Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروهی از محققان کشور با توسعه نانو فیبرها و توسعه تجهیزات صنعتی و تولیدی آن علاوه بر کاربردی کردن نانو فیلتراسیون در ۱۰۰ نیروگاه کشور، موفق به تولید پارچه‌های مورد نیاز ماسک‌های N95 و N99 شدند.

به گزارش ایسنا دکتر رضا مجیدی فریدی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنل تخصصی ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت با اشاره به آلودگی هوا با بیان اینکه در این سال‌ها آلودگی‌های ویروسی نیز به این آلودگی اضافه شده است، گفت: زمانی که ویروس و یا عوامل بیماری‌زا در هوا منتشر می‌شود، مقابله با آن دشوارتر می‌شود از این رو بهترین شیوه مقابله با این عامل بیماری‌زا پیشگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه نانو فناوری حوزه پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: از ساختارهای نانویی که بر اساس فناوری‌های همگرای بیو و نانو تکنولوژی است، می‌توان برای تولید کیت‌های تشخیص سریع بهره برد که نمونه آن کیت‌های تشخیص بارداری است که در این دانشگاه با استفاده از نانو ذرات طلا و اتصال به بیومارکرها توسعه یافته است.

مجیدی فریدی، تولید نانو فیبرها برای کاربرد در فیلتراسیون را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه تهران نام برد و یادآور شد: درحال حاضر ۷ درصد از تولید مقالات دنیا در خصوص نانو فیبرها از سوی محققان ایرانی منتشر شده و این در حالی است که ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از این نانو فیبرها در فیلتراسیون صنایع استفاده شد و در حال حاضر حدود ۱۰۰ نیروگاه کشور از این نانوفیلترها استفاده می‌کنند.

به گفته این محقق با اضافه کردن نانو فیبر به کاغذ فیلتر معمولی موجب شده که منافذ این فیلترها کوچکتر و در نتیجه عمل فیلتراسیون با راندمان بالاتری انجام شود.

مجیدی فریدی استفاده از این نانو فیبر در ماسک‌های صورت را از دیگر کاربردهای این محصول دانش بنیان ذکر کرد و یادآور شد: در ماسک‌های چند لایه به دلیل کاهش منافذ، افت فشار و تنفس پذیری پایینی را موجب می‌شود، ولی ما با استفاده از نانو فیبر علاوه بر آنکه راندمان فیلتراسیون را در ماسک‌های صورت ارتقا دادیم، تنفس پذیری در آن به راحتی انجام می‌شود.

مجری این طرح با بیان اینکه از یک سال گذشته ۲۰ شرکت در دنیا به سمت تولید ماسک صورت بر اساس نانوفیبرها حرکت کردند، گفت: این در حالی است که از ۲۰ سال قبل ما مطالعات در این زمینه را آغاز کرده بودیم.

مجیدی فریدی با بیان اینکه برای تولید نانوفیبرهای مورد نیاز موفق به طراحی و ساخت دستگاه‌های تولید کننده الیاف نانویی شدیم، یادآور شد: این دستگاه تاکنون به کشورهای چین و کره جنوبی صادر شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تدوین استانداردهای بین المللی برای نانو فیبرها را از دیگر اقدامات در این زمینه دانست و اضافه کرد: با همکاری ستاد نانو موفق به تدوین و تاییدیه بین المللی استاندارد ISO برای نانو فیبرها شدیم تا بتوان از این الیاف در فیلتراسیون استفاده شود.

مجیدی فریدی، با اشاره به وضعیت تولید ماسک‌های N95 و N99 در کشور توضیح داد: به دلیل اعمال تحریم‌ها پارچه‌های مورد نیاز برای تولید این نوع ماسک‌ها به ایران تحویل داده نشد، از این رو ما با تولید الیاف مورد نیاز برای این نوع ماسک‌ها پرچم ایران را در این زمینه برافراشته نگه داشتیم.

به گفته وی با توجه به تولید دستگاه الیاف نانو در حال حاضر ظرفیت تولید ماسک‌های N95 از ۶۰۰ هزار در روز به ۱.۵ میلیون ماسک در روز افزایش یافته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نانوفیبر فن بازار فن بازار حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران همه با همه علیه کرونا دانشگاه علوم پزشکی تهران ماسک های N95 مورد نیاز ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۵۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب

در حالی که استفاده از روش‌های ازن‌زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند، استفاده از سامانه‌های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، پس از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکت‌های فناور در تصفیه‌خانه‌ آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب مطرح شد و همچنین جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

به نقل از ستاد نانو معمولا در تصفیه فاضلاب نیاز به استفاده از ترکیبات ضدعفونی‌کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج‌ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این حال گزینه‌ دیگری یعنی ازن وجود دارد.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می‌دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد کند که می‌توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تأثیر منفی بگذارند. همچنین فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب‌ دریاچه‌ها و رودخانه‌ها منجر به کشتن ماهی‌ها می‌شود. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را به عنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چرا که معتقد است ضد عفونی آب کلید جلوگیری از گسترش بیماری در مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست است.

تفاوت‌های ازن و کلر به این شرح است:

۱) ازن در تصفیه آب بیش از ۳۰۰۰ برابر سریع‌تر از کلر عمل می‌کند.

۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی‌گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می‌شود.

۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می‌گذارد و بر محیط زیست نیز تاثیرات منفی دارد. در حالی که در مورد اُزن اینطور نیست.

۴) ازن قوی‌ترین و سریع‌ترین، ضدعفونی‌کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اکثر آلاینده‌های آلی و معدنی به سادگی با ازن از بین می‌روند.

۵) ازن در دوزهای مناسب می‌تواند تمام پاتوژن‌های منتقل‌شوند از طریق آب را حذف کند، در حالی که کلر نمی‌تواند چنین اثربخشی داشته باشد.

۶) ازن در محل تولید می‌شود و نیازی به ذخیره‌سازی ندارد.

۷) هیچ‌گاه شاهد غلظت بیش از حد ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیش از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می‌شود و دوباره به اکسیژن باز تبدیل می‌شود.

۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می‌تواند به طور قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آن را کاهش دهد.

۹) ازن حل شده در آب باعث تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.

۱۰) اثربخشی ازن را می‌توان با یک ORP متر ساده اندازه‌گیری کرد.

۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.

روش‌های مرسوم ازن‌ زنی که معمولا متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند. این درحالی است که فناوری‌نانوحباب می‌تواند مانع از این هدر رفت شده و همچنین اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از سامانه‌های نانو ازن می‌توان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم نیاز به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم نیاز به مخازن ازن‌زنی، عدم نیاز به تخریب‌کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری تا ۵۰ درصد اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • ملاقات آی شو اسپید با ری میستریو و گرفتن ماسک ویژه از اسطوره WWE / فیلم
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • معرفی ۴ ماسک معجزه آسا برای مو با تخم مرغ + طرز تهیه
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • کارگران موتور محرکه و بازوان پرتوان جامعه‌ هستند
  • باور دانشمندان درباره میزان هوش «تی‌رکس‌ها» دگرگون شد