Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهمنامه همکاری مشترک بین جهاد دانشگاهی و سازمان بسیج سازندگی با هدف ایجاد و توسعه همکاری‌های مشترک در تمام زمینه‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی به امضای دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور رسید.

به گزارش ایسنا، سردار زهرایی در این نشست ضمن تبریک ایام دهه مبارک فجر گفت: فصل مشترکاتی بین دو سازمان بسیج سازندگی و جهاد دانشگاهی وجود دارد؛ نخست اینکه هر دو سازمان مولود انقلاب اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از عمر جهاد دانشگاهی 40 سال و سازمان بسیج سازندگی 20 سال می‌گذرد. نکته حائز اهمیت دیگر این است که هر دو سازمان بر اساس یک تفکر شکل گرفته‌اند و در این تفکر، واژه مشترک "جهاد" وجود دارد که در جهاد دانشگاهی، جهاد علمی و در سازمان بسیج سازندگی، جهاد انسانی است. یکی دیگر از وجوه مشترک این دو سازمان، خروجی کار هر دو است؛ خروجی کار جهاد دانشگاهی، فناوری علمی- پژوهشی و خروجی کار بسیج سازندگی، فناوری انسانی و فرهنگی است. این وجوه مشترک باعث می‌شود بتوانیم کارهای مشترک زیادی با هم انجام دهیم.

وی تأکید کرد: سابقه 40 ساله جهاد دانشگاهی نشان داده است که پرچم‌دار و پیشرو در مباحث علمی و پژوهشی کشور است؛ هم در جایی که از علم تا عمل را ثابت کرده است و هم اینکه توانسته این فناوری علمی- پژوهشی را بومی کند. شاید این مسئله در دانشگاه صرف، قابل انجام نباشد، اما جهاد دانشگاهی، فناوری علمی- پژوهشی را با انقلاب اسلامی تطبیق داده است.

سردار زهرایی افزود: ما نیز در سازمان بسیج سازندگی برابر آنچه مقام معظم رهبری از ما مطالبه دارند، به نسل انقلابی جدید می‌پردازیم. ادعا نداریم که به تربیت نسل می‌پردازیم، بلکه بیشتر به شناسایی و تبدیل ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل و توانمندسازی این نسل می‌پردازیم؛ در ایجاد پیوند بین نسل جدیدی از انقلاب و نسلی که طلایه‌دار و پرچم‌دار هستند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: دفاع مقدس نوینی داریم. زمانی در دفاع مقدس، امیران و سردارانی بودند که خوش درخشیدند. امروز، دفاع مقدس نوین ما به آدم‌های نوینی از جنس این نوع دفاع نیاز دارد. دو مؤلفه مشترک در هر دو دفاع مقدس می‌بینیم؛ یکی اینکه عمود این خیمه، ولایت است. هر عزیزی که دل در گرو انقلاب اسلامی دارد و پیرو ولایت است، حتماً با آغوش باز از آنها استقبال می‌کنیم. دوم اینکه قاعده این خیمه، مردم کشور هستند. دفاع مقدس با این دو اصل، یعنی پیروی از ولایت و بسیج‌کنندگی آحاد ملت (مردم) به پیروزی رسید. این اتفاق در دفاع مقدس نوین باید به شکل اولی‌تر محقق شود، چراکه پیچیدگی استکبار بیشتر شده است و باید مسلح‌تر وارد این حوزه شویم.

سردار زهرایی خاطر نشان کرد: بسیج سازندگی در این کار مشترک (با جهاد دانشگاهی) سه موضوع را می‌تواند در دستور کار قرار دهد. اول موضوع جهادگران است. متولی هدایت، نظارت، سازماندهی و ساماندهی گروه‌های جهادی در کشور هستیم و 42 هزار گروه جهادی در کشور در تخصص های مختلف درحال کار هستند. حوزه انسانی بسیج سازندگی هم خود احتیاج به آموزش دارد و هم می‌تواند از ایده تا عمل را دنبال کند، زیرا در این گروه‌ها دانشجو، پزشک، معلم، دانش آموز، صنعتگر حضور دارند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: نقش دیگر بسیج سازندگی البته نه به عنوان متولی در اقتصاد، کمک به مردم‌پایه کردن اقتصاد یا همان اقتصاد مقاومتی است؛ نه در جنبه بسیج‌شوندگی، بلکه در جنبه بسیج‌کنندگی. به دنبال ایران قوی توسط مردم و از طریق با کسب و کارهای خرد، مشاغل کوچک، صنایع کوچک هستیم. البته با نگاه به اینکه به تمام حلقه‌های زنجیره ارزش توجه کنیم و کاری نکنیم که به تعطیلی (مشاغل) بیانجامد. برای این کار نیز به عقبه علمی – پژوهشی نیاز داریم.

