Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@14:25:46 GMT

مجلس به فکر کاهش هزینه کرد بودجه باشد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۹۴۴۸۳

مجلس به فکر کاهش هزینه کرد بودجه باشد

اکنون مجلس شورای اسلامی اگر بر روی لایحه بودجه ۱۴۰۰ بحثی می‌کند بیشتر برای منابع درآمدی است این در حالی است که باید برای کاستن هزینه کردها نیز برنامه ریزی داشت.

به گزارش اکوناپرس، سید مرتضی افقه، عضو هیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ساختار اقتصادی کشور و نحوه فروش مواد خام نفت گفت: موضوع بسیار پیچیده تر از آن است که در مورد کشور ایران این چنین تصور شود که منابع طبیعی همچون نفت به فروش می‌رسد و ارز حاصل از فروش آن در داخل کشور مصرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همانطور که می دانید با ساختار فعلی، بودجه های ارزی و ریالی قابل تفکیک نیستند اما علیرغم این نکته مثبت اقتصاد کشور علاقه‌ای به کم‌کردن وابستگی خود به فروش نفت ندارد. اگر به ستون هزینه‌های بودجه نگاه کنید ردیف های متعددی وجود دارد که هیچ تأثیری بر تولید ملی رفاه و غیره نداشته است.

این عضو هیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: این به این دلیل است که نفت کشور به فروش رسیده اما به دلیل فشار فلان مسئولی نماینده و صاحب قدرت یکی ردیف دیگر به هزینه‌های بودجه اضافه شده است.بر همین اساس در لایحه بودجه پیش از آنکه به منابع درآمدی آن توجه شود باید به منابع هزینه کرد آن توجه کرد.اگر طی چند دهه اخیر کسی به هزینه‌های لایحه بودجه توجه نکرده است به علت وجود منبع ارزان قیمت فروش نفت و سرپوشی بر افزایش هزینه ها بوده است.

وی افزود: اما طی دو سال اخیر که با مشکل فروش نفت مواجه شده ایم فرصت مناسبی است تا ردیف های هزینه کرد لایحه بودجه را به صورت دقیق بررسی شود قطعاً کاستن هزینه کرد های لایحه بودجه در سال ۱۴۰۰ محقق نمی شود از طرفی نیز انگیزه ای بین دولتمردان و سیاست های نمایندگان مجلس برای کاستن این هزینه ها نمیبینم. اکنون مجلس شورای اسلامی اگر بر روی لایحه بودجه ۱۴۰۰ بحثی می‌کند بیشتر برای منابع درآمدی است این در حالی است که باید برای کاستن هزینه کردها نیز برنامه ریزی داشت.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: کسی با صادرات کالا مشکلی ندارد اما مهم ترین چالش ما فروش مواد خام است حتی اگر به یک دهه اخیر نگاهی داشته باشیم ۴۰ میلیارددلار فروش غیر نفتی ما حاصل از مواد خام بوده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لایحه بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۴۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم گفت: سهم هزینه‌های جاری در کل بودجه شهرداری قم نسبت به کل بودجه ۱۷.۸ درصد است ک در کل کلانشهرها این نسبت خاص و ویژه است.

مجید محمدرضاخانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به فرایند تدوین بودجه شهرداری قم بر اساس اسناد بالادستی و راهبردهای اجرایی اظهار کرد: برای سال ۱۴۰۳ نیز در برنامه راهبردی شهرداری قم اهدافی ترسیم شده بود و منابعی قابل پیش بینی شد که با ایجاد تناسب میان منابع و مصارف، بودجه‌ای بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان برای شهرداری قم و سازمان‌های تابعه تنظیم شد.

وی با اشاره به اینکه بودجه شهرداری قم به صورت خاص ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به تصویب شورای اسلامی شهر قم رسید افزود: با احتساب سازمان‌ها این بودجه به ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

به گفته معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، سهم عوارض ساختمانی و جرایم در این بودجه ۶ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان و سهم تسهیلات بانکی و اوراق، ۲ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

محمد رضاخانی ادامه داد: در حوزه واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای به معنای فروش اموال و مباحث مرتبط با ماده ۱۰۱ مزایده و معوض، ۴ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان اعتبارات پیش بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش مصارف بودجه دو بخش هزینه‌ای و تملکی وجود دارد خاطرنشان کرد: بودجه هزینه‌ای در واقع هزینه‌های جاری را در بر می‌گیرد که برای سال ۱۴۰۳، حدود دو هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان بوده و نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد رشد دارد.

معاون شهردار قم اضافه کرد: سهم بودجه هزینه‌ای نسبت به کل بودجه ۱۷.۸ درصد است که در میان کلانشهرهای کشور این نسبت خاص است.

به گفته محمدرضاخانی، شهرداری قم تمام توان خود را در مسائل عمرانی صرف می‌کند و با کاهش هزینه از طریق ارتقای بهره‌وری به دنبال تحقق اهداف راهبردی خود است.

وی ادامه داد: هزار و ۶۳ میلیارد تومان نگهداری فضای سبز و رفت و روب است که نیمی از بودجه جاری را در بر می‌گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم گفت: ۴۶۰ میلیارد تومان برای کمک به سازمان‌های شهرداری و هزار و ۱۰۰ حقوق و دستمزد برای سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.

محمدرضاخانی به مصارف عمرانی بودجه ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: برای این حوزه در مجموع ۱۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان برای هزار و ۴۵ ردیف بودجه عمرانی ذر قالب بیش از دو هزار و ۲۰۰ پروژه در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به جمعیت یک میلیون و۳۰۰ هزار نفری شهر قم گفت: سرانه هزینه‌های شهری اعم از نگهداری شهر و عمرانی حدود ده میلیون تومان به ازای هر شهروند است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم با اشاره به اینکه در مأموریت شهرسازی و کالبد شهری ۴۸۸ میلیارد تومان پیش بینی بودجه صورت گرفته که ۳.۵ درصد بودجه را تشکیل می‌دهد گفت: در مأموریت محیط زیست و خدمات شهری، ۱۵.۱ درصد بودجه به مبلغ دو هزار و ۱۰۷ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

محمدرضا خانی افزود: ایمنی و مدیریت بحران ۵۶۰ میلیارد تومان در بودجه سال جاری سهم دارد ۳.۹ درصد از کل بودجه را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل و ترافیک اعم از ساماندهی معابر معابر جدید اتوبوس قطار شهری ۵۳.۴ درصد بودجه شامل هفت هزار و ۸۲ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم خاطرنشان کرد: در مأموریت اجتماعی و فرهنگی ۷۳۰ میلیارد تومان بودجه تعریف شده که ۵.۱ درصد از بودجه شهرداری قم را تشکیل می‌دهد.

کد خبر 750356

دیگر خبرها

  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • سهم ۱۷.۸ درصدی هزینه‌های جاری در بودجه شهرداری قم
  • پایانی بر حواشی بودجه شهرداری کرمانشاه در شورای شهر
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت دولت با لایحه عفاف و حجاب
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور