کند و آنچه مصلحت مردم و شهر است را با قوت دنبال کنیم.

انتهای پیام/ 70031

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس شورای شهر مشهد حیدری طرح های تفصیلی رئیس شورای شهر مشهد طرح های تفصیلی طرح جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۳۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند

امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال تعداد کشته‌های شما در سیل ممکن است زیاد باشد اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارد که با ملاک جدیدِ تا‌ب‌آوری کشور را به هم بریزند که یکی جنگ و دیگری زلزله است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر عبدالرضا سروقدمقدم؛ عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در نشست خبری که امروز  در محل این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار کرد: ما 33 سال است که کنفرانس‌های علمی را داریم و زمانی که کنفرانس پژوهشگاه آغاز شد کنفرانس دیگری را در کشور شاهد نبودیم و کنفرانس زلزله، نخستین کنفرانس بین‌المللی بعد از انقلاب بود که در سطح وسیع برگزار شد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی گفت: امسال نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی برگزار خواهد شد. ما مخاطرات زیادی از جمله فرونشست، آتش‌سوزی،‌ سیل داریم و ازطرفی تعداد کشته‌ها در تصادفات رانندگی و آلودگی هوا از زلزله بیشتر است و سؤال اینجاست که چرا ما باید این مقدار به بحث زلزله توجه کنیم؟!

سروقدمقدم ادامه داد:‌ امروز ملاک در رده‌بندی مخاطرات دنیا، تعداد کشته‌ها نیست، به عنوان مثال اگر تعداد کشته‌های شما در سیل ممکن است زیاد باشد اما کشور را به خاطر نمی‌اندازد! فقط دو حادثه وجود دارند که با ملاک جدید یعنی تا‌ب‌آوری، کشور را به هم بریزند که یکی جنگ و دیگری زلزله است.

ثبت 16 هزار زلزله در سال گذشته

عضو هیئت علمی ژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گفت: کشورهای مثل هائیتی بعد از یک زلزله، استقلال خود را از دست می‌دهد و این نشان‌دهنده اهمیت موضوع زلزله است.

وی تأکید کرد: هدف از برگزاری این کنفرانس علمی، علاوه بر بحث درباره یافته‌های جدید علمی، برطرف کردن دغدغه مدیران شهری نیز است. شعار این کنفرانس "زلزله و کلان‌شهرها با تمرکز بر تهران" است چراکه دغدغه مسئولان را در موضوع زلزله تهران کامل شاهد بودیم.

سروقدمقدم تصریح کرد: وظیفه این کنفرانس آن است که یک اجماعی را در این موضوع برای مدیران شهری ایجاد کند.

وی با تاکید بر ارتقای تاب‌آوری کشورها در برابر مخاطرات، اظهار کرد: بعد از زلزله بزرگ سرپل ذهاب کرمانشاه جامعه مهندسی به این نتیجه رسید که اگر 40 درصد از آیین‌نامه‌ها را در ساخت سازه‌ها رعایت کنند، می‌توانند جلوی بسیاری از تلفات را بگیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • لغو جلسات علنی شورای شهر مشهد در هفته شوراها
  • مناظره کاندیداهای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در مشهد
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات میزبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی 
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • تاکید استاندار بر تشکیل شورای عشایر چهارمحال و بختیاری
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر منتشر شد