سردار زهرایی تأکید کرد: اگر بگوئیم سازمان بسیج سازندگی این توان را دارد که تمام مباحث علمی- پژوهشی، چه جهادگران، چه صندوق‌های قرض الحسنه و کارآفرینی را به سرانجام برسانیم، یک ادعای واهی است. نیاز داریم و یک ضرورت است که در کنار مجموعه‌هایی مثل جهاد دانشگاهی قرار بگیریم تا عقبه علمی پیدا کنیم.

طرح جامع بسیج سازندگی برای محرومیت‌زدایی از روستاها

وی خاطر نشان کرد: سومین موضوع، نقطه عزیمت کار ماست. روستاها، مهاجرت معکوس و ماندن مردم در روستاها هدف است. به همین دلیل، اکثر مشاغلی که مدنظر داریم، در روستاها هستند. طرح جامع محرومیت‌زدایی برای روستاها تعریف شده است. زیرساخت های زیادی در روستاها وجود دارد، اما آنچه به روستاها نرفته است، فناوری انسانی است. شکل‌گیری گروه‌های جهادی، صندوق‌های قرض‌الحسنه و کارآفرینی با این هدف است که پیوند و انسجام بین مردم اتفاق بیفتد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی گفت: موضوع دیگر در زمینه اشتغال در روستاها و در زنجیره ارزش این است که در مشاغلی که خود مردم احساس نیاز می‌کنند و یا در آن تبحر دارند، کار ریشه‌ای و پژوهشی انجام نشده است. در محلات حاشیه شهر نیز به محلات آسیب‌پذیر اجتماعی تمرکز داریم.

سردار زهرایی افزود: این سه موضوع، شبکه نیروی انسانی، هم در آموزش خودشان به عنوان جامعه هدف و هم در پرداختن به مسائلی که احصاء می کنند؛ برای مردم‌پایه کردن اقتصاد مقاومتی، چه کارآفرینانان، چه عرصه‌های جهادی در اقتصاد مقاومتی و چه صندوق‌های قرض‌الحسنه؛ آمایش، نیازسنجی، مطالعات تطبیقی و و هر آنچه به پایدارسازی مردم در روستاها با رویکرد اشتغال پایدار کمک می‌کند، می‌تواند در دستور کار سازمان بسیج سازندگی و جهاد دانشگاهی قرار بگیرد.

وی تأکید کرد: شبکه جهاد دانشگاهی در کل کشور گسترده است و سازمان بسیج سازندگی نیز در کل کشور دارای این شبکه گسترده‌ای است و پشتیبانی به نام سازمان بسیج و 54 هزار پایگاه در سراسر کشور داریم و در عین حال، خود مردم که بسیج را از خود می‌دانند و بی‌منت پای کار می آیند.

سردار زهرایی خاطر نشان کرد: در بسیج سازندگی و شبکه نیروی انسانی این سازمان، جسارت عمل، شجاعت، انقلابی‌گری را داریم و به دنبال این هستیم که عقبه علمی مطمئن برای نیروها فراهم کنیم، چون جامعه به خدمات تخصصی نیاز دارد. امیدواریم این تفاهمنامه همکاری مشترک، فتح بابی شود تا عقبه علمی و پژوهشی خوبی پیدا کرده و بتوانیم شبکه نیروی انسانی را دلگرم کنیم.

در حال تکمیل .....

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی سازمان بسیج سازندگی کشور دکتر طیبی رئیس سازمان بسیج سازندگی رئیس سازمان بسیج سازندگی سازمان بسیج سازندگی جهاد دانشگاهی سردار زهرایی دفاع مقدس عقبه علمی دو سازمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۴۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت: از اوایل تیرماه پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در این استان آغاز می‌شود.

مهدی کاشفی، رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان عصر امروز در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه و مطبوعات در سالن جلسات بسیج سازندگی این استان، اظهار کرد: سپاه و بسیج هرکجا محرومیتی باشد وارد میدان می‌شود.

وی با اشاره به اهداف بسیج سازندگی در حوزه محرومیت‌زدایی در مناطق محروم عنوان کرد: در حوزه عمرانی از سال ۱۳۹۷ در قالب قرارگاه‌های بسیج سازندگی اصلاحاتی انجام شد و قرارگاه‌های اقتصاد مقاومتی، پیشرفت و آبادانی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تشکیل شدند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان عنوان کرد: قرارگاه‌های محرومیت‌زدایی سپاه و بسیج هر یک مأموریت‌هایی دارند از جمله اینکه قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه ۳۸۰ پروژه عمرانی را شامل ساخت مسکن محرومان، ساخت خانه‌های عالم، لایروبی قنوات و ... را در دستور کار خود قرار داده است و امسال نیز ۴۶۵ پروژه را برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در ذیل آن کمک به بیماران سرطانی در حوزه مسکن، درمان، معیشت و جهیزیه نیز به پروژه‌های اشاره شده اضافه شده است.

