Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر بهداشت دولت آینده باید متعهد به اجرای سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت باشد.

حسینعلی شهریاری ششم بهمن ماه در جریان سفر به شهرستان زرندیه و در آیین آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه بیمارستان ۳۲ تختخوابی امام رضا(ع) شهرستان زرندیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجلس یازدهم طبق فرموده مقام معظم رهبری، مجلسی انقلابی است و کمیسیون بهداشت و درمان در پی پیگیری و تحقق قوانین و سیاست های بر زمین مانده ابلاغی از سوی رهبر انقلاب در حوزه سلامت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کمیسیون در نظر داشت که با آغاز فعالیت مجلس این امر را دنبال کند، اما این مهم به دلیل شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاد، گفت: قطعا هر فردی که در دولت سیزدهم به عنوان وزیر بهداشت انتخاب شود باید نسبت به اجرای این قوانین که در برنامه ششم توسعه کشور جای داشته و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است، تعهد بدهد.

شهریاری تنها راه تامین عدالت در سلامت را تحقق قانون و سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: این روزها به دلیل شیوع ویروس کرونا، مباحث مربوط به تامین واکسن و وضعیت بیماری در کشور از جمله برنامه های روتین کمیسیون است که مورد پیگیری است.

وی در خصوص فعالیت های مجمع خیرین سلامت کشور با اشاره به کمک بیش از هشت هزار میلیارد تومانی خیرین در زمینه ساخت و ساز و اقدامات فیزیکی در حوزه بهداشت و درمان و سلامت، گفت: سیاست مجمع تنها کار فیزیکی نیست و باید در زمینه پیشگیری ورود کند تا مانع بیماری مردم و تحمیل هزینه های سنگین به سیستم بهداشت و درمان شویم.

دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور افزود: ۵۶ مجمع خیرین در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی مستقل، استقرار دارند و سیاست افزایش مشارکت زنان و جوانان نیز مدنظر است. طی دو سال اخیر بانوان بسیاری جذب شده اند و البته زنان با علاقه و پشتکار بیشتری وارد عرصه می شود، از طرفی جذب جوانان نیز دنبال می شود و نباید به سمتی حرکت کرد که افراد در سنین بالا به سمت کار خیر ترغیب شوند بلکه باید کار خیر را از جوانی آغاز کرد.

وی با اشاره به ساخت ۱۰۰ پایگاه اورژانس جاده‌ای و بین راهی با مشارکت مجمع خیرین سلامت در کشور که در دستور کار قرار دارد، گفت: بهره برداری از این پروژه موجب ارتقای سطح خدمات، شتاب در امدادرسانی به مصدومین سوانح ترافیکی و تقویت ایمنی جاده ها خواهد شد.

شهریاری با بیان اینکه بر اساس آمارها سالانه حدود ۱۷ هزار نفر جان خود را در جاده های کشور از دست می دهند که  ایجاد و افزایش پایگاه‌های اورژانس جاده‌ای برای تسریع در امدادرسانی به حوادث ترافیکی ضرورت دارد، اظهار کرد: از  ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون افزون بر  ۳۰۰ نفر از مدافعان سلامت جان خود را در راه خدمت به مردم از دست داده اند و ضروری است این شهیدان و خانواده های آنان در راستای تداوم آرمان های انقلاب اسلامی تکریم شوند.

به گزارش ایسنا، در این آیین نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: انتظار می‌رفت که ساوه و زرندیه به دلیل همجواری با تهران وضعیت بهتری در حوزه بهداشت و درمان داشته باشند، اما در بسیاری از زمینه ها به لحاظ فیزیکی، نیروی انسانی و کادر درمان درگیر مشکلاتی هستند.

حجت الاسلام محمد سبزی بیان کرد: درمانگاه در شهرستان ها وجود دارد، اما به لحاظ کارکرد درمانی مردم گلایه دارند و عموما نیروهای طرحی مشغول به کار هستند که بعد از دریافت تخصص شهرستان را ترک می کنند. توقع می رود که وزارت بهداشت و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۰ نگاه ویژه ای به ساوه و زرندیه داشته باشند چراکه پس از پیروزی انقلاب هنوز بیمارستان دولتی در ساوه احداث نشده و بودجه در نظر گرفته شده برای شهرستان نیز چهار میلیارد تومان است که بسیار ناچیز است. مسلما با چنین ارقامی باید سال ها منتظر ساخت بیمارستان دولتی در ساوه باشیم.

وی اضافه کرد: بیمارستان امام رضا(ع) در زرندیه با تلاش های بسیار احداث شده و وضعیت خوبی دارد، اما درخواست مردم آسیابک و مامونیه درمانگاه است و امیدواریم که درمانگاه و کلینیک های تخصصی با حضور نیروهای متخصص به صورت شبانه روزی فعال باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كميسيون بهداشت و درمان مجلس احداث بیمارستان مجمع خیرین سلامت زرنديه استانی اجتماعی استان مرکزی مجلس شورای اسلامی استانی شهرستانها سیاست های ابلاغی بهداشت و درمان حوزه سلامت مجمع خیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۴۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: هفته سلامت، مناسبتی است که هر سال از اول تا هفتم اردیبهشت‌، برای تاکید بر اولویت‌های ملی سلامت در کشور برگزار می‌شود. امسال روز پنجم این هفته (۵ اردیبهشت) به «سلامت خانواده و فرهنگ سلامت» اختصاص دارد. در این میان مهم‌ترین مأموریت وزارت بهداشت برای دستیابی به اهداف سلامت، ارتقای سلامت خانواده است. چراکه اساس و پیش‌نیاز جامعه سالم، داشتن خانواده سالم است.

برنامه سلامت خانواده در دولت سیزدهم با رویکرد دیگری آغاز شد و طی سال گذشته در ۱۹۵ شهر اجرا شد و تلاش وزارت بهداشت این است که تا پایان دولت سیزدهم بتواند تمام شهرستان‌های کشور را تحت پوشش برنامه سلامت خانواده قرار دهد.

برنامه سلامت خانواده در حالی مورد توجه وزارت بهداشت در دولت سیزدهم قرار گرفته که پیش از این - در دهه هشتاد - برنامه پزشک خانواده در کشور اجرایی شد و تعدادی از کارشناسان معقدند که اهداف وزارت بهداشت در دولت سیزدهم برای اجرای برنامه سلامت خانواده، همان پزشک خانواده است اما با یک اسم دیگر و به نوعی موازی‌کاری محسوب می‌شود. عده دیگری از کارشناسان اما معتقدند برنامه جدید وزارت بهداشت درباره سلامت خانواده که قرار است از تیرماه اجرایی شود، با رویکردها و اولویت‌های کاربردی‌تری در دستور کار است.

تلاش برای ازتقای سواد سلامت خانواده

دکتر ریحانه فیاض، دکترای روانشناسی سلامت و رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفتگویی با همشهری درباره این برنامه توضیح می‌دهد و می‌گوید: افزایش سواد سلامت خانواده، یکی از موضوعاتی است که بخشی از آن بر عهده وزارت بهداشت است و ما تلاش داریم سهم خود را به درستی انجام دهیم. برای این مهم، یک بسته تهیه و تدوین کرده‌ایم که در مراحل پایانی کار است و تیرماه امسال در سراسر مراکز بهداشتی کشور اجرایی خواهد شد.

دکتر ریحانه فیاض، رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشتان

دکتر فیاض با بیان این که این بسته با نام «سبک زندگی روانی - اجتماعی سالم و برنامه خانواده منسجم و سالم» در دست تدوین است، می‌گوید: ما این برنامه را بر اساس پژوهشی که در سال ۱۴۰۲ در وزارت بهداشت انجام دادیم، تدوین کرده‌ایم. در این پژوهش، مسائل روانشناختی کشور را از ۳ روش احصا کردیم که یکی از مهم‌ترین روش‌ها «گروه متخصص متمرکز» بوده است. در این پژوهش به یکی از مسائل مهم روانی کشور رسیدیم و آن، خانواده سالم و منسجم است. ذیل این محتوا ما افزایش مهارت‌های روابط زناشویی، مسائل خانوادگی مثل خواهر-برادری و فرزند-والدینی، حل تعارض‌های زناشویی، حل تعارضات داخل خانواده، حل تعارض‌های مرتبط با نوجوانان، آگاهی‌سازی‌های پیش از ازدواج، آگاه‌سازی افراد درباره طلاق، پیشگیری از طلاق و آگاه‌سازی خانواده‌هایی که در معرض خطر طلاق‌اند را داریم.

انجام غربالگری روان روی متقاضیان

بسته آموزشی خانواده سالم و منسجم قرار است در مراکز بهداشت سراسر کشور و توسط روانشناسان و کارشناسان سلامت روان به خانواده‌های متقاشی آموزش داده شود.

رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در این رابطه توضیح بیشتری می‌دهد و می‌گوید: در حال حاضر ما در مناطق شهری پرجمعیت کشور حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد و در شهرهای کوچک‌تر و مناطق روستایی حدود ۸۰ درصد مراجعه به مراکز بهداشت را داریم و می‌توان از این فرصت استفاده کرد و بسته‌های آموزشی را در اختیار خانواده‌های متقاضی گذاشت.

به گفته این کارشناس‌مسئول، ابتدا یک غربالگری روانی روی مراجعینِ متقاضی انجام می‌شود و با پرسیدن چند سؤال مشخص می‌شود که آن خانواده نیازمند دریافت این بسته است یا نه. بعد از آن افراد برای دریافت بسته‌های آموزشی مثل موشن‌گرافی‌ها و کارگاه‌های ضبط‌شده و کارگاه های حضوری راهنمایی می‌شوند. تمرکز اصلی ما روی کارگاه‌های حضوری است.