کاشفی با بیان اینکه موضوع قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه کمک‌های مؤمنانه، انجام کارهای جهادی و اجرای پروژه‌های عمرانی و ... است، گفت: ذیل قرارگاه امام حسن تفاهم‌نامه‌های در قالب اجرای پروژه‌ها ایجاد شده است که بزرگ‌ترین آن پروژه آب‌رسانی است و مقرر شده است آب‌رسانی به ۲۶۰ روستای استان سمنان در پروسه زمانی سه‌ساله از اوایل تیرماه امسال با اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۳۸ میلیارد تومان آغاز شود و بر این اساس در حال حاضر ۳۰ درصد اعتبار آن برای سال جاری محقق شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۲۸۰ پروژه آبخیز تا جالیز با اعتبار ۶۴ میلیارد تومان در دستور کار است که قرارداد آبخیز تا جالیز در سطح استان در مرحله انعقاد قرارداد است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت: در حوزه راه روستایی نیز آسفالت مسیرهای روستایی به مساحت ۸۰۰ کیلومتر احداث مسیر و ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر روکش آسفالت در دستور کار است که در مرحله نخست اجرای این پروژه احداث راه روستایی برای ۶ روستا است.

کاشفی با اشاره به ساخت و مرمت یک هزار و ۶۰۰ خانه محروم گفت: از این تعداد ۶۲۰ واحد خارج استان و ۹۸۰ و احد داخل استان انجام خواهد شد.

وی در مورد تخصیص هشت هزار و ۹۴ تُن قیر رایگان گفت: این میزان برای آسفالت مسیر دسترسی ۱۴۹ روستا و ۸۰۰ واحد کشاورزی و صنعتی در دستور کار قرار گرفته شده است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در مورد تجهیز سازمان بسیج سازندگی با اشاره به آماده‌سازی ساختمان اداری به مساحت ۸۰۰ مترمربع گفت: ایزوگام رایگان برای مجموعه‌های فرهنگی، مذهبی، نظامی و مسکونی نیز به تعداد ۵۵۰ مورد در دستور کار است.

کاشفی گفت: ۶۸۰ تفاهم‌نامه محرومیت‌زدایی به همت گروه‌های جهادی استان سمنان منعقد شده است.

وی در ادامه به عملکرد قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اشاره کرد و از جمله آن‌ها را ایجاد هشت هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی طی سه سال اخیر، برگزاری ۴۵ نمایشگاه فصلی فروش محصول اقتصاد مقاومتی، ایجاد ۵۲۰ فرصت شغلی از طریق کمک به راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان مردم پایه، ایجاد یک هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی با تکمیل زنجیره ارزش و بسته‌بندی محصولات، آموزش و توانمندسازی ۱۲ هزار و ۱۰۰ نفر در حوزه اشتغال و ایجاد اشتغال برای یک هزار و ۵۰۰ نفر با اجرای طرح تأمین گوشت قرمز نام برد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان اجرای طرح جهاد روشنایی با نصب و راه‌اندازی ۲۵۰ نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی پنج کیلوواتی و برنامه‌ریزی در جهت نصب سه هزار نیروگاه خورشیدی در ۲ سال آینده را از جمله اقدامات سپاه استان سمنان در حوزه قرارگاه اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

کاشفی گفت: یک هزار و ۱۵۰ فرصت شغلی از طریق پایش و مانع زدایی و احیای ۵۸ واحد تولیدی و صنعتی طی سه سال، راهبری ۵۱۰ صندوق قرض‌الحسنه اشتغال‌زا، راهبری ۵۲ تعاونی تولیدی و توزیعی در بخش‌های مختلف کشاورزی، روستایی و ...، ایجاد یک هزار و ۷۵۰ فرصت شغلی توسط صندوق‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زا طی سه سال و پرداخت سه هزار و ۵۵۰ فقره تسهیلات به ارزش ۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات حوزه اشتغال از دیگر اقداماتی است که در حوزه قرارگاه اقتصاد مقاومتی سپاه استان سمنان انجام شده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903198

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • مجموعه سپاه همیشه همراه جامعه کشاورزی استان بوشهر است
  • «بسیج سازندگی» الگویی جدید از حکمرانی مردمی و خدمت بی‌منت است
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • باقری: گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر کشور هستند
  • یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است
  • روز شمار هفته بسیج سازندگی کشور
  • ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای سمنان افتتاح می‌شود