دکتر فیاض با بیان این که مراقبان سلامت یا به‌ورزانِ فعال در مراکز بهداشت موظفند که در همان مرحله اول، غربال سلامت روان را برای متقاضیان انجام دهند، ادامه می‌دهد: ما ۱۸۰۰ مرکز بهداشت در سراسر کشور داریم که هر کدام یک تا ۲ روانشناس دارند که می‌شود ۳ هزار و ۶۰۰ نفر روانشناس ستادی و محیطی. افرادی که به این مراکز مراجعه می‌کنند، بعد از غربالگری، توسط این روانشناسان آموزش داده می‌شوند و بسته‌ها هم در اختیارشان گذاشته می‌شود.

افزایش سواد سلامت، وظیفه ماست

رئیس اداره تحول دفتر سلامت روانی - اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که بسته خانواده سالم توسط چه کارشناسانی تدوین شده است، می‌گوید: وزارت بهداشت معمولا این گونه پژوهش‌ها را برون‌سپاری می‌کند. بسته خانواده سالم توسط متخصصان روانشناسی و مشاوره که عضو هیئت علمی هستند و در زمینه مسائل خانواده تخصص دارند، تدوین شده است.

این مسئول در پاسخ به این سؤال که آیا بسته جدید وزارت بهداشت در مقایسه با بسته‌های قبلیِ دولت‌های قبلی موازی‌کاری محسوب نمی‌شود، توضیح می‌دهد: ما این بسته را با رویکردها و اولویت‌های جدیدتر تدوین کرده‌ایم و قرار است ارائه کنیم. همان‌طور که توضیح دادم، برای تدوین آن، مسائل روز روانشناختی کشور احصا شده است. قبلا تمرکز این برنامه روی مسائلی مثل خشونت خانگی، همسرآزاری، کودک‌آزاری و مهارت‌های زندگی بود، اما ما در تدوین جدید تغییر رویکرد داده و مدل کار را هم تغییر داده‌ایم و به جای تمرکز بر همسرآزاری و ... تمرکز خود را بر خانواده سالم و منسجم، فرزندپروری و مواردی از این دست گذاشته‌ایم. و همان طور که گفتم، قرار است این بسته آموزشی با مدل کارگاهی ارائه شود.

بیشتر بخوانید؛

سیاست‌های کلی نظام سلامت 10 ساله شد اما اجرا نشد | از عقب ماندگی در حوزه پیشگیری تا غلفت از حوزه توانبخشی وسط این همه مشکلات هم می‌توانیم شاد باشیم | بعضی‌ها عادت به غر زدن دارند | عادت کرده‌ایم همیشه شاکی باشیم

دکتر فیاض تاکید می‌کند: در هر حال یکی از اقدامات حوزه وزارت بهداشت، افزایش سواد سلامت است و ما هم موظفیم تلاش خود را برای اثربخشی آن انجام دهیم.

به گفته این کارشناس‌مسئول، تمرکز این بسته آموزشی در مرحله اول فعلا روی مراجعان متقاضی است اما که در مراحل بعدی قصد داریم افرادی که مراجعه نمی‌کنند را هم درگیر آموزش کنیم.

آیا این برنامه موفق می‌شود؟

اما آیا وزارت بهداشت به تنهایی می‌تواند در ارتقای سواد سلامت خانواده قدمی بردارد و به موفقیت برسد؟ موضوعی که عده‌ای از کارشناسان می‌گویند برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع که از سال‌ها پیش آغاز شد، راه به جایی نبرد و موفق نشد. چه برسد به چنین برنامه‌ای که هم در نقطه آغاز است و هم در موازات برنامه قبلی است.

اما دکتر فیاض تاکید دارد که اثربخشی مشارکت در کارگاه‌ها و دریافت بسته‌های آموزشی قبلا در وزارت بهداشت بررسی شده و واقعا اثربخشی دارد. هرچند نقص‌هایی هم دارد. چون ممکن است به دلیل ضعف اطلاع‌رسانی و ... افراد کمتری از آن مطلع شوند. ما برنامه‌ریزی داریم که با سایر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های هم رایزنی کنیم و با کمک آنها پوشش این برنامه را بیشتر کنیم و آموزش و توانمندسازی افراد و خانواده‌ها را در قالب‌های دیگر هم ارائه دهیم.

کد خبر 846677 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پزشک خانواده سلامت وزارت بهداشت و درمان خانواده مهارت‌ها خانواده

دیگر خبرها

  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست‌های ضد اینترنت تجدید نظر کنید
  • ۱۵۰۰ تخت تا پایان دولت سیزدهم به تخت‌های استان افزوده می‌شود
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است
  • تعهد ۱۵۹۹ نفری اشتغال در کبودراهنگ
  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • کاهش ۱۰ درصدی مصدومین تصادفات نوروزی | ثبت بیش از یک میلیون بازدید بهداشتی
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت سیزدهم است
  • گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم